The Bobs

Terwijl in ons land nog tot en met zondag kan gestemd worden voor de Site van het jaar van Clickx Magazine heeft Deutsche Welle de winnaars bekend gemaakt van The Best of Blog Awards (The Bobs).   In totaal namen meer dan 8500 weblogs over de hele wereld deel aan de verkiezing.

Het Cubaanse Generación Y werd bekroond als beste weblog. Het blog Free Opinion Venezuela won de publieksprijs.In de categorie Beste Nederlandse weblog ging de award naar het Nederlandse Foodlog, een groepsblog rond voeding en eten. Alle winnaars vindt u op de site van The Bobs.


 

Dickipedia

Dickipedia Wikipedia in alle mogelijke talen had u ongetwijfeld al uitgecheckt. Nu is er ook Dickipedia, een internetencyclopedie rond alle mogelijke 'lullen' ter wereld.

U vindt er (uiteraard) Dick Cheney, Ronald Reagan en de paus maar ook R. Kelly, Kanye West en Christopher Columbus


 

The Biggest Rick Roll Ever

Kledingketen Macy's had een aardige verrassing tijdens de Thanksgiving parade in New York.


 

Opgepast, gevaarlijke blog

Dangerousbloggers Naar aanleiding van het bar-incident roept minister van Defensie Pieter De Crem iedereen op zich te bezinnen over het 'gevaarlijke fenomeen van webloggen'. De Vlaamse blogosfeer is daardoor flink in zijn gat gebeten.

Enchante, het advertentienetwerk voor blogs, stelt een banner ter beschikking waarmee bloggers hun lezers kunnen waarschuwen. Ook op Flickr tonen een aantal bloggers zich van hun creatiefste kant. Een Facebook-groep tegen het ontslag van Nathalie Lubbe Bakker telt op dit moment bijna 1.500 leden.

Robin Wauters schreef ook een bijdrage over de hele heisa op de gezaghebbende blog Techcrunch.


 

WO II in kleur

De Romano Archives hebben 270 kleurenfilmpjes uit de Tweede Wereldoorlog gepost op Youtube. Naast de typische oorlogsbeelden, ziet u onder meer een trainingskamp van de Wehrmarkt en een geallieerde landingsoefening.

(via Appelogen)


 

Terroristen over Club Brugge - Saint-Etienne

De terreurvideo die deze week voor flink wat onrust zorgde, heeft een aantal Club Brugge-supporters geïnspireerd tot deze parodie.

En ze waren niet de enigen met een beetje inspiratie.


 

Act Now!

Televisiemaker Nic Balthazar lanceert vandaag zijn Big Ask-clip over het klimaat. De internationale milieuorganisatie Friends of the Earth blikte deze zomer onder leiding van Nic Balthazar op het strand van Oostende de videoclip SOS Klimaat in. Daarmee wil ze de politici ervan overtuigen om structurele maatregelen te nemen tegen de klimaatopwarming.

In de clip vertelt een meisje over haar strijd om haar familie te waarschuwen voor het stijgende zeeniveau. Op het einde vormen duizenden mensen op het strand de woorden 'act now'.


 

Rooigemlaan 343

Een mooi voorbeeld van hoe het internet fantastisch kan zijn. De zoon van een naar Amerika uitgeweken Gentenaar was op zoek naar het huis van zijn grootouders en werd door de lezers van Gent Blogt de weg gewezen.


 

Invaders Must Die

Theprodigy300 Op 2 maart 2009 ligt het nieuwe album van The Prodigy in de winkel. De band maakte vooral halfweg de jaren '90 furore en scoorde toen onder meer hits met Poison, Firestarter en Smack My Bitch Up.

Wie nieuwsgierig is naar de huidige prestaties van de band, kan tot volgende week woensdag gratis de nieuwe single Invaders Must Die downloaden vanop de website van de band.


 

Kanye West over Milow

Dat Kanye West wild is van de Ayo Technology-versie van Milow is natuurlijk geen nieuws meer. Gisteren vertelde de rapper in De Rode Loper nog een keer waarom hij het nummer zo fantastisch vindt.


 

Droomfabriek

2u4lk09 Een moderne versie van de droomfabriek. Eric Calisto wordt op 2 december 18 en zou graag zijn zelfgemaakt Google-logo die dag op de homepage van Google zien pronken. Het internet moet hem helpen om Google te overtuigen.


 

Basejumpen

Het verhaal achter het wereldrecord basejumpen.


 

Van Damme op de versiertoer

Jean-Claude Van Damme mag dan 48 zijn en zijn ster mag dan niet langer de helderste zijn aan het Hollywoodfirmament, de Muscles from Brussels is zijn streken nog niet verleerd. De acteur, die al voor de vijfde keer is getrouwd, probeerde tijdens een interview voor de film JCVD zowaar journaliste Sarah Ball van Newsweek te versieren.


 

Filip Dewinter vs Youtube

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter vraagt de beheerders van de internetsite YouTube om een omstreden videoclip te verwijderen. In de clip zingen twee jongeren dat Dewinter beter op zijn woorden en daden moet letten of dat hij anders zijn dood tegemoet gaat. Het lied bevat ook verwijzingen naar de aanslagen op Theo Van Gogh en Pim Fortuyn.


 

,,Loft is plagiaat''

Volgens 'Chris and the gang' is de film 'Loft' plagiaat. Regisseurs Eric van Looy en Bart De Pauw hebben hun ideeën gepikt, klinkt het.


 

Ozark Henry in het Frans

Na concerten in Berlijn en New York zet Ozark Henry zijn internationale veroveringstocht verder in Parijs. Piet Goddaer zong er donderdagavond voor het eerst in het Frans. Hij was er om de platenlabels bij onze zuiderburen te overtuigen van zijn talent. Onze videoredactie was er bij en vernam dat Goddaer binnenkort verhuist naar de Franse hoofdstad.


 

Google publiceert Life-foto's

Life

Google biedt voortaan ook onderdak aan een paar miljoen foto's uit het archief van het Amerikaanse tijdschrift Life. Op termijn moeten zowat 10 miljoen Life-foto's op Google beschikbaar zijn. Volgens Life is zowat 97 procent van de foto's nooit eerder openbaar gemaakt. De database bevat op dit moment beelden uit de periode tussen 1860 en 1970.


 

Time Machine

Altijd leuk: een interactief Youtube-filmpje. Aan het eind van elk filmpje krijgt u een vraag voorgeschoteld die u afhankelijk van het antwoord naar het vervolg van het filmpje brengt.


 

Chinese Democracy

Chinese Democracy, het langverwachte nieuwe album van Guns N’ Roses ligt sinds vandaag in de winkels. Wie zich een beeld wil vormen van de plaat waaraan 14 jaar is gewerkt, kan overigens terecht op de Myspace-pagina van de band. Daar kan u de volledige plaat voorbeluisteren.

Ook de nieuwe plaat van The Fireman, een nieuw project van Paul McCartney, ging vandaag trouwens in première op de social networksite.


 

Monty Python op Youtube

De heren van Mont Python hebben nu ook een kanaal op Youtube.


 

Stelende politieagenten betrapt

De twee agenten die deze week betrokken waren bij een diefstal in een krantenwinkel geschorst. De Standaard kon de beelden van de bewakingscamera exclusief op de kop tikken. En die werpen een heel ander zicht op de zaak.


 

Filmpersonages

Een lijstje voor cinefielen: The 100 Greatest Movie Characters of All Time.


 

Kamikaze-kajak

Tamelijk spectaculair: een stel kajakfreaks die 'joyvaren' in een waterreservoir in Wales. Het filmpje ziet u hieronder, het complete verhaal leest u hier.

(via Ferket)


 

Elvis zingt digitaal kerstduet

Veertig jaar nadat Elvis Blue Christmas opnam voor een live publiek, brengt Sony het nu als kerstduet uit. De Amerikaanse countryster Martina McBride werd via moderne technologie in de videoclip geplaatst alsof ze pal naast The King stond bij de opnames.


 

Happy birthday Mickey

Vandaag viert Mickey Mouse zijn 80ste verjaardag. Op 18 november 1928 werd Steamboat Willie , een tekenfilmpje van goed zeven minuten, voor het eerst in een Amerikaanse bioscoop vertoond. De hoofdrol wordt gespeeld door een schalkse muis met flink uit de kluiten gewassen oren.


 

Blanke maagd

Eentje voor de fans van de Nederlandse actrice Angela Schijf (Flikken Maastricht). Mevrouw Tom Van Landuyt draaft op in de clip bij het nummer Blanke Maagd van haar wederhelft.


 

Le clip qui déchire

De Franse president Nicolas Sarkozy speelt de hoofdrol in deze videoclip gebaseerd op uitspraken van Sarko.


 

Cooking Mama

De Britse dierenrechtenorganisatie PETA trekt ten strijden tegen het computergame Cooking Mama. Volgens PETA bevat het game teveel recepten met dode dieren. Daarom lanceerde de organisatie een eigen versie van het spel waarin te zien is wat vooraf gaat aan het in de kookpot gooien van gedode dieren. PETA wil Majesco, de fabrikant van het game ook overtuigen om een vegetarische versie van het spel te ontwikkelen.


 

Did He Just Say That?

Of John McCain met de gevleugelde woorden "The fundamentals of the economy are strong" zijn kansen op het Amerikaanse presidentsschap de vernieling in reed zullen we nooit echt weten. Time Magazine maakte een mooi (Amerikaans getint) lijstje van de meest ongelukkige politieke one-liners.


 

Bosbranden op Google Maps

Een aantal Amerikaanse studenten volgt de evolutie van de bosbranden in Californië op de voet. Deze Google Map wordt voortdurend geüpdate.


View Larger Map


 

Timberlake in badpak

Een hilarisch fragment uit de jongste Saturday Night Live. Tot haar grote verbazing krijgt Beyoncé drie heren in badpak als danseressen voor haar nieuwe videoclip Single Ladies. Eén van de dansers is Justin Timberlake.


 

Happy birthday Jeff

Mocht Jeff Buckley die verdomde 29ste mei 1997 niet gaan zwemmen zijn in een zijrivier van Mississippi in Memphis, dan was hij vandaag 42 jaar oud geworden. U kent hem vast nog vast nummers als Hallelujah, Grace, Everybody Here Wants You en Last Goodbye. Hieronder het Zita Swoon-tribute Song for a dead-singer.


 

Lego modeshow

Mode-ontwerper Jean Charles de Castelbajac koos voor de presentatie van zijn lente- en zomercollectie 2009 voor een defilé in Lego-formaat.


 

Super Obama World

Superobamaworld Een nieuw online game drijft de spot met de Amerikaanse politiek. Super Obama World is gebaseerd op het klassieke game Super Mario World. Super Obama moet in het spel Amerikaanse vlaggetjes verzamelen en varkens met lippenstift ontwijken. De aanwezigheid van luxewinkels als Neiman Marcus en Saks Fifth Avenue is een knipoog naar de dure make-over van Sarah Palin.


 

Ontslagen journalist wereldberoemd door YouTube

Een Britse journalist die werd ontslagen nadat hij in een Youtube-filmpje (dronken) toegaf plagiaat te plegen en zijn werkgever weinig fraais naar het hoofd slingerde, krijgt mogelijk een eigen radioshow. Bovendien zouden er ook plannen zijn voor een boek rond de journalist.

De Nederlandse Maartje Nevejan filmde Steve Zacharanda van de Birmingham Mail op een overwinningsfeestje van Barack Obama. Zacharanda zat op het trottoir zijn artikel te schrijven op zijn laptop en dankte toen onder meer de BBC omdat hij daar stukken tekst van kopieerde.

Nevejan gooide het filmpje op Youtube, waar het op enkele dagen 300.000 keer bekeken werd. Zacharanda werd ontslagen en werd het middelpunt van een discussie tussen bewonderaars en collega-journalisten die hem een schande voor het vak noemden.


 

Rome in 3D

Een nieuwe laag in Google Earth: ontdek het oude Rome in 3D. De laag biedt een blik op Rome anno 320 na Christus en toont onder meer het Romeinse Forum en het Colosseum.


 

Palinrammen

Vreemd: op het ultraconservatieve FOX News wordt Sarah Palin vrij openlijk in de zeik gezet. Dat ze te dom is om te poepen, wordt eigenlijk gezegd. (De presentator, vergoelijkend: "So her frame of knowledge in history and geography and current events is weak"). Palin wist bijvoorbeeld niet dat Afrika een continent was in plaats van een land, allegedly). Bizar. (via Michel Vuijlsteke)


 

Coalfinger

Greenpeace speelt met een schitterend kortfilmpje in op de release van de nieuwe Bond-film Quantum Of Solace. Coalfinger maakt deel uit van een campagne tegen de oprichting van een steenkoolcentrale in Kent.


 

Goed ar-ti-cu-leren, svp!!

Zeker als je de politie complimenteert.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs