Nooit meer crisis

De handige 'see the opportunity' firefox add-on zorgt ervoor dat het woordje crisis in alle bezochte site wordt vervangen door 'opportunity'. Een Nederlandse versie is (nog?) niet beschikbaar.

(via Page 71)

 

Dickipedia

Dickipedia Wikipedia in alle mogelijke talen had u ongetwijfeld al uitgecheckt. Nu is er ook Dickipedia, een internetencyclopedie rond alle mogelijke 'lullen' ter wereld.

U vindt er (uiteraard) Dick Cheney, Ronald Reagan en de paus maar ook R. Kelly, Kanye West en Christopher Columbus


 

Boonen-mopjes

Onze collega's van Sportwereld.be gaan op zoek naar de leukste Boonen-cartoons.


 

iPetitie

(c) Belga Nu Mobistar ontkent dat de iPhone op 11 juli in België beschikbaar zal zijn, breekt bij sommige Apple-fans paniek uit. In de blogosfeer en de twitterosfeer wordt er al stevig geklaagd over het achterop blijven van België.
Het is twijfelachtig of Mobistar en Apple voor de druk zullen zwichten, maar een petitie moet de bedrijven wel overtuigen om het toestel al in juli op de Belgische markt te brengen.
De opsteller van de petitie is niet te spreken over het later beschikbaar stellen van het toestel. 'Wij vinden dit klinklare onzin. Wij willen een iPhone.'
Hij wijst er wel op dat 11 juli sowieso een lastige datum is om de iPhone hier te lanceren. '12 juli is een optie. Want we hebben wel iets anders te doen op een vlaamse feestdag dan in lange rijen wachten.'


 

Nieuwe sponsor voor Boonen

Deze cartoon rond de Boonen-affaire belandde vanmorgen al in onze mailbox. Wie op wekelijkse basis zo'n cartoon wil ontvangen, kan zich hier inschrijven.

Boonen


 

T-shirts

Help_wanted 15 t-shirts die je beter niet aantrekt bij het eerste bezoek aan je toekomstige schoonouders.


 

Quotes

Eentje dat we u niet wilden onthouden: de 10 domste quotes van celebrities.


 

Googlers met bizarre fantasieën

Sommige links in deze post zijn nsfw (not safe for work).

TechCrunch meldt ons dat Google-medewerkers de meest kinky interesses hebben. Dat mag blijken uit de verschillende Wikipedia-edits die met de Wikiscanner in verband werden gebracht met het Google hoofdkwartier. De onderwerpen gaan van borstvergrotingsfetisjisme tot amateurpornografie. Met een korrel zout te nemen natuurlijk, want een artikel uit The Economist leert dat Google bijna 14,000 medewerkers telt en dat ze soms niet weten wat doen. Volgens Google stimuleert dat de creativiteit. Blijkbaar.


 

Phishing voor beginners

In al zijn eenvoud is deze banner wellicht de meest efficiënte methode om kredietkaartgegevens los te peuteren bij goedgelovige en bange surfers:

(via AdRants)


 

Animated Homer

Homerchalk Lang heeft het niet geduurd vooraleer iemand de voor de hand liggende animated gif van Homer Simpson en de Cerne Abbas Giant maakte.


 

Talk to Gringo

De Vlaamse  blogosfeer raakt er niet over uitgepraat: een fragment uit Temptation Island waarin Gringo, de mannelijke helft van een van de koppels, nieuwe beelden te zien krijgt van zijn vriendin. In een behoorlijk beschonken toestand verspreid hij opmerkelijke quotes als ,,Ze mag voor mij de hoogste palmboom in, kan ze kokosnoten gaan plukken als een aapje'', ,,hij komt nog niet tot aan mijn knieën van wat ik kan'' en vooral ,,Talk to the hand, because the face don't want to hear it anymore''.

Pardon? De uitdrukking blijkt echt te bestaan, en betekent iets als ,,ik luister niet meer''. Eerder dook de zin al op in films als Terminator 3 en The fifth element.Blijkbaar kan de prestatie van Gringo nu even hoog worden ingeschat als die van de hoofdrolspelers uit die films. De quote van Gringo is tegenwoordig ook terug te vinden op de Wikipedia-pagina over de uitdrukking, als het meest recente voorbeeld van ,,use in popular culture''.


 

1 april

Niet alleen de VRT pakte gisteren uit met een geslaagde aprilvis. De Nederlandse omroep NOS was er zelfs het slachtoffer van. De omroep nam van de website Watersportalmanak het bericht over dat Friese brugwachters voortaan ook alcoholcontroles zouden houden. Dat de NOS not amused was, kunnen we nog begrijpen, het dreigen met een schadeclaim veel minder.

De helpdesk van Corelio liet gisteren weten dat elke werknemer een gratis Google-toolbar kon afhalen. Tennisinfo.be lanceerde het bericht dat Kim Clijsters zou gaan dubbelen met toekomstige echtgenoot Brian Lynch.

Bij Google leek de inspiratie dan weer niet op te kunnen. Traditiegetrouw pakt ook de zoekmachine uit met een aprilgrap. Dit jaar zelfs twee: internet via de riool en Gmail paper. De gadget-site Engadget lanceerde een zelfelectrocutie-machine en BBC maakte bekend dat het geur-tv had ontwikkeld.

Een overzichtje van andere aprilgrappen kan u vinden op Wikipedia.


 

Vijgen na Valentijn

Stel u voor: goedgelovig, romantisch en tot over uw oren verliefd als u bent, schakelt u het plaatselijke radiostation in om uw geliefde de valentijnsdag van zijn/haar leven te bezorgen. Tot uw gedroomde Toppunt van Romantiek ontaardt in een koude douche en u achterblijft als de cocu. Live on air, uiteraard.

Zo gebeurde het ook de Nederlandse jongeman in dit audiofragment. Via Radio 538 laat hij zijn schatje opbellen met de vraag wie haar hart wegdraagt op Valentijn en welke intieme  boodschap zij voor hem heeft. Hoe het afloopt, kan u misschien zelf verzinnen. Maar waarschijnlijk niet, dus hier alvast twee codewoorden: "bijzonder" en "pijnlijk".

(Met dank aan Christine VDP)


 

Fop eens een telemarketeer

Een Amerikaans radiostation zond onlangs een stukje van een hilarisch radio-interview uit.
Een luisteraar maakt er een sport van om telemarketeers beet te nemen en het resultaat daarvan vast te leggen op tape.

In dit audiofragment is het weer van dattum: een nietsvermoedende promojongen belt de man op met de mededeling dat hij een gratis schotelantenne kan krijgen. En voor hij het weet is hij de hoofdverdachte in de moord op een homoseksuele man die hij nog nooit heeft gezien.


 

A Special Christmas Box

Enkele weken geleden schreven we hier al over het partnership tussen Youtube en CBS. Ook NBC laat zich niet onbetuigd: terwijl de boysband-parodie van Justin Timberlake in Saturday Night Live nog gebliept werd, plaatste NBC de ongekuiste versie wel op Youtube. Het filmpje is inmiddels het lijstje met meest bekeken Youtube-filmpjes allertijden binnengestormd.

Vorig jaar deed NBC trouwens min of meer hetzelfde met een paaldansact van Pamela Anderson.


 

Bellen met God

Gunter Lamoot speelt Jozef en belt in die hoedanigheid met God.


In dezelfde Mag het iets meer zijn-serie (voor Canvas) bestaan ook filmpjes met Nigel Williams, Freddy De Vadder en Tine Embrechts.


 

Let's set so double the killer

Waarom zou u nog ,,Dear mom'' zeggen, als dit volgens Microsoft toch hetzelfde is als ,,Dear aunt, let's set so double the killer delete select all''? Of hoe de presentatie van de spraaktechnologie uit Windows Vista de mist in gaat.

Volgens Rob Chambers, een werknemer van de spraaktechnologieafdeling van Microsoft, is er niets aan de hand. De oorzaak is volgens hem een te hoge volumegevoeligheid van de microfoon.


 

Humorzender

Morgen ziet de internetradio Humorzender het levenslicht. Het is het eerste radiostation in Vlaanderen dat doorlopend humor zal uitzenden. Zowel de grote namen, jong talent en de sterren van vroeger komen aan bod. De zender zal voorlopig enkel te beluisteren zijn via het internet.


 

,,Shock exit''

Ons Kate is er niet bij, en bij de BBC zijn ze er echt niet goed van. Troost uit onverwachte hoek.

Van de Britse inzending moeten we overigens ook niet veel verwachten, aldus Ian Cleverly op Comment is Free (The Guardian).


 

Simpsons

Tijd over? Maak dan uw eigen Simpsonfiguurtje.

(via Tijd.blog)


 

Dead-eye Dick

Het jachtongeval van Dick Cheney is natuurlijk gefundenes Fressen voor Amerikaanse komieken. Op YouTube vind je stukken uit de shows van David Letterman, John Stewart, Bob Rivers en Jay Leno.


 

Leugenpaleis

Zondagmiddag kruipen Bart Peeters en Hugo Matthysen voor de allerlaatste keer achter de microfoons van Studio Brussel om er nog een keer het beste van zichzelf te geven. Jawel, de aller-aller-allerlaatste Leugenpaleis. Op de Stubru-site kan u nu al warmlopen. En vanavond kan u natuurlijk ook op Canvas terecht. Hebt u er dan nog niet genoeg van, dan hebben wij voor u nog 3 Peulengaleis-boxen in de aanbieding.


 

Calvin & Hobbes

Een Amerikaanse podcaster gaat op onderzoek uit in Bill Watterson's hometown in Chagrin Falls, Ohio, en krijgt Watterson's moeder voor de microfoon.

(Via Boingboing)


 

Paleis Podcast

Bij Het Paleis gaan ze om het tweede seizoen van hun digitale radioprogramma Wooord in te zetten vanavond live podcasten.

Wie zich op dit moment naar de foyer van HetPaleis in Antwerpen begeeft mag meebepalen waar de podcast van de neven Jeroen en Stefan Perceval over gaat. Om acht uur gaan ze live. Spannend.

Oude afleveringen beluisteren kan hier.


 

Spaghettimonster

Fk230805a George Bush vindt dat Amerikaanse scholen naast de evolutietheorie ook de intelligent design-theorie moeten onderwijzen  als het ontstaan van het leven op aarde ter sprake komt. De 25-jarige Amerikaan Bobby Henderson stichtte daarop prompt een eigen intelligent design-religie, die stelt dat de wereld geschapen is door een vliegend Spaghetti-monster. Het monster heeft onder meer noedelachtige tentakels en twee gekruide vleesballen. De Pastafarians dringen erop aan òòk opgenomen te worden in de Amerikaanse leerplannen.


 

Oeps

Klik en luister hoe een Amerikaanse die haar liefje beet wil nemen nogal heftig met beide voeten op de grond wordt gezet.


 

Free Katie!

Ze zijn nog niet eens getrouwd, maar sommigen vinden dat ze snel uit elkaar moeten. Freekatie.net
ijvert voor een breuk tussen Katie Holmes en Tom Cruise. En er zijn blijkbaar nogal wat volgelingen, want de discussiefora draaien op volle toeren. Of is het gewoon een lepe manier om t-shirts aan de man te brengen?

Het is in ieder geval Cruise's weekje niet: tijdens de wereldpremière van War of the Worlds in Londen werd hij door een paar leuke jongens van Channel 4 natgespoten met een waterpistool. Gelukkig kan hij nog rekenen op vrienden als Steven Spielberg: die vindt dat de acteur gestraft wordt omdat hij zijn liefde voor Holmes zo openlijk belijdt.


 

Comedy-portaal

Wittenond De eerste Vlaamse comedy-portaalsite is een feit. Op de website www.wittenond.be vindt u voortaan dagelijks Vlaams comedy-nieuws.

De jongste jaren zit comedy in Vlaanderen duidelijk in de lift. De voorbije jaren hebben verschillende Vlaamse comedy-artiesten wedstrijden gewonnen in Nederland. Ook het brede publiek heeft stand-up-comedians als Wim Helsen en Wouter Deprez inmiddels ontdekt.

Hoewel de meeste Vlaamse comedy-artiesten hun eigen webstek hebben, was er in Vlaanderen geen website die alle informatie rond comedy verzamelde. Wittenond.be probeert als Vlaams “comedyportaal” deze leemte te vullen.

Naast het comedy-nieuws is er ook een encyclopedie van alles wat met comedy te maken heeft: artiesten, organisaties, boekingskantoren, ....


 

Amarillo

Hoed af voor de Britse militairen in Irak. Ondanks het klimaat van ontvoeringen, onthoofdingen en zelfmoordaanslagen blijft de moraal van de troepen opperbest. Enkele leukerds vonden zelfs de tijd om een eigen versie van (Is This The Way To) Amarillo op te nemen. Het filmpje belandde op het internet en zorgde voor nogal wat overlast op de militaire computersystemen in Irak.


 

Ratatouille in de ruimte

Het is nog een wachten op Revenge of the Sith, maar wie het niet meer uithoudt en dringend een portie Star Wars nodig heeft, kan zijn shot space stuff vinden op Storewars.org. Een flashfilmpje toont er de wondere wereld van organische groenten die ten strijde trekken tegen pesticiden en lage prijzen en en passant princess Letuce redden.

May the Farm be with you.


 

Intussen op de redactie...

Fk070405zIs inhoud belangrijker dan de verpakking? Meestal wel, maar niet altijd. Neem nu Wired, het gevierde multimedia-magazine waar ook de redactie van DS Online op geabonneerd is. Deze week viel Wired niet in zijn gewone plat plastieken jasje in de bus. Het tijdschrift zat lekker ingeduffeld in een zakje bubble wrap (hoe heet zoiets in het Nederlands?).

Een onweerstaanbare verpakking voor onze grijpgrage handen, zo blijkt. Want voor je het weet, pak je het plastic vast, spelen je vingers even met de luchtbelletjes om ze daarna meedogenloos kapot te knijpen. Met een heerlijk knappend geluid tot gevolg. En nog een keer, en nog een keer...

De echte bubble wrap-verslaafde kan overigens steeds hier aan de slag. Een klassieker in cyberspace, maar hij blijft het doen.


 

Muisje

Tragisch. Je bent er eindelijk in geslaagd om een gevaarlijke hinderlaag te omzeilen, wanneer één van je onwetende vriendjes het feestje komt verknallen.


 

Microsoft vs. Geografie

Amerikanen zijn nooit echt helden geweest in geografie. Dat blijkt nu ook weer uit een reclameboodschap van onze vrienden uit Redmond, waarin ze Zwitserland en Rusland even door elkaar halen. Zo wordt het nooit wat met die global dominance...


 

De Standaard verzuipt

Netdisaster heeft een leuk webspeeltje voor wie een concurrerende site wil laten platbombarderen. Er zijn ook allerlei andere rampen die u kan ontketenen. Bij De Standaard Online wisten we natuurlijk al hoe het voelt om in het nieuws te verzuipen.

(via Eskimokaka)


 

Zingende dikkerd

Garybrolsma Meer dan twee maand nadat deze video internauten over de hele wereld aan het lachen bracht, haalt het verhaal van de zingende dikkerd de New York Times.

De 19-jarige Gary Brolsma filmde zichzelf met zijn webcam terwijl hij meelipte met Dragostea Din Tei, het Roemeense popdeuntje dat zich afgelopen zomer hardnekkig in onze oren wist te vestigen. Het filmpje belandde op het internet, haalde onder meer CNN en MSNBC en ging in sneltreinvaart de wereld rond.

Wie op Google zoekt op Dragostea Din Tei krijgt als zesde resultaat een website met het bewuste filmpje te zien.

Wie dacht dat Brolsma met volle teugen van zijn 15 minutes of fame zou gaan genieten, kwam bedrogen uit. Brolsma komt nauwelijks nog het huis uit.


 

A-Team

Ateam Twintig jaar nadat de laatste afleveringen van de tv-serie The A-Team werden opgenomen besloot Dave Coustan van Howstufworks de impact van de reeks te onderzoeken. Coustan publiceerde een advertentie waarin hij op zoek ging naar

"... a pilot, a veteran with leadership qualities, a bouncer-type who knows his way around a welding torch, and a faceman ...''

Sneller dan verwacht stroomden de reacties binnen.

Wie ondanks de tientallen heruitzendingen in de loop der jaren nog altijd niet genoeg kan krijgen van de avonturen van Hannibal, Murdock, B.A. en Face moest beslist een kijkje nemen op The A-Team on the web. Die website brengt onder meer de korte inhoud van elke aflevering, geluidsfragmenten en een uitgebreide faq over de reeks. Wie al dat jeugdsentiment opnieuw wil beleven, kan bovendien een aantal afleveringen downloaden van deze nog indrukwekkender A-team-website.


 

The Geek Song

Voor alle mensen met een passie voor technologische nieuwigheden: ,,The Geek Song''. ;-)

(Gevonden op de blog van Visual Hugo)


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs