Lego Space Shuttle

65k-LEGO-space-shuttle Twee Japanse Lego-freaks investeerden zowat 65.000 blokjes en bijna 1.600 werkuren in deze Space Shuttle replica.


 

Simpsons-art

Thescream 7 beroemde schilderijen in een Simpsons-jasje.


 

Camera bewaakt Obama

Twee keer werd een Obama-bord gestolen uit de voortuin van de 16-jarige Preston Fosback. Nadien installeerde Fosback een webcam die het bord bewaakte, zodat de hele wereld het bord online kon zien. Terwijl overdag Amerikanen en Europeanen het bordje bewaken, houden 's nachts internetters uit Azië en Australië een oogje in het zeil.


 

De kortste tijdrit ter wereld

TijdritTijdens de autoloze zondag op 21 september wordt in de Brusselse Dansaertstraat de kortste tijdrit ter wereld gehouden. Honderd renners proberen om ter snelst een parcours van 222 meter af te leggen. Een digitale tijdsopname garandeert een eerlijke strijd.

Inschrijven kan op de website www.222m.be.


 

De Spelen in Lego

BirdnestWatercubeGekkenwerk als u het ons vraagt. Zowat 4.500 Legofanaten van de Hong Kong Lego User Group brachten zowat 300.000 speelgoedsteentjes bij mekaar en bouwden er de Olympische infrastructuur in Peking mee na.


 

Monsterkonijn

KoeKonijn Een mooi komkommerverhaal. Het Britse reuzekonijn Roo leek geen nieuwe baasjes te vinden, maar werd uiteindelijk door een medewerker van een dierenwinkel in huis genomen. Reden genoeg voor de Daily Mirror om er een fotospecial met buitenformaatse dieren tegenaan te gooien.


 

Lego-toren

LegotorenIndrukwekkend. In het Lego-themapark in Windsor werd de voorbije week de grootste Lego-toren ter wereld gebouwd. Het ding is zowat 30 meter hoog en opgebouwd uit zowat 500.000 steentjes.

Bezoekers van het park konden overigens hun spreekwoordelijke steentje bijdragen door een constructie van 20 cm hoog te bouwen. Met een kraan werden allen blokken uiteindelijk netjes op hun plaats gezet.

Het vorige record stond op naam van een team uit Toronto.


 

Fout logo

SchunniglogoHiernaast ziet u het nieuwe logo van het Britse Office of Government Commerce op zijn zij gekanteld. 17.000 euro heeft het gekost, maar het wordt nu afgevoerd omdat het in deze positie een sexuele tint krijgt. Hieronder ziet u het origineel.

Logo2


 

Fictieve steden

Een lijstje met 8 fictieve steden uit films en stripverhalen) waar u niet zou willen wonen. Met het Smurfendorp als verrassende nummer 1.


 

T-shirts

Mug1_3 Tien t-shirts die je beter niet draagt wanneer je gearresteerd wordt.


 

Prioriteiten

Kijkers van de Charlie Rose Show keken gisteren vreemd op toen presentator Charlie Rose opdaagde met een gehavend voorhoofd en een blauw oog. Blijkbaar was Rose op weg naar huis gevallen en had hij (met succes) geprobeerd schade aan zijn MacBook Air te voorkomen.


 

Rockdoden

De 10 meest bizarre rockdoden volgens de Daily Mirror


 

Michael Mobison

Mobison Eén van de vreemdste Playmobil-figuurtjes die we tot dusver op het internet tegenkwamen: Michael Mobison, de Playmobil-versie van de King of Pop.


 

Te dicht

Voor deze toerist was een fotosessie met een krokodil bijna verkeerd afgelopen.


 

Gat en blaren

Beetje vreemd. De streaker die het voorbije weekend opdook in Mooi weer de Leeuw eist excuses van Paul De Leeuw omdat de presentator zijn string kapot trok.


 

Hagedisman

De inwoners van het Amerikaanse Bishopsville vrezen dat de beruchte Hagedisman opnieuw heeft toegeslagen.


 

Kakkerlak

In Turkmenistan hebben 30 mensen hun job verloren nadat een kakkerlak tijdens het tv-journaal op het bureau van de presentator door het scherm liep. Dik anderhalf jaar geleden werd een Amerikaanse weerman ook live lastig gevallen door een kakkerlak.


 

Sid Fishious

Snakehead Eén van 's werelds meest vraatzuchtige vissen is opgedoken in Groot-Brittannië. Reden genoeg voor The Sun om te spreken van een deadly invasion. De roofvis is vermoedelijk afkomstig uit een aquarium van een visliefhebber. Omdat de vis zowat alles opeet wat hij op zijn weg tegenkomt, wordt gevreesd voor een kleine ecologische ramp. Dat laatste brengt trouwens vage herinneringen terug aan de brulkikker.


 

In slaap

Twee piloten van Go! Airlines vlogen op automatische piloot en vingen een uiltje. Alleen jammer dat ze daardoor ook vergaten de landing op Hilo in te zetten.


 

Vreemde sterfgevallen

Nog maar net zijn de Darwin Awards uitgereikt of daar is al een ander lijstje met vreemde sterfgevallen.


 

Overleven

Newsweek legt uit waarom een Ecuadoriaan een val van zowat 150 meter hoog van een skyscraper in New York overleefde. Geluk is blijkbaar niet de enige factor.


 

Mark Malkof

Komediant Mark Malkoff is terug. Na zijn bezoek aan alle Starbucks in Manhattan, probeert hij nu een week lang te overleven in een Ikea-vestiging proberen uit te houden.


 

Afscheid van een kiekenfretter

De oakland Tribune brengt ons de droeve mare dat Eddie 'Bozo' Miller overleden is. De 99-jarige Bozo haalde ooit het Guinness Book of Records door 27 kippen binnen te spelen.

Bozo - die in Oakland ook bekend stond als bookmaker, gokker en restauranteigenaar - was ook niet vies van een borrel op tijd en stond. In zijn laatste interview, met de Tribune, vertelde hij hoe hij makkelijk een 10-tal martini's achteroversloeg voor de lunch. Zijn uitzonderlijke appetijt (een dozijn voorgerechten was voor hem geen uitzondering) maakte hem ook populair bij de rich and famous zoals Frank Sinatra, Burt Lancaster en Humphrey Bogart. Die kwamen soms dineren bij Miller, die zelf ook een aardig potje kon koken. Dat ze maar een extra portie rijstpap met goudenlepeltjes klaarzetten, hierboven.


 

Darwin Awards

Wie alsnog een eer wil bewijzen aan iedereen die het voorbije jaar op een oerdomme manier om het leven is gekomen en zo een 'bijdrage' aan de menselijke evolutie heeft geleverd, kan terecht bij de Darwin Awards. Onze favorieten zijn alvast de mollenvanger, het vrijende koppel en de olietank-dansers.


 

Zebra-reclame

Benieuwd wanneer deze trend naar ons land overwaait. In Nederland voert Delta Lloyd Asset Management campagne op het zebrapad. Zodra een voetganger oversteekt, gaan 5 mannen op het zebrapad staan en vormen een reclameboodschap.


 

Marketing

Knap staaltje marketing van de Longaberger Basket Company, een bedrijf dat mandjes maakt. De hoofdzetel van het bedrijf ziet er namelijk uit als een mandje.


 

Schaamluizen

Hoera! Wie schaamluizen heeft, hoeft zich niet langer te schamen. Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is immers op zoek naar schaamluizen om zijn collectie uit te breiden.


 

Jaccuzzi op hoog niveau

Goed gek: deze groep alpinisten die er van droomde om een jaccuzzi te nemen op de top van de Mont Blanc.


 

Sleur

Hot op Digg.com: deze 6 tips voor mannen om de sleur in hun sexleven te breken.


 

Googlers met bizarre fantasieën

Sommige links in deze post zijn nsfw (not safe for work).

TechCrunch meldt ons dat Google-medewerkers de meest kinky interesses hebben. Dat mag blijken uit de verschillende Wikipedia-edits die met de Wikiscanner in verband werden gebracht met het Google hoofdkwartier. De onderwerpen gaan van borstvergrotingsfetisjisme tot amateurpornografie. Met een korrel zout te nemen natuurlijk, want een artikel uit The Economist leert dat Google bijna 14,000 medewerkers telt en dat ze soms niet weten wat doen. Volgens Google stimuleert dat de creativiteit. Blijkbaar.


 

Opgelet gevoelige lezers: Dehaene blogt.

Omdat de pers het tegenwoordig met 'een welgemikte rochel in het journalistieke smoelwerk' moet doen, heeft de gewezen premier een alternatieve vorm van communiceren ontdekt. Sinds gisteren blogt Jean-Luc. Omdat de man, die zijn posts steevast ondertekent met 'Den Dikke', nooit als een fijnbesnaarde heer bekend stond, is 'godverhierenginder' wel enige voorzichtigheid bij het lezen aangewezen. De blog is natuurlijk vals.

http://jeanlucdehaene.blogspot.com/


 

Orgaan kapot? Print gauw een nieuw!

Ars Technica meldt de opkomst van een wel heel interessante technologie: organen printen met 'stamcelleninkt' en ... de inkjet printer! 's Mans beste vriend sinds hij ontdekte dat de hond toch maar een vuil, pluizig ding is.

Inkjetprinters gaan zo precies om met vloeistoffen, dat ze wel eens prima geschikt kunnen zijn om de fijne structuur van een orgaan, die vaak uit verschillende soorten cellen bestaat, uit te printen. De structuren worden laagje voor laagje boven elkaar uitgeprint in een soort gelmassa, wat uiteindelijk leidt tot een preciese driedimensionale replica van het orgaan.

Voor u zich een levercirrose drinkt of een slof sigaretten openscheurt: de technologie staat nog niet op punt. Toch wordt een doorbraak binnenkort verwacht.


 

Gsm-vrij dorp

De inwoners van het Zuid-Spaanse dorp Los Villares hebben in een referendum tegen de plaatsing van een gsm-mast gestemd. Het dorp blijft op die manier gsm-vrij. De tegenstanders van de mast haalden het met 38 stemmen nipt van de voorstanders (37 stemmen).


 

Phishing voor beginners

In al zijn eenvoud is deze banner wellicht de meest efficiënte methode om kredietkaartgegevens los te peuteren bij goedgelovige en bange surfers:

(via AdRants)


 

Echte superhelden

Vergeet Superman, Batman en Spiderman. Als je echt in de problemen zit, komen die toch niet opdagen.Gelukkig zijn er ook nog superhelden van vlees en bloed. Oddee zet de meest merkwaardige op een rijtje.

Zo vecht Superbarrio tegen corruptie in Mexico, helpt Terrifica in New York vrouwen die het slachtoffer van een verleider dreigen te worden en schiet Angle Grinder Man in Londen mensen ter hulp van wie een wielklem op hun verkeerd geparkeerde auto is geplaatst.

(via zone 5300)

Update: Er wordt blijkbaar gewerkt aan een documentaire over de superhelden. Kijk bijvoorbeeld hoe Zetaman bloed geeft.


 

Karmasheetra

Twister_op_bed In de categorie speeltjes voor volwassenen: Karmasheetra, een twister voor in bed.

(via Appelogen)


 

Google Python

Vreemd voorval in het kantoor van Google in New York. Kaiser, de python van één van de Google-medewerkers wist dit weekend uit zijn kooi te ontsnappen. Het bedrijf stuurde zondag (1 april, jawel) een mailtje naar al zijn medewerkers in New York om uit te kijken voor het dier. Gisteravond zou het dier teruggevonden zijn.


 

eBay verkoopt Britney-haar

Fans van Britney Spears kunnen op de veilingswebsite eBay bieden op een haarlok van de Amerikaanse zangeres. La Spears knipte dit weekend in een kapsalon eigenhandig haar haren af en sluwe geldwolven waren er als de kippen bij om de haarlokken te veilen.

Op de site lopen intussen tientallen veilingen zoals deze en deze. Ebay waarschuwt voor nep-aanbiedingen, omdat de verkopers niet kunnen bewijzen dat de relikwie effectief van Britney afkomstig is. Ook al zeggen ze "dat een Amerikaanse vriendin de haarlok met haar eigen handen heeft opgeraapt, net nadat Britney was vertrokken".

Echt of niet echt, voor een bedrag tussen 2 en 5.000 dollar gooit u op uw volgende feestje hoge ogen met echt haar van de zelfverklaarde Queen of Pop.


 

Three eighty-six

Microsoft stelt eind deze maand Windows Vista voor, maar het is onwaarschijnlijk dat iemand enthousiaster zal zijn dan in 1987, toen Windows 386 op de markt kwam. In een twaalf minuten lange reclamevideo is een secretaresse werkelijk euforisch over Windows three eighty-six.

Ga gerust meteen naar het begin van de zevende minuut, waar ze begint te rappen over hoe handig het is meerdere toepassingen in een keer te kunnen uitvoeren:

I’ve got pieces in one spreadsheet, I’ve got pieces in another,
I’ve got pieces that have never been close to one another.
Some are in the database, where things are pretty stuffy;
some are in the word processor, that’s where it gets sloppy.

Later deed Microsoft het nog eens dunnetjes over voor Windows 95. In de ,,cyber sitcom'' was de hoofdrol weggelegd voor Friends Matthew Perry en Jennifer Aniston, die bij Bill Gates op bezoek gaan.


 

Kerstbok

Het Zweedse stadje Gävle heeft zijn traditionele kerstbok van stal gehaald. Even traditioneel zijn de pogingen om de strooien bok in brand te steken. Dat zou dit jaar moeilijker moeten zijn dan anders. De bok is behandeld met brandwerende middelen en bovendien houdt ook een webcam een oogje in het zeil.


 

Smash my PS3

De makers van Smash our stuff noemen het zelf een sociaal experiment: uren- of dagenlang voor de winkel staan aanschuiven, een felbegeerde spelconsole kopen, en die vervolgens voor de ogen van alle anderen die staan aan te schuiven aan diggelen slaan. De voorbije weken moesten de felbegeerde en op ebay peperdure Playstation 3 en de Nintendo WII er aan geloven.

Overigens zijn de makers niet aan hun proefstuk toe: eerder moesten een Ipod nano en een Xbox 360 het al ontgelden.


 

Oorlogssfeer

Ryanair heeft goeie ouwe Winston Churchill gemobiliseerd voor een actuele anti-terrorismereclamecampagne.

Fhtchurchill_1


 

Vrijgezel

Google biedt naast de overbekende zoekfunctie tientallen andere diensten aan: Gmail, Google Calendar, Orkut, Google Earth, Google Maps, .... Deze blogger legt uit hoe u in elf stappen aan een afspraakje kan geraken.


 

World Jump Day

Ruim een jaar geleden hadden we het op deze blog al over World Jump Day. Morgen, donderdag 20 juli, is het eindelijk zover. Bedoeling is dat 600.000.000 mensen tegelijkertijd de lucht inspringen. De organisatoren willen door de trillingen proberen de baan van de aarde te veranderen. Of dat lukt, is echter zeer twijfelachtig. Of het een oplossing is voor de opwarming van de aarde is nog veel twijfelachtiger. In elk geval, u weet wat te doen morgen omstreeks 12u39.


 

Mentos vs Diet Coke

Goed nieuws voor de Nederlandse snoepfabrikant Van Melle. Sinds een paar maanden zit de verkoop van de Mentos-muntjes in de Verenigde Staten in de lift. Niet dat de Amerikanen nu massaal de witte muntjes verorberen. Meestal belanden de muntjes in een fles cola. De combinatie Mentos en Diet Coke is immers nogal explosief. Op sites als Youtube en Google Video staan inmiddels al tientallen amateurfilmpjes van colafonteinen en -raketten. Met 200 liter cola en 500 muntjes is dit perfect mogelijk. En haalt u misschien The Wall Street Journal.


 

National day of Slayer

Slayer_reigninblood_3 De metalgroep Slayer, die sinds de jaren tachtig koketteert met Satanische symbolen, mag vandaag felicitaties in ontvangst nemen. Het is tenslotte maar een keer in de honderd jaar 06/06/06, kortweg het ,,duivelsgetal'' 666.

Op zijn Myspace-pagina ontvangt de groep dan ook complimenten als ,,Hell Awaits you''. Maar voor de echte fans gaat dit uiteraard niet ver genoeg. Die vieren vandaag hun versie van de National day of prayer, die in Amerika telkens in de Mariamaand mei plaatsvindt.

Op de National day of Slayer krijg je als tip je met andere zaken bezig te houden: albums als ,,Reign in blood'' op het maximumvolume beluisteren, het Slayer-logo schilderen op kerkmuren, of de hond van de buren vermoorden en de schuld op Slayer afschuiven.

Slayer speelt het spelletje in elk geval goed mee: vandaag verscheen om 6.06 uur de nieuwe single ,,Cult'' op iTunes. Verder bereidt de groep een nieuwe Amerikaanse tour voor. Als voorprogramma gaat Children of Bodom mee, de Finse groep die een tijdje verkeerd werd aanzien als de mannen achter de maskers van Eurosongwinnaar Lordi.


 

Tijd te veel

In de reeks ,,veel te veel tijd''; foto's van mensen die doen alsof ze dood zijn.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs