Klets

De Vlaamse Jeugdraad kiest op 22 november een nieuwe Algemene Vergadering. Wie graag een minister met adviezen om de oren kletst, moet zich zeker kandidaat stellen.


 

Moodstream

Knappe tool van Getty Images: de Moodstream streamt foto's, video en audio die passen bij jouw actuele humeur.


 

Nude (Old computer remix)

De maker van dit filmpje haalde de deadline voor de Radiohead-video-remixwedstrijd niet. Toch is het de moeite waard om te bekijken: Nude gespeeld door oude computeronderdelen.


 

Do your job

De Amerikaanse website FunnyorDie.com maakte een eigen Bruce Springsteen-nummer: in Do Your Job trekt The Boss van leer tegen de Amerikaanse middenklasse.


 

Gayo

Dit filmpje had een reactie kunnen zijn op de Heinz-rel, maar het dateert al van oktober vorig jaar.


 

Gratis McDonalds

Gratis eten bij McDonalds is volgens onderstaand filmpje heel eenvoudig.

(via Appelogen)


 

Facebook groter dan Myspace

In de strijd tussen de sociale netwerksites heeft Facebook voor het eerst concurrent MySpace ingehaald. Facebook telt wereldwijd 124 miljoen gebruikers, en MySpace heeft er 114,6 miljoen. In ons land is Netlog de marktleider. De Belgische netwerksite Netlog telt 35 miljoen geregistreerde gebruikers in 19 Europese landen en is marktleider in België, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Roemenië en Turkije.


 

Microsoft Imagine Cup

Twee Belgische studententeams hebben zich geplaatst voor de internationale finale van de Microsoft Imagine Cup 2008.

Sinds 2003 organiseert Microsoft elk jaar een wedstrijd die studenten uit het hoger onderwijs uitdaagt om een computerprogramma te ontwikkelen dat leidt tot een betere wereld. Dit jaar luidde de opdracht: "Bedenk een wereld waarin de technologie bijdraagt tot duurzame ontwikkeling".

De studenten van de Hogeschool West-Vlaanderen plaatsten zich in de categorie "Game Development". De West-Vlaamse studenten ontwikkelden een XBOX-spel, "Future Flow", waarin de speler de wereld moet verbeteren. Tegelijk moet erover worden gewaakt dat de impact op het milieu beperkt blijft. Als ze de finale winnen, wordt hun game echt uitgebracht voor de spelconsole.

De Haute Ecole de la Province de Liège-Rennequin Sualem kwalificeerde zich voor "Software Design". De school staat al voor het vierde jaar op rij in de finale. Het Luikse team werd door de jury geselecteerd met het project eCar, een website om carpooling in goede banen te leiden. De site moet leiden tot efficiëntere verplaatsingen en het verminderen van de CO2-uitstoot.


 

Eén op drie ceo’s op Linkedin

Eén op drie ceo’s van grote Belgische ondernemingen heeft een profiel op de sociale netwerksite Linkedin. Dat staat te lezen op de website van IT Professional. Onderzoeksbureau TrendQ selecteerde 155 grote Belgische ondernemingen met meer dan honderd personeelsleden en afkomstig uit verschillende sectoren uit de Trends Top 30.000.

Voor elk van die ondernemingen bekeek TrendQ of er een Linkedin pagina bestond van de ceo, de human resources manager en de sales en/of marketing manager. Van die 155 bedrijven bleek in vijftig gevallen dat de ceo een eigen profielpagina heeft. Bij de HR-managers ligt het aantal precies even hoog. Sales & marketing managers hinken achterop: slechts 38, één op vier, is vertegenwoordigd op Linkedin.

Linkedin is een sociaal netwerk voor zakelijk gebruik. Iedereen kan er een profielpagina aanmaken met zijn jobomschrijving en zijn professionele voorgeschiedenis. Het is ook mogelijk om er contacten te leggen met andere mensen, zoals dat gebeurt op andere sociale netwerken als Facebook en Myspace.


 

Gestolen doelpunt

Zonder twijfel het sluwste doelpunt ooit.


 

FBI Democracy

Axlrose Kevin Skwerl, de Amerikaanse blogger die vorige week negen nummers van het nieuwe album van Guns N' Roses liet uitlekken, heeft een bezoekje gekregen van de FBI om uit te vlooien waar de blogger de bestanden haalde.

Skwerl publiceerde vorige week 9 nummers van het album Chinese Democracy, het album waar Axl Rose en co al 14 jaar aan werken. Na een telefoontje van de advocaat van de groep, haalde de blogger de nummers offline.


 

Google Mapmaker

Google lanceert een nieuwe uitbreiding van Google Maps. Via Google Mapmaker kunnen gebruikers zelf kaarten in de online atlas verbeteren en uitbreiden. De dienst is voorlopig wel slechts beschikbaar in een beperkt aantal landen.


 

Kid Rock

Vreemd: ik ben dol op dit nummer en nog doller op dit nummer, maar deze song van Kid Rock, een soort mash-up van beide klassiekers die duidelijk heel goed ligt bij de muzieksamenstellers van Radio 1, vind ik maar niks.


 

Bloggende journalisten

Sta ons toe voorbehoud aan te tekenen bij de jongste studie van communicatiebureau LVT Benelux PR. Het bedrijf hield een bevraging bij 347 journalisten uit negen Europese landen waaruit zou blijken dat bijna de helft van de Europese journalisten blogt. 44% van de journalisten hield één of meerdere weblogs bij, 18 procent heeft een audiopodcast en 24 procent een videopodcast.


 

Tom Waes

Tom Waes ruimt Nederlanders na de oranje kater op het EK.


 

30 jaar later

Leuk verhaal bij Newsweek over het originele elfkoppige Microsoft-team uit 1978 en een reünie enkele weken geleden.

Microsoftteam1978Microsoftteam2008 


 

Duitse vlag

De Duitse televisiezender ARD ging lichtjes de mist in tijdens de voorbeschouwing op de halve finale Turkije - Duitsland door een verkeerde vlag voor het eigen land te tonen.


 

De baas leest mee

Een meerderheid van de Belgen denkt dat hun mails en surfgedrag gecontroleerd worden door de directie van hun bedrijf. Dat blijkt uit een kleinschalige bevraging van StepStone bij 1.047 bezoekers van de site. Een vierde van de deelnemers aan de enquête zegt dat het bij hen op het werk algemeen bekend is dat mails en surfverkeer gecontroleerd worden.

Nog eens 35 procent vermoedt dat er controle is op het werk, maar is daar niet zeker van. Slechts een minderheid (14 procent) van de Belgen, weet zeker dat er geen controle wordt uitgeoefend.


 

George Carlin

Overleden: de Amerikaanse komiek George Carlin. In 1972 werd hij na een optreden gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde. Aanleiding vormde zijn sketch 'Seven words you can never say on tv'.


 

De slechte cover ooit

De Canadese zangeres Celine Dion en haar Amerikaanse collega Anastacia hebben de slechtste cover aller tijden op hun geweten. Dat blijkt uit een peiling van het Britse tijdschrift Total Guitar. Dion en Anastacia zongen 6 jaar geleden tijdens een show in Las Vegas You Shook Me All Night Long van AC/DC en pleegden daarmee volgens het tijdschrift aan heiligschennis.

Verder in de top-5 vinden we de Sugababes en Girls Aloud met Walk This Way (Aerosmith en Run DMC), Westlife met More Than Words (Extreme), Will Young met Light My Fire (The Doors) en Mike Flowers Pops met Wonderwall (Oasis).

De beste cover is Jimi Hendrix' versie van All Along The Watchtower van Bob Dylan, op de voet gevolgd door The Beatles met Twist ands Shout (The Top Notes). Ook Guns N' Roses (Live and let die van Wings), Nirvana (The Man Who Sold The World van David Bowie) en Muse (Feeling Good van Anthony Newley en Leslie Bricusse) halen de top-5.


 

Bossabal

Het Amerikaanse Mental Floss zet 6 obscure zomersporten op een rijtje. Met het uit België afkomstige Bossabal op één. Bossabal werd uitgevonden door ex-dEUS-manager en ex-hoteleigenaar Filip Eyckmans.


 

Where the Hell is Matt?

Matt Harding doet sinds 2003 overal ter wereld hetzelfde gekke dansje.  In zijn jongste filmpje gaat hij op zoek naar mensen overal ter wereld die al even slecht dansen dan hemzelf. Matt bezocht de voorbije 14 maanden 42 landen om tot onderstaand resultaat te komen.


 

A life 4 sale

Ian Usher, een 44-jarige Brit uit een voorstad van het Australische Perth, hooptvia internet zijn bestaan voor minstens een half miljoen Australische dollars (zowat 280.000 euro) te verkopen. Usher wil een nieuw leven beginnen met het geld. Reden: zijn hart is gebroken omdat zijn huwelijk na vijf jaar op de klippen is gelopen en zijn vrouw hem heeft verlaten. Hij houdt behalve het geld alleen zijn paspoort, zijn portefeuille en de kleren die hij aanheeft.

De koper krijgt de rest van zijn bestaan, inclusief een zeer gerieflijke en ruime woning in de voorstad Wellard ter waarde van 235.000 euro, een auto, een motorfiets, een mountainbike en alles wat in het huis wordt achtergelaten zoals Ushers meubilair, muziek en kleding. Plus twee complete sets om te sky-diven en te kite-surfen, de grote hobby's van Usher. Ook al zijn vrienden en zijn baan bij een tapijtwinkel in Perth zitten in de deal, al heeft de koper wel twee weken proeftijd bij Ushers huidige baas.


 

Zwemmen bij de Pfaffs

De_pfaffs5_afl30Britse fuifbeesten zoeken tegenwoordig via Google Earth villa's met zwembaden en gaan er vervolgens een feestje bouwen wanneer de eigenaars afwezig zijn. DigitalWorld.be belooft een bak bier aan het eerste groepje studenten dat erin slaagt in het zwembad van de familie Pfaff in Brasschaat te springen. De villa van de Pfaffs (en alles er omheen) kan u hier bekijken.


 

Boonen-mopjes

Onze collega's van Sportwereld.be gaan op zoek naar de leukste Boonen-cartoons.


 

10 Ways Musicians Piss Off Their Fans

Mocht u een carrière in de muziekwereld overwegen, lees dan eerst dit: 10 Ways Musicians Piss Off Their Fans.


 

Beds and blowjobs

Hilariteit toen Ryanair-ceo Michael O'Leary op een persconferentie in Düsseldorf verklaarde dat business-class-tickets op transatlantische vluchten beds and blowjobs included zullen zijn. 't is ook een manier om duidelijk te maken dat business-class-reizigers in alle luxe en comfort zullen kunnen reizen.


 

Alternatief Wilhelmus

De Nederlandse volkszanger Mick Harren nam een nieuwe versie van het Wilhelmus op.


 

Festival of Speed

Trial-legende Dougie Lampie mocht ter promotie van het Festival of Speed in Goodwood zich even uitleven in een prachtig 17de eeuws huis. De 32-jarige motorcrosser maakt een ritje door het huis en eindigt met een glaasje champagne op het dak.


 

Shake That Thing

De Amerikaanse celebrity-blogger Perez Hilton is laaiend enthousiast over de nieuwe clip van de Nederlandse homoband Bearforce1. De berenband mag stilletjes hopen op een doorbraak in de States, want Hilton hielp eerder onder meer Amy Winehouse en Mika bij het veroveren van de US of A. Bearforce1, de eerste single van de groep, was vorige zomer ook al een Youtube-hit.


 

Firefox recordpoging geslaagd

Viva_firefox_eats_ie_thumbnailDe recordpoging van internetbrowser Firefox lijkt geslaagd. De nieuwe Firefox 3 werd in de eerste 24 uur zowat 8,3 miljoen keer gedownload, een aantal dat meer dan waarschijnlijk volstaat voor een vermelding in het Guinness Book of World Records.

Op piekmomenten werden tot 283 downloads per seconde gestart. In totaal werd voor zowat 83 terabyte aan data van de Firefox-website gedownload. Dat komt overeen met één miljoen exemplaren van de nieuwe cd van Coldplay.


 

Hitler anno 2008

Hoe zouden figuren als Marilyn Monroe, Bruce Lee of Adolf Hitler er vandaag uitzien. Fotograaf Andrzej Dragan liet de beroemdheden een verouderingsproces doormaken. Het resultaat kan u zien op de site van The Daily Mail.


 

Allen naar Stockholm

Volgens het Amerikaanse reismagazine Traveler's Digest wonen de mooiste vrouwen van de wereld in Stockholm. In de Zweedse hoofdstad waan je je soms op de set van het realityprogramma What happens when supermodels work at a convenience store?, schrijft het blad. Bovendien zijn de vrouwen er niet alleen mooi, maar ook intelligent.

Het reismagazine zet de Deense hoofdstad Kopenhagen op nummer twee van zijn lijst met mooiste vrouwen. De derde plaats gaat naar Buenos Aires, vlak voor Varna in Bulgarije en Los Angeles in de States.


 

Boze Queens

Queens Of The Stone Age-zanger Josh Homme was behoorlijk boos toen een fan iets naar hem gooide op het Norwegian Wood-festival.


 

Franse rijstijl

De chauffeur van de Franse spelersbus op het EK voetbal had gisteren niet meteen een superdag. Uiteraard zal de man niet gelukkig geweest zijn met de 2-0-nederlaag tegen Italië. Maar bovenal stond de man flink te kijk toen camera's het gestuntel vastlegden bij het buitenrijden van het stadion.


 

Livestrong

Ex-wielrenner Lance Armstrong lanceert zijn eigen social network rond fitness en gezondheid.


 

Jukebox

14 songs die je beter niet hoort op café. Met Don McClean op de weinig benijdenswaardige eerste plaats.


 

Het Wonder van Córdoba

Vanavond spelen Oostenrijk en Duitsland om een plaatsje in de kwartfinales van het EK voetbal. In Oostenrijk hoopt met op een herhaling van het wonder van Córdoba. Op 21 juni 1978 won Oostenrijk de laatste groepsmatch van de tweede ronde van het WK met 3-2. Een doelpunt van Hans Krankl in de 88ste minuut maakte een einde aan de finale-droom van topfavoriet Duitsland.


 

House of Lords

Het Britse House of Lords heeft een eigen Youtube-kanaal gelanceerd om meer duidelijkheid te scheppen over het hoe en het waarom van het parlement.


 

Nieuwe Firefox

De langverwachte nieuwe versie van de internetbrowser Firefox is vanaf morgen beschikbaar. Firefox 3 is niet alleen sneller en veiliger dan de huidige versie, het programma bevat ook een aantal nieuwe functies zoals de 'slimme adresbalk' waarmee u gemakkelijk eerder bezochte pagina's en bladwijzers terugvinden kan.

Mozilla, het bedrijf achter de browser, hoopt morgen een plaatsje in het Guinness Book of World Records te verdienen als de meest gedownloade software binnen 24 uur. Via een speciale website hebben al meer dan een miljoen mensen hun medewerking aan de recordpoging toegezegd.


 

Google ruimtetoerist

Sergey Brin, één van de oprichters van Google, gaat in 2011 de ruimte in. Brin heeft volgens de New York Times een stoeltje geboekt in een Russische Sojoez-capsule. Brin investeerde 5 miljoen dollar in het bedrijf Space Adventures dat de ruimtevluchten commercialiseert.


 

Cabrioknallers

De tien cabrioknallers van deze zomer volgens Revu.nl. Zelf suggesties, iemand?


 

Zaza

Onze videoredactie maakte een kort filmpje rond Zaza, de huiscartoonist van De Standaard.


 

Potje Fokkie

Douwe Egberts ging tijdens de eenentwintigste Effie's aan de haal met goud voor de campagne 'Een Pokje Fokkie'. Duval Guillaume liet voor de Effie's een filmpje maken waarin Fokkie-stemacteur Koen Van Impe vertelt over de opnames van de spotjes.

Meer marketingnieuws op onze marketingblog.

 

Set Your Head On Fire

Choreograaf Wim Vandekeybus zet zijn eerste stapjes in videoclipland met de clip bij het nummer Set Your Head On Fire van The Blackbox Revelation.


 

Punkers met een hart

Punkers zoals we ze graag hebben. De Dendermondse punkgroep Janez Detd schenkt de volledige opbrengst van de nieuwe single Your love (een cover van deze 80's-klassieker) aan Wings for Life, het fonds van Red Bull dat zich inzet voor het vinden van een remedie voor verlammende ruggengraatletsels. Een vriend van zanger Nikolas Van der Veken raakte enkele jaren geleden zelf verlamd bij een motorongeval. De single kan gedownload worden op iTunes.


 

Ontwerp zelf het Google Favicon

Vorige week nam Google een nieuw favicon in gebruik. Een favicon is het kleine icoontje dat in de adresbalk voor het adres van een website staat. De favicon was gebaseerd op het symbool ∞ en verwijst naar oneindigheid en het getal Googol (10 tot de 100e macht) waarvan de naam Google is afgeleid). Omdat Google nogal wat negatieve reacties op de wijziging kreeg, kan iedereen nu zelf een voorstel doen voor het nieuwe favicon. Tot 20 juni kan u uw vondsten kwijt op deze website.


 

Censuur in strijd tegen kinderporno

Drie grote Amerikaanse internetproviders (Verizon, Sprint en Time Warner Cable) stemmen ermee in de toegang tot sites waar pornografisch materiaal van kinderen getoond wordt te blokkeren. Dat kondigde Andrew Cuomo, de procureur van New York aan. Volgens Cuomo zullen ook andere providers binnenkort gelijkaardige maatregelen nemen.


 

Mobiele rondleidingen

Het is (bijna) zomer en dan durven nogal een keer nieuwe toeristische snufjes opduiken. In de Vlaamse kunststeden Brugge, Gent en Mechelen kunt u tot eind augustus op stap met een gps-gestuurde, mobiele stadsgids. De stadsgids toont de toerist audiovisuele fragmenten met cultuurhistorische informatie en vertelt leuke anekdotes over de bezienswaardigheden op de route.

Nic Balthazar (Gent), Roos Van Acker (Mechelen) en Kurt Defrancq (Brugge) zijn de stadsgidsen van dienst. De gps-gids kan afgehaald worden op de toeristische dienst van de kunststeden.

Wie naar Amsterdam trekt, moet zeker de trampodcast uitproberen. Het Amsterdamse vervoersbedrijf lanceert een podcast waarin de Britse komiek Adam Fields uitleg geeft bij de bezienswaardigheden langs tramlijn 4, vanaf het Centraal Station.

Lijn 4 brengt de reiziger langs typisch Amsterdamse locaties als het Rembrandtplein, de Utrechtsestraat en de Albert Cuypmarkt. Tramlijn 5, die toeristen langs het populaire Museumplein rijdt, kreeg eerder al een podcast.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs