Yasmine stapte uit het leven

Zangeres Yasmine is vandaag uit het leven gestapt. Twee zomers geleden had redactrice Veerle Beel een uitgebreid gesprek met de zangers over de liefde. Hieronder ziet u Zus, een nummer dat Yasmine opnam voor Vrouwendag 2008.


 

The story of Twitter

The-story-of-twitter Het is tegenwoordig weer al Twitter wat de klok slaat. Deze infografiek vast netjes de geschiedenis van de microblogdienst samen. (klik op het beeld voor de grote versie).


 

Famous haakt in op Kimberley-hype

Kimberlizer Reclamebureau Famous haakt in op de hype rond Kimberley Vlaeminck, het 18-jarige meisje dat 56 tatoeages in het gezicht kreeg.

Famous ontwikkelde The Kimberlizer, een tool waarmee iedereen kan zien hoe hij eruitziet met  56 sterretjes op zijn gezicht.Enige vereiste is wel een webcam.

Een overzichtje van andere Kimberley-grappen vindt u hier.


 

Faith No More

Een voorproevertje voor Pukkelpop: het volledige optreden van Faith No More op het Download-festival van afgelopen vrijdag is beschikbaar op Youtube. Het was het tweede concert van de reunie-tournee die Mike Patton en co op donderdag 20 augustus ook naar Kiewit brengt.


 

Who took my badjas

Whotookmybadjas Een schot in de roos. Dat is het minste wat je kan zeggen van het jongste reclamefilmpje van Belgacom TV. Het Who Took My Badjas-spotje is een aaneenschakeling van verschillende filmfragmenten waarin hoofdrolspeler Reinert D'Haene minutieus gemonteerd werd. De fan-pagina op Facebook heeft inmiddels al ruim 90.000 fans en zinnen als Who Took My Badjas en Sebiet no koffieken for you beginnen zich stilaan te nestelen in het taalgebruik op speelplaatsen en in jeugdcafé's.

Reclamebureau VVL/BBDO werkte ruim zes maand het spotje. Het bureau bekeek zowat 250 films op zoek naar geschikte fragmenten en had ook zijn handen vol met het verkrijgen van de rechten op de verschillende fragmenten. Het plan om Reinert wakker te laten worden naast Meg Ryan werd door de filmmaatschappij niet goedgekeurd. Ook een bedscène met Cameron Diaz sneuvelde daarop. Met de rechten voor films met Nicole Kidman ('Eyes Wide Shut'), Robert De Niro ('Analyse This') en Dustin Hoffman ('Outbreak') waren er geen problemen.


 

Vlaamse bloggers geven bloed

Bloedgroep Zondag 14 juni is internationale dag van de bloedgever. De Vlaamse bloedtransfusiecentra zetten daarom op zaterdag 13 juni hun deuren open om massaal bloed in te zamelen.

De Bloedgroep heeft naast een eigen website ook accounts op Twitter, Facebook en Netlog en kan op de steun rekenen van bloggend Vlaanderen. Clopin, Bnox en Imke Dielen lieten zich prikken in het Bloedtransfusiecentrum van het UZA in Edegem.

Vlaamse bloggers geven bloed from StampMedia on Vimeo.


 

Wereldleiders op Facebook

Dirk Vynck hadden we al gehad, maar nu hebben ook een aantal wereldleiders zich verenigd op Facebook (klik op lees verder).


 

Hammertime

Een flashmob om te nieuwe realityserie rond MC Hammer aan te prijzen.


 

50 films

Eentje voor de filmliefhebbers: zoek de 50 films die verborgen zitten in dit schilderij.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs