Anne Frank

De Anne Frank Stichting heeft op de videowebsite YouTube een kanaal geopend waarop beeldmateriaal over Anne Frank te zien is. Ook de enige bewegende beelden die ooit van Anne zijn gemaakt, tijdens de trouwdag van haar buurmeisje op 22 juli 1941, staan op de website. Op het YouTube-kanaal zijn ook fragmenten van interviews met vader Otto Frank en Miep Gies (de vrouw die Annes dagboek bewaarde) zien.


 

De lach van Obama

Het Witte Huis publiceerde 130 foto's waarop Obama te zien is met allerlei prominenten die ter gelegenheid van de top van de Verenigde Naties naar New York waren afgereisd. Elke figuur werd op de foto geflankeerd door Obama die, zo blijkt, steevast dezelfde pose aanneemt.

Dat viel ook blogger Eric Spiegelman op. Hij plakte de foto's aan elkaar, zette er een muziekje onder en postte zijn filmpje op het internet. Als commentaar gaf hij mee dat de Amerikaanse president niemand minder dan een robot is, gezien zijn grimas steeds perfect dezelfde is.


 

Een databank vol dialecten

Duizend uur aan geluidsfragmenten van Vlaamse en Nederlandse dialecten staan verzameld op de website Soundbites.nl. Wie ze allemaal wil horen, moet daar ongeveer zes weken voor uit trekken en continu luisteren.


De 'soundbites' zijn verzameld door het Meertens Instituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Op de website staan ook een aantal Vlaamse dialecten, maar het gros komt uit Nederland. 


De geluidsopnames bevatten gesprekken tussen twee of meer mensen. Ze zijn verzameld tussen 1950 en de jaren tachtig. De gesprekken hadden plaats zonder tussenkomst van onderzoekers of deskundigen.


Tot nu was slechts een klein deel van de collectie op de site van het Meertens Instituut geplaatst. Nu zijn alle fragmenten op te vragen.


 

Negatieve reacties op nieuw Flickr-logo

Yahoo! heeft het logo op de online fotodienst Flickr aangepast. In het logo is nu duidelijk 'from Yahoo!' te zien en dat zint vele gebruikers niet. Lees hier de negatieve reacties op het Flickr-forum.

Het is niet duidelijk waarom Yahoo! nu ineens de noodzaak ziet zijn eigen naam in het Flickr-logo te plaatsen. In 2005 nam Yahoo! de populaire fotodienst over. 

Afgezien van het logo heeft Yahoo! recentelijk geen andere aanpassingen aan de dienst gedaan.


 

Het eerste filmpje op Youtube

Dit is het allereerste filmpje dat ooit op Youtube werd gezet. Het film werd op 23 april 2005 opgeladen.

(via Appelogen)


 

Master Bator

Nieuw werk van Beast Animation, de Brusselse animatiestudio die onder meer tekende voor de animaties in Panique Au Village en de intro van Man Bijt Hond.


 

Hitler, Oasis en Michael Jackson

 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs