De ideale Bowie-hit

Een Britse wetenschapper beluisterde alle hits van David Bowie en kwam tot de conclusie dat het beter kon. Hij maakte een synthese van nummers als 'Ziggy Stardus' en 'Major Tom', en creëerde de ultieme Bowie-hit. Te horen in de tweede helft van deze video.


 

Spelen met meisjes

Electromuzikant Calvin Harris heeft iets slim bedacht om zijn muziek beter te verkopen. Hij nam een stel halfnaakte meiden, smeerde ze in met groene gel en verbond ze aan een soundsystem. Et voilà, de menselijke synthesizer was geboren.   

Single ladies vs Where the hell is Matt

Een aardige kruising van Single Ladies van Beyoncé en de Where the hell is Matt?-filmpjes.


 

Google Chrome

Een Lego-fanaat ging aan het werk met het logo van de Google-browser Chrome.


 

Pharaoh of Pop

Foto-the-field-museum-_-john-weinstein Michael Jackson had eigenlijk nooit de ‘King of Pop’ moeten heten, maar de ‘Pharaoh of Pop’. Dat schrijft NBC Chicago. En terecht. 

Want het Natuurhistorisch museum in Chicago heeft laten weten dat een Egyptische buste de laatste tijd nogal wat aandacht trekt. Het beeld van een vrouw - uit 1550 - 1050 vC - lijkt sprekend op Michael Jackson. Zelfs de neus is kapot.

Lees verder op nrc.next.


 

Babel in Belgium

_03_prejuges (1) Madame Calieri is concierge van een gebouw waar naast Belgen ook ingeweken allochtonen wonen. Ze heeft zo haar vooroordelen over de moslims, die natuurlijk niet altijd blijken te kloppen. Zo blijkt de nieuwe Magrebijnse huurster 'maar' twee kinderen te hebben.

De Franstalige openbare omroep RTBF wil komaf maken met enkele clichés over de moslimbevolking in ons land. In twintig korte episodes van anderhalve minuut komt telkens een vooroordeel aan bod. Ze worden in prime time uitgezonden, telkens vlak voor het journaal van halfacht.

De eerste drie mini-episodes van Babelgium kan je nu al bekijken op lesoir.be. Vanaf volgende week komt er dagelijks een aflevering bij.

 

Het internet in een notendop


 

Volg je toilet en toaster via Twitter

Internetgebruikers die op de hoogte gehouden willen worden van wat er reilt en zeilt in de (virtuele) wereld, kunnen voortaan via Twitter ook hun toaster of toilet volgen.

Wasmachine Pimpy3wash meldt bijvoorbeeld wanneer er net een was is gedraaid en Hacklab.toilet houdt de volgers op de hoogte van wanneer er wordt doorgespoeld. Via @Mytoaster verneem je dan weer of het toastapparaat van technologieadviseur Hans Scharler aan het toasten is, of daarmee net klaar is.
       
Interesse van de Twitteraars is er zeker. Zo heeft de toaster van Scharler inmiddels meer dan 250 volgers. Hacklab.toilet doet evenwel beter met meer dan 650 volgers.
       
Wie de behoefte voelt om zijn eigen huishouden op Twitter te zetten, kan aan de slag met deze handleiding.

(via Zdnet.be)

 

Kennedy in Moskou

Treaty Niet alleen op De Standaard Online krijg je deze zomer elke dag een nieuwsfeit uit het verleden voorgeschoteld, ook het Amerikaanse tech-magazine Wired grasduint in de geschiedenis. Voorwaarde: het moet gaan om een gebeurtenis van wetenschappelijk belang. 

Vandaag: Rusland, Groot-Brittanië en de Verenigde Staten besluiten nucleaire tests in de atmosfeer, de ruimte of onder water te verbieden (op de foto John F. Kennedy).


 

Facebook Art

Lauren De Amerikaan Matt Held schilderde vorig jaar voor de lol enkele portretten van zichzelf en zijn vrienden om als profielfoto op Facebook te dienen. Toen Facebook een hoge vlucht nam, stroomden de aanvragen van andere gebruikers toe om ook zo'n portret te krijgen. 


Held heeft intussen een vijftigtal portretten, die je kan bewonderen in een virtuele gallerij. In september stelt hij ze voor het eerst tentoon in New York.

 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs