Campagne (tris)

Lang hebben we er niet op moeten wachten. Na de aanval van McCain gisteren, zie hier het antwoord van Obama.


 

Groetjes uit Bel Air, Bejing

Fkpeking BBC-correspondent James Reynolds zit al een tijdje in Peking, onder meer naar aanleiding van de Olympische Spelen. Hij huurt een appartementje met zicht op de skyline van de hoofdstad.

Dagelijks neemt hij rond de middag een foto om de evolutie van de luchtvervuiling te tonen. Dat resulteerde in een spectaculaire fotoreeks.


 

Campagne (bis)

Enkele dagen geleden kondigden we het al aan en nu is het zover. De campagnestrijd in aanloop naar de presidentsverkiezingen in de VS is losgebarsten.

In een nieuw televisiespotje dat sinds vandaag op de Amerikaanse kijker wordt losgelaten, neemt de republikeinse kandidaat John McCain zijn democratische rivaal Barack Obama zwaar op de korrel.

Hij vergelijkt Obama zelfs met supersterren als Britney Spears en Paris Hilton. 'He's the biggest celebrity in the world. But is he ready to lead?'


 

Bahntastisch!

De Duitse spoorwegen gaan Ryanair achterna. Van een tot tien augustus biedt Deutsche Bahn één miljoen goedkope tickets aan. Daarvoor heeft het een eigen kanaal op eBay opgezet. Paradoxaal genoeg gaan de 'goedkope' tickets dus naar de hoogstbiedende.

(via zdnet)


 

Campagne

De Amerikaanse site Jib Jab voelt de verkiezings-koorts al stijgen. In een ludieke cartoon steken ze de draak met een afscheid nemende Bush en een campagnevoerende Obama en McCain.

En wie alleen kijken niet voldoende vindt: mits enig knip- en plakwerk kan je zelf ook een rolletje spelen in het filmpje.

Avb2507082_2 


 

Luguber

Zet een levensechte pop in een elektrische stoel en laat mensen 1 euro betalen om de doodstrijd te bekijken. Wie het graag van dichtbij wilde zien, is eraan voor de moeite. Na een klacht van een mensenrechtenorganisatie werd de attractie in een pretpark nabij Milaan gesloten. Volledig terecht als u het ons vraagt. Oordeel zelf.


 

I want to work for Diddy

Alsof er nog niet genoeg realityshow-bagger was.


 

Koning op speed

Dat de traditionele 21 juli - en kerstspeeches niet de meest dynamische tv-momenten van het jaar zijn, moeten we u vast niet evrtellen. Maar volgens Neveneffect Lieven Scheire praat de koning ook steeds trager tijdens zijn toespraken.

Scheire daagt de Youtuber in u daarom uit om de videocamera ter hand te nemen en beter te doen dan de ruim 13 minuten van Albert.

Haal die kroontjes maar boven!


 

Koop eens een openbaar toilet

De stad Seattle was best trots op hun nieuwe, luxueuze en bovendien zelfreinigende stadssanitair. Dat mocht ook wel, want het had de gemeente ruim drie miljoen euro gekost.

Maar dat was buiten de omwonenden gerekend. Die klaagden over de drugsgebruikers en prostituees die de openbare toiletten eveneens ontdekt hadden.

Een paar slimme jongens in de gemeenteraad vonden algauw een oplossing: eBay! Maar voor wie al enthousiast begint te klikken, toch even een waarschuwing: de minimale biedprijs bedraagt 89 duizend dollar per stuk, ofwel 56 duizend euro.


 

Ikea's beste

Marketingland zette de beste tien Ikea-reclamefilmpjes op een rij. 

Apple n°3 in de VS

Apple boert goed in de Verenigde Staten. In het zog van de iPod en de iPhone  zit ook de computerverkoop van het hippe merk stevig in de lift. De Macs verkopen zo goed dat Apple de top drie van Amerikaanse computerverkopers is binnengedoken ten koste van Acer.

Op één staat nog steeds Dell (31,9 procent), gevolgd door HP (25,3 procent). Apple is met 8,5 procent goed voor een derde plaats.


 

Exit Fake Steve Jobs

Forbes-journalist Dan Lyons kapt met zijn satirische weblog The Secret Diary of Steve Jobs. De valse Steve Jobs wil volgende week beginnen met een site onder zijn eigen naam.


 

Transfer op Facebook

De Britse voetballer Ashley-Paul Robinson heeft deze week ontdekt dat je niet zomaar alles op Facebook moet gooien. Robinson liet via een berichtje op Facebook aan zijn vrienden weten dat hij op proef bij de Londense club Fulham ging spelen en dat hij hoopte er een contract te krijgen.

Het bericht was echter zichtbaar voor de zowat 2,7 miljoen Facebook-gebruikers in Londen. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje. Crystal Palace, een andere club uit de Britse hoofdstad en de huidige werkgever van Robinson was echter not amused en liet weten dat Robinson misschien toch beter een andere club zoekt.


 

De geschiedenis van de iPhone

De Chicago Tribune blikt terug op 25 hoogtepunten uit het (jonge) leven van de iPhone.


 

Seks op het dak

Schitterende kortfilm van PES.

(via Appelogen)


 

Astma

Volvo heeft in samenwerking met de Australische Astmastichting een kortfilm laten maken die jongeren bewust moet maken van de strijd tegen de ziekte.


 

Kubrick

Een schitterende teaser voor de Stanley Kubrick-maand op het Britse Channel 4. Voor de opnames werden de decors uit een aantal Kubrick-films nagebouwd en werd gedraaid met Kubricks favoriete 25mm Cooke-lens.


 

De vrouwen van Twin Peaks

Twinpeaksvrouwen

Vorige week kon u hier al de belangrijkste personages uit Twin Peaks ontdekken. Entertainment.be gaat nu op zoek naar de 3 sterke vrouwen uit de reeks: Mädchen Amick, Sherilyn Fenn en Lara Flynn Boyle. 


 

Domino

Als de koopkracht nog verder daalt en de supermarkten leeg blijven, kan het personeel zich alvast gaan bezighouden met supermarktdomino.


 

Iran photoshopt

De beelden die Iran gisteren verspreidde van de rakettest, blijken gephotoshopt. Links de foto die Iran verspreidde, rechts de originele beelden.

Iran_photoshopIran_origineel 

(via Eskimokaka)


 

Google vs Second Life

Google zet de aanval op Second Life in met de lancering van een eigen virtuele wereld. Het grote voordeel van Lively schuilt in de integratie met sociale netwerken en weblogs. Net als in andere virtuele werelden kan u op Lively een eigen avatar aanmaken en met die avatar op ontdekking gaan in de virtuele wereld.


 

De Standaardgasten

Net als vorig jaar kan u de volgende weken rekenen op De Standaardgasten. Deze keer tonen bekende en minder bekende Vlamingen hun favoriete filmpjes. Toon Horsten, directeur van Strip Turnhout, en Hannelore bijten de spits af.


 

Google kijkt naar de Tour

De Tour in Google Earth hadden we al gehad, maar nu zijn alle ritten van de Tour ook te bekijken in Google Streetview. Met Street View is het mogelijk om door beelden van straten te navigeren vanuit het perspectief van een voetganger.


 

Google verliest

Een federale rechtbank in New York heeft beslist dat Google gegevens van YouTube-gebruikers moet vrijgeven aan mediagigant Viacom, eigenaar van MTV en Paramount. De uitspraak is een precedent met betrekking tot toegang tot gegevens van internetgebruikers.

Viacom startte in maart 2007 een proces tegen Google. Het concern beschuldigde Google van massale schending van zijn copyright en intellectuele rechten door het toelaten van duizenden video's van de mediagroep op de website YouTube. Het gaat hoofdzakelijk over programma's van televisiezenders als MTV en Comedy Central. Viacom eist ruim een miljard dollar schadevergoeding.

Het vrijgeven van de gegevens moet Viacom in staat stellen om het aantal video's online te bepalen, maar ook om te controleren vanaf welke computers ze op de website worden geplaatst.


 

Wonderwall

Wonderwall van Oasis is deze week opnieuw binnengekomen in de Britse charts. Oorzaak in de cover die rapper Jay-Z van het nummer speelde op het Glastonbury-festival. De rapper mocht het festival afsluiten en die beslissing kreeg flink wat kritiek van onder meer de broertjes Gallagher.


 

.vla

De Vlaamse regering onderzoekt de mogelijkheden om internetadressen te laten eindigen op .vla. Dat heeft minister-president Kris Peeters (CD&V) geantwoord op vragen van het parlementslid Mark Demesmaeker (Nieuw-Vlaamse Alliantie).

Demesmaeker stelde zijn vraag naar aanleiding van een onlangs in Parijs gehouden conferentie van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann). Daar werd besloten om de domeinextensies volledig open te verklaren voor internetadressen.


 

Beroemde bloggers

Handig: Mashable maakte een lijstje van een 50-tal beroemde bloggers. Van Alec Baldwin over Anna Kournikova naar Donald Trump.


 

Twin Peaks Lego

Vanaf vanavond zendt Canvas de cultserie 'Twin Peaks' uit. Achttien jaar na de eerste uitzending geniet de reeks nog altijd een cultstatus. Wij zetten voor u de belangrijkste personages op een rijtje. Hieronder ziet u een aantal sleutelscénes in Lego-formaat: Twin Bricks.


 

Tyson Homosexual

De conservatieve American Family Organization houdt niet van het woord 'gay' en vervangt het in alle nieuwsberichten automatisch door het woord 'homosexual'. Dat is niet zonder gevaar, want laat een van de beste sprinters ter wereld nu net Tyson Gay heten. Leest u even mee? "Homosexual eases into 100 final at Olympic trials. Tyson Homosexual easily won his semifinal for the 100 meters at the U.S. Olympic track and field trials and seemed to save something for the final later Sunday." En zo ging dat een tijdje door, tot iemand de fout rechtzette. (Via Kottke)


 

Where the hell?

Het filmpje Where The Hell Is Matt? is een gigantische hit op het internet. Collegehumor vroeg zich af waar de vriendin van Matt uithing terwijl Matt de wereld rondtrok om zijn gekke dansje te doen.


 

Volg Rock Werchter live

Net als vorig jaar kan u dit jaar op De Standaard Online ook terecht voor live-verslaggeving vanop Rock Werchter. Onze redacteurs bloggen live vanop de festivalwei en sturen onmiddellijk na elk concert hun verslag door. De verslagjes kan u lezen op deze blog. Wie één en ander liever via Twitter volgt, kan hier terecht.


 

Boos op Google

Een aantal anti-Obama-bloggers is woedend op Google omdat ze de voorbije dagen hun weblog op Blogger niet konden updaten. De bloggers werden door Blogger aanzien als spammers en kregen daarom geen toegang tot hun weblog. Volgens Google ligt een fout in de spamfilter mogelijk aan de oorzaak van het probleem. De getroffen bloggers, hoofdzakelijk fans van Hillary Clinton, blijven echter geloven in kwaad opzet en hebben hun blog verplaatst van Blogger naar concurrent WordPress.


 

Trots

De 25-jarige James Gostelow is trots op het elleboogje dat Amy Winehouse hem afgelopen weekend tijdens het Glastonbury-festival verkocht.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs