Twitter-hype rond Pascal Vyncke

De Vlaamse Twittosfeer staat bol van de berichten rond Pascal Vyncke, het brein achter de succesvolle website Seniorennet.be. Het begon allemaal toen Twitter-gebruiker SweetCharlie en pagina ontdekte met info over Vyncke.

Onder het luikje innovatie maakt de auteur van de pagina het nogal bont door een aantal uitvindingen toe te schrijven aan Pascal Vyncke. Op Twitter regent het sindsdien andere uitvindingen van Vyncke. Een bloemlezing kan vinden op Blogologie.

Pascal


 

Paniek in het dorp

De Belgische animatietfilm Panique au village van Stephane Aubier en Vincent Patar wordt deze week getoond op het filmfestival in de zogenaamde Midnight screenings. De film is een uitloper van de serie Panique au village. Die bestond uit 25 afleveringen en bereikte een cultstatus in Frankrijk en Wallonië.

De film komt op 17 juni in de Belgische bioscopen. Hieronder vindt u de trailer van Paniek in het dorp.


 

Hadise wint Eurosong (volgens Google)

Google ontwikkelde naar aanleiding van het Eurovisiesongfestival een iGoogle-gadget dat de kansen van de verschillende deelnemers inschat op basis van zoekopdrachten. Google berekent ook het aantal punten dat de kandidaten zouden krijgen.


 

Too many celebs

Televisiezender Current.TV wil haar nieuwsshow SuperNews promoten ten koste van Twitter. In onderstaand filmpje hekelt Current TV de groeiende aanwezigheid van beroemdheden op Twitter. Overigens vindt u dit weekend in De Standaard Magazine een artikel over beroemde Twitteraars. Een lijstje met Twittercelebs kan u alvast hier vinden.


 

The Simpsons a cappella

Schitterend: een a cappella-versie van de intro van The Simpsons.

(via Polskaya)
 

Het echte verhaal van Dirk Vijnck

Dirk Vijnck, de man van de broodjes, zwijgt voorlopig als vermoord over zijn politieke omzwervingen. De man leeft tijdelijk ondergedoken in Nederland. De Wetstraat-redactie van De Standaard kon via Facebook het echte verhaal van zijn overstap achterhalen. Opgepast, Ceci est une fiction.
 

Crash

Tijdens de opnames van de nieuwe Nicolas Cage in New York liep het even flink mis op Times Square.


 

100 days of Obama

Obamafacebook

De eerste 100 dagen van Obama met behulp van Facebook.


 

Jongleren

De Brit Dan Magness brak vrijdag het wereldrecord hooghouden van een voetbal. De 25-jarige Brit hield de bal maar liefst meer dan 24 uur lang in de lucht met zijn voeten, benen en hoofd.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs