Portugal - Pederneira slaapt

  • Gepost op zondag 7 juni 2009 om 17:11
  • door Kobe Vanhaeren
  • in Portugal

We brengen het weekend door in Pederneira bij Nazaré, een klein vissersstadje met een paar pitoreske randgemeenten aan de kust van Portugal. Nazaré is een badstadje en leeft van het toerisme. De visserij is nog sterk aanwezig, maar betekent economisch gezien niet zo heel veel. De wind steekt op, de oceaan beukt hier harder tegen het vasteland op dan in andere plaatsen, wolken wisselen met een sterke middagzon. Het is een verschrikkelijke dag, vindt mijn schoonfamilie. Het is een aangenaam wisselvallige dag, vind ik. Agh, die Belgen. Vikingen zijn het.


Van verkiezingen is hier absoluut niets te merken. In de krantenwinkel liggen wel kranten met informatie over wat Europa precies betekent voor de Portugezen, maar de sportkrant A Bola wordt gretiger gekocht. In heel Pederneira is totaal niets te vinden van de verkiezingen, in Nazaré staan welgeteld twee borden van het BE langs de rotondes.


Het leven gaat door, Portugal doet nog mee voor de wereldbekerselectie, de vis moet nog gedroogd worden en er zal nog een wandelingetje langs de dijk gemaakt worden. Ergens moeten er wel stemlokalen zijn, maar ik kan ze niet vinden, en de bewoners kunnen me niet verder helpen. 'Normaalgezien moet dat in een schooltje zijn, maar of we hier kunnen stemmen? Geen idee.'


Als straks de toeristen in Nazaré komen toestromen zal Europa een pak tastbaarder zijn, maar nu is het vooral héél ver weg.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog


Vlaamse blogs