Nooit meer crisis

De handige 'see the opportunity' firefox add-on zorgt ervoor dat het woordje crisis in alle bezochte site wordt vervangen door 'opportunity'. Een Nederlandse versie is (nog?) niet beschikbaar.

(via Page 71)

 

Mexicaanse griep

De verspreiding van Mexicaanse griep mooi samengebracht op een Google Map.


View H1N1 Swine Flu in a larger map
 

Rokjesdag

Op 2 april schreef Martin Bril zijn zoveelste column over het door hem bedachte 'rokjesdag'. Voor Tekenares Sandra De Haan was het meteen aanleiding in Zone5300 haar bedenkingen te uiten bij het fenomeen.


Volgend jaar moet iemand anders de datum voor rokjesdag vastleggen. Bril overleed eerder deze week.


 

De Texasrakkers

De trailer van de Suske & Wiske-animatiefilm De Texasrakkers.


 

Internet Symphony

De première van Internet Symphony, Eroica, een mashup van de duizenden inzendingen voor het Youtube Symphony Orchestra 


 

Britain 's got talent (deel 3)

Eerst was er Paul Potts, dan kwam Andrew Johnston en nu is er Susan Boyle. Het lijkt wel of elk seizoen van de Britse Idool een gelijkaardige verrassing in petto heeft. Het begint misschien voorspelbaar te lijken, maar daarom is het niet minder indrukwekkend.  

Silicon Valley dag lang zonder internet

Het high-tech industriegebied Silicon Valley in het zuiden van Californië heeft donderdag de hele dag zonder internetverbinding gezeten. Ook mobieltjes en vaste telefoons werkten niet. Pas donderdagavond functioneerde alles weer normaal.

De politie van San Jose denkt dat vandalen donderdagochtend een mangat zijn binnengegaan en daar glasvezelkabels hebben doorgesneden. Duizenden raakten daardoor verstoken van internet- en telefoonverbinding. Enkele uren later werd vanuit San Carlos gemeld dat ook daar kabels waren vernield.

Telecommunicatieconcern AT&T, eigenaar van een aantal verbindingen, heeft een beloning van honderdduizend dollar uitgeloofd voor tips die leiden tot een arrestatie. (bron: ap)


 

Paasvakantie komt Franse internetpiraten goed uit

 Het Franse parlement heeft een wet om internetgebruikers die illegaal films of muziek downloaden af te sluiten, verworpen. 


Het voorstel, dat de steun kreeg van president Sarkozy, was bedoeld om het schier oneindige aanbod aan 'gratis' muziek en films op het net in te dijken. Maar de oppositie wist het voorstel uiteindelijk tegen te houden in de Assemblee omdat - door de paasvakantie - slechts een handvol leden van de regeringspartij UMP aanwezig waren op de zitting. 

De wet voorzag dat wie betrapt werd op illegaal downloaden tot twee waarschuwingen kon krijgen. Een derde inbreuk zou kunnen bestraft worden met een uitsluting van het internet voor de periode van een jaar. 

Enkele consumentenverenigingen waarschuwden dat dergelijke aanpak de verkeerde mensen zou kunnen treffen: eerlijke gebruikers riskeerden immers ten onrechte gestraft te worden in geval van identiteitsdiefstal door malafide figuren.

 'Gevaarlijk, nutteloos, inefficiënt en riskant voor burgers', was de mening van socialistisch parlementslid Patrick Bloche. 'Een evenwichtig voorstel voor een wettelijk en beschaafd internet', vond minister van Cultuur Christine Albanel dan weer. 

De regering kan het wetsvoorstel volgend jaar weer voor het parlement proberen te brengen.

(bron: reuters)

 

Lego Space Shuttle

65k-LEGO-space-shuttle Twee Japanse Lego-freaks investeerden zowat 65.000 blokjes en bijna 1.600 werkuren in deze Space Shuttle replica.


 

Vul een iPod voor koning Albert II

De Amerikaanse president Barack Obama schonk deze week een iPod gevuld met musicalliedjes aan de Britse koningin. De Standaard wil graag hetzelfde doen met koning Albert II. Laat uw suggesties hier achter.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs