Een beerput van corruptie?

Fox-presentator Bill O’Reilly heeft zich de woede van nogal wat Nederlanders op de hals gehaald door de Nederlandse hoofdstad Amsterdam “een beerput van corruptie, prostitutie en misdaad" te noemen. Het filmpje dat een Amsterdam op Youtube plaatste als reactie is intussen een flinke hit aan het worden.

O'Reilly omschreef Amsterdam onder meer als een ,,moreel rampgebied". Hij waarschuwt zijn kijkers om ervoor te zorgen dat Amerika niet één groot Amsterdam wordt. Eén van de gasten in het programma hekelde de ,,prachtige, naïeve ideeën om kinderen vrije seks en het roken van weed te leren”. 

De 25-jarige Robbert Nieuwenhuijs voelde zich aangevallen en maakte een videoredactie. Hij combineerde de uitspraken in het programma met beelden van alledaagse, vriendelijke Amsterdamse taferelen. Hij eindigt met een vergelijking van statistische gegevens waaruit onder meer blijkt dat in de Verenigde Staten meer drugsproblemen en moorden zijn.


 

Pearl Jam gaat viral

Pearljambackspacer1 Backspacer, de nieuwe plaat van Pearl Jam, ligt op 20 september in de winkels. Fans van de groep kunnen zelf het artwork van de plaat ontdekken, maar moeten daar wel wat moeite voor doen. Negen stukjes van het artwork zijn verstopt op het wereldwijde web en kunnen op de site van Pearl Jam samengepuzzeld worden tot een groter geheel.

We zetten u alvast een beetje op weg met deze links naar Rolling Stone, Wired, Q en ICT-mag.


 

Crazy in Love

Een schitterende cover van Crazy in Love (Beyoncé) door Antony & The Johnsons samen met het Amsterdamse Metropole Orkest.


 

De maanlanding anno 2009

Hoe zouden media de maanlanding coveren mocht die pas nu plaatsvinden.

(via Ferket)
 

Kevin Spacey legt Twitter uit aan David Letterman

Acteur Kevin Spacey vertelt David Letterman over Twitter.


 

Red Rabbit

Red Rabbit is een kortfilm van de Duitse filmmaker Egmont Mayer over een man die alle sociale contact verliest nadat een gigantisch konijn opduikt in zijn appartement.

Red Rabbit from Egmont Mayer on Vimeo.


 

Nirvana vs Rick Astley

Rick_astley Wie nog altijd denkt dat alleen onze eigen 2 Many DJ's puike mashups in mekaar kunnen draaien, is er aan voor de moeite: de Duitse DJ Morgoth weet ook van wanten en bewijst dat door Nirvana en Rick Astley in de mix te gooien.


 

Fail?

Regelmatige gebruikers van de microblogdienst Twitter vinden het al lang niet meer leuk om nog maar eens de 'Fail whale' te zien te krijgen als de servers van de site plat liggen. Toch is de walvis voor velen een born van inspiratie. Of wat dacht u van deze sculpturen, taarten, cocktails en tattoeages?

Failwhale 

Op whatisfailwhale vind je een erg uitgebreid overzicht.


 

U2 op de Blackberry

U2 Blackberry-fabrikant Research in Motion (RIM) sponsort de nieuwe tournee van rockband U2 en dat lijkt zich niet te beperken tot een logootje op de site. RIM  meldt immer op zijn site dat er een "mobiel U2 album" zit aan te komen. 


De boodschap op de webpagina is niet echt expliciet, maar geeft wel aanwijzingen dat een nieuw programmaatje de gebruikers moet toelaten de nieuwste cd (No Line on the Horizon) te beluisteren, video's te bekijken en het laatste U2-nieuws te lezen. 

En nog interessanter is de optie om gebruikers toe te laten zelfgemaakte concertbeelden te delen. Een kaartje van de plaats waar U2 op dat moment optreedt moet je dan toelaten zelf te kiezen vanuit welk gezichtspunt je naar het optreden wil kijken. 

Wanneer die plannen werkelijkheid worden en hoeveel dat allemaal moet gaan kosten is nog niet bekend. 

(via cnetnews)

 

Billie Tweets

Toegegeven, het is niet de meest efficiënte manier om de tekst van Billie Jean te lezen. Maar Billietweets zorgt er wel voor dat je er makkelijk de aandacht bijhoudt. Alleen jammer dat de 'hee-hee's' ontbreken.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs