Young Hillary Clinton


 

Rijke voetballers

Wij kennen mensen die met plezier een blik cliché's over voetballers kunnen open trekken: lui, verwaand en vooral teveel betaald. Forbes maakte een overzichtje van de 20 best verdienende spelers ter wereld.


 

Plaatsnamen

Een heel amusant quizje over vreemde plaatsnamen in Duitsland en Europa bij Der Spiegel.


 

Kieskeurig.be

Sanoma Magazines Belgium, uitgever van onder meer de tijdschriften Humo en Flair, wil consumenten helpen betere keuzes te maken door ze in het beslissingsproces te begeleiden en lanceert daarom de vergelijkingssite www.kieskeurig.be.

Kieskeurig.be moet de nadruk leggen op betrouwbaarheid en objectiviteit. Op de website kunnen bezoekers producten, prijzen en winkels vergelijken om zo sneller de beste prijs-kwaliteitverhouding te ontdekken.


 

Sex gymnastics

Een hilarische reeks filmpjes rond de invoering van sex gymnastics als een nieuwe Olympische sport.


 

De beste gitaarsongs ooit

Rolling Stone publiceert een uitgebreide lijst met de 100 beste gitaarsongs ooit. Johnny B. Goode van Chuck Berry staat op 1, voor Purple Haze van Jimi Hendrix en Crossroads van Cream. Verderop in de top 10 vinden we onder meer The Kinks, The Rolling Stones, The Beatles, Led Zeppelin en Van Halen. Smells like teen spirit van Nirvana is het jongste nummer in de top 10. De volledige lijst kan u hier bekijken.


 

Google Android

Google heeft op een conferentie voor Google-ontwikkelaars een aantal mogelijkheden van zijn mobiele platform Android voorgesteld. Naast tal van iPhone-achtige toepassingen, bevat Android onder meer een kompas.


 

Als ik de lichtjes in jouw ogen zie

Het schlagerduo Frans Bauer en Laura Lynn heeft een opvolger klaar voor hun vorige duet "Al duurt de nacht tot morgenvroeg". Binnenkort moet de single "Als ik de lichtjes in jouw ogen zie" in de winkelrekken belanden. Welke zin zou er echter volgen op Als ik de lichtjes in jouw ogen zie? Doe een gok in de reacties.


 

Belgium.be in het nieuw

Belgium.be, de portaalsite van de federale overheid, is vandaag volledig vernieuwd. Paradepaardje is de nieuwe navigatie. In plaats van te werken via doelgroepen en soorten bezoekers op de site, wordt alle informatie nu gebundeld en weergegeven in thema's en trefwoorden. Op die manier vinden bezoekers sneller wat ze zoeken.

Bart Van Herreweghe, woordvoerder van de nieuwe site, spreekt over een opmerkelijk verschil. Via de oude site vonden maar 65% van de gebruikers onmiddelijk wat ze zochten. Eerste gebruikerstesten tonen aan dat dit via de nieuwe site meer dan 85% zou zijn. Premier Yves Leterme is alvast in de wolken over de nieuwe site.


 

Glazen huis op eBay

Het huis waarin Tomas De Soete, Peter Van De Veire en Siska Schoeters 'Music For Life' presenteerden, staat nu te koop op eBay. De opbrengst van de verkoop gaat naar radio Scorpio. De radiozender organiseert een grootscheepse benefietactie om uit het slop te geraken. Er werden al enkele fuiven en optredens georganiseerd. Studio Brussel wil hen helpen door het meubilair van het Glazen Huis te verkopen en de opbrengt daarvan te schenken aan de Leuvense studentenradio. Bieden kan tot zondagavond.


 

Met de vlam in de pijp

Na de ongevallen op de E17 vorige week, bleek dat geconcentreerd op de weg letten daar niet altijd bij is. Over de activiteiten van de chauffeur uit volgend filmpje kan alvast geen onduidelijkheid bestaan. Hij heeft zijn activiteiten zelf op YouTube gezet. Hij rijdt op de N60 tussen Oudenaarde en Ronse. Behalve chauffeur is hij tegelijk ook performer en cameraman.


 

Flex and the City

Gespierde parodie of Sex and the City.


 

BBC Sound Index

De Britse openbare omroep BBC heeft een beta-versie van zijn Sound Index online gezet. Sound Index verzamelt gegevens van populaire muzieksites als Bebo, Myspace, Last.FM en iTunes en stelt daar een eigen Top 1000 uit samen. Iedere 6 uur wordt de Top 1000 ververst.


 

Downloadrecord

Sns_badge1_2

Mozilla, het bedrijf achter de alternatieve internetbrowser Firefox, is een campagne begonnen om zoveel mogelijk internetters de nieuwste versie van Firefox te laten downloaden op de release-dag. Firefox wil op die manier in het Guinness Book Of Records komen als Meest Gedownloade Software Binnen 24 Uur.

Wanneer Download Day valt is nog niet bekend. Op de site van Firefox kan u nu al beloven deel te nemen aan de recordpoging. Wie dat doet, krijgt een mailtje zodra Firefox 3 beschikbaar is.


 

Guernica in 3D

Het schilderij Guernica is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende en controversiële werken van Pablo Picasso. Picasso maakte het werk als reactie op de bombardement van het Baskische stadje Guernica door Franco in 1937. In onderstaand filmpje kan u het schilderij in 3D bekijken.

(via Polskaya)


 

Man wordt vrouw

Zowat 11.000 elektronische identiteitskaarten zijn onlangs in de prullenmand beland omdat het geslacht op de kaarten verkeerd werd weergegeven. Een fout in de chip zorgde ervoor dat alle mannen vrouwen werden en omgekeerd. De meeste kaarten werden tijdig onderschept, maar 690 mensen zouden een tijdje rondgelopen hebben met een eID-kaart met het verkeerde geslacht.


 

Ebay-gebruikers boycotten Italië

De Italiaanse krant La Repubblica heeft ontdekt dat verkopers op eBay massaal Italië boycotten omdat de post daar te slecht werkt. Zowat 37.000 verkopers op eBay zetten in hun profiel uitdrukkelijk dat ze geen pakjes sturen naar Italië Frankrijk en Spanje worden door respectievelijk 3.000 en 500 verkopers geboycot.

In Italië zou minder dan de helft van alle pakjes ter bestemming raken. Overigens zou niet alleen de manke postbedeling, maar ook de Italiaanse mentaliteit bijdragen aan de boycot. Heel wat verkopers denken dat veel Italiaanse kopers ten onrechte zeggen dat hun pakjes niet aangekomen zijn en hun geld terug eisen.


 

42 minuten

Goed om weten. Mocht je een tunnel dwars door de aarde graven en er vervolgens inspringen, dan ben je in zowat 42 minuten aan de andere kant.

(via Eskimokaka)


 

Windows touch

De nieuwe versie van  Windows zal touchscreens ondersteunen. Eén en ander doet meteen denken aan de iPhone van Apple. Windows 7 zou begin 2010 beschikbaar moeten zijn.


 

Kylie

Kylie is vandaag veertig geworden! En tien jaar geleden werd Phil Hartman (Saturday Night Live, News Radio, en misschien wel het bekendst als de stem van Troy McClure) door zijn vrouw doodgeschoten.


 

Loft

Mocht u hem nog niet gezien hebben in de bioscoop, hier is de trailer van Loft, de nieuwe film van Erik Van Looy en Bart De Pauw. De film vertelt het verhaal van vijf getrouwde mannen die stiekem een loft delen, waar ze in alle rust hun liefjes ontvangen. Tot ze op een winterochtend een lijk aantreffen. Om de hele film te bekijken moet u wachten tot 22 oktober.


 

Google ziet u

Googlestreetview

Toen een Google-medewerker in Chicago rondreed om beelden te schieten voor Google Streetview, legde de man zonder het zelf te beseffen in de Oakley Ave vast hoe een kind bedreigd wordt door een jongen met een vuurwapen.


 

Lievelingsdier

De Stabroekse groep Fixkes heeft een nieuwe single uit, en daar hoort een opvallende videoclip bij, met een miereneter in de hoofdrol. Mindreal zorgde voor een cartoonclip bij 'Lievelingsdier', de derde single van de band, met Mira op de backing vocals.


 

Vrijmetselaars

Op de Nederlandstalige Wikipedia staat een lijst van Belgische vrijmetselaars. De lijst zou gepubliceerd zijn door Vlaams Belang-militant Stijn Calle. Calle vindt dat "een dergelijke lijst zeer nuttig is omdat het lidmaatschap aan de loge in België een beetje angstvallig verborgen wordt gehouden. Een eeuw geleden was dat misschien begrijpelijk, maar vandaag zeker niet meer", zegt hij. Nuttig of niet, de lijst staat wel op de verwijderlijst van de encyclopedie omdat de pagina niet aan een aantal vormvereisten voldoet.


 

Kobe Bryant springt (the sequel)

Enkele weken geleden kon u op onze marketingblog een filmpje zien waarin NBA-ster Kobe Bryant over een aanstormende Aston Martin springt. Op onderstaand filmpje doet Bryant die stunt nog een keer over, maar deze keer springt hij over een zwembad vol slangen.


 

Pork and Beans (en Youtube-sterren)

Slim gezien van de Amerikaanse rockgroep Weezer: in hun jongste videoclip bij het nummer Pork And Beans draven nogal wat bekende Youtube-sterren op. En dat zorgt er voor dat tientallen sites en weblogs de komende dagen en weken naar de clip zullen linken.


 

NRC Boeken

De Nederlandse krant NRC Handelsblad heeft een nieuwe boekenwebsite gelanceerd met onder meer literair nieuws, gastblogs van bekende schrijvers, discussies over actuele kwesties en thematische informatie over auteurs en boeken. De nieuwe boekensite van NRC Handelsblad biedt een archief van 12.000 recensies aan die in de krant zijn verschenen sinds 1991.


 

EK op internet

De Nederlandse openbare omroep NOS gaat het EK Voetbal integraal en gratis uitzenden via het internet. Jammer genoeg heeft de NOS enkel de uitzendrechten voor Nederland en zullen internetters uit andere landen de wedstrijden dus niet kunnen bekijken. De NOS zal tijdens de wedstrijden ook realtime statistieken bijhouden. De omroep houdt rekening met zowat 100.000 simultane kijkers.


 

Sites uit de oudheid

Cracked.com liet bezoekers photoshop-versies maken van bekende websites met content uit een ver verleden.

Oudesites


 

Oud

Zelfs de Golden Gate Bridge is ouder dan John McCain. Tiens, zou Jos Ghysen... ? Nope.


 

Stuntbroek

Een filmpje dat inspirerend moet werken voor iedereen die een keer op een andere manier zijn/haar broek wil aandoen.


 

Restogezond.be

De Ziekenfondsen Partena en Partenamut willen met een nieuwe sensibiliseringscampagne mensen motiveren om gezonder te eten en te leven. 65 restaurants hebben voor de actie een gezond en evenwichtig menu op de kaart gezet. Op de website Restogezond.be vindt u gezonde recepten van een aantal chefs en kan u advies inwinnen bij een onlinediëtist.


 

Yves en Joëlle

Datingsite Rendez-vous.be zet de communautaire spanningen in ons land even aan de kant en laat een zekere Yves'ke daten met ene Joëlle M. Voor meer reclamespotjes kan u terecht op onze Marketingblog.


 

Dubbeldekker

Deze twee vliegtuigen geven een andere invulling aan het begrip dubbeldekker.


 

De buurman is niet meer

De Nederlandse acteur Bert André is vannacht in een Antwerps ziekenhuis overleden. Hoewel hij in tientallen toneelstukken, films en tv-series acteerde, zullen de meeste mensen hem toch blijven herinneren dankzij deze scène uit Flodder.


 

Gehackt

De websites van VTM, 2BE, JIM en JIM Mobile werden vanmorgen gehackt door islamitische hackers. Andere sites van de VMMA zoals iWatch, 4fm en Q-Music bleven buiten schot.

De hackers lieten de volgende boodschap achter: 'xOOmxOOm ownz this Server, nothing was deleted. just to inform you that u r not secure, nothing is secure'. Na één minuut werden bezoekers van de websites doorgestuurd naar een website rond de profeet Mohammed.

In de late namiddag waren de website opnieuw online.


 

In Rainbows Video Contest

De 10 halve finalisten van de Radiohead-videoclip-wedstrijd zijn bekend. De 10 videos die kans maken op de hoofdprijs (10.000 dollar) kan u bekijken op Pitchforkmedia.


 

Youtomb

Youtube Een groep studenten van het Massachusetts Institute of Technology onderzoekt hoe Youtube omgaat met de schending van auteursrechten. Filmpjes die om copyrightredenen van de populaire videowebsite worden gehaald, krijgen een graf op het online kerkhof Youtomb. De site vermeldt voor elke video wie de opdracht gaf om de beelden offline te halen en hoe lang het filmpje online heeft gestaan.

De studenten willen onderzoeken hoe effectief de copyrightfilter van Youtube is. Die filter zou beschermd materiaal automatisch moeten detecteren en blokkeren. De studenten vrezen echter dat ook legale filmpjes niet door de filter zullen geraken.


 

Burgerjournalistiek op Youtube

De videowebsite Youtube lanceert een eigen burgerjournalistiek-kanaal. Op Citizen News kan iedereen video's opladen van nieuwsgebeurtenissen. Een nieuwsmanager moet waken over de kwaliteit van de inzendingen.


 

Maak zelf een sorry-pas

Groen! wil dat minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte dringend werk maakt van een nieuwe beheersovereenkomst voor de NMBS. De partij lanceert een internetactie en roept iedereen op om via dit formulier een Sorry-Pass te versturen naar de minister.


 

Uitkleden

Mooi stuntje: een vrouw uitkleden met een graafmachine.


 

Lieberman vs Youtube

Lieberman De Amerikaanse senator Joe Lieberman wil dat Youtube en andere videowebsites videos van terreurorganisaties offline halen. De senator stuurde een brief daaromtrent naar Google-opperhoofd Eric Schmidt.

Youtube, een dochterbedrijf van Google, haalde daarop enkele gewelddadige filmpjes offline, maar liet in een reactie weten voorstander te zijn van vrije meningsuiting, ook als het om impopulaire meningen gaat. Het bedrijf kan wettelijk overigens niet verplicht worden de filmpjes te verwijderen. Lieberman overweegt daarom een wetswijziging in te dienen, maar riskeert daarbij te botsen op de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting.

De filmpjes offline halen zou overigens ook slecht nieuws zijn voor inlichtingendiensten en terreurbestrijders. Zij halen vaak nuttige informatie uit de terreurfilmpjes.


 

Can you hear me?

De Spaanse popster Enrique Iglesias zal op het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk, dat van 7 tot 29 juni gespeeld wordt, het officiële EK-lied zingen. De 33-jarige zanger zal het nummer 'Can You Hear Me' live zingen tijdens de sluitingsceremonie op 29 juni, net voor de EK-finale in Wenen.


 

Violet Hill

Op het nieuwe album van Coldplay is het nog enkele weken wachten, maar de clip van de single Violet Hill kan u hieronder al bekijken. De video werd opgenomen op Sicilië in een villa die ook gebruikt werd voor de film The Godfather 2. Op het Youtube-kanaal van de groep vindt u overigens nog een heel leuke alternatieve versie van de clip, met allerlei leuke beelden van dansende politici.


 

Google Health

Vandaag officieel gelanceerd: Google Health, het gezondheidsportaal van zoekmachine Google.


 

Onvergetelijke Indy

Indiana Jones is weer hot. Tijd om deze 10 onvergetelijke Indy-momenten nog een keer boven te halen. Een aantal ervan komen ook terug in onderstaand filmpje.


 

Dokter dokter

De helft van de Belgische surfers controleert de diagnose die zijn of haar arts stelt op het internet. 73 procent van iedereen die in België op het internet surft, zoekt op het internet naar medisch gerelateerde informatie. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door InSites Consulting bij 300 Belgen.

Websites over specifieke ziektebeelden en medische portaalsites worden het meest geraadpleegd. Toch heeft maar 40 procent van de Belgen vertrouwen in de informatie die gevonden wordt. Het minst vertrouwen hebben mensen in de informatie die ze vinden op websites van farmaceutische bedrijven. Na een doktersbezoek, kijkt 50 procent van de Belgische surfers de diagnose van zijn arts na op het net.


 

Breakdanski

Ik wist niet dat de Sovjets het breakdancen hadden uitgevonden


 

t.A.T.u.

De meisjes van t.A.T.u scoorden in 2003 een wereldhit met het nummer 'All The Things She Said', maar zullen vooral herinnerd worden om de lesbische act tijdens het Eurovisiesongfestival. Met hun jongste videoclip zoeken de meisjes opnieuw de controverse.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs