Het Phelps-complot

Michael Phelps verdiende geen acht, maar zeven gouden plakken, en moést er acht winnen. Ten behoeve van een van zijn hoofdsponsors. Dezelfde die de officiële tijdsopname op de Spelen verzorgt. Althans, zo luidt een complottheorie. Het debat of de sponsorbelangen voorgingen op de 'echte' uitslag, woedt nu volop, op de website www.001ofasecond.com.


 

Groetjes uit Bel Air, Bejing

Fkpeking BBC-correspondent James Reynolds zit al een tijdje in Peking, onder meer naar aanleiding van de Olympische Spelen. Hij huurt een appartementje met zicht op de skyline van de hoofdstad.

Dagelijks neemt hij rond de middag een foto om de evolutie van de luchtvervuiling te tonen. Dat resulteerde in een spectaculaire fotoreeks.


 

Rijke voetballers

Wij kennen mensen die met plezier een blik cliché's over voetballers kunnen open trekken: lui, verwaand en vooral teveel betaald. Forbes maakte een overzichtje van de 20 best verdienende spelers ter wereld.


 

Googlekeeper

Istvan Bakx, de Googlespits van tweedeklasser KV Kortrijk, krijgt navolging. De Nederlandse amateurkeeper Mark van Asseldonk houdt aan een filmpje op Youtube mogelijk een contract over bij de Nederlandse Eredivisieclub NAC Breda.


 

Houten klomp

De collega's van Het Laatste Nieuws reikten gisteren de Gouden Schoen uit. Onze zusterkrant Het Nieuwsblad plaatst daar De houten klomp tegenover, een prijs voor de slechtste voetballer op onze velden.


 

Brand in de Tour

Pech voor de mensen van het persagentschap Reuters in de Tour. Eén van de wagens waarmee journalisten en medewerkers zich verplaatsen, vatte vorige week donderdag onderweg vuur. Naast duur fotomateriaal gingen ook een heleboel persoonlijke bezittingen in vlammen op. Van de nood werd echter promp een deugd gemaakt, getuige dit verslag, inclusief video over het incident.

(via Nodesktophero)


 

Tourtube

De Ronde van Frankrijk heeft sinds enkele dagen een officieel kanaal op Youtube. Op het kanaal staan voorlopig 9 filmpjes: enkele samenvattingen van de voorbije Rondes en een knappe 3D-presentatie van de komende Tour.


 

Sponsors gezocht

Dat YouTube een seeds machtigere speler op de internetmarkt wordt, bewijst nog maar eens volgend voorbeeld. De Duitse voetbalclub Oldenburg heeft een nieuw stadion nodig. Er is één enkel probleem: de nodige geldschieters vinden. In plaats van actief op zoek te gaan naar sponsors, gooide Oldenburg dit tweedelige filmpje op het net.


 

Fallusgitaar

Een Superbowl zonder incidenten? Vergeet het maar. Na het zelfmoordfilmpje van GM is nu ook het optreden van Prince tijdens de rust het onderwerp van discussie. Een aantal bloggers is van mening dat Prince tijdens Purple Rain met zijn gitaar een fallus imiteerde. Oordeelt u vooral zelf.


 

Doelpunt van het jaar?


 

Beke blogt

Wie de Iron Man live wil volgen kan niet alleen terecht op www.ironmanlive.com. Rutger Beke belooft op zijn weblog om het thuisfront ook tijdens de race op de hoogte te houden. Wie dus op elk moment de verrichtingen van Beke wil volgen, surft naar deze site.


 

Duitsland - Argentië

Duitsland en Argentinië nemen het morgen tegen mekaar op in de kwartfinales van het WK Voetbal. Een redacteur van het Algemeen Dagblad ontdekte vanmorgen dat de site van de FIFA al een volledig wedstrijdverslag van de kwartfinale online had staan.  De uitslag? 2-1 voor Duitsland (na verlengingen) De doelpuntenmakers? Mertesacker (strafschop in de 37ste minuut),  Schweinsteiger (own-goal tien minuten na de rust) en Metzelder (in de verlengingen) die in de verlenging scoort.
Inmiddels is de bewuste pagina van de site verwijderd, maar het blijft onduidelijk hoe de fout is kunnen gebeuren.


 

Chinese WK-blog

Hoewel China zich niet kon plaatsen voor de eindronde van het WK, slaat het voetbalvirus ook daar wild om zich heen. De Chinese WK-blogger Dong Lu mocht dit weekend de 10 miljoenste bezoeker op zijn website verwelkomen.

Samen met drie vrienden brengt Dong elke dag een humoristische podcast online waarin hij bekende spelers imiteert, de spot drijft met WK-reclamespots en zelfs voetballiedjes zingt.

"We doen het voor ons plezier, uit liefde voor het voetbal," vertelde Dong aan het persagentschap reuters. "de wereldbeker is een groots evenement voor iedereen uit grote of kleine landen, rijk of arm."

De populariteit van sport -en showbizzblogs in China is volgens velen te wijten aan het feit dat mensen hierover vrijuit mogen praten. "In de sportjournalistiek heerst er een relatieve vrijheid van meningsuiting," zegt ook Dong "we kunnen er vrijuit praten over wedstrijden en andere zaken."


 

Oranje

Morgenavond spelen Nederland en Argentinië op het WK voetbal om de winst in Groep C. Acht jaar geleden stonden beide landen ook al tegenover mekaar op het wk. Toen versloeg Nederland in de kwartfinale de Argentijnen met 2-1. Het AD blikt terug met twee toenmalige Oranje-spelers. En met dit geluidsfragment.


 

Voetbalduits

De Nederlandse voetbalbond biedt op zijn website al enkele weken een cursus Duits voor supporters aan11online.be, het voetbalkanaal van Skynet heeft niemand minder dan Jean-Marie Pfaff aangezocht voor een cursus voetbalduits: Pfiffen met Pfaff. Dat het Duits van Pfaff legendarisch is, bewijst dit filmpje.


 

Uitgetrapt

Zonder twijfel de beelden van de dag. Het tweede doelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd Polen-Columbia. Dat werd namelijk gescoord door de keeper van Columbia na een uittrap. Polen verloop de match met 1-2.


 

Tour de France

Tour_de_france2006_2

Het volledige parcours van de Tour De France 2006 is in kaart gebracht op Google Earth, zo meldt het Google Earth Blog. De folder in Google Earth bevat alle afzonderlijke etappes, via de pan- en tiltfunctie in Google Earth kan je het volledige parcours in 3D bekijken. Loveoirs heeft verschillende voorstellen om nog meer functies toe te voegen, zoals foto's van Flickr en de exacte posities van de renners tijdens de koers. De benodigdheden om het parcours te bekijken: de software van Google Earth en de link naar de Tour de France-kaarten.


 

Duits voor Nederlanders

Het WK Voetbal nadert met rasse schreden. De Nederlandse voetbalbond helpt het Oranje-legioen alvast op weg met een uitgebreide cursus supportersduits.

(via Communicatielog)


 

Sportblog

Een nieuwe blog is geboren: sportredacteur Bart Lagae blogt in Langs De Lijn over kleine en grote sportgebeurtenissen.


 

NAC de langste

De Nederlandse voetbalclub NAC Breda is de club met de langste naam ter wereld. Dat schrijft de Britse krant The Guardian in haar rubriek The Knowledge. NAC staat voor Noad en Advendo Combinatie. Als je de afkortingen Noad en Advendo voluit schrijft, wordt de officiële clubnaam Nooit Ophouden Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda.

De Nederlanders staken Clwb Pêl-droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch,
de voetbalclub van het Welshe Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, de loef af. Daar kunnen ze zich nog altijd troosten met de gedachte dat hun dorp de langste naam in Europa heeft. En de langste domeinnaam ter wereld natuurlijk.


 

Groeten uit tweede

Altijd leuk die rivaliteit tussen voetbalclubs uit dezelfde stad. Neem nu Club en Cercle Brugge. Of KV en Racing Mechelen. De wedstrijden tussen die laatste twee clubs liepen de voorbije jaren geregeld uit de hand. Zowel op als naast het veld. Dit jaar speelt KVM in tweede klasse, terwijl de rivalen van Racing in derde achterbleven. Groeten uit tweede zorgt ervoor dat de fans van Racing op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van KVM.


 

Niet te missen

Voer voor voetbalfreaks. Een filmpje met niet te missen kansen die toch gemist worden.


 

Boonen verkoopt groene trui op eBay (update2)

Een groene trui van wielerheld Tom Boonen is verkocht op de veilingsite eBay. De spurtbom uit Balen bood een gesigneerde trui aan ten voordele van To walk again, de organisatie van ex-triatleet Marc Herremans, die geld verzamelt voor onderzoek naar ruggenmergletsels.

Boonen ontving het kledingstuk in kwestie na de rit van 6 juli en het ding is naar verluidt nog bezweet. De handtekening is daardoor zelfs een klein beetje uitgelopen, staat te lezen op eBay. Een uniek stuk dus. Wij waren benieuwd hoeveel de (vrouwelijke?) fans ervoor zouden bieden. De biedingsgeschiedenis is alvast merkwaardig verlopen.

Op 14 juli stond le maillot vert even op 5050 euro. Maar wat bleek vier dagen later? Het hoogste bod bedroeg 'amper' 1.995 euro. Vreemd. Zeker omdat in de biedingsgeschiedenis op eBay geen spoor te vinden is van dat hoge bedrag. Was Boonens marktwaarde plots gedaald? Of lag het probleem bij eBay?

Uiteindelijk heeft de trui toch nog 2.800 euro opgebracht. Het was MrBookmaker.com dat er zoveel geld voor over had. Het bedrijf geeft de trui weg aan een wielerfan die deelneemt aan het wielerspel naar aanleiding van de Eneco Tour. Vermoedelijk belandt het stuk textiel aan de muur en niet om de schouders van de nieuwe eigenaar.


 

Lance in France

DE zomer begint pas echt als de Tour de France van start gaat. Wie tijdens de ritten niet voor de tv zit, kan altijd terecht op het internet. De officiële website van de Tour bulkt van de informatie. Hun live streaming is er helaas enkel voor mensen die in Frankrijk wonen, en bovendien moet er betaald worden. Gratis beelden zijn nergens te vinden. Wel heel veel mooie foto's: bij de professionele fietsfotograaf Graham Watson bijvoorbeeld, of via Flickr, waar u amateurfoto's kan bekijken. De Duitse Radsport-Aktiv-site heeft video's, maar dan wel van interviews met renners, ploegleiders en kenners.


 

Tenniscasten

Het tennistornooi van Rosmalen verspreidt tweemaal per dag nieuws over het tornooi in podcast-vorm. 's Ochtends brengt de podcast het programma van de dag en nieuwtjes over de spelers. 's Middags is er een gesprek met één van de spelers over zijn prestaties.

(via Computeridee)


 

Giro voor veldrijders

De Giro gaat zijn laatste weekend in en blijkbaar hebben ze het mooiste voor het laatst gehouden. Morgen beklimmen de renners onder meer de Finestre. De Italiaan Alessandro Federico trok begin mei op verkenning. Benieuwd hoeveel renners heelhuids over de top raken...


 

Heizel

Zeven weken voor de twintigste verjaardag van het Heizeldrama spelen Liverpool en Juventus vanavond in Anfield Road voor het eerst opnieuw tegen mekaar in een wedstrijd met inzet. Op de website van Liverpool geven 13 spelers die er toen bij waren, hun indrukken van de gebeurtenissen.


 

Uw moeder is een... euh...

De Nederlandse voetbalbond heeft een lijst van spreekkoren die niet meer mogen op voetbalvelden goedgekeurd. Die lijst moet supporters duidelijk maken wat wel en wat niet mag. Vanaf dit weekend dus geen kwetsende, beledigende, bedreigende, racistische en/of discriminerende teksten meer langs de lijn. Alle verwijzingen naar ziekten en geslachtsdelen en alle kwetsende, beledigende, bedreigende, racistische of discriminerende verwijzingen naar ras, geloof of bevolkingsgroep, zijn ook uit den boze.  Nog taboe; oerwoudgeluiden, imitaties van geitengemekker/schapengeblaat, het woord ,, hamas'', gesis en vuurwerkgeluiden. Als er toch iets dergelijks te horen is, kan de wedstrijd stilgelegd of zelfs gestaakt worden. Een welgemikt ,,geitenneuker'' is ook not done.

Gelukkig voor de Bond tegen Vloeken wordt de lijst regelmatig aangepast, zodat in de toekomst misschien ook ,,g*dv*rd*mm*'' - nu schandelijk over het hoofd gezien - opgenomen wordt. Geen overbodige luxe, want volgens de BthV vloeken de Nederlanders het meest op het voetbalveld. Ongetwijfeld dankzij het lobbywerk van de Bond voor het Vloeken.

Ook nog de index: ,,hoer'', wat dan weer een reden kan zijn voor de Rode Draad, de vakorganisatie van de duizenden dames die het oudste beroep ter wereld uitoefenen, om zich op zijn pik getrapt te voelen.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs