Jib Jab Jaar

Het jaaroverzicht van Jibjab heeft evenveel aandacht voor de achtling en de ballonjongen als de financiële crisis.


 

Kabouter Wesley steunt Music For Life


 

Soulwax op Pinkpop 1999

Hollands Glorie op Pinkpop is een experimentele videozoekmachine met live-fragmenten vanop Pinkpop. De site is meteen ook een testcase voor Nederlandse beeld- en spraakherkenningstechnologie. Geniet alvast mee van het volledige concert dat Soulwax in 1999 gaf. (Setlist: Funny / Much Against Everyone's Advice / Caramel / Scream / Saturday / Conversation Intercom / Cut Some Slack / Poplife / My Cruel Joke /Too Many DJs)
(via Soulwax.info)


 

Love Boat volgens Gunter Lamoot

Loveboat Komiek Gunter Lamoot maakte samen met een aantal comedy-vrienden (Iwein Segers, Veerle Malschaert, Griet Dobbelaere, Han Coucke, Piet De Praitere, Bart Vanneste, Gunter Lamoot, Xavier Cloet, Frank Nuytten) een vulgaire versie van Love Boat.

(via Dominiek.be)


 

Bruno & Latoya

Een verwijderde scene uit de film 'Bruno', waarin het hoofdpersonage Latoya Jackson voor de gek houdt.


 

U2 - Live from the Rose Bowl

Zondagavond zagen 96.000 mensen de Ierse rockband U2 aan het werk in de Pasadena Rose Bowl in Californië, maar vele keren zoveel fans zullen het kwartet ook gevolgd hebben op de videowebsite YouTube, waarop het concert live werd uitgezonden. Het volledige concert kan nu ook herbekeken worden op Youtube.


 

'Envoi' à la turque

Bert Ostyn van Absynthe Minded doet 'Envoi' in het Turks.


 

100 Youtube-hits in 4 minuten

Een handig filmpje voor wie de voorbije jaren nog nooit naar Youtube is gesurft. Honderd Youtube-klassiekers in 4 minuten samengebald.


 

Mama Appelsap

Mama Appelsap is een concept dat bedacht werd door de Nederlandse BNN-DJ Timur voor fragmenten in anderstalige nummers waar je een Nederlandstalige zin in meent te herkennen. In het filmpje hieronder vindt u 60 voorbeelden terug. Een uitgebreider overzicht vindt u op www.mamaappelsap.nl.


 

Nederlandse Sabam wil geld zien van bloggers

De Nederlandse auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra wil geld vragen voor het plaatsen van Youtube-filmpjes op websites. De Nederlandse blogosfeer is alvast 'not amused'.

De videosite Youtube is één van de populairste websites ter wereld. Een deel van die populair heeft het ongetwijfeld te danken aan de mogelijkheid om Youtube-filmpjes ook te embedded (publiceren) op andere website.

Omdat veel filmpjes muziek bevatten wil Buma/Stemra nu geld zien. De auteursrechtenorganisatie wil bovendien twee keer langs de kassa passeren om de makers van de muziek te vergoeden. Buma/Stemra gaat immers niet alleen aankloppen bij Youtube maar ook bij de mensen die de Youtube-filmpjes op hun eigen website of weblog embedden. 

Het tariefplan dat Buma/Stemra voor websites in gedachten heeft is vrij fors. Voor 6 filmpjes zou zowat 130 euro moeten opgehoest worden. Kortingen worden er niet gegeven want 30 filmpjes zouden zowat 650 euro gaan kosten.

In de Nederlandse blogosfeer regent het verontwaardige reacties. De Digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom heeft een petitie aan Buma/Stemra overhandigd met een serie aanklachten tegen de nieuwe regels.

Volgens BoF zullen muzikanten de dupe zijn van de regel. Zij zouden hun muziek moeilijker onder de aandacht kunnen brengen.


 

Anne Frank

De Anne Frank Stichting heeft op de videowebsite YouTube een kanaal geopend waarop beeldmateriaal over Anne Frank te zien is. Ook de enige bewegende beelden die ooit van Anne zijn gemaakt, tijdens de trouwdag van haar buurmeisje op 22 juli 1941, staan op de website. Op het YouTube-kanaal zijn ook fragmenten van interviews met vader Otto Frank en Miep Gies (de vrouw die Annes dagboek bewaarde) zien.


 

De lach van Obama

Het Witte Huis publiceerde 130 foto's waarop Obama te zien is met allerlei prominenten die ter gelegenheid van de top van de Verenigde Naties naar New York waren afgereisd. Elke figuur werd op de foto geflankeerd door Obama die, zo blijkt, steevast dezelfde pose aanneemt.

Dat viel ook blogger Eric Spiegelman op. Hij plakte de foto's aan elkaar, zette er een muziekje onder en postte zijn filmpje op het internet. Als commentaar gaf hij mee dat de Amerikaanse president niemand minder dan een robot is, gezien zijn grimas steeds perfect dezelfde is.


 

Een databank vol dialecten

Duizend uur aan geluidsfragmenten van Vlaamse en Nederlandse dialecten staan verzameld op de website Soundbites.nl. Wie ze allemaal wil horen, moet daar ongeveer zes weken voor uit trekken en continu luisteren.


De 'soundbites' zijn verzameld door het Meertens Instituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Op de website staan ook een aantal Vlaamse dialecten, maar het gros komt uit Nederland. 


De geluidsopnames bevatten gesprekken tussen twee of meer mensen. Ze zijn verzameld tussen 1950 en de jaren tachtig. De gesprekken hadden plaats zonder tussenkomst van onderzoekers of deskundigen.


Tot nu was slechts een klein deel van de collectie op de site van het Meertens Instituut geplaatst. Nu zijn alle fragmenten op te vragen.


 

Negatieve reacties op nieuw Flickr-logo

Yahoo! heeft het logo op de online fotodienst Flickr aangepast. In het logo is nu duidelijk 'from Yahoo!' te zien en dat zint vele gebruikers niet. Lees hier de negatieve reacties op het Flickr-forum.

Het is niet duidelijk waarom Yahoo! nu ineens de noodzaak ziet zijn eigen naam in het Flickr-logo te plaatsen. In 2005 nam Yahoo! de populaire fotodienst over. 

Afgezien van het logo heeft Yahoo! recentelijk geen andere aanpassingen aan de dienst gedaan.


 

Het eerste filmpje op Youtube

Dit is het allereerste filmpje dat ooit op Youtube werd gezet. Het film werd op 23 april 2005 opgeladen.

(via Appelogen)


 

Master Bator

Nieuw werk van Beast Animation, de Brusselse animatiestudio die onder meer tekende voor de animaties in Panique Au Village en de intro van Man Bijt Hond.


 

Hitler, Oasis en Michael Jackson

 

De ideale Bowie-hit

Een Britse wetenschapper beluisterde alle hits van David Bowie en kwam tot de conclusie dat het beter kon. Hij maakte een synthese van nummers als 'Ziggy Stardus' en 'Major Tom', en creëerde de ultieme Bowie-hit. Te horen in de tweede helft van deze video.


 

Spelen met meisjes

Electromuzikant Calvin Harris heeft iets slim bedacht om zijn muziek beter te verkopen. Hij nam een stel halfnaakte meiden, smeerde ze in met groene gel en verbond ze aan een soundsystem. Et voilà, de menselijke synthesizer was geboren.   

Single ladies vs Where the hell is Matt

Een aardige kruising van Single Ladies van Beyoncé en de Where the hell is Matt?-filmpjes.


 

Google Chrome

Een Lego-fanaat ging aan het werk met het logo van de Google-browser Chrome.


 

Pharaoh of Pop

Foto-the-field-museum-_-john-weinstein Michael Jackson had eigenlijk nooit de ‘King of Pop’ moeten heten, maar de ‘Pharaoh of Pop’. Dat schrijft NBC Chicago. En terecht. 

Want het Natuurhistorisch museum in Chicago heeft laten weten dat een Egyptische buste de laatste tijd nogal wat aandacht trekt. Het beeld van een vrouw - uit 1550 - 1050 vC - lijkt sprekend op Michael Jackson. Zelfs de neus is kapot.

Lees verder op nrc.next.


 

Babel in Belgium

_03_prejuges (1) Madame Calieri is concierge van een gebouw waar naast Belgen ook ingeweken allochtonen wonen. Ze heeft zo haar vooroordelen over de moslims, die natuurlijk niet altijd blijken te kloppen. Zo blijkt de nieuwe Magrebijnse huurster 'maar' twee kinderen te hebben.

De Franstalige openbare omroep RTBF wil komaf maken met enkele clichés over de moslimbevolking in ons land. In twintig korte episodes van anderhalve minuut komt telkens een vooroordeel aan bod. Ze worden in prime time uitgezonden, telkens vlak voor het journaal van halfacht.

De eerste drie mini-episodes van Babelgium kan je nu al bekijken op lesoir.be. Vanaf volgende week komt er dagelijks een aflevering bij.

 

Het internet in een notendop


 

Volg je toilet en toaster via Twitter

Internetgebruikers die op de hoogte gehouden willen worden van wat er reilt en zeilt in de (virtuele) wereld, kunnen voortaan via Twitter ook hun toaster of toilet volgen.

Wasmachine Pimpy3wash meldt bijvoorbeeld wanneer er net een was is gedraaid en Hacklab.toilet houdt de volgers op de hoogte van wanneer er wordt doorgespoeld. Via @Mytoaster verneem je dan weer of het toastapparaat van technologieadviseur Hans Scharler aan het toasten is, of daarmee net klaar is.
       
Interesse van de Twitteraars is er zeker. Zo heeft de toaster van Scharler inmiddels meer dan 250 volgers. Hacklab.toilet doet evenwel beter met meer dan 650 volgers.
       
Wie de behoefte voelt om zijn eigen huishouden op Twitter te zetten, kan aan de slag met deze handleiding.

(via Zdnet.be)

 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs