Een beerput van corruptie?

Fox-presentator Bill O’Reilly heeft zich de woede van nogal wat Nederlanders op de hals gehaald door de Nederlandse hoofdstad Amsterdam “een beerput van corruptie, prostitutie en misdaad" te noemen. Het filmpje dat een Amsterdam op Youtube plaatste als reactie is intussen een flinke hit aan het worden.

O'Reilly omschreef Amsterdam onder meer als een ,,moreel rampgebied". Hij waarschuwt zijn kijkers om ervoor te zorgen dat Amerika niet één groot Amsterdam wordt. Eén van de gasten in het programma hekelde de ,,prachtige, naïeve ideeën om kinderen vrije seks en het roken van weed te leren”. 

De 25-jarige Robbert Nieuwenhuijs voelde zich aangevallen en maakte een videoredactie. Hij combineerde de uitspraken in het programma met beelden van alledaagse, vriendelijke Amsterdamse taferelen. Hij eindigt met een vergelijking van statistische gegevens waaruit onder meer blijkt dat in de Verenigde Staten meer drugsproblemen en moorden zijn.


 

Vlaamse bloggers geven bloed

Bloedgroep Zondag 14 juni is internationale dag van de bloedgever. De Vlaamse bloedtransfusiecentra zetten daarom op zaterdag 13 juni hun deuren open om massaal bloed in te zamelen.

De Bloedgroep heeft naast een eigen website ook accounts op Twitter, Facebook en Netlog en kan op de steun rekenen van bloggend Vlaanderen. Clopin, Bnox en Imke Dielen lieten zich prikken in het Bloedtransfusiecentrum van het UZA in Edegem.

Vlaamse bloggers geven bloed from StampMedia on Vimeo.


 

Wereldleiders op Facebook

Dirk Vynck hadden we al gehad, maar nu hebben ook een aantal wereldleiders zich verenigd op Facebook (klik op lees verder).


 

Het echte verhaal van Dirk Vijnck

Dirk Vijnck, de man van de broodjes, zwijgt voorlopig als vermoord over zijn politieke omzwervingen. De man leeft tijdelijk ondergedoken in Nederland. De Wetstraat-redactie van De Standaard kon via Facebook het echte verhaal van zijn overstap achterhalen. Opgepast, Ceci est une fiction.
 

Mexicaanse griep

De verspreiding van Mexicaanse griep mooi samengebracht op een Google Map.


View H1N1 Swine Flu in a larger map
 

Clement Peerens steunt De Morgen


 

Rij met mij

5 maart 2009 wordt de allereerste carpooldag in Vlaanderen, op initiatief van het populaire programma van Radio1. Voor de gelegenheid nam Hannelore Bedert samen met De Laatste Show-band 'Rij met mij' op.


 

Bosbranden

Indrukwekkende beelden van een Australiër die omgeven door vuur ronddwaalt in de buurt van zijn thuis.


 

De speech van Obama

Welke woorden gebruikte Obama het meest? En welke woorden gebruikten zijn voorgangers het meest bij hun eerste toespraak? De speeches van Obama, Bush, Clinton, Reagan, Kennedy en Lincoln geanalyseerd door Wordle.

De volledige tekst van de toespraakt vindt u hier: Engels - Nederlands. Elders op deze site vindt u ook analyses van onder meer Fientje MoermanJef Vermassen en de voormalige speechschrijver van Guy Verhofstadt. Wie er graag bewegende beelden bij heeft, kan hier terecht.

Ds-cloud-obama  


 

Landing op de Hudson

De beelden van de bewakingscamera die de crash van vlucht 1549 op de Hudson filmde, zijn intussen de wereld rondgegaan. De BBC ging het voorbije weekend dieper in op de crash en deed een simulatie van de succesvolle noodlanding.


 

Eindejaarsquiz

Eindejaar betekent ook op De Standaard Online een heleboel extra's. Sinds vandaag kan u bijvoorbeeld meespelen met onze Eindejaarsquiz. De volgende dagen komt elke dag een andere maand aan de beurt.


 

Sock and Awe

De Amerikaanse president Bush kon de schoenen die de Iraakse journalist Muntadhar al-Zeidi hem naar het hoofd slingerde maar net ontwijken. Wie wil proberen of hij Bush wel had kunnen treffen, kan zijn kans wagen bij het spelletje Sock and Awe.

Sock

Opmerkelijk is dat de initiatiefnemer van de site Alex Tew is, de Brit die in 2005 rijk werd dankzij zijn 'million dollar homepage'


 

GeenStijl spot met De Crem

De subversieve Nederlandse website GeenStijl.nl gaat door met de hetze tegen minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V). Met een dreigend nummer met de titel 'He De Crem, we gaan je slopen!' willen ze hun ongenoegen nog duidelijker in de verf zetten.


 

Did He Just Say That?

Of John McCain met de gevleugelde woorden "The fundamentals of the economy are strong" zijn kansen op het Amerikaanse presidentsschap de vernieling in reed zullen we nooit echt weten. Time Magazine maakte een mooi (Amerikaans getint) lijstje van de meest ongelukkige politieke one-liners.


 

Bosbranden op Google Maps

Een aantal Amerikaanse studenten volgt de evolutie van de bosbranden in Californië op de voet. Deze Google Map wordt voortdurend geüpdate.


View Larger Map


 

Ruben L. Oppenheimer blikt terug

Cartoonist  en illustrator Ruben L Oppenheimer heeft zich een druilerige zondagmiddag onledig gehouden met een ode aan afscheidnemend president George W. Bush te maken. Omdat hij als cartoonist 'zo veel te danken heeft' aan Bush en 'om te laten zien waar het bij de komende verkiezingen om gaat' toont hij een reeks van zijn eigen cartoons, vergezeld van wat 'fijne' uitspraken van John McCain. 'Eenzijdig en insinuerend' geeft Oppenheimer zelf toe.


 

10 minutes

Tien minuten. Tien minuten was de tijd die een gedwongen prostituee in Brussel van haar pooier kreeg om een klant af te werken. Op die manier beliepen zijn inkomsten dagelijks 500 tot 1.500 euro. Om het tempo hoog te houden werd een keukenwekkertje gebruikt. ‘Tien minuten’ is ook de titel van de film die de Franstalige Belg Jorge León maakte naar aanleiding van de Europese actiedag tegen mensenhandel, vandaag.


 

Bush-beloftes

Via Humo: de beloftes van George W. Bush geëvalueerd door David Letterman.


 

Coming Untied?

De Britse openbare omroep BBC is op zijn site een reeks begonnen over de mogelijke splitsing van België. Onder de titel 'Coming Untied?' wordt een blik op de toekomst van ons land geworpen. In het eerste artikel portretteert journalist Henri Astier het noordelijke landsdeel.


 

Queen of Youtube

Sarah Palin was vorige week de Queen of Youtube. Vorige week werden filmpjes met Palin in totaal 38 miljoen keer bekeken. Barack Obama scoorde 29 miljoen keer hits, John McCain 25 miljoen.


 

McCainPedia

De Amerikaanse Democratische partij heeft vandaag McCainPedia voorgesteld. Op die website willen de Democraten de leugens van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain bijhouden. Wie het liever iets objectiever heeft, kan overigens terecht op de de website factcheck.org. Die website verifieert de beweringen van de twee kandidaten tijdens de hele kiescampagne.


 

Een waardeloze zak haar

De Russische krant Pravda is allerminst onder de indruk van een interview van Sarah Palin met de Amerikaanse zender ABC. Vooral de kritiek van Palin op de Russische inval in Georgië lijkt de krant hoog te zitten. Hoog genoeg alvast om Sarah Palin ,,A Worthless Bag of Hair'' te noemen.


 

Catch the coward

In Australië wordt geschokt gereageerd op beelden waarop te zien is hoe een Australische jongen een kangoeroe tegen de grond slaat. De vrienden van de jongen kijken lachend toe. Na een tijd valt de kangoeroe op de grond en blijft hij bewegingsloos liggen.


 

11 september in filmpjes

Een overzicht van de gebeurtenissen van 7 jaar geleden aan de hand van een aantal filmpjes. Wie lievert tekst tot zich neemt, kan hier terecht voor een interview met de Nederlander Rudi Dekkers. Dekkers leerde de zelfmoordpiloten Mohammed Atta en Marwan al-Shehhi vliegen op zijn vliegschool in Florida. Hieronder ziet u de beelden die destijds de redactie even met verstomming sloegen.


 

Rappen over de Oerknal

De onderzoekers aan het Europese Centrum voor Deeltjesonderzoek CERN zijn ook muzikaal. Op het internet circuleert een rapvideo over de woensdag opgestarte deeltjesversneller LHC ("Large Hadron Collider"). In het werkstuk wordt wetenschappelijk correct alles uitgelegd over quarks (de kleinste deeltjes), Higgs, de "Big Bang" en het grootste wetenschappelijke experiment ooit dat de LHC is.

Het idee voor de "Large Hadron Rap" kwam van de Amerikaanse wetenschapsauteur Katherine McAlpine. Zij schreef de Engelstalige tekst en rapt hoogstpersoonlijk. Vrienden van haar mixten de beats en geven als backgrounddansers in vorserskleren een wat onbeholpen, maar daardoor ook authentieke indruk.

Voor de wetenschappers van het CERN is het niet de eerste duik in de muziekwereld. Het vrouwencombo Les Horribles Cernettes (LHC) heeft in de internationale gemeenschap van deeltjeswetenschappers al lang een cultstatus.


 

The Words They Used

Na de schitterende Olympische medaillekaart, pakt de New York Times nu uit met een mooie infografiek rond de Democratische en Republikeinse conventie. The Words They Used toont welke woorden het meest aan bod kwamen in de toespraken op de conventies.

Wordstheyused

(via Eskimokaka)


 

Gustavmap

Een knappe interactieve grafiek over de orkaan Gustav van Usa Today.


 

Caroline Gennez in Denver

Nogal wat Vlaamse politici vertoeven momenteel op de Democratische Conventie in Denver. Eén van hen is SP.A-voorzitster Caroline Gennez. Gennez houdt voor De Standaard Online een weblog bij vanuit Denver.


 

Taart

Het Nederlandse voormalig GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak is gisteren door leden van Voorpost 'getaart' bij de voorstelling van zijn boek Klimaatactivist in de politiek. Duyvendak nam vorige week ontslag uit de Tweede Kamer nadat hij in een persbericht naar aanleiding van zijn boek bekende betrokken te zijn geweest bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken.


 

Gulle ceo's

Opvallend. De republikein John McCain heeft zowat 10 keer meer geld opgehaald bij de ceo's van de top 100 uit de Fortune 500 dan zijn democratische rivaal Barack Obama.


 

Scherpschutter

Propaganda of niet? Of Youtube is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe een Georgische journaliste tijdens een stand-up in de arm getroffen wordt door een kogel van een scherpschutter. Los van de belabberde skills van de "scherpschutter", worden op Youtube ook vragen gesteld bij de echtheid van dit incident.


 

Georgia

De Amerikaanse blog Valleywag ontdekte dat Google News het moeilijk had met het verschil tussen Georgië en de Amerikaanse staat Georgia. Bij een artikel over de Russische invasie prijkte namelijk een kaartje van de Amerikaanse staat.

Een inwoonster van Georgia stelde op Yahoo ook de vraag waar de Russen de staat waren binnengedrongen nadat ze gehoord had over de Russische invasie.


 

Pork invaders

Nooit gedacht dat John McCain een computerspelletje zou inzetten in de verkiezingscampagne.


 

Iran photoshopt

De beelden die Iran gisteren verspreidde van de rakettest, blijken gephotoshopt. Links de foto die Iran verspreidde, rechts de originele beelden.

Iran_photoshopIran_origineel 

(via Eskimokaka)


 

George Carlin

Overleden: de Amerikaanse komiek George Carlin. In 1972 werd hij na een optreden gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde. Aanleiding vormde zijn sketch 'Seven words you can never say on tv'.


 

Hitler anno 2008

Hoe zouden figuren als Marilyn Monroe, Bruce Lee of Adolf Hitler er vandaag uitzien. Fotograaf Andrzej Dragan liet de beroemdheden een verouderingsproces doormaken. Het resultaat kan u zien op de site van The Daily Mail.


 

iPetitie

(c) Belga Nu Mobistar ontkent dat de iPhone op 11 juli in België beschikbaar zal zijn, breekt bij sommige Apple-fans paniek uit. In de blogosfeer en de twitterosfeer wordt er al stevig geklaagd over het achterop blijven van België.
Het is twijfelachtig of Mobistar en Apple voor de druk zullen zwichten, maar een petitie moet de bedrijven wel overtuigen om het toestel al in juli op de Belgische markt te brengen.
De opsteller van de petitie is niet te spreken over het later beschikbaar stellen van het toestel. 'Wij vinden dit klinklare onzin. Wij willen een iPhone.'
Hij wijst er wel op dat 11 juli sowieso een lastige datum is om de iPhone hier te lanceren. '12 juli is een optie. Want we hebben wel iets anders te doen op een vlaamse feestdag dan in lange rijen wachten.'


 

Maak zelf een sorry-pas

Groen! wil dat minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte dringend werk maakt van een nieuwe beheersovereenkomst voor de NMBS. De partij lanceert een internetactie en roept iedereen op om via dit formulier een Sorry-Pass te versturen naar de minister.


 

None Of US Are Free

MTV en het Burma Arts Board hebben een spotje gemaakt om aandacht te vragen voor de onderdrukking van de inwoners van Myanmar door het militaire schrikbewind. Op noneofusarefree.org kan iedereen enkele woorden van steun achterlaten voor de inwoners van het land.


 

Voor en na

Op satellietbeelden is de schade die de cycloon Nargis in Myanmar heeft aangericht goed zichtbaar. (Klik op de beelden voor grotere versies)

Birmavoor

Birmana


 

Made in China

Oh ironie: de Chinese politie heeft in het zuiden van het land een fabriek opgerold die Free Tibet-vlaggen produceerde.


 

Geen vissen

De BBC zet 10 verhalen op een rij die aprilvissen hadden kunnen zijn, maar het niet waren.


 

Familie

Uit onderzoek van de New England Historic Genealogical Society blijkt dat Barack Obama en Hillary Clinton nogal wat bekende familieleden hebben. Meer nog, eigenlijk zijn de twee Democratische presidentskandidaten (verre) familie van mekaar: Obama is namelijk een verre neef van acteur Brad Pitt en Hillary Clinton is een verre nicht van Pitt’s vriendin Angelina Jolie.

Obama is verder een verre neef is van president George Bush en vier andere Amerikaanse presidenten: Gerald Ford, Lyndon Johnson, Harry Truman en James Madison. Clinton van haar kant zoekt het eerder in de muzieksector met verre nichten als Madonna, Celine Dion en Alanis Morissette.


 

Protest tegen Fitna

Op Youtube en andere videowebsites duiken steeds meer protestfilmpjes op tegen de omstreden film van de Nederlandse politicus Geert Wilders. Door in de titel en de beschrijving van hun filmpjes te verwijzen naar de film van Wilders hopen veel mensen dat de film van Wilders heel moeilijk te vinden zal zijn op Youtube. Als mensen zoeken naar de te verschijnen film van Wilders krijgen ze immers ook de protestfilmpjes te zien in de zoekresultaten.


 

Arthur C. Clarcke

Het technologietijdschrift IEEE Spectrum wilde vandaag een interview publiceren met Arthur C. Clarcke. Door het overlijden van Clarcke gisteren was dat meteen ook het laatste interview met de man.


 

Superbunker

Der Spiegel bericht over het bestaan van een Duitse superbunker tijdens de Koude Oorlog.


 

Logobama

Twee linkjes voor de fans van Barack Obama: op Logobama kan u uw eigen Obama-logo maken en hier zingt Obama mee met de groep Asleep at the Wheel tijdens een fundraiser in Austin.

(via Studio Stefke)


 

Weinig flaterend

Leuk idee van CBS: een fotospecial waarin de Amerikaanse presidentskandidaten zich van hun minst flaterende zijde laten zien.


 

Pythons vs USA

Paniekbericht bij USA Today. Door de klimaatverandering zouden pythons zich mogelijk in één derde van de Verenigde Staten bijzonder goed thuis gaan voelen.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs