Coming Untied?

De Britse openbare omroep BBC is op zijn site een reeks begonnen over de mogelijke splitsing van België. Onder de titel 'Coming Untied?' wordt een blik op de toekomst van ons land geworpen. In het eerste artikel portretteert journalist Henri Astier het noordelijke landsdeel.


 

Europa Film Treasures

TsaarEuropa Film Treasures is een must-see voor al wie zichzelf cinefiel noemt. Op de site vindt u massa's info en beelden uit het verste verleden van de Europese cinema.


 

Invloedrijk

De 25 meest invloedrijkste mensen op het web volgens Business Week. Een lijstje dat uiteraard bulkt van grote namen als Steve Ballmer, Jimmy Wales en Jeff Bezos.


 

Huisje kopen?

Lance Een Amerikaanse website heeft een lijst gepubliceerd met de adressen (inclusief luchtfoto's) van een pak celebrities. Hiernaast ziet u bijvoorbeeld het bescheiden optrekje van Lance Armstrong.


 

Bang?

De 5 meest angstaanjagende films ooit volgens het New Yorker Festival met onder meer The Texas Chainsaw Massacre, Silence Of The Lambs en The Body Snatcher.


 

Dobbelen met de dood

De BBC toonde gisteren in Traffic Cops beelden van twee Zweedse vrouwen die zich vanop de middenberm van een drukke autosnelweg voor het aanstormende verkeer gooien. Als bij wonder overleven de vrouwen een eerste aanrijding, maar dan moet de waanzin nog beginnen.


 

Remix Radiohead

Radiohead laat fans voor de tweede keer dit jaar een nummer remixen. Deze keer is het de beurt aan het nummer Reckoner. Dance-artiesten als Diplo en James Holden geven alvast het goeie voorbeelden. De 10 beste remixen krijgen een plaatsje op de Radiohead-website.


 

Verkiezingen op Twitter

Twitter heeft vannacht een kanaal rond de Amerikaanse verkiezingen gelanceerd. Op de site worden de laatste tweets over politiek onderwerpen weergegeven. De berichten kunnen ook per kandidaat bekeken worden. Bovenaan de website vindt u de trefwoorden waarover het meest wordt getwitterd.

Een eerste stresstest voor de website volgt vannacht tijdens het eerste presidentiële debat. Heel wat Twitteraars zullen het debat live volgen en hun opmerkingen op Twitter formuleren.


 

Nevermind

Deze week was het 17 jaar  geleden dat Nirvana Nevermind op de wereld losliet. Het album zorgde niet alleen voor de doorbraak van Nirvana, het betekende ook het begin van een nieuw muzikaal tijdperk. Op Youtube circuleren een aantal filmpjes waarin producer Butch Vig terugblikt op de opname van onder meer Polly, Something In The Way, In Bloom en uiteraard ook Smells Like Teen Spirit.


 

Wim Oosterlinck ontwerpt

Jokevandevelde Q-Music-presentator Wim Oosterlinck voelde zich klaarblijkelijk gepasseerd toen bekend raakte dat onder meer Ozark Henry en Yasmine een klerencollectie mochten ontwerpen voor JBC. Oosterlinck ontwierp dan maar een jurkje voor Joke Van de Velde. Oosterlinck licht een en ander toe op zijn blog.

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)


 

Spook in de fitness?

De eigenares van een fitnesszaak in Kansas keek vreemd op toen ze enkele weken geleden de beelden van haar bewakingscamera's bekeek.


 

Van Dale zoekt vertalers

Begin oktober komen de vernieuwde Van Dale-woordenboeken op de markt. Om een en ander te vieren, organiseert de uitgeverij een vertaalwedstrijd. Taalvirtuosen mogen hun creativiteit loslaten op de vertaling van zes spiksplinternieuwe woorden uit 2008.

De zes woorden zijn: digiflirten, zwemboerka, wolkersvrouw, horroropa, paktaks en klimaathuis. Bij het ene woord kan je al beter de betekenis vermoeden dan bij het andere. Enige kennis van de actualiteit en vertrouwdheid met het lezen van Nederlandse kranten kunnen helpen. Deelnemers mogen kiezen naar welke taal ze vertalen: het Engels, het Frans of het Duits.


 

Het beste uit de tijdschriften

De campagne 'Het beste uit de tijdschriften 2008' mondt uit in een bloemlezing. De redacties van 25 culturele en literaire tijdschriften plaatsen elk hun drie beste bijdragen op een website. Er zijn stukken bij van onder anderen Tom Naegels, Joke Van Leeuwen en Kamiel Van Hole.

De Knack-jury zal daaruit de drie beste artikels selecteren voor een jaarboek. De genomineerde artikels komen ook in aanmerking voor een publieksprijs, waarvoor tot 10 oktober gestemd kan worden.


 

Huppa Huppa

Rotterdam viert dit jaar het honderdjarig bestaan van spoorwegviaduct de Hofbogen. Special voor het Hofbal werd de Huppa Huppa nog een keer bovengehaald. Zelfs de doorgaans ietwat stijve burgemeester van de stad, Ivo Opstelten, laat zich volledig gaan.


 

Johnson - Lewis

Precies 20 jaar geleden vochten Ben Johnson en Carl Lewis op de Olympische Spelen dit legendarische duel uit.


 

One man cover band

Een indrukwekkende cover van Back in Black van AC/DC.


 

Anna Grace

Anna Grace, beter bekend als Annemie Coenen van het danceproject Ian Van Dahl, staat met haar hit "You make me feel" op nummer twee in de US Bilboard Dance Airplay Chart.


 

The Godfather beste film ooit

The Godfather is door meer dan tienduizend filmmakers, -kenners en -critici benoemd tot beste film ooit. De maffiafilm uit 1972 van Francis Ford Coppola staat bovenaan de film top 500 van Empire Magazine. Raiders of the Lost Ark staat op de tweede plaats, gevolgd door The Empire Strikes Back.


 

Afleiding (3)

Deze Spaanse tv-reporter had dan weer teveel afleiding en beschadigde een zandsculptuur.


 

Afleiding (2)

Eentje in onze reeks Altijd rustig blijven. Deze Griekse radiopresentator wil de luisteraars vooral niet laten merken dat de studion in vlammen dreigt op te gaan.


 

Arsenal op Perezhilton.com

Na Kate Ryan en Milow is het nu de beurt aan Arsenal om een vermelding te krijgen op de celebrityblog Perez Hilton. De groep doet Hilton denken aan Röyksopp, terwijl in de comments iemand het heeft over een ambient-versie van The Cure.


 

Comedycrack

Een dertienjarige standup-comedian, Roel Meijvuis uit Breda, heeft de BN/DeStem Cultuurprijs gewonnen, een tweejaarlijkse talententenwedstrijd. Volgens de jury heeft de jonge Bredanaar 'bijzonder veel talent, een natuurlijke timing en goede teksten'.


 

Fleshmap

Fleshmap Rockers zingen over ogen, rappers over konten en bluesmannen over handen. Dat blijkt uit het project van Fernanda Viégas en Martin Wattenberg, dat wetenschap, informatica en kunst aan elkaar koppelt. Het duo legde tienduizend songteksten onder de loep en ging op zoek naar verschillen wat betreft de meest bezongen lichaamsdelen in elf verschillende muziekgenres.

In acht van de elf genres kwamen de ogen uit de bus als het favoriete lichaamsdeel. Dat is zo voor alternatieve muziek, country, electronica, folk, metal, jazz, R&B en rock. Alleen bij blues, gospel en hiphop ligt het anders.

Op de site kan je ook je eigen songtekst door hun programma halen. Het filtert er alle lichaamsdelen uit en geeft je tekst visueel weer met een rijtje foto's.


 

Google Pirate

Googlepirate De zoekmachine Google is intussen beschikbaar in tientallen talen. Recent werd blijkbaar ook de versie in een piratentaaltje gelanceerd.


 

The goal that never was


 

Eddie Vedder schrijft lied voor Chicago Cubs

De Amerikaanse rockster Eddie Vedder heeft een nummer geschreven voor zijn favoriete honkbalteam, de Chicago Cubs. De zanger van Pearl Jam is naar eigen zeggen al zijn hele leven fan van de Cubs. Het nummer All the way is nu te downloaden op de officiële website van Pearl Jam.

Het liedje is een eerbetoon aan de honkbalclub die honderd jaar geleden voor het laatst de World Series won, dat is het belangrijkste honkbalkampioenschap van Amerika. ‘Ooit gaan we het doen’, klinkt het in het refrein.


 

Sergei Brin blogt

Sergei Brin, de medeoprichter van Google, is begonnen met een persoonlijke weblog. In zijn eerste bericht maakte hij meteen bekend een genetische aanleg te hebben voor de ziekte van Parkinson. Brin schrijft dat bij zijn moeder Parkinson is vastgesteld en dat hij het onderzoek naar de ziekte wil steunen vooraleer hij er door getroffen wordt.


 

Peace One Day

Myspace, het grootste sociale netwerk ter wereld, steunt Peace One Day, de organisatie de wereldwijd campagne voert tegen oorlog. Op de Myspace-pagina van Peace One Day vindt u onder meer een videoboodschap van Jude Law.

Lenny Kravitz lanceerde voor de gelegenheid zijn nieuwe single Change exclusief via Myspace. Het nummer kan gratis worden gedownload.  De clip voor het nummer werd gemaakt door Peace One Day- oprichter Jeremy Gilley. Gilley lanceerde onlangs zijn jongste film The Day After Peace.


 

Microsoft kiest voor Mac

Het zit Microsoft echt niet mee met zijn jongste reclamecampagnes. Nadat er vervroegd een eind kwam aan de Seinfeld-commercials, krijgt nu ook de jongste campagne de lachers om de verkeerde reden de lachers op de hand. Een Amerikaanse Flickr-gebruiker ontdekte immers dat de campagnebeelden bewerkt werden op een Mac.

Mac


 

Guerilla marketing, the next level

Guerrilla marketing lijkt het volgende buzzword in de marketingwereld. Onderstaand filmpje toont een mogelijke volgende stap.


 

Polar Palin

Sarah Palin, de running mate van John McCain heeft nu ook haar eigen computergame. In Polar Palin moet u als ijsbeer proberen de campagnetanks en olievelden van Palin op te blazen. Palin, gouverneur van Alaska, verzet zich tegen een beschermde status van de ijsbeer omdat die het aanboren van de olie- en gasvoorraden in de Amerikaanse staat zou kunnen dwarsbomen.


 

Brad Pitt verspreidt meeste virussen

Bradpitt Brad Pitt is de gevaarlijkte beroemdheid op internet. Dat blijkt uit een onderzoek van McAfee. Wie op het internet zoekt naar Brad Pitt heeft 18 procent kans op een site te botsen met virussen of andere malware. Vooral foto's en screensavers vormen vaak een veiligheidsrisico.

Tweede in de lijst is Beyonce, op de voet gevolgd door Justin Timberlake. Paris Hilton, vorig jaar nog op één, is uit de top 15 verdwenen.


 

Mailbox Sarah Palin gehackt

Hackers hebben de persoonlijke emailbox van de Amerikaanse Republikeinse vicepresidentskandidaat Sarah Palin gekraakt. Dat heeft het campagneteam van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain bekendgemaakt.

De hackers plaatsten een aantal familiefoto's en emails op de klokkenluiderswebsite Wikileaks. Bij de e-mails zit onder meer een mail van Palin aan de vicegouverneur van Alaska. "Dit is een schokkende schending van de privacy van de gouverneur en een inbreuk op de wet", aldus McCains campagneteam.

Palin is momenteel onderwerp van onderzoek, vanwege machtsmisbruik. Ze zou een politieagent en ex-zwager hebben laten ontslaan. Ook zou ze haar persoonlijke e-mailaccount voor werkgerelateerde mail hebben gebruikt, wat bij wet verboden is in de VS.


 

This is not us

Zowat 68 miljoen Pakistani hebben een internetpetitie ondertekend die stelt dat moslims geen terroristen zijn. De petitie hoort bij een gigantisch populair liedje dat gemaakt werd door 8 toppers uit de Pakistaanse muziekscène. Het nummer werd in april 2007 uitgebracht, maar werd onder druk van heel wat Pakistani opnieuw gereleased in juni van dit jaar.

The Independent heeft een uitgebreid verhaal over het succesnummer. Alle info over het nummer (teksten, artwork en een gratis download) kan u vinden op de website Yeh Hum Naheen (This is not us).


 

Afleiding

Deze CNN-reporter blijft onverstoorbaar verder doen, terwijl op de achtergrond twee mannen de aandacht proberen trekken.


 

Turkije blokkeert Richard Dawkins

Turkse internetgebruikers kunnen voortaan niet meer surfen naar de website van de Britse bioloog Richard Dawkins. Een rechtbank gaf de opdracht de toegang tot de site te blokkeren na klachten van de advocaten van de creationistische auteur Adnan Oktar.

De rechter in Istanboel droeg Turk Telekom op de toegang tot de site te blokkeren en sinds dit weekend worden Turkse internetgebruikers die naar de website surfen, verwezen naar een pagina met daarop de melding "toegang tot deze site werd geweigerd in overeenstemming met een beslissing van de rechtbank".

Volgens de Turkse televisiezender NTV kloeg Oktar over enkele commentaren van Dawkins op diens website die hem en zijn creationistisch boek "Atlas of Creation" in diskrediet brengen. Het boek van Oktar zorgde voor heel wat controversie omdat het gaat om een pleidooi voor creationisme, maar ook omwille van het feit dat duizenden exemplaren van het boek werden uitgedeeld in talrijke scholen in Europese landen.


 

Jesus is my friend

Christelijke ska uit 1980 van het bekeringsijverig bandje Sonseed


 

The Story of Menstruation

The Story of Menstruation is een minder bekende film uit het Disney-oeuvre. De film werd in 1946 gemaakt en werd gebruikt voor educatieve doeleinden. Volgens geruchten is het de eerste film waarin het woord vagina gebruikt werd.


 

Wikileaks lekt CIA-materiaal

Osamabinladen De omstreden website Wikileaks heeft tientallen vertaalde interviews met en boodschappen van Osama Bin Laden vrijgegeven. De informatie is volgens de site afkomstig is de Foreign Broadcast Information Service (FBIS) van de CIA en bevat een overzicht van de interviews met Bin Laden in de periode 1994-2004.

Wikileaks is een initiatief van een aantal journalisten, dissidenten en wetenschappers en biedt klokkenluiders een platform om veilig en anoniem documenten te lekken.


 

IMDB gaat streamen

De online filmencyclopie Internet Movie Database (IMDB) gaat binnenkort zowat zesduizend films en televisieseries streamen. Amerikaanse bezoekers zullen gratis volledige afleveringen kunnen bekijken van populaire tv-series als 24, CSI, The Office en The Simpsons. Ook series als Star Trek en Beverly Hills 90210 en filmklassiekers als Some Like It Hot zullen beschikbaar zijn.

De beelden worden geleverd door Hulu, de Youtube-concurrent van News Corp, NBC, Yahoo, Time Warner en Microsoft. Ook CBS, Sony en een aantal onafhankelijke filmmakers zouden materiaal leveren.


 

Yesterday

Eén van de meest gecoverde nummers aller tijden is zonder twijfel Yesterday van The Beatles. De 25 beste versies zijn hier opgelijst. Met onder meer versies door Elvis, Tom Jones en Frank Sinatra.


 

Queen of Youtube

Sarah Palin was vorige week de Queen of Youtube. Vorige week werden filmpjes met Palin in totaal 38 miljoen keer bekeken. Barack Obama scoorde 29 miljoen keer hits, John McCain 25 miljoen.


 

E-mail achterhaald?

'E-mail is vervelend en inefficiënt'. Dat zegt de Spaanse IBM-werknemer Luis Suarez in interview met Het Financieele Dagblad. Suarez sloot acht maanden geleden zijn mailbox en communiceert sindsdien enkel via via MSN, weblogs en wiki's.

Suarez geeft de voorkeur aan communicatie via netwerken omdat daarbij de nadruk ligt op samenwerking. ,,Een pagina met gedeelde kennis is veel waardevoller dan een mailtje dat door iemand alleen is geschreven.''


 

Embedded bij de Taliban

Mooie primeur voor France24. Een vrouwelijke journaliste ging embedded bij de Taliban in Afghanistan en filmde een aanval op een Afghaans politiekonvooi. Hoe Claire Billet in dat huzarenstukje slaagde, leest u hier. De reportage komt amper een week na de ophef rond de Taliban-foto's in Paris Match.


 

Ghetto Lovin'

Ghetto Lovin' is een zwarte parodie op de Grease-classic Summer Nights. Van die classic is overigens ook een Lego-versie beschikbaar.


 

McCainPedia

De Amerikaanse Democratische partij heeft vandaag McCainPedia voorgesteld. Op die website willen de Democraten de leugens van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain bijhouden. Wie het liever iets objectiever heeft, kan overigens terecht op de de website factcheck.org. Die website verifieert de beweringen van de twee kandidaten tijdens de hele kiescampagne.


 

Myspace Music

Social network Myspace heeft 4 grote sponsors binnengehaald voor zijn nog te lanceren muziekdienst. Dankzij McDonalds, Sony Pictures, Toyota en State Farm kunnen Myspace-gebruikers binnenkort gratis muziek beluisteren en downloaden.

Volgens Myspace-marketeer Jeff Berman bieden de merken hun klanten en de Myspace-gemeenschap nieuwe manieren om muziek te ontdekken en te delen. Wanneer Myspace Music precies wordt gelanceerd is nog niet bekend, maar insiders gaan er van uit dat de dienst binnen de 14 dagen op de mensheid wordt losgelaten.


 

De 20 mooiste dunks aller tijden


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs