Soulwax op Pinkpop 1999

Hollands Glorie op Pinkpop is een experimentele videozoekmachine met live-fragmenten vanop Pinkpop. De site is meteen ook een testcase voor Nederlandse beeld- en spraakherkenningstechnologie. Geniet alvast mee van het volledige concert dat Soulwax in 1999 gaf. (Setlist: Funny / Much Against Everyone's Advice / Caramel / Scream / Saturday / Conversation Intercom / Cut Some Slack / Poplife / My Cruel Joke /Too Many DJs)
(via Soulwax.info)


 

U2 - Live from the Rose Bowl

Zondagavond zagen 96.000 mensen de Ierse rockband U2 aan het werk in de Pasadena Rose Bowl in Californië, maar vele keren zoveel fans zullen het kwartet ook gevolgd hebben op de videowebsite YouTube, waarop het concert live werd uitgezonden. Het volledige concert kan nu ook herbekeken worden op Youtube.


 

'Envoi' à la turque

Bert Ostyn van Absynthe Minded doet 'Envoi' in het Turks.


 

Mama Appelsap

Mama Appelsap is een concept dat bedacht werd door de Nederlandse BNN-DJ Timur voor fragmenten in anderstalige nummers waar je een Nederlandstalige zin in meent te herkennen. In het filmpje hieronder vindt u 60 voorbeelden terug. Een uitgebreider overzicht vindt u op www.mamaappelsap.nl.


 

De ideale Bowie-hit

Een Britse wetenschapper beluisterde alle hits van David Bowie en kwam tot de conclusie dat het beter kon. Hij maakte een synthese van nummers als 'Ziggy Stardus' en 'Major Tom', en creëerde de ultieme Bowie-hit. Te horen in de tweede helft van deze video.


 

Pharaoh of Pop

Foto-the-field-museum-_-john-weinstein Michael Jackson had eigenlijk nooit de ‘King of Pop’ moeten heten, maar de ‘Pharaoh of Pop’. Dat schrijft NBC Chicago. En terecht. 

Want het Natuurhistorisch museum in Chicago heeft laten weten dat een Egyptische buste de laatste tijd nogal wat aandacht trekt. Het beeld van een vrouw - uit 1550 - 1050 vC - lijkt sprekend op Michael Jackson. Zelfs de neus is kapot.

Lees verder op nrc.next.


 

Pearl Jam gaat viral

Pearljambackspacer1 Backspacer, de nieuwe plaat van Pearl Jam, ligt op 20 september in de winkels. Fans van de groep kunnen zelf het artwork van de plaat ontdekken, maar moeten daar wel wat moeite voor doen. Negen stukjes van het artwork zijn verstopt op het wereldwijde web en kunnen op de site van Pearl Jam samengepuzzeld worden tot een groter geheel.

We zetten u alvast een beetje op weg met deze links naar Rolling Stone, Wired, Q en ICT-mag.


 

Crazy in Love

Een schitterende cover van Crazy in Love (Beyoncé) door Antony & The Johnsons samen met het Amsterdamse Metropole Orkest.


 

Nirvana vs Rick Astley

Rick_astley Wie nog altijd denkt dat alleen onze eigen 2 Many DJ's puike mashups in mekaar kunnen draaien, is er aan voor de moeite: de Duitse DJ Morgoth weet ook van wanten en bewijst dat door Nirvana en Rick Astley in de mix te gooien.


 

U2 op de Blackberry

U2 Blackberry-fabrikant Research in Motion (RIM) sponsort de nieuwe tournee van rockband U2 en dat lijkt zich niet te beperken tot een logootje op de site. RIM  meldt immer op zijn site dat er een "mobiel U2 album" zit aan te komen. 


De boodschap op de webpagina is niet echt expliciet, maar geeft wel aanwijzingen dat een nieuw programmaatje de gebruikers moet toelaten de nieuwste cd (No Line on the Horizon) te beluisteren, video's te bekijken en het laatste U2-nieuws te lezen. 

En nog interessanter is de optie om gebruikers toe te laten zelfgemaakte concertbeelden te delen. Een kaartje van de plaats waar U2 op dat moment optreedt moet je dan toelaten zelf te kiezen vanuit welk gezichtspunt je naar het optreden wil kijken. 

Wanneer die plannen werkelijkheid worden en hoeveel dat allemaal moet gaan kosten is nog niet bekend. 

(via cnetnews)

 

Faith No More

Een voorproevertje voor Pukkelpop: het volledige optreden van Faith No More op het Download-festival van afgelopen vrijdag is beschikbaar op Youtube. Het was het tweede concert van de reunie-tournee die Mike Patton en co op donderdag 20 augustus ook naar Kiewit brengt.


 

iPhone Kids

Schitterend. De Britse groep The Mentalists covert Kids van MGMT met behulp van een aantal programmaatjes die gedownload werden in de Apple App Store.
 

Wrong

De nieuwe videoclip van de Britse band Depeche Mode.


 

Bra band

Maak kennis met The Vassarettes 's werelds eerste bra band: 4 vrouwen op het podium in hun ondergoed.


 

Incidentrijke uitreikingen

Er was de voorbije dagen heel wat te doen om het gedrag van onder meer Tom Barman tijdens de uitreiking van de MIA's. Ook elders ter wereld gaat het er tijdens de uitreiking van awards geanimeerd aan toe. Wij zetten voor u een aantal incidenten op een rijtje.


 

Milow in Paradiso


 

Aer Obama

Daft Punk verbouwde de Adam Freeland-remix van hun nummer Aerodynamic tot Aer Obama.


 

Oasis in New York

De Britse band Oasis, deze week nog in Vorst Nationaal, gooide een korte documentaire op Myspace. In het filmpje is te zien hoe straatmuzikanten aan de slag gaan met materiaal uit het (op dat moment onuitgebrachte) Oasis-album Dig out your soul.


 

M&M's

1211081vanhalen9_copy3

The Smoking Gun pakt uit met een historische document: de rider (wishlist) van de rockgroep Van Halen uit 1982. Het gaat om het fameuze document waarin de groep een grote bokaal M&M's eist en waarschuwt dat de bokaal geen bruine M&M's mag bevatten. Het volledige document kan u hier bekijken.


 

Smashing Pumpkins brengen geen albums meer uit

Zeitgeist Smashing Pumpkins-frontman Billy Corgan heeft in de Chicago Tribune aangekondigd dat Zeitgeist het laatste album van de Pumpkins is geweest. Volgens Corgan is het uitbrengen van een album zinloos omwille van online muziekshops als iTunes. "People don't even listen to it all. They put it on their iPod, they drag over the two singles and skip over the rest."  Volgens Corgan zijn singles de toekomst.


 

Gratis Roisin

Het concert dat Roisin Murphy twee weken geleden gaf in Vorst Nationaal kan nu integraal bekeken worden via de site van de voormalige Moloko-zangers.


 

Mia in het Latijn

De Tijdloze van Studio Brussel komt eraan en dan vragen wij ons elke keer opnieuw af hoe hoog Mia van Gorky zal scoren. Ook leraar Latijn Frank Claeys is in de ban van het nummer. Hij maakte samen met zijn leerlingen een Latijnse versie van het nummer. Mia werd wel Rosa omdat de Romeinen de naam Mia niet kenden. Capilla Flamenca, een klassiek-middeleeuws ensemble, zorgde voor de muziek en zang.

De tekst van het nummer vindt u bij lees verder. Het nummer is te koop (en te beluisteren) op iTunes of op de website van platenfirma PIAS.


 

Drop it like it's hot

Milow laat zich opnieuw opmerken met een opmerkelijke rapcover. Na Ayo Technology van 50 Cent Kanye West is het nu de beurt aan Drop it like it's hot van Snoop Dog.


 

Music For Life

Speciaal voor Music For Life 2008 maakte het onuitgegeven duo Tom Helsen en Geike Arnaert (ex-Hooverphonic) het themalied Home. De single is binnenkort te koop en de opbrengst gaat integraal naar Music For Life.  Alles over Music For Life vindt u in ons dossier.


 

Invaders Must Die

Theprodigy300 Op 2 maart 2009 ligt het nieuwe album van The Prodigy in de winkel. De band maakte vooral halfweg de jaren '90 furore en scoorde toen onder meer hits met Poison, Firestarter en Smack My Bitch Up.

Wie nieuwsgierig is naar de huidige prestaties van de band, kan tot volgende week woensdag gratis de nieuwe single Invaders Must Die downloaden vanop de website van de band.


 

Ozark Henry in het Frans

Na concerten in Berlijn en New York zet Ozark Henry zijn internationale veroveringstocht verder in Parijs. Piet Goddaer zong er donderdagavond voor het eerst in het Frans. Hij was er om de platenlabels bij onze zuiderburen te overtuigen van zijn talent. Onze videoredactie was er bij en vernam dat Goddaer binnenkort verhuist naar de Franse hoofdstad.


 

Chinese Democracy

Chinese Democracy, het langverwachte nieuwe album van Guns N’ Roses ligt sinds vandaag in de winkels. Wie zich een beeld wil vormen van de plaat waaraan 14 jaar is gewerkt, kan overigens terecht op de Myspace-pagina van de band. Daar kan u de volledige plaat voorbeluisteren.

Ook de nieuwe plaat van The Fireman, een nieuw project van Paul McCartney, ging vandaag trouwens in première op de social networksite.


 

Elvis zingt digitaal kerstduet

Veertig jaar nadat Elvis Blue Christmas opnam voor een live publiek, brengt Sony het nu als kerstduet uit. De Amerikaanse countryster Martina McBride werd via moderne technologie in de videoclip geplaatst alsof ze pal naast The King stond bij de opnames.


 

Happy birthday Jeff

Mocht Jeff Buckley die verdomde 29ste mei 1997 niet gaan zwemmen zijn in een zijrivier van Mississippi in Memphis, dan was hij vandaag 42 jaar oud geworden. U kent hem vast nog vast nummers als Hallelujah, Grace, Everybody Here Wants You en Last Goodbye. Hieronder het Zita Swoon-tribute Song for a dead-singer.


 

Thriller

't is een keer iets anders dan een les fysica of chemie. In een school in het Franse Rouen werd duidelijk flink wat tijd besteed aan een playback-versie van Thriller van Michael Jackson.

 

AC/DC-clip in Excel

Oude rockers AC/DC hebben een oplossing gevonden voor de fans die op het werk slechts beperkte internettoegang hebben, maar wel de nieuwe single van de band willen beluisteren. De clip is in een gratis te downloaden excel -sheet geplakt. Om het voor de baas nog minder te doen opvallen, zijn de beelden omgezet in ASCII: je krijgt dus beeld in zwartwit, opgebouwd uit cijfers en letters.

Voor wie net wel op internet kan, maar geen Excel op de computer heeft, is er dit voorproefje:


 

Gratis Eels

De Amerikaanse groep Eels maakt met een gratis live EP reclame voor de box-versie van 'Blinking Lights And Other Revelations'  uit 2005. De box bevat de plaat op 3 vinylplaten, een boek met teksten en foto's en een live-plaat met een concert in Manchester uit 2005.  Elke box werd gesigneerd door frontman E. De gratis live EP kan gedownload worden tot 28 oktober en bevat 4 tracks uit de live-plaat.


 

Chinese Democracy

Na 15 jaar worden fans van de Amerikaanse rockband Guns N' Roses eindelijk beloond met nieuw werk van hun idolen. Chinese Democracy ligt vanaf 23 november in de winkel. BBC Radio 1 mocht gisteren in primeur het titelnummer en de openingstrack van het album draaien.


 

Mars Needs Woman

Mars Needs Woman van Novastar is niet uit de ether weg te branden. Een videoclip was er ook al, maar de animatiestudio The Fridge maakte een nieuwe versie.


 

De slechtste songs ooit?

Over smaken enzo kan niet gediscussieerd worden. Maar in grote lijnen staan alle songs in dit lijstje met de 50 slechtste songs ooit netjes op hun plaats. Alhoewel Shiny Happy People van R.E.M. toch wel beter verdient.


 

Twitney

Voor veel mensen blijft Twitter nog altijd een vreemd medium. De Amerikaanse zangeres Britney Spears hoort niet langer tot die groep en lanceerde eerder deze week haar eigen Twitter-account.


 

The Priests

Drie katholieke priesters uit Noord-Ierland staan op het punt om de muziekwereld te veroveren. Als The Priests plannen de zingende pastoors volgende maand alle hitparades te bestormen met traditionele hymnen als "Ave Maria" en "Panis Angelicus".


 

Foo Fighters vs McCain

De Amerikaanse rockband Foo Fighters is boos op de Republikeinse presidentskandidaat John McCain omdat zijn campagneteam het nummer My Hero gebruikt tijdens verkiezingsmeetings. ,,Het is frustrerend dat iemand die zegt namens het Amerikaanse volk te spreken steeds maar weer weinig respect toont voor creativiteit en intellectueel eigendom,’’ aldus Foo Fighters in een verklaring.

The Seattle Weekly speelt alvast in de op de rel en zocht 8 Foo Fighters-songs die McCain wel zou mogen gebruiken.


 

Take On Me remake

Een briljante remake van de videoclip bij Take On ME van A-Ha. Filmmaker en muzikant Dustin McLean veranderde de tekst van het nummer en liet die overeenstemmen met wat er gebeurt in de clip. Zijn versie vindt u hieronder, het origineel kan u uiteraard bekijken op Youtube.


 

Weezer gaat voor records

De Amerikaanse rockband Weezer probeert in zijn nieuwe video Troublemaker een aantal records te breken. De band hoopt het Guiness Book of Records te halen met onder meer het grootste aantal luchtgitaristen, het grootste aantal skateboarders en het grootste spelletje dodgeball.


 

Kies uw favoriete Brel-song

Volgende week is het 30 jaar geleden dat Jacques Brel stierf. De Standaard gaat op zoek naar het favoriete Brel-chanson van de De Standaard-lezer.


 

De beste Belgische videoclip?

Tien jaar geleden zond The Music Factory (TMF) zijn allereerst clipje uit en werd daarmee de eerste Vlaamse muziekzender. De start van TMF betekende meteen ook de start van de Vlaamse videoclipindustrie. Naar aanleiding van de 10 verjaardag van TMF gaat De Standaard op zoek naar de beste Belgische videoclip van de voorbije 10 jaar. Kijken en stemmen kan hier.


 

Dig out your soul

Dig out your soul, het nieuwe album van de Britse groep Oasis is sinds vanmiddag exclusief te beluisteren op de sociale netwerksite Myspace. Het album ligt pas volgende week in de winkels. Myspace-gebruikers in Denemarken, Hongkong en Nederland moeten nog een weekje geduld hebben, want zij kunnen niet genieten van de exclusieve preview op Myspace.


 

Tell Tale Signs

Nog een hele week te beluisteren op de site van National Public Radio's Music: 'Tell Tale Signs' , de nieuwe plaat van Bob Dylan vol zeldzaam en nooit eerder uitgebracht materiaal.


 

Album Covers Map

Leuke tool van Word Magazine: een wereldkaart met daarop de locaties waar foto's van bekende (en minder bekende) albumcovers werden genomen.

Albumkaartjpg


 

Remix Radiohead

Radiohead laat fans voor de tweede keer dit jaar een nummer remixen. Deze keer is het de beurt aan het nummer Reckoner. Dance-artiesten als Diplo en James Holden geven alvast het goeie voorbeelden. De 10 beste remixen krijgen een plaatsje op de Radiohead-website.


 

Nevermind

Deze week was het 17 jaar  geleden dat Nirvana Nevermind op de wereld losliet. Het album zorgde niet alleen voor de doorbraak van Nirvana, het betekende ook het begin van een nieuw muzikaal tijdperk. Op Youtube circuleren een aantal filmpjes waarin producer Butch Vig terugblikt op de opname van onder meer Polly, Something In The Way, In Bloom en uiteraard ook Smells Like Teen Spirit.


 

Anna Grace

Anna Grace, beter bekend als Annemie Coenen van het danceproject Ian Van Dahl, staat met haar hit "You make me feel" op nummer twee in de US Bilboard Dance Airplay Chart.


 

Arsenal op Perezhilton.com

Na Kate Ryan en Milow is het nu de beurt aan Arsenal om een vermelding te krijgen op de celebrityblog Perez Hilton. De groep doet Hilton denken aan Röyksopp, terwijl in de comments iemand het heeft over een ambient-versie van The Cure.


 

Fleshmap

Fleshmap Rockers zingen over ogen, rappers over konten en bluesmannen over handen. Dat blijkt uit het project van Fernanda Viégas en Martin Wattenberg, dat wetenschap, informatica en kunst aan elkaar koppelt. Het duo legde tienduizend songteksten onder de loep en ging op zoek naar verschillen wat betreft de meest bezongen lichaamsdelen in elf verschillende muziekgenres.

In acht van de elf genres kwamen de ogen uit de bus als het favoriete lichaamsdeel. Dat is zo voor alternatieve muziek, country, electronica, folk, metal, jazz, R&B en rock. Alleen bij blues, gospel en hiphop ligt het anders.

Op de site kan je ook je eigen songtekst door hun programma halen. Het filtert er alle lichaamsdelen uit en geeft je tekst visueel weer met een rijtje foto's.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs