Red Rabbit

Red Rabbit is een kortfilm van de Duitse filmmaker Egmont Mayer over een man die alle sociale contact verliest nadat een gigantisch konijn opduikt in zijn appartement.

Red Rabbit from Egmont Mayer on Vimeo.


 

50 films

Eentje voor de filmliefhebbers: zoek de 50 films die verborgen zitten in dit schilderij.


 

Inglorious Basterds

Eindelijk is hij er. De trailer van de Tarantino-oorlogsfilm Inglorious Basterds. Ergens in het najaar van 2009 in de bioscoop.


 

Top 50 drugstrips in films

50 films waarin het gebruik van drugs centraal staat, met onder meer de afkickscène uit Trainspotting.


 

Variety over Loft

Terwijl Loft in eigen land ondertussen de kaap van de 750.000 bezoekers heeft gerond, is het Amerikaanse filmblad Variety kritisch voor de prent van Erik Van Looy en Bart De Pauw.


 

De beste films van 2008

De 100 beste films van 2008 volgens de Britse krant The Times.


 

Filmpersonages

Een lijstje voor cinefielen: The 100 Greatest Movie Characters of All Time.


 

The making of Loft

U kon er de voorbije dagen niet omheen: Loft, de langverwachte film van Bart De Pauw en Erik Van Looy is in première gegaan. Alles over de film leest u in ons Loft-dossier. Hieronder vindt u alvast een exclusief making of-filmpje. En vanaf volgende week dinsdag maakt u kans om het interieur uit de loft te winnen.


 

De mooiste filmaffiches

Filmposter Smashing Magazine grasduinde in een paar decenia filmgeschiedenis en kwam op de proppen met deze 50 knappe filmposters.


 

Europa Film Treasures

TsaarEuropa Film Treasures is een must-see voor al wie zichzelf cinefiel noemt. Op de site vindt u massa's info en beelden uit het verste verleden van de Europese cinema.


 

The Godfather beste film ooit

The Godfather is door meer dan tienduizend filmmakers, -kenners en -critici benoemd tot beste film ooit. De maffiafilm uit 1972 van Francis Ford Coppola staat bovenaan de film top 500 van Empire Magazine. Raiders of the Lost Ark staat op de tweede plaats, gevolgd door The Empire Strikes Back.


 

IMDB gaat streamen

De online filmencyclopie Internet Movie Database (IMDB) gaat binnenkort zowat zesduizend films en televisieseries streamen. Amerikaanse bezoekers zullen gratis volledige afleveringen kunnen bekijken van populaire tv-series als 24, CSI, The Office en The Simpsons. Ook series als Star Trek en Beverly Hills 90210 en filmklassiekers als Some Like It Hot zullen beschikbaar zijn.

De beelden worden geleverd door Hulu, de Youtube-concurrent van News Corp, NBC, Yahoo, Time Warner en Microsoft. Ook CBS, Sony en een aantal onafhankelijke filmmakers zouden materiaal leveren.


 

Don Fontaine

Overleden: Don Fontaine, de man die zijn stem leende aan zowat 750.000 tv-spotjes en 5.000 filmtrailers.


 

Loft, de trailer

Woestijnvis heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor Loft, de langverwachte film van Bart De Pauw en Erik Van Looy. De film draait vanaf 22 oktober in de bioscopen. De eerste trailer werd eind mei op de wereld losgelaten en kan u hier terugvinden. Een kort interviewtje met regisseur Erik Van Looy, vindt u elders op onze site.


 

Astma

Volvo heeft in samenwerking met de Australische Astmastichting een kortfilm laten maken die jongeren bewust moet maken van de strijd tegen de ziekte.


 

Onvergetelijke Indy

Indiana Jones is weer hot. Tijd om deze 10 onvergetelijke Indy-momenten nog een keer boven te halen. Een aantal ervan komen ook terug in onderstaand filmpje.


 

De 100 beste films volgens The Times

 

Venten-films

Mocht er ooit een ventenweek komen: 50 films die je als man absoluut gezien moet hebben.


 

Zombies

Voor de liefhebbers van horrorfilms: de 26 beste zombies ooit.


 

De beste films aller tijden

In de aanloop naar de Oscars koos De Standaard-recensent Steven De Foer de 100 beste films aller tijden. Bekijk de volledige lijst, inclusief IMDB-links en Youtube-fragmenten. Over het hoe en het waarom leest u hier alles. Uw onenigheid kan u kwijt in ons forum.


 

Jackass online

De Hollywoodstudio Paramount wil met de derde film van de absurde stuntgroep Jackass de filmbusiness op zijn kop zetten. De derde Jackass-film gaat daarom in première op het internet. De inkomsten moeten van de advertenties komen.

Vanaf 19 december wordt de komische film online aangeboden. Een week later wordt hij op dvd uitgebracht. Jackass-liefhebbers kunnen de film enkel bekijken en niet downloaden of opslaan.


 

Hij is nooit weggeweest

Tijd voor een lijstje! The Sun heeft opnieuwe een wetenschappelijk verantwoorde lijst op gesteld - op basis van 'een poll' - met de meest gebruikte quotes uit films. Op nummer 1 staat de onvermijdelijke Arnold Schwarzenegger, met "I'll be back" uit The Terminator.

Voor de rest een redelijk voorspelbare opsomming, hoewel bijvoorbeeld Pulp Fiction ("Everybody be cool"), A few good men ("You can't handle the truth") of The Big Lebowski ("Dude" en zowat alle dialogen uit de film) daar voor ons gerust mochten bijstaan.

Vul gerust verder aan in de comments.

De lijst;
1. "I'll be back." (The Terminator)
2. "Frankly, my dear, I don't give a damn." (Gone With The Wind)
3. "Beam me up, Scotty." (Star Trek)
4. "May the force be with you." (Star Wars)
5. "Life is like a box of chocolates." (Forrest Gump)
6. "You talking to me?" (Taxi Driver)
7. "Show me the money." (Jerry Maguire)
8. "Do you feel lucky, punk?" (Dirty Harry)
9. "Here's looking at you, kid." (Casablanca)
10. "Nobody puts Baby in the corner." (Dirty Dancing)


 

Simpsons-referenties

Een overzicht van de knipoogjes naar andere films in The Simpsons Movie.


 

Sally Fields

Na Pearl Jam krijgt nu ook actrice Sally Fields af te rekenen met de Bush-censuur.TV-zender Fox onderbrak Fields abrupt tijdens een betoog over de oorlog in Irak bij de jongste Emmy-uitreiking.


 

Million Dollar Strong

MTV heeft plannen voor een film rond het fictieve hiphop duo Million Dollar Strong. Million Dollar Strong maakte furore op Youtube met het nummer What's It Gonna Be? Mike O'Connell en Ken Jeong, de hoofdrolspelers in het filmpje, spelen in de film een gedesillusioneerde rapper en een Aziatische student die de hiphop-wereld bestormen.


 

Verdammt ich hab nix

Matthias Reim kent u uiteraard vooral van de superhit Verdammt, Ich Lieb' Dich. Het lijkt erop dat Reim stilaan de bodem ziet van het spaarpotje dat hij met die nummer 1-hit heeft opgebouwd, want voor de Duitse afdeling van het autoverhuurbedrijf Sixt blikte de zanger een nieuwe versie van zijn song in.


 

Kazinform

Het aantal bezoekers van de website van het Kazachstaanse staatspersbureau Kazinform is de voorbije weken verdubbeld. De oorzaak daarvan is niet ver te zoeken: een link op de website van de film Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan. Kazachstan, dat vreesde dat zijn imago door de film ernstig besmeurd zou raken, sloot enkele weken geleden trouwens de Kazachstaanse Borat-site www.borat.kz.

 

White Cola

Frisdrankenfabrikant Coca Cola gaat in zee met White Stripes-voorman Jack White. White schreef de muziek voor een reclamespotje (lange versie / korte versie) dat (voorlopig?) enkel in Australië uitgezonden wordt. En dat blijkbaar niet door iedereen wordt gesmaakt.

(via de weblog van de AB)


 

WTC

Als de Da Vinci Code dé filmhype van het voorjaar is, dan wordt World Trade Center van Oliver Stone dé film van het najaar. De film gaat begin augustus in première in de Verenigde Staten en is vanaf 27 september ook bij ons te zien. Hier is alvast de trailer.


 

King Kong

Sinds enkele dagen ligt de dvd van de King Kong-remake van Peter Jackson in de winkel. Universal Pictures en Google Earth hebben naar aanleiding daarvan een speciale website opgezet waarmee u op zoek kan gaan naar Skull Island.


 

Goodie-bag

Het selecte kransje celebrities dat de Oscars mag meemaken krijgt elk jaar een goedgevulde goodie-bag met allerlei dure cadeaus. Dit jaar onder meer een 60 GB Video iPod, een Blackberry, een camcorder en een exclusieve zijden kimono. De geschenkdoos van George Clooney wordt nu geveild op het internet. Ten voordele van United Way, een organisatie die zich bekommert om de slachtoffers van de orkanen die de VS vorige zomer troffen.


 

Cutting Edge

Lijstjes, lijstjes... we weten er alles van. Maar net nu we dachten er eindelijk van verlost te zijn voor een tijdje, komt het on line cultuurmagazine Cutting Edge met zijn Awards op de proppen. Of beter, met de vraag wat u de highlights van 2005 vond. Wie zijn stem wil uitbrengen, kan dat hier nog tot 8 februari.


 

Lichtzwaarden

Fh250505bGisteren belandden twee Britse Star Wars-fans in het ziekenhuis na een gevecht met zelfgemaakte lichtsabels. En dat terwijl ze voor hetzelfde geld mekaar met een koppel bezemstelen te lijf hadden kunnen gaan. Een Hongaar heeft namelijk een stukje software ontwikkeld waarmee je in een wip je eigen lichtzwaardgevechten kan filmen.

Howstuffworks heeft meer achtergrond bij de werking van een lichtzwaard.


 

Amarillo

Hoed af voor de Britse militairen in Irak. Ondanks het klimaat van ontvoeringen, onthoofdingen en zelfmoordaanslagen blijft de moraal van de troepen opperbest. Enkele leukerds vonden zelfs de tijd om een eigen versie van (Is This The Way To) Amarillo op te nemen. Het filmpje belandde op het internet en zorgde voor nogal wat overlast op de militaire computersystemen in Irak.


 

Ratatouille in de ruimte

Het is nog een wachten op Revenge of the Sith, maar wie het niet meer uithoudt en dringend een portie Star Wars nodig heeft, kan zijn shot space stuff vinden op Storewars.org. Een flashfilmpje toont er de wondere wereld van organische groenten die ten strijde trekken tegen pesticiden en lage prijzen en en passant princess Letuce redden.

May the Farm be with you.


 

Het schijnt te werken

Er zijn zo van die mailtjes die elk jaar weer terugkomen. Vandaag kwam onderstaand mailtje in onze mailbox terecht.

Gewoon verder sturen naar zeven mensen, met een kopie naar info@kinepolis.com en je krijgt 32 gratis filmtickets voor 4 personen.

Ze doen een actie van Kinepolis via het internet. Het schijnt te werken. Dus... doen!

Niet doen, als u het ons vraagt. Het mailtje is nep.


 

Videobrieven uit ex-Joegoslavië

Ffnothingmoretosay

Twee Nederlandse documentairemakers, Katarina Rejger en Eric van den Broek, zijn met de camera door ex-Joegoslavië getrokken. Ze namen er 20 videobrieven op van buren, collega's of vrienden die elkaar tijdens de oorlog uit het oog zijn verloren.

In de 25 minuten durende opnames drukken ze hun angst en verdriet uit, bekennen schuld, of maken een einde aan geruchten en roddels.

Op de videoletters-site kunnen mensen hun eigen videobrieven posten. Voor technische bijstand kunnen ze rekenen op speciale internetkiosken en bussen met webcams en computers die in heel ex-Joegoslavië te vinden zijn. Het project wordt gesteund door het Stabiliteitspact, en wordt sinds 7 april op alle plaatselijke openbare omroepen getoond. Wie snel is kan vanavond nog naar Amsterdam, waar twee van de twintig episodes (met Engelse ondertiteling) worden voorgesteld. Hopelijk krijgen we ze hier (Hallo Canvas?) ook te zien.
 

Zoeken naar films

Google heeft er weer een truukje bij. Wie op zoek is naar een film voegt gewoon het woordje 'movie:' in zijn zoekopdracht toe and... action: de gezochte film verschijnt meteen in je resultatenoverzicht. Straffer is dat de functie ook werkt wanneer je de titel van de film niet meer weet. Vul een stukje omschrijving of gewoon een citaat in en Google vertelt je om welke film het gaat.

Een kleine test gaf bemoedigende resultaten voor de zoektermen ,,movie: German submarine'' en ,,movie: offer you can't refuse''. Ook ,,movie: Matteo Italy'' gaf het verhoopte antwoord. Met Belgische films heeft Google het een stuk moeilijker. Zowel ,,movie: Aalst Decleir'' als ,,movie: Antwerp Barman'' gaven nul op het rekest.

Tip: een lijstje met hulpwoorden voor zoekopdrachten bij Google vind je hier.


 

0605 illegaal

Het was natuurlijk te verwachten. Nog geen week nadat 0605, de laatste film van Theo Van Gogh, legaal te downloaden was op de website van de Nederlandse provider Tiscali, duiken op verschillende p2p-platformen piraatversies van de film op.

0605 was de eerste Europese film die op internet zijn première beleefde. De film kon voor 4,99 euro gedownload worden en vervolgens gedurende 48 uur bekeken werden. Tot nu toe hebben ongeveer 4000 mensen de film betaald en bekeken. Veel komen er daar waarschijnlijk niet meer bij, want op de downloadpagina staat de boodschap ,,Het is op dit moment niet meer mogelijk om de film te downloaden.''


 

Postbode

Sinds 8 maart verschijnt De Standaard op een kleiner formaat. Voor de reclamecampagne die met de formaatswijziging gepaard ging, werd onder meer een tv-spotje opgenomen. Toen dat spotje was opgenomen, bleek er nog tijd genoeg over om ook een spotje voor De Standaard Online te draaien.


 

Manchurian Global

Leuk voor wie de film The Manchurian Candidate al heeft gezien en nog wil gaan zien. Het bedrijf Manchurian Global dat volgens de film een chip inplante bij een aantal militairen met als doel één van hen in het Witte Huis te brengen, heeft een realistisch ogende website.

Niets wijst erop dat de site iets te maken heeft met de politieke thriller van Jonathan Demme. Wie iets dieper in de site gaat graven botst wel op een pagina met daarop een aantal wetenschappers. Slechts één naam is aanklikbaar : Atticus Noyle, die in een filmpje vertelt over de mogelijkheid om mensen en hun geheugen genetisch te wijzigen. Hetzelfde filmpje komt trouwens ook voor in de film zelf.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs