Bier

De Westvleteren 12 is niet langer het beste bier ter wereld. De trappist wordt op de website ratebeer.com van de eerste plaats verdrongen door Oak Aged Dark Lord Russian Imperial Stout van de Amerikaanse brouwerij Three Floyds. Een overzicht van de 100 beste bieren vindt u hier.


 

De ribbetjes van Justin

Mocht u ooit overwegen om een hapje te eten in het restaurant van Justin Timberlake in New York, beperk u dan tot de varkensribbetjes. De culinaire recensent van de New York Times is immers vol lof over de ribbetjes. Over de rest van de spijskaart en de ellenlange wachttijden is hij wel minder te spreken.


 

Coming out

Kinder Het jongetje dat jarenlang de verpakking van de Kinderchocoladerepen sierde, is nu een man van 42. Günter Euringer vond het blijkbaar tijd voor zijn coming out, want hij heeft een boek geschreven over hoe het is om het gezicht te zijn van een populaire chocoladereep. De titel: Het Chocoladekind.

In 1973 nam zijn moeder, die zelf in de reclamesector werkte, hem mee naar een fotoshoot in München. Ze hadden toen geen idee dat hij drie decennia lang het gezicht van Kinderchocolade zou worden. En rijk is hij er ook niet mee geworden. Hij kreeg slechts driehonderd mark (150 euro) voor de sessie.

Uit een interview met de Sueddeutsche Zeitung blijkt dat Günter een pak mensen blij maakt met zijn bekentenis. Op allerhande internetfora wordt al jaren gespeculeerd over de identiteit van het jongetje. Bovendien kan hij eindelijk ook alle roddels over zijn lot (tol van de roem, drugsverslaafd, etc.) ontkrachten.

Het enige nadeel is dat Ferrero, de eigenaar van Kinderchocolade, zijn beeltenis nu van de pakjes heeft verwijderd, zegt Euringer. Ferrero zelf ontkent.


 

Open Source Bier

Bier Een aantal Deense informaticastudenten lanceert Vores Øl, een bier waarvan het recept (de broncode als het ware) openbaar is. Vores Øl  is een klassiek bier (6%) waar guarana aan toegevoegd is. Iedereen mag het recept aanpassen, op voorwaarde dat het nieuwe recept ook open source on-line beschikbaar is.


 

Sprekende wijn

Een nieuwe vorm van kostenbesparing in de horeca? Het Italiaanse bedrijf Modulgraf wil binnenkort op de markt komen met sprekende wijnetiketten. De etiketten zouden worden uitgerust met een chip waarop alle info over de wijn is opgeslagen: herkomst, jaar en suggesties over welke gerechten er het beste bij passen. De chips kunnen 'beluisterd' worden door er een speciaal kastje, ter grootte van een paje sigaretten, overheen te halen. Volgens Modulgraf hebben diverse restaurants en wijnhuizen al interesse getoond.


 

Betaalbare bubbels

Onder het motto ,,waarom eens geen eindejaarstip?'': De goedkope-champagnetest van Testaankoop is behoorlijk - excuse le mot - verhelderend. En klikbaar voor iedereen.


 

Eten à volonté

In de Berlijnse wijk Tiergarten is onlangs een restaurant geopend voor mensen met eetstoornissen. De eigenares, Katja Eichbaum, en alle werknemers - dus ook de koks - van restaurant Sehnsucht zijn (voormalige) anorexiepatiënten.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs