Ruben L. Oppenheimer blikt terug

Cartoonist  en illustrator Ruben L Oppenheimer heeft zich een druilerige zondagmiddag onledig gehouden met een ode aan afscheidnemend president George W. Bush te maken. Omdat hij als cartoonist 'zo veel te danken heeft' aan Bush en 'om te laten zien waar het bij de komende verkiezingen om gaat' toont hij een reeks van zijn eigen cartoons, vergezeld van wat 'fijne' uitspraken van John McCain. 'Eenzijdig en insinuerend' geeft Oppenheimer zelf toe.


 

Dance-off

Obama en McCain vechten het uit op de dansvloer.


 

Lijdensweg

Ook De Kennedys spelen in op de kredietcrisis. Met de Sint voor de deur komt Franky Verkest met een gloednieuw spel: Lijdensweg.


 

Mac vs pc: the musical


 

Thriller

't is een keer iets anders dan een les fysica of chemie. In een school in het Franse Rouen werd duidelijk flink wat tijd besteed aan een playback-versie van Thriller van Michael Jackson.

 

Usernamecheck

Een handige tip van Polskaya: via Usernamecheck komt u in een handomdraai te weten op welke sociale netwerken uw gebruikersnaam nog vrij is.


 

Superman vs Batman


 

AC/DC-clip in Excel

Oude rockers AC/DC hebben een oplossing gevonden voor de fans die op het werk slechts beperkte internettoegang hebben, maar wel de nieuwe single van de band willen beluisteren. De clip is in een gratis te downloaden excel -sheet geplakt. Om het voor de baas nog minder te doen opvallen, zijn de beelden omgezet in ASCII: je krijgt dus beeld in zwartwit, opgebouwd uit cijfers en letters.

Voor wie net wel op internet kan, maar geen Excel op de computer heeft, is er dit voorproefje:


 

Happy Days for Obama

Hey, ook Richie Cunningham en The Fonz stemmen voor Obama.


 

Gratis Eels

De Amerikaanse groep Eels maakt met een gratis live EP reclame voor de box-versie van 'Blinking Lights And Other Revelations'  uit 2005. De box bevat de plaat op 3 vinylplaten, een boek met teksten en foto's en een live-plaat met een concert in Manchester uit 2005.  Elke box werd gesigneerd door frontman E. De gratis live EP kan gedownload worden tot 28 oktober en bevat 4 tracks uit de live-plaat.


 

Chinese Democracy

Na 15 jaar worden fans van de Amerikaanse rockband Guns N' Roses eindelijk beloond met nieuw werk van hun idolen. Chinese Democracy ligt vanaf 23 november in de winkel. BBC Radio 1 mocht gisteren in primeur het titelnummer en de openingstrack van het album draaien.


 

Mars Needs Woman

Mars Needs Woman van Novastar is niet uit de ether weg te branden. Een videoclip was er ook al, maar de animatiestudio The Fridge maakte een nieuwe versie.


 

Beroemdheden op Twitter

Een interessant lijstje bij Mashable: 25 beroemdheden met een Twitter-account. En bij Twitterholic vindt u de populairste Twitteraars. Barack Obama voert die ranking aan met meer dan 100.000 followers.


 

Twee huizen

Kinderen van ouders die uit elkaar gaan, krijgen niet altijd een antwoord op de vragen die ze over de scheiding hebben. Daarom lanceert Vlaams minister van Welzijn en Gezin Steven Vanackere (CD&V) een nieuwe website voor jongeren en ouders. De website tweehuizen.be geven kinderen, jongeren en ouders elke doelgroep laagdrempelige informatie op maat over alle aspecten van het uit elkaar gaan.
 

Irritant

Irritaal presenteert de verkiezing van het irritantste woord of de irritantste uitdrukking van 2008. Welk woord, welke uitspraak of welke uitdrukking doet uw nekharen overeind staan? Maak uw keuze hier.


 

De slechtste songs ooit?

Over smaken enzo kan niet gediscussieerd worden. Maar in grote lijnen staan alle songs in dit lijstje met de 50 slechtste songs ooit netjes op hun plaats. Alhoewel Shiny Happy People van R.E.M. toch wel beter verdient.


 

Naaktkalenders

Op Eén begint vanaf het programma De Naaktkalender. In De Naaktkalender gaan tien Vlaamse groepen en verenigingen om uiteenlopende redenen uit de kleren. Over zes weken kunnen de kijkers kiezen welk team een naaktkalender verdient. De Britse mannensite Asylum dook vorige week in het gigantische aanbod aan naaktkalenders en kwam met deze opmerkelijke selectie.


 

Palin vs Palin

Bijzonder ontmoeting in Saturday Night Live gisteren: de Republikeinse vicepresidentskandidate Sarah Palin ontmoet actrice Tina Fey die haar al weken parodieert.
 

Twitney

Voor veel mensen blijft Twitter nog altijd een vreemd medium. De Amerikaanse zangeres Britney Spears hoort niet langer tot die groep en lanceerde eerder deze week haar eigen Twitter-account.


 

The making of Loft

U kon er de voorbije dagen niet omheen: Loft, de langverwachte film van Bart De Pauw en Erik Van Looy is in première gegaan. Alles over de film leest u in ons Loft-dossier. Hieronder vindt u alvast een exclusief making of-filmpje. En vanaf volgende week dinsdag maakt u kans om het interieur uit de loft te winnen.


 

10 minutes

Tien minuten. Tien minuten was de tijd die een gedwongen prostituee in Brussel van haar pooier kreeg om een klant af te werken. Op die manier beliepen zijn inkomsten dagelijks 500 tot 1.500 euro. Om het tempo hoog te houden werd een keukenwekkertje gebruikt. ‘Tien minuten’ is ook de titel van de film die de Franstalige Belg Jorge León maakte naar aanleiding van de Europese actiedag tegen mensenhandel, vandaag.


 

The Priests

Drie katholieke priesters uit Noord-Ierland staan op het punt om de muziekwereld te veroveren. Als The Priests plannen de zingende pastoors volgende maand alle hitparades te bestormen met traditionele hymnen als "Ave Maria" en "Panis Angelicus".


 

Onvergetelijk

Dit meisje zal haar huwelijksdag zeker nooit meer vergeten.


 

South Park vs Spielberg

Indiana In de Verenigde Staten ging afgelopen donderdag het 12de seizoen van de cartoonserie South Park in première. En het was meteen goed raak. De aflevering The China Problem ging dieper in op de jongste Indiana Jones-film The Kingdom of the Crystal Skull.

De South Park-makers lopen duidelijk niet hoog op met de jongste Spielberg-creatie. In drie verschillende scènes zien we hoe we de machtigste filmmakers in Hollywood, Steven Spielberg en George Lucas, Indian Jones verkrachten. Eén scène verwijst zelfs naar de verkrachtingscène van Jodie Foster in The Accused.


 

De mooiste filmaffiches

Filmposter Smashing Magazine grasduinde in een paar decenia filmgeschiedenis en kwam op de proppen met deze 50 knappe filmposters.


 

Bush-beloftes

Via Humo: de beloftes van George W. Bush geëvalueerd door David Letterman.


 

Save Your Darlings

Het Gentse reclamebureau Markee wil samen met Screenvision, de reclameregie van de Belgische bioscopen, meer aandacht voor de  director's cut van reclamespotjes. Op de website saveyourdarlings.be vindt u voortaan de lange versies van commercials. Bovendien kan u er ook stemmen op de beste commercial van het land.

Meer op onze Marketingblog.


 

Foo Fighters vs McCain

De Amerikaanse rockband Foo Fighters is boos op de Republikeinse presidentskandidaat John McCain omdat zijn campagneteam het nummer My Hero gebruikt tijdens verkiezingsmeetings. ,,Het is frustrerend dat iemand die zegt namens het Amerikaanse volk te spreken steeds maar weer weinig respect toont voor creativiteit en intellectueel eigendom,’’ aldus Foo Fighters in een verklaring.

The Seattle Weekly speelt alvast in de op de rel en zocht 8 Foo Fighters-songs die McCain wel zou mogen gebruiken.


 

Take On Me remake

Een briljante remake van de videoclip bij Take On ME van A-Ha. Filmmaker en muzikant Dustin McLean veranderde de tekst van het nummer en liet die overeenstemmen met wat er gebeurt in de clip. Zijn versie vindt u hieronder, het origineel kan u uiteraard bekijken op Youtube.


 

Dronken Gmail

Mod_gogglesZoals wel vaker hebben de Engelstalige Google-diensten vaak meer toeters en bellen dan de Nederlandstalige.

In Gmail is sinds kort Mail Goggles beschikbaar. Die tool moet voorkomen dat mensen in een dronken bui mails gaan versturen. Vooraleer u een mail wil versturen, vraagt Google om een paar rekensommen op te lossen. Bovendien kan u zelf instellen op welke tijdstippen de Mail Goggles aan staan.

Wie de tool wil activeren, vindt die terug onder het tabje Labs onder Settings.


 

Weezer gaat voor records

De Amerikaanse rockband Weezer probeert in zijn nieuwe video Troublemaker een aantal records te breken. De band hoopt het Guiness Book of Records te halen met onder meer het grootste aantal luchtgitaristen, het grootste aantal skateboarders en het grootste spelletje dodgeball.


 

Kies uw favoriete Brel-song

Volgende week is het 30 jaar geleden dat Jacques Brel stierf. De Standaard gaat op zoek naar het favoriete Brel-chanson van de De Standaard-lezer.


 

De beste Belgische videoclip?

Tien jaar geleden zond The Music Factory (TMF) zijn allereerst clipje uit en werd daarmee de eerste Vlaamse muziekzender. De start van TMF betekende meteen ook de start van de Vlaamse videoclipindustrie. Naar aanleiding van de 10 verjaardag van TMF gaat De Standaard op zoek naar de beste Belgische videoclip van de voorbije 10 jaar. Kijken en stemmen kan hier.


 

Beursexperts

Na Rondom Schuman en E-land lanceert De Standaard Online opnieuw een nieuwe weblog. Op Beursexperts laten topanalisten laten hun licht schijnen over de economische en financiële actualiteit. Zijn hun analyses gelijkwaardig? Maken ze dezelfde voorspellingen?


 

Zo ziet een basejump eruit

Een schitterend basejump-filmpje.

(via Nodesktophero)


 

Walvis vs man

Schitterende foto's bij een National Geographic-artikel over de walvissen voor de Amerikaanse kust.

Foto


 

Dig out your soul

Dig out your soul, het nieuwe album van de Britse groep Oasis is sinds vanmiddag exclusief te beluisteren op de sociale netwerksite Myspace. Het album ligt pas volgende week in de winkels. Myspace-gebruikers in Denemarken, Hongkong en Nederland moeten nog een weekje geduld hebben, want zij kunnen niet genieten van de exclusieve preview op Myspace.


 

Tell Tale Signs

Nog een hele week te beluisteren op de site van National Public Radio's Music: 'Tell Tale Signs' , de nieuwe plaat van Bob Dylan vol zeldzaam en nooit eerder uitgebracht materiaal.


 

Camera bewaakt Obama

Twee keer werd een Obama-bord gestolen uit de voortuin van de 16-jarige Preston Fosback. Nadien installeerde Fosback een webcam die het bord bewaakte, zodat de hele wereld het bord online kon zien. Terwijl overdag Amerikanen en Europeanen het bordje bewaken, houden 's nachts internetters uit Azië en Australië een oogje in het zeil.


 

Videowoordenboek

The Independent schrijft vandaag over het eerste videowoordenboek ter wereld. Op www.wordia.com vindt u niet alleen de geschreven betekenis van een Engels woord, maar ook een filmpje waarin iemand meer uitleg geeft bij het woord. Iedereen kan filmpjes en woorden aan de website toevoegen.

Volgens de oprichters van de site is de betekenis van een woord beter te onthouden door een persoonlijke uitleg in een filmpje. Hieronder ziet u alvast de toelichting bij het woord 'hangover'.


 

AB 2.0

Abconcerts Dubbel en dik het vermelden waard: de nieuwe website van de Brusselse concerttempel Ancienne Belgique. Terwijl de oude site vooral gericht was op het aankondigen van concerten en het verkopen van tickets, is de nieuwe website een schoolvoorbeeld van een web 2.0-project waar de bezoeker centraal staat. Websitebouwer Netlash integreerde stukjes technologie van sites als Youtube, Flickr en Last.FM.

Als bezoeker van www.abconcerts.be kan u voortaan onder meer uw eigen concertagenda samenstellen, reageren op concerten, vriendjes maken en kijken welke andere surfers concerten bezoeken uit jouw concertagenda of een gelijkaardige muzieksmaak hebben.

Bovendien kregen ook alle artiesten die ooit in de AB speelden een eigen pagina op de nieuwe site met achtergrondinformatie en een overzicht van eerdere passages in de concertzaal. Bezoekers van de website kunnen op die manier ook hun eigen concertarchief samenstellen. Op basis van dat concertverleden kan de AB volledig automatisch een gepersonaliseerde concertagenda aanbieden.

Ook het videoluik op de website werd fors uitgebreid. Voortaan vindt u naast complete live-concerten (onder meer een recent concert van Bart Peeters) ook reportages en exclusieve AB-sessies.

Meer achtergrond vindt u op de website van Netlash, het Gentse bureau dat de site bouwde. 


 

Google 2001

Google Google bestaat dit jaar 10 jaar en viert dat onder meer met een zoekfunctie die u terugbrengt naar 2001.


 

Album Covers Map

Leuke tool van Word Magazine: een wereldkaart met daarop de locaties waar foto's van bekende (en minder bekende) albumcovers werden genomen.

Albumkaartjpg


 

Palin parodie

Hilarisch. Fey kruipt in de Amerikaanse talkshow Saturday Night Live in de huid van Sarah Palin. De sketch is gebaseerd op het recente CBS interview waarin Palin zich niet van haar intelligentste kant toont.


 

Hitler, Fortis en de kredietcrisis

FortishitlerFilmpjes die de Duitse film 'Der Untergang' parodiëren zijn al langer een succes op de videowebsite Youtube. In een nieuw filmpje wordt de aandelenportefeuille van Hitler geliquideerd als gevolg van de kredietcrisis en de crash van Fortis.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs