Allen naar Stockholm

Volgens het Amerikaanse reismagazine Traveler's Digest wonen de mooiste vrouwen van de wereld in Stockholm. In de Zweedse hoofdstad waan je je soms op de set van het realityprogramma What happens when supermodels work at a convenience store?, schrijft het blad. Bovendien zijn de vrouwen er niet alleen mooi, maar ook intelligent.

Het reismagazine zet de Deense hoofdstad Kopenhagen op nummer twee van zijn lijst met mooiste vrouwen. De derde plaats gaat naar Buenos Aires, vlak voor Varna in Bulgarije en Los Angeles in de States.


 

Mobiele rondleidingen

Het is (bijna) zomer en dan durven nogal een keer nieuwe toeristische snufjes opduiken. In de Vlaamse kunststeden Brugge, Gent en Mechelen kunt u tot eind augustus op stap met een gps-gestuurde, mobiele stadsgids. De stadsgids toont de toerist audiovisuele fragmenten met cultuurhistorische informatie en vertelt leuke anekdotes over de bezienswaardigheden op de route.

Nic Balthazar (Gent), Roos Van Acker (Mechelen) en Kurt Defrancq (Brugge) zijn de stadsgidsen van dienst. De gps-gids kan afgehaald worden op de toeristische dienst van de kunststeden.

Wie naar Amsterdam trekt, moet zeker de trampodcast uitproberen. Het Amsterdamse vervoersbedrijf lanceert een podcast waarin de Britse komiek Adam Fields uitleg geeft bij de bezienswaardigheden langs tramlijn 4, vanaf het Centraal Station.

Lijn 4 brengt de reiziger langs typisch Amsterdamse locaties als het Rembrandtplein, de Utrechtsestraat en de Albert Cuypmarkt. Tramlijn 5, die toeristen langs het populaire Museumplein rijdt, kreeg eerder al een podcast.


 

Bedreigde plaatsen

De 10 meest bedreigde plaatsen ter wereld.


 

Zwemmer zwem

8Om in vakantiestemming te raken: 12 hotel-zwembaden met een superligging. Met uiteraard ook het langste zwembad ter wereld.


 

Dodelijk

Niet meteen de ideale reisbestemmingen: de 10 dodelijkste bergen ter wereld.


 

eBay-vakantie

Reisagentschap Neckermann experimenteert met een nieuwe manier om last-minute reizen aan te bieden. Vanaf deze week veilt het bureau elke week vijf weekendvakanties op eBay. De veiling loopt op woensdag af, de winnaar betaalt met een kredietkaart of Paypal, en vertrekt op vrijdag al op reis. Voor wie thuis blijft, maar toch iets wil kopen in de Neckermanwinkel, is er dit rugzakje.


 

iPodomaat

Na koffie-, frisdrank-, snoep- en zelfs frietautomaten, bestaan nu ook machines waar je snel een iPod kan kopen. Sinds enkele maanden is de luchthaven van Atlanta uitgerust met een iPodomaat - of hoe zo'n ding ook heet. De toestellen zouden ook al populair zijn in Japan en Korea.
Uit de automaat kan je kiezen uit verschillende iPod-mini's en iPod-shuffles. En er is geen gevaar dat het toestelletje breekt als het naar beneden valt: in tegenstelling tot de snoepautomaat verzekert een robotarm een zachte landing.
Helaas kan je bij de automaat niet meteen nummers downloaden, hoewel Wifi redding kan brengen. Maar wat wij ons afvragen: hoe kan een enthousiaste kersverse Pod-eigenaar de batterijen opladen?


 

Palin

De reisboeken van Micheal Palin zijn voortaan gratis te lezen via het internet.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs