Nederlandse Sabam wil geld zien van bloggers

De Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra wil geld vragen voor het plaatsen van Youtube-filmpjes op websites. De Nederlandse blogosfeer is alvast 'not amused'.

De videosite Youtube is één van de populairste websites ter wereld. Een deel van die populair heeft het ongetwijfeld te danken aan de mogelijkheid om Youtube-filmpjes ook te embedded (publiceren) op andere website.

Omdat veel filmpjes muziek bevatten wil Buma/Stemra nu geld zien. De auteursrechtenorganisatie wil bovendien twee keer langs de kassa passeren om de makers van de muziek te vergoeden. Buma/Stemra gaat immers niet alleen aankloppen bij Youtube maar ook bij de mensen die de Youtube-filmpjes op hun eigen website of weblog embedden. 

Het tariefplan dat Buma/Stemra voor websites in gedachten heeft is vrij fors. Voor 6 filmpjes zou zowat 130 euro moeten opgehoest worden. Kortingen worden er niet gegeven want 30 filmpjes zouden zowat 650 euro gaan kosten.

In de Nederlandse blogosfeer regent het verontwaardige reacties. De Digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom heeft een petitie aan Buma/Stemra overhandigd met een serie aanklachten tegen de nieuwe regels.

Volgens BoF zullen muzikanten de dupe zijn van de regel. Zij zouden hun muziek moeilijker onder de aandacht kunnen brengen.


 

Het internet in een notendop


 

Volg je toilet en toaster via Twitter

Internetgebruikers die op de hoogte gehouden willen worden van wat er reilt en zeilt in de (virtuele) wereld, kunnen voortaan via Twitter ook hun toaster of toilet volgen.

Wasmachine Pimpy3wash meldt bijvoorbeeld wanneer er net een was is gedraaid en Hacklab.toilet houdt de volgers op de hoogte van wanneer er wordt doorgespoeld. Via @Mytoaster verneem je dan weer of het toastapparaat van technologieadviseur Hans Scharler aan het toasten is, of daarmee net klaar is.
       
Interesse van de Twitteraars is er zeker. Zo heeft de toaster van Scharler inmiddels meer dan 250 volgers. Hacklab.toilet doet evenwel beter met meer dan 650 volgers.
       
Wie de behoefte voelt om zijn eigen huishouden op Twitter te zetten, kan aan de slag met deze handleiding.

(via Zdnet.be)

 

Facebook Art

Lauren De Amerikaan Matt Held schilderde vorig jaar voor de lol enkele portretten van zichzelf en zijn vrienden om als profielfoto op Facebook te dienen. Toen Facebook een hoge vlucht nam, stroomden de aanvragen van andere gebruikers toe om ook zo'n portret te krijgen. 


Held heeft intussen een vijftigtal portretten, die je kan bewonderen in een virtuele gallerij. In september stelt hij ze voor het eerst tentoon in New York.

 

Fail?

Regelmatige gebruikers van de microblogdienst Twitter vinden het al lang niet meer leuk om nog maar eens de 'Fail whale' te zien te krijgen als de servers van de site plat liggen. Toch is de walvis voor velen een born van inspiratie. Of wat dacht u van deze sculpturen, taarten, cocktails en tattoeages?

Failwhale 

Op whatisfailwhale vind je een erg uitgebreid overzicht.


 

The story of Twitter

The-story-of-twitter Het is tegenwoordig weer al Twitter wat de klok slaat. Deze infografiek vast netjes de geschiedenis van de microblogdienst samen. (klik op het beeld voor de grote versie).


 

Nooit meer crisis

De handige 'see the opportunity' firefox add-on zorgt ervoor dat het woordje crisis in alle bezochte site wordt vervangen door 'opportunity'. Een Nederlandse versie is (nog?) niet beschikbaar.

(via Page 71)

 

Silicon Valley dag lang zonder internet

Het high-tech industriegebied Silicon Valley in het zuiden van Californië heeft donderdag de hele dag zonder internetverbinding gezeten. Ook mobieltjes en vaste telefoons werkten niet. Pas donderdagavond functioneerde alles weer normaal.

De politie van San Jose denkt dat vandalen donderdagochtend een mangat zijn binnengegaan en daar glasvezelkabels hebben doorgesneden. Duizenden raakten daardoor verstoken van internet- en telefoonverbinding. Enkele uren later werd vanuit San Carlos gemeld dat ook daar kabels waren vernield.

Telecommunicatieconcern AT&T, eigenaar van een aantal verbindingen, heeft een beloning van honderdduizend dollar uitgeloofd voor tips die leiden tot een arrestatie. (bron: ap)


 

Paasvakantie komt Franse internetpiraten goed uit

 Het Franse parlement heeft een wet om internetgebruikers die illegaal films of muziek downloaden af te sluiten, verworpen. 


Het voorstel, dat de steun kreeg van president Sarkozy, was bedoeld om het schier oneindige aanbod aan 'gratis' muziek en films op het net in te dijken. Maar de oppositie wist het voorstel uiteindelijk tegen te houden in de Assemblee omdat - door de paasvakantie - slechts een handvol leden van de regeringspartij UMP aanwezig waren op de zitting. 

De wet voorzag dat wie betrapt werd op illegaal downloaden tot twee waarschuwingen kon krijgen. Een derde inbreuk zou kunnen bestraft worden met een uitsluting van het internet voor de periode van een jaar. 

Enkele consumentenverenigingen waarschuwden dat dergelijke aanpak de verkeerde mensen zou kunnen treffen: eerlijke gebruikers riskeerden immers ten onrechte gestraft te worden in geval van identiteitsdiefstal door malafide figuren.

 'Gevaarlijk, nutteloos, inefficiënt en riskant voor burgers', was de mening van socialistisch parlementslid Patrick Bloche. 'Een evenwichtig voorstel voor een wettelijk en beschaafd internet', vond minister van Cultuur Christine Albanel dan weer. 

De regering kan het wetsvoorstel volgend jaar weer voor het parlement proberen te brengen.

(bron: reuters)

 

Oscar Twitter Map

Een bijzonder leuke mashup die weergeeft hoe Amerikaanse Twitter-gebruikers reageerden tijdens de Oscar-uitreiking.


 

Fan van het weekend

Weekend Akkoord. Het regent Facebook-groepen en voor de kleinste prul worden meteen nieuwe groepen opgericht. Maar de groep Fan van het Weekend wilden we u toch niet onthouden.


 

100 sites voor 2009

De Britse krant The Guardian selecteerde 100 websites die er in 2009 zullen toe doen.


 

Sock and Awe

De Amerikaanse president Bush kon de schoenen die de Iraakse journalist Muntadhar al-Zeidi hem naar het hoofd slingerde maar net ontwijken. Wie wil proberen of hij Bush wel had kunnen treffen, kan zijn kans wagen bij het spelletje Sock and Awe.

Sock

Opmerkelijk is dat de initiatiefnemer van de site Alex Tew is, de Brit die in 2005 rijk werd dankzij zijn 'million dollar homepage'


 

Pictures for Life

Geike_arnaert De Belgische rockfotografen tonen hun goede hart. Op Pictures for Life bieden onder meer Koen Bauters en Charlie De Keersmaecker één van hun foto's te koop aan. De opbrengst van de veiling gaat naar Music For Life.

Ook de Gentse stadsblog Gent Blogt pakt uit met een opmerkelijke stunt. Normaal gezien in Gent Blogt reclamevrij, maar ter gelegenheid van de aanwezigheid van het Glazen Huis in Gent, zal er gedurende Music For Life geadverteerd kunnen worden op de stadsblog.

Ook de Studio Brussel-veilingen zijn intussen losgebarsten. Tussen de eerste objecten zitten onder meer een Soulwax-maatpak en een canvas van de albumhoes van Vantage Point, de jongste cd van dEUS.

De Standaard veilt binnenkort opnieuw een paginagrote foto in de krant. De voorbije twee jaar was onze actie telkens goed voor het op een na hoogste bedrag van de veiling.

Onze zusterkrant De Gentenaar houdt in de hele stad acties om Music For Life aan te zwengelen en te steunen. Onder de noemer De Gulle Gitaar spelen straatmuzikanten voor het goede doel aan Le Bateau. De Gentenaar en Wouter Deprez zetten zich samen in voor Music For Life. De krant kon bovendien Wouter Deprez overhalen om op zondagavond 21 december een extra voorstelling te spelen van EELT, de succesvolle productie waarmee Deprez nu al maanden uitverkochte zalen boekt. Tickets zijn te koop op de website van NTGent.


 

Youtube greetings

Een alternatief ideetje voor wie gewone kerstkaartjes of virtuele e-cards beu is. Op Youtube Greetings kan u heel eenvoudig videokaarten versturen. Naast een aantal standaard-templates kan u uiteraard ook uw eigen favoriete video's versturen.


 

Youtube op zoek naar klassiek talent

Youtube organiseert een talentenwedstrijd voor klassieke musici. Alles draait rond een speciaal voor de wedstrijd gecomponeerd stuk van Tan Dun, de componist die een Oscar én een Grammy won voor de muziek van Crouching tiger, hidden dragon.

Surfers moeten hun versie brengen van Duns eerste internetsymfonie Eroica. Ze kunnen de partituur downloaden via Youtube.

Volgens de organisator hoeven gebruikers zich niet tot klassieke instrumenten te beperken. Ze mogen dus ook, pakweg, lepels of stokken gebruiken. Kandidaten kunnen een filmpje downloaden waarin Tan Dun dirigeert. Verder moeten de deelnemers ook hun uitvoering filmen van een bekend klassiek stuk. De tweede videoclips worden aan een jury voorgelegd, waarna een shortlist aan het publiek wordt gepresenteerd. Dat kiest de uiteindelijke winnaars.

Die winnaars mogen onder leiding van de dirigent Michael Tilson Thomas optreden in Carnegie Hall in New York, tijdens een driedaagse bijeenkomst van klassieke musici. Als u wil meespelen, hebt u nog tot 28 januari om uw interpretatie van Tan Duns compositie in te sturen. (kho)


 

Bailout

Woordenboeken-uitgever Merriam-Webster heeft de winnaar bekend gemaakt van zijn jaarlijkse zoektocht naar het woord van het jaar. Bailout kwam als winnaar uit de bus, voor vet, socialism, maverick en bipartisan.

Dichter bij huis kan u tot 15 december stemmen op het Nederlandse Woord van het jaar. Op de shortlist staan onder meer duyvendakken, gastroseksueel, horroropa, hufterindex, smirten en swaffelen.


 

Cooking Mama

De Britse dierenrechtenorganisatie PETA trekt ten strijden tegen het computergame Cooking Mama. Volgens PETA bevat het game teveel recepten met dode dieren. Daarom lanceerde de organisatie een eigen versie van het spel waarin te zien is wat vooraf gaat aan het in de kookpot gooien van gedode dieren. PETA wil Majesco, de fabrikant van het game ook overtuigen om een vegetarische versie van het spel te ontwikkelen.


 

Rome in 3D

Een nieuwe laag in Google Earth: ontdek het oude Rome in 3D. De laag biedt een blik op Rome anno 320 na Christus en toont onder meer het Romeinse Forum en het Colosseum.


 

Usernamecheck

Een handige tip van Polskaya: via Usernamecheck komt u in een handomdraai te weten op welke sociale netwerken uw gebruikersnaam nog vrij is.


 

Beroemdheden op Twitter

Een interessant lijstje bij Mashable: 25 beroemdheden met een Twitter-account. En bij Twitterholic vindt u de populairste Twitteraars. Barack Obama voert die ranking aan met meer dan 100.000 followers.


 

Dronken Gmail

Mod_gogglesZoals wel vaker hebben de Engelstalige Google-diensten vaak meer toeters en bellen dan de Nederlandstalige.

In Gmail is sinds kort Mail Goggles beschikbaar. Die tool moet voorkomen dat mensen in een dronken bui mails gaan versturen. Vooraleer u een mail wil versturen, vraagt Google om een paar rekensommen op te lossen. Bovendien kan u zelf instellen op welke tijdstippen de Mail Goggles aan staan.

Wie de tool wil activeren, vindt die terug onder het tabje Labs onder Settings.


 

Google 2001

Google Google bestaat dit jaar 10 jaar en viert dat onder meer met een zoekfunctie die u terugbrengt naar 2001.


 

Invloedrijk

De 25 meest invloedrijkste mensen op het web volgens Business Week. Een lijstje dat uiteraard bulkt van grote namen als Steve Ballmer, Jimmy Wales en Jeff Bezos.


 

Huisje kopen?

Lance Een Amerikaanse website heeft een lijst gepubliceerd met de adressen (inclusief luchtfoto's) van een pak celebrities. Hiernaast ziet u bijvoorbeeld het bescheiden optrekje van Lance Armstrong.


 

Verkiezingen op Twitter

Twitter heeft vannacht een kanaal rond de Amerikaanse verkiezingen gelanceerd. Op de site worden de laatste tweets over politiek onderwerpen weergegeven. De berichten kunnen ook per kandidaat bekeken worden. Bovenaan de website vindt u de trefwoorden waarover het meest wordt getwitterd.

Een eerste stresstest voor de website volgt vannacht tijdens het eerste presidentiële debat. Heel wat Twitteraars zullen het debat live volgen en hun opmerkingen op Twitter formuleren.


 

Google Pirate

Googlepirate De zoekmachine Google is intussen beschikbaar in tientallen talen. Recent werd blijkbaar ook de versie in een piratentaaltje gelanceerd.


 

Peace One Day

Myspace, het grootste sociale netwerk ter wereld, steunt Peace One Day, de organisatie de wereldwijd campagne voert tegen oorlog. Op de Myspace-pagina van Peace One Day vindt u onder meer een videoboodschap van Jude Law.

Lenny Kravitz lanceerde voor de gelegenheid zijn nieuwe single Change exclusief via Myspace. Het nummer kan gratis worden gedownload.  De clip voor het nummer werd gemaakt door Peace One Day- oprichter Jeremy Gilley. Gilley lanceerde onlangs zijn jongste film The Day After Peace.


 

Microsoft kiest voor Mac

Het zit Microsoft echt niet mee met zijn jongste reclamecampagnes. Nadat er vervroegd een eind kwam aan de Seinfeld-commercials, krijgt nu ook de jongste campagne de lachers om de verkeerde reden de lachers op de hand. Een Amerikaanse Flickr-gebruiker ontdekte immers dat de campagnebeelden bewerkt werden op een Mac.

Mac


 

Brad Pitt verspreidt meeste virussen

Bradpitt Brad Pitt is de gevaarlijkte beroemdheid op internet. Dat blijkt uit een onderzoek van McAfee. Wie op het internet zoekt naar Brad Pitt heeft 18 procent kans op een site te botsen met virussen of andere malware. Vooral foto's en screensavers vormen vaak een veiligheidsrisico.

Tweede in de lijst is Beyonce, op de voet gevolgd door Justin Timberlake. Paris Hilton, vorig jaar nog op één, is uit de top 15 verdwenen.


 

Mailbox Sarah Palin gehackt

Hackers hebben de persoonlijke emailbox van de Amerikaanse Republikeinse vicepresidentskandidaat Sarah Palin gekraakt. Dat heeft het campagneteam van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain bekendgemaakt.

De hackers plaatsten een aantal familiefoto's en emails op de klokkenluiderswebsite Wikileaks. Bij de e-mails zit onder meer een mail van Palin aan de vicegouverneur van Alaska. "Dit is een schokkende schending van de privacy van de gouverneur en een inbreuk op de wet", aldus McCains campagneteam.

Palin is momenteel onderwerp van onderzoek, vanwege machtsmisbruik. Ze zou een politieagent en ex-zwager hebben laten ontslaan. Ook zou ze haar persoonlijke e-mailaccount voor werkgerelateerde mail hebben gebruikt, wat bij wet verboden is in de VS.


 

Turkije blokkeert Richard Dawkins

Turkse internetgebruikers kunnen voortaan niet meer surfen naar de website van de Britse bioloog Richard Dawkins. Een rechtbank gaf de opdracht de toegang tot de site te blokkeren na klachten van de advocaten van de creationistische auteur Adnan Oktar.

De rechter in Istanboel droeg Turk Telekom op de toegang tot de site te blokkeren en sinds dit weekend worden Turkse internetgebruikers die naar de website surfen, verwezen naar een pagina met daarop de melding "toegang tot deze site werd geweigerd in overeenstemming met een beslissing van de rechtbank".

Volgens de Turkse televisiezender NTV kloeg Oktar over enkele commentaren van Dawkins op diens website die hem en zijn creationistisch boek "Atlas of Creation" in diskrediet brengen. Het boek van Oktar zorgde voor heel wat controversie omdat het gaat om een pleidooi voor creationisme, maar ook omwille van het feit dat duizenden exemplaren van het boek werden uitgedeeld in talrijke scholen in Europese landen.


 

Wikileaks lekt CIA-materiaal

Osamabinladen De omstreden website Wikileaks heeft tientallen vertaalde interviews met en boodschappen van Osama Bin Laden vrijgegeven. De informatie is volgens de site afkomstig is de Foreign Broadcast Information Service (FBIS) van de CIA en bevat een overzicht van de interviews met Bin Laden in de periode 1994-2004.

Wikileaks is een initiatief van een aantal journalisten, dissidenten en wetenschappers en biedt klokkenluiders een platform om veilig en anoniem documenten te lekken.


 

E-mail achterhaald?

'E-mail is vervelend en inefficiënt'. Dat zegt de Spaanse IBM-werknemer Luis Suarez in interview met Het Financieele Dagblad. Suarez sloot acht maanden geleden zijn mailbox en communiceert sindsdien enkel via via MSN, weblogs en wiki's.

Suarez geeft de voorkeur aan communicatie via netwerken omdat daarbij de nadruk ligt op samenwerking. ,,Een pagina met gedeelde kennis is veel waardevoller dan een mailtje dat door iemand alleen is geschreven.''


 

Moslimbloedbad

Muslim 'Het spel van moderne godsdienstgenocide.' Dat is de ondertitel van Muslim Massacre, een nieuw online videospel dat nogal wat controverse veroorzaakt. Doel van het spel is het 'moslimras' uit te roeien met het 'vernietigendste wapenarsenaal ter wereld'. De website raadt iedereen aan het spel te downloaden en op die manier te tonen dat ze geen 'liberale slappeling' zijn.

De Britse moslimorganisatie Ramadhan is woedend en veroordeelt het spel omdat het de moorden op moslims uit het Midden-Oosten verheerlijkt. Ramadhan vraagt dat het zo snel mogelijk off line wordt gehaald. 'Het is onaanvaardbaar, het getuigt van slechte smaak en het is choquerend dat kinderen en jongeren worden aangemoedigd moslims te doden in een spel', zegt directeur Mohammed Shafiq. 'Een spel waarin een moslim Amerikanen en Israëlieten vermoordt, zou ook protest uitlokken en dat is volledig terecht.'


 

Solliciteren via Facebook

Ruim twintig procent van de Amerikaanse werkgevers gaat op zoek naar online profielen van sollicitanten op netwerksites als Myspace en Facebook. Eén derde van hen weigert af en toe een kandidaat omwille van informatie op het internet. Dat blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse jobsite CareerBuilder.com onder ruim 3100 werkgevers.

Zaken die een succesvolle sollicatie dwarsbomen zijn onder meer aanwijzingen voor drank- of drugsgebruik, 'ongepaste' foto's en racistisch taalgebruik. Een online profiel dat getuigt van creativieit kan uw kansen dan weer verhogen.


 

More Cowbell

More Cowbell is een hilarisch fragment uit Saturday Night Live. Er is nu blijkbaar ook een website waar u zelf uw muziek kan voorzien van meer koebellen.


 

Hammer time!

Hammertime Als Didier Reynders en de MR de verkiezingscampagne nu al op gang trekken, wij dan ook, vinden ze bij Groen!. Om het groene programma zo breed mogelijk aan de man te brengen lieten Vogels en co een flash-spel ontwikkelen.

Spelers mogen met een hamer meppen op alles wat slecht - niet groen - is. Grijze fabrieken, geluidsoverlast, grote vrachtwagens, kippen in te kleine hokken: allemaal slecht. Spelende kinderen, windmolens en fietsers daarentegen: all good.

Of ze er de verkiezingen mee gaan winnen is een andere vraag, maar goed, een minuutje of twee als een gek zitten hameren is nooit weg.


 

Anti Spore

Spore Een streng gelovige Amerikaanse blogger heeft het gemunt op het computergame Spore. Volgens het weblog Anti Spore is Spore "de grootste aanval van spelletjesfabrikant Electronic Arts op christelijke waarden tot nu toe. Dit hele spel is propaganda om onze kinderen evolutie aan te leren, in plaats van creationisme", aldus de blogger.

In Spore mogen spelletjesfanaten God spelen. De gamer heeft het bestaan in handen en heeft de controle over een zelfgecreëerd wezen, dat uiteindelijk moet evolueren tot een superwezen dat zelfs de ruimte verkent om planeten te koloniseren.

Spore werd ontwikkeld door Will Wright, de man achter onder meer Sim City en The Sims. Volgens de blogger is het geen toeval dat Wright met Spore op de proppen is gekomen. Wright is immers lid van de Episcopal Church, de enige kerk in Amerika die homoseksualiteit goedkeurt.

Ook gamers richten trouwens hun vizier op het computergame. De piraterij-beveiliging van Spore is volgens hen te streng. Volgens de Financial Times geven nogal wat games het spel daarom slechte recensies op Amazon.com.


 

De 10 geboden van Facebook

Het social network Facebook is nog altijd aan een gestage groei bezig. Deze 10 geboden moeten alles in goede banen leiden.


 

Google News Archive

Een nieuwe Google-dienst: op Google News Archive kan u zoeken in complete archieven van (tot nog toe) vooral Amerikaanse kranten. Leuk voor wie wil lezen wat de kranten destijds schreven over de Titanic. De zoekresultaten kan u bovendien verfijnen via een tijdslijn in de linkermarge. Een functie die overigens ook werd toegevoegd aan de gewone zoekresultaten van Google News.


 

5 dingen voor Steve Jobs

Eind vorige maand verspreidde het persbureau Bloomberg per ongeluk het bericht dat Steve Jobs, de topman van Apple, dood was. Forbes speelt daarop in met een lijstje van 5 dingen die Jobs nog moet doen voor zijn dood. Op het lijstje staan onder meer een Tablet-pc, een afstandsbediening en een nieuwe revolutionaire computer.


 

Chrome getest

Amper een paar uur nadat Google Chrome beschikbaar werd, hadden de mannen van ZDnet al een test klaar. Maar wat vindt u van de nieuwe Google-browser?


 

Google Chrome

Zowat de hele internetwereld wacht met spanning op de release van Google Chrome, de internetbrowser van Google, later vanavond. Google Chrome moet de strijd aangaan met Internet Explorer van concurrent Microsoft. Volgens het bedrijf is de browser sneller en veel beter geschikt voor complexe toepassingen dan die van haar concurrenten. Wie de tijd wil doden kan intussen al terecht in dit Googlebook over Chrome, waarin The Register overigens een geografische fout van het bedrijf achter Google Maps ontdekte.


 

Vi.be

Vlaanderen is een muzikale communitysite rijker. Op Vi.be (Vibe) kunnen bandjes, dj's en organisatoren mekaar vinden en promotie maken voor hun activiteiten. De site is een initiatief van Poppunt in samenwerking met onder meer Studio Brussel, Fnac, KBC en de Vlaamse gemeenschap.


 

Spam

Internetgebruikers die een e-mailadres hebben dat begint met de letter a, m, s, r of p, krijgen veel meer spam dan iemand met een e-mailadres dat begint met een q, y of een z. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Cambridge.

Computerexpert Richard Clayton van de universiteit van Cambridge onderzocht 550 miljoen spam-berichten en concludeerde dat mailadressen die met een a, m, s, r of p beginnen meer dan veertig procent spam kregen. Adressen met een q, y of z als beginletter, ontvingen zo’n 20 procent aan ongewenste mails.

Een verklaring voor dit fenomeen is onder meer dat spammers vooral populaire namen zullen hergebruiken, vaak zijn dat namen die beginnen met pakweg een m of s. Toch zijn er ook uitzonderingen. Zo trekt ook de beginletter u veel spam aan, ondanks het feit dat er slechts relatief weinig adressen zijn die met deze letter beginnen.


 

Twiller

New York Times-journalist Matt Richtel heeft een thriller geschreven op Twitter. Twiller gaat over een man die wakker wordt in de bergen van Colarado. Hij heeft geheugenverlies. De man wordt achtervolgd door het gevoel een moordenaar te zijn en vertelt zijn verhaal aan de hand van Twitter-berichtjes.

De twiller zorgde wel voor verwarring bij technologieblog Valleywag. Daar dacht men dat Richtel zich op Twitter voordeed als een hoer.


 

Ontdek de site

Zoals elk jaar presenteert PC Magazine ook dit jaar een lijstje met 100 nog te weinig bekende websites.


 

Celebrity Meter

Op de website van het tijdschrift Wired staat nu een Celebrity Meter waarmee u kan uitzoeken hoe bekend u bent op het internet. Voorlopig enkel nuttig voor internetters met een Myspace of Twitter-account, maar het rijtje social networks zou weldra uitgebreid worden.


 

Facebook the movie

Sony Pictures heeft bevestigd dat er een film in de maak is over de sociale netwerksite Facebook. Aaron Sorkin, de scenarioschrijver van onder meer Charlie Wilson's War en de tv-serie The West Wing, zal het scenario voor de Facebook-film schrijven. Omdat Sorkin Facebook niet helemaal kende, opende hij een eigen pagina waar Facebook-gebruikers hun ervaring met de site met hem kunnen delen.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs