Yves en Britney

Chris Crocker, de hysterische Britney-fan die eerder deze maand wereldwijd de media haalde nadat hij in een filmpje op YouTube op hysterische wijze zijn grote idool verdedigde, krijgt een Vlaamse tegenhanger die het opneemt voor Yves Leterme. Waarmee Leterme in het rijtje Britney Spears, Steve Jobs en Perez Hilton komt te staan.


 

Opgelet gevoelige lezers: Dehaene blogt.

Omdat de pers het tegenwoordig met 'een welgemikte rochel in het journalistieke smoelwerk' moet doen, heeft de gewezen premier een alternatieve vorm van communiceren ontdekt. Sinds gisteren blogt Jean-Luc. Omdat de man, die zijn posts steevast ondertekent met 'Den Dikke', nooit als een fijnbesnaarde heer bekend stond, is 'godverhierenginder' wel enige voorzichtigheid bij het lezen aangewezen. De blog is natuurlijk vals.

http://jeanlucdehaene.blogspot.com/


 

CNN & Youtube

CNN en Youtube slaan de handen in mekaar naar aanleiding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Tot 22 juli kunnen Youtube-gebruikers een filmpje insturen met daarin een vraag voor één van de Democratische presidentskandidaten. De redactie van CNN kiest vervolgens de beste vragen en zal die op 23 juli tijdens een debat voorleggen aan de Democratische kandidaten. Later wordt hetzelfde gedaan met de Republikeinse kandidaten.

Zowat 1100 mensen hebben al een filmpje ingestuurd.


 

Kieskompas mashup

Knap werk van LVB: een grafische weergave van alle bloggers die het Kieskompas al invulden. Met de hulp van blogger B.V.L.G. die al eerder een interessante compilatie met de stemposities van bloggers maakte.


 

Oorlog op Second Life

In de aanloop naar de Spaanse gemeenteraadsverkiezingen vechten de Spaanse regeringspartij PSOE en de Partido Popular een oorlogje uit op Second Life. Beide partijen beschuldigen mekaar er van hun virtuele hoofdkwartier in brand te hebben gestoken. In het echte leven gaat het er voorlopig nog iets vreemdzamer aan toe. Honderdduizenden Spanjaarden zijn de voorbije weken wel op straat gekomen om te protesteren tegen het ETA-beleid van de regering.


 

Blogkompas

 

De Wetstraat op cd

Hermandecrookbl1squareEen verkiezingsprojectje van onze fotoredactie: een politicus mag elke dag zijn muzikale voorkeur onthullen. Rockfotograaf Koen Bauters portretteert hem zoals hij graag op de cover van zijn cd zou willen staan. De politicus kiest een titel voor zijn cd en een lied dat hij erg graag zou coveren. Herman De Croo mag de aftrap geven.


 

Blair feliciteert Sarkozy op Youtube

De Britse premier Tony Blair heeft de nieuwe Franse president Nicolas Sarkozy gefeleciteerd met een videoboodschap op Youtube. Blair nam zijn boodschap op in het Engels en in het Frans. Blair heeft sinds een aantal weken een eigen kanaal op de populaire videowebsite.


 

Opentube

Open VLD start als eerste Vlaamse partij een internetplatform waarop de kandidaten voor de verkiezingen van 10 juni hun eigen filmpjes kunnen posten. Op www.opentube.be zijn voorlopig vooral toespraken van voorzitter Bart Somers en premier Guy Verhofstadt te zien, 'maar het is de bedoeling dat er ook luchtigere filmpjes op gepost worden. Het wordt een mix van ernstig en ludiek, een middel om campagne te voeren. Kandidaten kunnen erop tonen wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze doen in de aanloop naar 10 juni', aldus Bart Somers.


 

MyBarack

De democratische presidentskandidaat Barack Obama trekt voluit de kaart van het internet. En daarbij gaat hij verder dan de obligate voorstelling van zichzelf, nieuwsupdates en een oproep om geld te doneren.

Op my.barackobama.com kan iedereen een blog aanmaken, vriendennetwerken creëren à la MySpace, publieke groepen creëren en een campagne voor fondsenwerving opzetten.
Minder dan een week na de lancering van de interactieve site, hadden al 4.000 aanhangers een blog aangemaakt, 3.000 bezoekers hadden een fondsencampagne gestart en er waren 2.400 publieke groepen gecreëerd.

Obama is uiteraard niet de eerste, en zeker niet de enige ambititieuze politicus die ook de troeven van het internet uitspeelt. Maar zowel wat interactiviteit als wat bezoekerscijfers betreft, heeft hij alvast een fikse voorsprong genomen op de belangrijkste democratische concurrent, Hillary Clinton.


 

Huis van Afgevaardigden

Wordt Second Life dé hype van 2007? Het jaar is pas enkele dagen oud en de berichten over bedrijf X en organisatie Y die een vestiging openen in de virtuele wereld vliegen ons om de oren. Vandaag opent ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een stekje in Second Life.


 

Allofmp3

Vorige week ondertekenden Rusland en de Verenigde Staten een handelsakkoord dat de laatste hinderpaal wegneemt voor de toetreding van Rusland tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Eén van de belangrijkste struikelblokken was de schending van de intellectuele eigendomsrechten in Rusland.

Het illegaal kopiëren van films, muziek en computersoftware kostte Amerikaanse bedrijven vorig jaar zowat anderhalf miljard euro. Uit een document op de website van de Amerikaanse handelsgezant Susan Schwab blijkt nu dat de Russische overheid heeft beloofd om de muziekwinkel AllofMP3.com te sluiten.

Die site is al langer een doorn in het oog van heel wat andere online muziekwinkels omdat het downloads aan een veel lagere prijs aanbiedt dan de meeste andere webwinkels. Bovendien zien artiesten geen cent van hetgeen AllofMP3 verkoopt omdat de Russische auteursrechtenorganisatie ROMS niet internationaal erkend wordt.


 

Formatie

Puik werk van de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst: op een speciale website wordt het publiek op de hoogte gehouden over de kabinetsformatie.


 

Lijst tekken

De Nederlandse weblog Retecool heeft een lijsttrekkersversie van het populaire vechtspel Tekken gemaakt. In Lijst Tekken, the Ultimate Championship 2006 kunnen zwevende kiezers de lijsttrekkers laten vechten om hun stem. 


 

Politieke luisterboeken

Weer een nieuwigheid naar aanleiding van de Nederlandse verkiezingen. Op de website 123luisterboek kan u de programma's van de verschillende partijen downloaden als mp3.


 

Klacht over onnozelheid

Blogster Joke van ,,Onnozelheid mag'' heeft een klacht aan haar been. Ze heeft ,,iemand serieus tegen de schenen heb geschopt''. Om wie het gaat, vermeldt ze niet letterlijk. Tussen de lijnen (en tussen de comments) valt op te maken dat het om Lieven Coppens gaat, lijsttrekker van Vlaams Belang Sint-Lievens-Houtem.

In de blogbijdrage ,,egopolitiek'' haalde ,,Onnozelheid mag'' twee weken voor de verkiezingen jeugdherinneringen op. ,,Ik heb er 5 jaar samen mee op de bus gezeten [...]. ‘t Was in den tijd een rasechte nerd met een brilletje en een groot aantal jeugdpuistjes. Een geluk dat hij nog redelijk goed kon voetballen of hij was jammer genoeg een gewillig pestslachtoffer geweest; allesbehalve een benijdenswaardig persoontje dus.''

Coppens wil nu dat ze die eerdere post verwijdert, en excuses publiceert. Joke ontving per aangetekende brief een uitnodiging voor een gesprek. Een dag later stond de politie al aan haar deur, met een oproep zich bij de politie te melden om een verklaring af te leggen.

De bijdrage staat nog steeds online. Of de bijdrage de resultaten van de verkiezingen heeft beïnvloed, valt te betwijfelen. Coppens werd verkozen met 183 voorkeurstemmen.


 

Rappen met Prodi

Italië zit met een rel over uitzending van een satirische rap over premier Romano Prodi. De staatszender RAI had de rap maandag zowel op radio als televisie uitgezonden, en daar kon de meerderheid niet mee lachen.

'Romanoprodi Rap' dook maandag eerst op het internet op. De song gaat over de zeer woelige zitting van 28 september in de kamer van Volksafgevaardigden, waar Prodi zich moest verantwoorden voor de affaire Telecom Italia. De rap is een mix van de premier die acht keer na elkaar een zin wil beginnen, de voorzitter die tot orde roept, een minister die commentaar geeft en het gejouw van de oppositie.


 

Het verkiezingssongfestival

Verkiezingssongfestival Met "Woa zaan twi iete ichte taagers / Wij zijn twee hete echte tijgers" proberen Dominique Van den Eynde en Joke De Swaef ons muzikaal te overtuigen van hun VLD-zitje in de gemeenteraad. Met felicitaties van de jury zijn ze dan ook genomineerd voor Het Verkiezingssongfestival 2006. In de preselecties nemen ze het alvast op tegen de 'buzze'-hit van Patricia Waerniers (CD&V), The Robertas onder leiding van Robert Voorhamme en VLD-"hop hop hop"-Lebbeke.

Kent u nog meer politici die zelf hun verkiezingssongs inzingen? Laat het ons snel weten. Binnen enkele dagen kan u op elk van de ingestuurde songs stemmen en komt u te weten wie naar huis gaat met de titel 'Verkiezingsidool 2006'.


 

Veys vs. Semtex

Vlaams Belang-mandataris Tanguy Veys dient een klacht in tegen een onbekende forumdeelnemer van Semtex en blogger Tomadde. Aanleiding is een uit de hand gelopen discussie naar aanleiding van de 0110-concerten op het forum van muziekmagazine Semtex. De toegang tot de site van Veys werd tijdelijk geblokkeerd.

Veys staat al langer bekend als erg actieve blog- en forumbezoeker. Sinds bekend is wie op de 0110-concerten zal optreden, houdt Veys een lijst bij van welke bloggers allemaal over de optredens hebben geschreven, en hoe de artiesten te bereiken zijn.

Ook op het Semtex-forum kwamen de 0110-optredens ter sprake. Zowel voorstanders als sceptici mengden zich in het debat. De topic was al bijna doodgebloed toen Veys zich in de discussie begon te mengen. Prompt flakkerde de discussie hevig op. Een aantal vaste forumbezoekers ergerde zich duidelijk aan het bezoek van de politicus.

Uiteindelijk plaatste een zekere ,,xshredx'' - in zijn eerste post - een link naar een site (screenshot) waar een script werd uitgevoerd dat doorlopend fotos van de site van Veys binnenhaalde. De actie miste het beoogde effect niet: vrijdagmiddag was de site van Veys niet bereikbaar.

De site ging weer online nadat Veys de namen van de foto's aanpaste en webhost myweb.io de pagina met het script verwijderde. De 3GB-datalimiet van Veys werd ruimschoots overschreden, volgens de Vlaams Belanger tot 30 GB. Dit zou zorgen tegen 2,2 GB exclusief BTW voor een meerkost van meer dan 50 euro. Die kosten wil hij nu verhalen op de schuldige.

Veys diende vrijdag bij de  Computer Crime Unit klacht in tegen onbekenden voor het opmaken van dit script. Dinsdagmorgen stapt hij naar de onderzoeksrechter, waar hij de klacht herhaalt. Hij wil er ook klacht indienen tegen Tomadde wegens het verder verspreiden van de link. Tomadde zou de link gepubliceerd hebben op het forum van JH Mixit, maar daar is het ondertussen verwijderd.


 

Zetel

De Zweedse Piratenpartij die begin dit jaar het levenslicht zag lijkt goed op weg om een zetel te veroveren in de Rijksdag, zo blijkt uit verschillende opiniepeilingen. Volgens de in Noorwegen wonende landgenoot Hoegin zou het ledenaantal van de partij bovendien met vijftig procent zijn toegenomen nadat de populaire BitTorrent-site The Pirate Bay op 31 mei werd afgesloten. De piratenpartij vindt dat het kopiëren van informatie en cultuur niet gehinderd mag worden: het kopiëren van mp3- of mpg-bestanden voor eigen gebruik of om naar vrienden door te sturen moet daarom gelegaliseerd worden.


 

Merkel podcast

Vanavond wordt het WK voetbal afgetrapt. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel grijpt die gelegenheid aan om te beginnen met een videopodcast.


 

Diplopodcast

De Amerikaanse ambassade in België biedt voortaan ook podcasts aan. Daarin hebben Amerikaanse gastsprekers het over politieke, culturele of maatschappelijke aspecten van de Verenigde Staten en van de relaties tussen hun thuisland en Europa / België.

(via LVB die het dan weer van Podcasting.be had)


 

Eerst vragen

De Engelse politicus David Milliband, die getipt wordt als de volgende leider van Labour, wil volgende maand beginnen met een weblog. Maar dan moet hij eerst wel toestemming krijgen van zijn collega-ministers.

(via About Blank)


 

Virale verkiezingen

De Nederlandse SP heeft een mooie primeur. De partij zet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een viraal filmpje in. Partijkopstuk Jan Marijnissen gaat in het filmpje op pad om het verkiezingsprogramma van de SP bij individuele kiezers te bezorgen. Het filmpje eindigt met een overzicht van het SP-programma voor de gemeente van diegene die het filmpje ontvangt. Op amper één week tijd werden 100.000 filmpjes verstuurd.


 

Hongarije

Guy Verhofstadt mag dan wel een podcast hebben, zijn Hongaarse tegenhanger Ferenc Gyurcsány heeft een eigen weblog. Volgens About.blank neemt de Hongaarse premier zijn teksten op en worden die vervolgens door medewerkers uitgetikt. Hadden ze dan niet beter een podcast gemaakt?

Er is trouwens nog internetnieuws uit het land: de website van de regeringspartij blijkt vorig gehackt te zijn door de oppositie.


 

Wikischelden

Een nieuwe trend in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden: politieke tegenstanders zwart maken op Wikipedia. De voorbije maanden werden tientallen pagina's op Wikipedia gewijzigd vanop computers in het Huis van Afgevaardigden. Het liep dermate uit de hand dat een aantal ip-adressen een tijdlang geen toegang meer kregen tot Wikipedia.

Op de pagina van volksvertegenwoordiger Eric Cantor stond bijvoorbeeld een tijdje te lezen dat hij stonk naar koeiendrek. De republikeinse fractieleider Bill Frist was dan weer ineffectief. De democraat Martin Meehan liet een van zijn medewerkers zijn biografie op Wikipedia vervangen door zijn eigen biografie. Dat Meehan ooit beloofde om na 8 jaar het congres te verlaten was niet meer terug te vinden in die laatste versie.

In eigen land is er (voorlopig?) nog geen sprake van politieke gevechten op Wikipedia. Zelfs de pagina's van Vlaams Belangers blijven vrij neutraal : Filip Dewinter, Gerolf Annemans, Rob Verreycken, Filip De Man en Tanguy Veys. Guy Verhofstadt kan dan weer een update gebruiken en bij Freya leren we iets bij over de familieband tussen de minister en Siegfried Bracke.


 

Verkiezingen op de kaart

Ideetje voor onze partijen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen: de Nederlandse PVDA brengt zijn verkiezingsprogramma met de hulp van Google Maps in kaart.

(via Marketingfacts)


 

Politieke pixelsite

Het succes van de Million Dollar Homepage wekt niet alleen afgunst op. Twee Brugse Jong-CD&V'ers lanceren een gelijkaardig initiatief om hun verkiezingscampagne te betalen. Andere politici kunnen voor 0,01 € hun foto op de site van Pieter Marechal en Mathias Verlée plaatsen.

Er hangt de eigenaar van de Million Dollar Homepage trouwens een rechtzaak boven het hoofd. Eliger Kliger, eigenaar van de website milliondollarweightloss.com, won de veiling van de laatste 1000 pixels op eBay. Omdat de Million Dollar Homepage de voorbije dagen onbereikbaar was door een DOS-aanval was de advertentie van Kliger niet meteen zichtbaar op de succesvolle website. Kliger overweegt een rechtszaak wegens contractbreuk en nalatigheid.

Update: nog een Belgische miljoenpixel-site.


 

Spermabank

Nu het nieuwe jaar met rasse schreden nadert, mag iedereen ook stilletjes nadenken over goede voornemens voor het nieuwe jaar. Het extreem-rechtse BBET heeft alvast een interessante tip voor zijn leden. De organisatie roept zijn leden immers op om hun sperma massaal naar de spermabank te brengen om een blanker Europa te realiseren. Of zoals het op de website van BBET te lezen staat: ,,De nationalist kan zich naar de zaadbank begeven om daar de deposito's wat aan te vullen."


 

Sarkozy gepodcast

Loic Le Meur, blogger en baas van Six Apart Europe (het bedrijf achter Movable Type en Typepad) mocht op de koffie bij Nicolas Sarkozy, de Franse Minister van Binnenlandse Zaken. Hij brengt verslag uit in audio en video.


 

Freya vliegt

Freyaliegt.be en freyaliegtniet.be kende u ongetwijfeld al. Freyavliegt.be is een nieuwe, met een leuk spelletje.


 

Downing Street

Guardian-fotograaf mocht een week lang bivakkeren op Downing Street Nr. 10. Hij maakte er deze fotoreportage van de Britse premier Tony Blair.


 

Podcastende ministers

De Hollandse politiek heeft iets nieuws ontdekt: podcasten. In een tijdspanne van enkele dagen hebben drie vooraanstaande politici hun eigen podcast gelanceerd: minister van Justitie Piet Hein Donner, Wouter Bos en Tweede Kamerlid Peter van Heemst.


 

Vrije mening

Weblogs zijn als geen ander instrument geschikt om je mening te spuien, ook al is die vederlicht. Een leuke hobby voor velen, maar als je in een land woont waar de vrijheid van meningsuiting onder druk staat, dan wordt het plots bittere ernst. De organisatie Reporters zonder Grenzen heeft een lijst klaar met de beste blogs rond vrije meningsuiting.


 

In het hol

Kees Stand-up comedian Kees Meerman klimt deze zomer het podium op met een nieuwe voorstelling. Die voorstelling draagt de naam In het Hol van de Leeuw en de bijhorende affiche is blijkbaar niet naar de zin van een aantal extreem-rechtse individuen dat zich verzamelt onder de naam Groen Rechts.


 

VB6015

Vb6015 Het Vlaams Belang start zondag met een eigen digitale radio, VB6015, waarop Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen na ruim een jaar opnieuw Zwart of Wit zal presenteren. De uitzendingen blijven in een eerste fase beperkt tot zondag tussen 11 en 13 uur.

Wie een keertje wil voorproeven kan hier terecht. De uitzendingen zullen ook beschikbaar zijn via rss. Podcasting als het ware. Waarmee het Belang alle andere Vlaamse partijen op het internet weer de loef afsteekt...


 

Leo

Leo_1 De jongste stunt van Steve kwam voor velen niet meer als een verrassing. Leo Delcroix schreef in januari al dat ,,Robert'' een grote kans maakte om de volgende gouverneur van Limburg te worden. Sindsdien hield Leo ons op de hoogte van de ontwikkelingen rond de nieuwe gouverneur.


 

Slechte seks

TanguyTanguy Veys was er vroeg bij vanmorgen. Het Oost-Vlaamse provincieraadslid, dat door zijn zelfverklaarde grote ijver en grondige dossierkennis het de bestendige deputatie bijzonder lastig maakt, is namelijk in zijn gat gebeten door een uitspraak van N-VA-voorzitter Bart De Wever in Het Nieuwsblad.

Dat Veys, die trouwens zelf geen onbesproken verleden heeft, uit zijn archief een foto uit de oude doos opdelft waarop De Wever en Jean-Marie Le Pen staan, is echter aan de kleine kant. Of solliciteert Veys hiermee opnieuw openlijk bij Blokwatch?


 

Grondwet

Niemand durft de uitslag van de referenda over de Europese grondwet in Frankrijk (29 mei) en Nederland (1 juni) te voorspellen. In beide landen wordt ook de blogosfeer gebruikt als 'campagnemiddel'.

De Franse krant Le Monde laat een voor- en een tegenstander van de grondwet tegen mekaar bloggen. Ook elders in de Franse blogosfeer gaan oui en non in de clinch.

De Nederlandse blogger Stephan Okhuijsen heeft de grondwet volledig doorgenomen en geeft bij elke paragraaf zijn eigen mening. Ook de politiek laat zich niet onbetuigd. De SP (en haar fractieleider Jan Marijnissen), Geert Wilders bloggen voor het nee-kamp. In het ja-kamp vinden we onder meer Staatsecretaris voor Europese Zaken Atzo Nicolaï.

Op de site van de NOS tenslotte mogen de politici Ronald Plasterk, Jan Marijnissen (alweer), Hans van Baalen en Thijs Berman een dagboek bijhouden.


 

B-H-Vee op teevee

Het Kamerdebat over Brussel-Halle-Vilvoorde staat volledig op video. En die video staat volledig on line. Wie de hele sessie niet wil uitzitten kan bij Luc Van Braekel terecht voor meeneembare mp3-files in allerlei formaten. Handig voor op de trein dus.


 

B-H-V-rellen?

Net terwijl wij er vanuitgingen dat ze in het buitenland nauwelijks wakker liggen van B-H-V wijst Eskimokaka ons de weg naar een artikel bij The Times. En wat lezen we daar?

As the apparently innocuous spat in an electoral district just outside Brussels escalated out of control, demonstrations ended in violent confrontations with police.

Huh?


 

Dewinter blogt (niet)

Even zag het er naar uit dat Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter in de voetsporen van zijn partijgenoten Jurgen Verstrepen en Rob Verreycken was getreden en een weblog was begonnen.

Weblogger Maarten Schenk trok op onderzoek en ontdekte dat de FDW-blog nep is. Blijft de vraag wie de blog begonnen is. Een fan van Dewinter? Of iemand die de blog op termijn wilde uitbouwen tot een Dewinter-parodie? En of het publiceren van berichten onder een valse naam niet strafbaar is?


 

Louis Michel op CNN

Er was een tijd dat Louis Michel CNN haalde met één of andere ophefmakende uitspraak of met één of andere appelflauwte tijdens een Europese top. Vandaag moest Louis helemaal niets doen om de website van de Amerikaanse zender te halen.


 

VRT vs Belang

Het is oorlog tussen het Vlaams Belang en de VRT. Bij het Belang zijn ze in hun gat gebeten nadat de VRT liet weten dat het de nota De VRT en de democratische samenleving zou gaan bijschaven. Wie wil weten waar die nota het allemaal over heeft, kan hier de integrale tekst lezen.

Ook Blokwatch liet zich vandaag opmerken met de publicatie van een omstreden document : het advies (pdf) dat de VRT-top kreeg nadat het liet onderzoeken of het juridisch mogelijk was vertegenwoordigers van het VB uit de raad van bestuur van de openbare omroep te weren na de veroordeling van de partij.


 

Offline

Wie de websites van Filip Dewinter en de Antwerpse afdeling van het Vlaams Belang, krijgt op dit moment de boodschap Bandwidth limit exceeded. Een Nederlandse weblog ontdekte dat op een niet-publieke plaats op de servers van beide sites fragmenten uit Submission, de omstreden film van Theo Van Gogh, werden aangeboden.

De weblog publiceerde de link om de film te downloaden en riep zijn lezers op om massaal de film binnen te halen. Met als gevolg dat beide sites hun bandbreedte voor de rest van de maand opsoupeerden en niet meer bereikbaar zijn totdat het Belang investeert in extra bandbreedte.

Ook de partijwebsite vlaamsbelang.org kwam onder vuur te liggen toen een andere Nederlandse blog ontdekte dat daar een videoverslag van het jongste partijcongres werd aangeboden.


 

Europees kalf

Inspraak, daar zij we helemaal voor. En afspraken maken, zodat we duidelijk  weten waarover we het hebben, dat moet natuurlijk ook. We hebben dan ook niets dan lof voor de Europese Unie, die van u wil weten wanneer een kalf een kalf is.


 

Geen fraude door Vlamingen?

Foutje van Hervé Jamar, onze federale Staatssecretaris voor Modernisering van de Financiën en de Strijd tegen de Fiscale Fraude. Jamar lanceerde een website over zijn werk, maar heeft voorlopig alleen maar aan een franstalige versie gedacht.


 

Bloggende ministers

Weblogger Luc Van Braekel heeft een round-up gemaakt van het internetgebruik van de federale en Vlaamse regering. Daaruit blijkt dat ongeveer zeventig procent van onze ministers een eigen website heeft, maar dat slechts een minderheid een blog-achtig iets heeft.

Ook in Frankrijk is het item Weblogs en politiek blijkbaar hot. Daar organiseert de Franse afdeling van weblogdienst Six Apart (Typepad, Movable Type en Live Journal) binnenkort een conferentie over het onderwerp.


 

Bloggen vanuit de Commissie

De Zweedse EU-commissaris Margot Wallström wil tijdens haar legislatuur een weblog bij houden. De nummer twee van de Europese Commissie heeft als Commissaris voor Institutionele Relaties en Communicatie van het beleid onder meer de opdracht om de kloof tussen bestuur en burger weg te werken. Met haar blog wil Wallström de mensen een idee geven van het leven als Commissaris.

(via Internetjournalistiek)


 

Blokwatch weer on line

Sinds enkele uren weer bereikbaar: de nieuwe website van Blokwatch. Vrijdag werd de site voorgesteld, maar sinds zaterdag toonde de website voortdurend foutboodschappen. Volgens de makers van Blokwatch was de site de voorbije dagen offline ten gevolge van een DOS-attack (Denial of Service Attack).

Update : Nog geen tien minuten nadat we dit bericht publiceerden, was de site opnieuw offline. Woensdagmorgen was de site wel opnieuw bereikbaar. Definitief deze keer?


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs