Sock and Awe

De Amerikaanse president Bush kon de schoenen die de Iraakse journalist Muntadhar al-Zeidi hem naar het hoofd slingerde maar net ontwijken. Wie wil proberen of hij Bush wel had kunnen treffen, kan zijn kans wagen bij het spelletje Sock and Awe.

Sock

Opmerkelijk is dat de initiatiefnemer van de site Alex Tew is, de Brit die in 2005 rijk werd dankzij zijn 'million dollar homepage'


 

Super Obama World

Superobamaworld Een nieuw online game drijft de spot met de Amerikaanse politiek. Super Obama World is gebaseerd op het klassieke game Super Mario World. Super Obama moet in het spel Amerikaanse vlaggetjes verzamelen en varkens met lippenstift ontwijken. De aanwezigheid van luxewinkels als Neiman Marcus en Saks Fifth Avenue is een knipoog naar de dure make-over van Sarah Palin.


 

Polar Palin

Sarah Palin, de running mate van John McCain heeft nu ook haar eigen computergame. In Polar Palin moet u als ijsbeer proberen de campagnetanks en olievelden van Palin op te blazen. Palin, gouverneur van Alaska, verzet zich tegen een beschermde status van de ijsbeer omdat die het aanboren van de olie- en gasvoorraden in de Amerikaanse staat zou kunnen dwarsbomen.


 

Liberty City of New York?

Het vrijheidsbeeld dat opduikt in Liberty City uit het spel Grand Theft Auto IV is lang niet het enige element dat heel sterk naar New York verwijst. Goodostuff zette er een aantal beelden uit GTA en NY naast elkaar.


 

Kung Fu Elections

Heel leuk: Kung Fu Elections, een online game waarmee u de verschillende Amerikaanse presidentskandidaten tegen mekaar kan laten uitkomen in een partijtje Kung Fu.


 

Pak de citroen

Naar aanleiding van de U2-dvd-release van Popmart - Live from Mexico City gooit Universal het Lemon Aid-spel online


 

Philips brengt horror in de huiskamer

Cool? Cool. Philips brengt zijn amBX-technologie eindelijk een stapje dichterbij. Nouja, technologie. In het duurste geval sluit je gewoon twee ventilatoren, een trillende polsmat en een stel sfeerlampen aan op je computer. De lichtbronnen veranderen van kleur en intensiteit al naargelang de gebeurtenissen op het scherm, zodat de hele kamer in lichterlaaie lijkt te staan wanneer je satan een bezoekje brengt in een potje Doom III. De trilmat moet dan weer de — stating the bleeding obvious — de trilsensatie uit het spel overbrengen op je arme, aan RSI lijdende polsen. En het duo ventilatoren moet ervoor zorgen dat je ogen gaan tranen wanneer je in je flightsimulator een duikvlucht inzet. Hopelijk biedt het spel Dungeon Keeper, dat zijn demonische winden tot voor kort nog door je boxen joeg, nooit ondersteuning voor amBX.


 

Escaping Paris

Ontsnappingparis Aan de vooravond van de vrijlating van Paris Hilton lanceert de website Dailyfreegames.com Escaping Paris, een computerspelletje waarin u de hotelerfgename mag helpen uit de gevangenis te ontsnappen.


 

Amsterdam te koop

Amsterdam kost vijftigduizend dollar. Dat is althans het bedrag dat ontwerper 'Stroker Serpentine' wil hebben voor de virtuele versie die hij heeft gebouwd in Second Life. Hij zette de hoofdstad op eBay.

Amsterdam staat in de virtuele wereld Second Life bekend als een van de grootste en meest realistische regio's. 'Stroker Serpentine', het Second Life-alter ego van de anonieme eigenaar, bouwde in de stad enkele bekende Amsterdamse toeristentrekkers nauwkeurig na. Zo kunnen bezoekers van de stad zich vergapen aan het Centraal Station en de Dam. Uiteraard ontbreken ook de Wallen niet.

(via nu.nl)


 

Gooi eens een Wii

De controller van de Wii, de nieuwe spelcomputer van Nintendo, dient in sommige spelletjes niet gewoon als joystick, maar als tennisracket, baseballknuppel, bowlingbal of zelfs bokshandschoenen. Dat er dan ook ongelukken mee zouden gebeuren, viel te voorspellen. De makers van Wiihaveaproblem.com houden een overzicht bij van de aangerichte schade. De wii krijgt ongeveer alles kapot: televisies, lampenkappen en kerstversiering. En dan is er nog het risico op fysieke letsels: een blauw oog dankzij vriendlief, of een onstuimig gooiende moeder. Nintendo zelf zoekt dekking door een uitgebreide lijst veiligheidsmaatregelen te publiceren.


 

Smash my PS3

De makers van Smash our stuff noemen het zelf een sociaal experiment: uren- of dagenlang voor de winkel staan aanschuiven, een felbegeerde spelconsole kopen, en die vervolgens voor de ogen van alle anderen die staan aan te schuiven aan diggelen slaan. De voorbije weken moesten de felbegeerde en op ebay peperdure Playstation 3 en de Nintendo WII er aan geloven.

Overigens zijn de makers niet aan hun proefstuk toe: eerder moesten een Ipod nano en een Xbox 360 het al ontgelden.


 

Azeroth > Denemarken

Het on line rollenspel World of Warcraft meldt trots dat er wereldwijd al meer dan 5,5 miljoen spelers zijn. Dat is meer dan de bevolking van Denemarken. De meeste gamers zitten in de Verenigde Staten, maar ook China is goed voor anderhalf miljoen spelers. In Europa staat de teller voorlopig op een miljoen. Escapisme? Klopt voor een deel, maar toch blijkt de wereld van Azeroth niet zo veel te verschillen van de onze.


 

Bijbelspel

De Amerikaanse games-fabrikant Crave Entertainment probeert een nieuw marktsegment aan te boren. The Bible Game is een quiz met zowat 1500 vragen over de bijbel en een aantal tussendoortjes (bv Rangschik de 10 geboden).


 

Christmas n°1 game

Britten zijn dol op Kerstmis en vooral op welk liedje dan op nummer 1 in de hitparade staat. Op dit moment staat de -nog onbekende- winnaar van de Britse X Factor op één in de bettings. Ook de kwieke tandem Westlife & Diana Ross zijn in de running.

Maar ook in de gameverkoop groeit een hype rond 'Christmas N°1'. In de race naar de toppositie op kerstdag staan bij Ladbrokes alvast enkele voorspelbare namen als favoriet geboekt.


 

100 miljoen

Net nu Microsoft zijn nieuwe spelconsole Xbox 360 lanceert, komt concurrent Sony op de proppen met het nieuws dat zijn Playstation 2 de kaap van 100 miljoen verkochte exemplaren heeft bereikt. Dat kan geen toeval zijn.

(via Webwereld)


 

Verslaafde gamers

Er is iets fouts met het imago van games en gamers. Een Duitse studie wees uit dat meer dan de helft van de Duitsers vindt dat computerspelletjes verslavend en vereenzamend werken. Maar een op de drie ondervraagden associeert games met fun en ontspanning.


 

Begijnhof

Eerder deze week had de krant het al over het reclamefilmpje dat terugbelt. Wie het filmpje nog niet via mail heeft gekregen, kan terecht op de website van De Filmkeuken (kies commercials en dan Begijnhof). Het uiteindelijke spel vindt u op deze site, maar wie het wachtwoord wil kennen, moet hopen dat een virale wind het filmpje in zijn richting laat waaien.

Wie het complete ding wil ondergaan, kan zichzelf hier besmetten.


 

Glastonbury Games

Vanmiddag doet Stubru-presentator Peter Van de Veire, in het kader van de Music Games, een aanval op het wereldrecord crowdzwemmen. Wie Van de Veire komende zomer wil ontronen, zoekt bij deze alvast een festivalletje uit waar crowdsurfen nog wel is toegestaan.

Wie het wereldrecord Modderglijden wil aanvallen, kan terecht op de website van het Britse Glastonbury Festival. De Glastonbury Games bestaan naast mudslide uit het opzetten van een tentje en het reiningen van de toiletten. De winnaar wint een VIP-ticket voor het legendarische festival.

(via Eskimoka)


 

Guess The Google (2)

Wie Guess The Google te moeilijk vindt, kan hier de gezochte trefwoorden vinden.


 

Guess the Google

Een dood moment aan uw eiland? U weet even niet wat gedaan? Geen nood, er is nu Guess The Google, een projectje van ene Grant Robinson. Hij maakte eerder al Montage-a-Google.


 

Intussen op de redactie...

Fk070405zIs inhoud belangrijker dan de verpakking? Meestal wel, maar niet altijd. Neem nu Wired, het gevierde multimedia-magazine waar ook de redactie van DS Online op geabonneerd is. Deze week viel Wired niet in zijn gewone plat plastieken jasje in de bus. Het tijdschrift zat lekker ingeduffeld in een zakje bubble wrap (hoe heet zoiets in het Nederlands?).

Een onweerstaanbare verpakking voor onze grijpgrage handen, zo blijkt. Want voor je het weet, pak je het plastic vast, spelen je vingers even met de luchtbelletjes om ze daarna meedogenloos kapot te knijpen. Met een heerlijk knappend geluid tot gevolg. En nog een keer, en nog een keer...

De echte bubble wrap-verslaafde kan overigens steeds hier aan de slag. Een klassieker in cyberspace, maar hij blijft het doen.


 

De ander zijn brood en spelen

Vaticanboardgame De paus is nog niet dood, maar er worden al jaren duiten ingezet op welke eerwaarde heer -ooit- zijn opvolger zal worden. Wie zich niet aan een gokje wil wagen, kan nochtans meedingen om de mijter.

Eén tot vijf vrienden, een tafel en stoelen, iets te drinken en de gezelschapsspelen Vatican, the board game of Is the pope catholic?! kunnen ervoor zorgen dat jij de nieuwe kerkvorst wordt.

Het kan ook historisch verantwoord met het middeleeuwse Borgia. Ten slotte is ook de verre toekomst binnen handbereik dankzij Pope wars, een online simulatiespel in de strijd om de witte rook.


 

F*** off and die

Er zijn geen zekerheden meer. Zelfs Disney, een van de laatste bastions van de Shiny Happy People,  blijkt niet immuun voor vuilbekkerij. Dat ondervond de zevenjarige Beki Stewart uit Groot-Brittannië. Voor kerst had ze samen met haar broer een Gameboy Advance met daarbij het Disney-spel Monsters Inc. gekregen.

Maar tot haar verbazing kreeg ze tijdens de openingscredits ook de mededeling ,,Fuck off and die'' te zien. Volgens Beki's vader raakte het meisje in de war door de 'naughty words'. Disney was niet voor commentaar bereikbaar.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs