Geluk

Hoeveel geluk kan je hebben?


 

Bon Jovi loves my town

Leuke actie van Bon Jovi. Vanaf 22 mei spelen Jon Bon Jovi en de zijnen in Europa en fans kunnen hun steentje bijdragen aan de concerten. Fans kunnen naar aanleiding van het nummer I Love This Town filmpjes insturen waarop ze hun liefde betuigen aan hun eigen stad. De beste filmpjes worden getoond tijdens het concert. Filmpjes voor het concert in Brussel op 14 juni moeten binnen zijn voor 8 juni.

(via Asfaltkonijn)


 

Fout logo

SchunniglogoHiernaast ziet u het nieuwe logo van het Britse Office of Government Commerce op zijn zij gekanteld. 17.000 euro heeft het gekost, maar het wordt nu afgevoerd omdat het in deze positie een sexuele tint krijgt. Hieronder ziet u het origineel.

Logo2


 

Pintprice

Bier Handige site: op Pintprice vindt u de bierprijzen in zowat 180 landen, vaak nog gedetailleerd tot op gemeenteniveau. Bezoekers kunnen bovendien zelf bierprijzen ingeven.

(via Polskaya)


 

Project Playlist

Negen platenmaatschappijen zijn en rechtszaak gestart tegen de website Project Playlist wegens massale inbreuk op auteursrechten. Via de muzieksite kunnen gebruikers gratis streaming muziek zoeken, afspelen en delen.

De platenlabels storen zich er ook aan dat gebruikers van Project Playlist zelf speellijsten kunnen samenstellen en deze kunnen publiceren op Myspace en Facebook. De afloop van deze rechtszaak zal ongetwijfeld ook gevolgen hebben voor twee gelijkaardige diensten, Mixwit en Muxtape.


 

Auteursrecht

Een Amerikaanse rechter heeft platenmaatschappij Universal in het gelijk gesteld na een klacht over een video op Youtube waarin een peuter danst op Let's Go Crazy van Prince.


 

Going green

Ook muzikanten denken steeds ecologischer. MSNBC maakte een lijstje van 10 artiesten en hun bijdrage aan het milieu.


 

Made in China

Oh ironie: de Chinese politie heeft in het zuiden van het land een fabriek opgerold die Free Tibet-vlaggen produceerde.


 

Shiny Happy Monsters

De 5 beste muzikale gasten in (de Amerikaanse) Sesamstraat. Met op 3 R.E.M. met een aangepaste versie van Shiny Happy People.


 

Ramones Ukelele

Netjes: twee Amerikanen maken ukelele-versies van bekende songs en posten die nadien op Youtube. Hieronder Blitzkrieg Bop van de Ramones (origineel). Staan ook nog op het repertoire: Sheena Is A Punkrocker (ook van de Ramones) en Are Friends Electric van Gary Numan.


 

Amadeus vs Family Guy

De Oscarwinnende film Amadeus inspireerde ook de makers van de Amerikaanse animatieserie Family Guy.


 

18770 Characters

Te gek: een paswoord dat minstens 18770 karakters lang moet zijn.


 

The Youtube Comments Song

De Britse komiek Murray James maakte een nummer met zinnen die hij vond in de commentaren van Youtube-videos. De video van The Youtube Comments Song werd intussen van Youtube verwijderd wegens het schenden van de gebruiksvoorwaarden.


 

Tsjernobyl

De kernramp in Tsjernobyl 'viert' al zijn 22ste verjaardag. Dit korte filmpje van Greenpeace moet ons herinneren aan de gruwel die vandaag nog steeds slachtoffers eist.


 

Robotvoetbal

Of Oranje komende zomer de finale van het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland speelt valt nog af te wachten, maar onze noorderburen kunnen zich alvast optrekken aan de prestatie van het Nederlandse team robotvoetbal. Het robotvoetbalteam van de universiteit van Eindhoven was dit weekend te sterk voor het team van de universiteit van Stuttgart en werd Europees Kampioen. Extra opsteker: de robotvoetballers wonnen na het nemen van strafschoppen...


 

Rottweiler

Deze rottweiler werd net wegens verwaarlozing weggehaald uit een asiel. Terwijl iemand de goede eigenschappen van het beestje opsomt, krijgt het dier echter flinke trek in een kleinere soortgenoot.


 

Gratis Coldplay

Albumart Vanaf morgenmiddag is Violet Hill, de nieuwe single van Coldplay, één week lang gratis te downloaden op de website van de groep. De echte fans mogen ook uitkijken naar de NME van 7 mei, want daar zit als extraatje een unieke 7"-single bij met naast Violet Hill ook A Spell Of A Rebel Yell bij.

Op 16 juni speelt de groep bovendien een gratis concert in Brixton Academy in Londen en een week later doen Chris Martin en co hetzelfde in Madison Square Garden (New York).


 

Fictieve steden

Een lijstje met 8 fictieve steden uit films en stripverhalen) waar u niet zou willen wonen. Met het Smurfendorp als verrassende nummer 1.


 

Afscheidsvideo

Mohammad Siddique, een van de zelfmoordenaars van 7 juli 2005 in Londen, maakte enkele dagen voor de aanslagen een filmpje waarin hij afscheid neemt van zijn dochter. Het filmpje werd deze week getoond op het proces tegen 3 vermeende helpers van de zelfmoordenaars.


 

Hollereer

Drie jaar geleden wist het aanstekelijke Watskeburt? ('je bent een sjembek dat zeurt, maar je weet niet watskeburt') zich maar moeizaam in mijn oor te wurmen, maar de nieuwe single van De Jeugd Van Tegenwoordig vind ik werkelijk de bom. Die waanzinnig vette beat! Dat achterbuurtlingo! Dat gekraakt Engels! 'Je kijkt o zo zuur naar me haute couture want me haute couture is o zo duur.'


 

Eten bij Google

Er zijn ongetwijfeld slechtere werkgevers dan Google. Een Amerikaanse blog becijferde dat Google jaarlijks zowat 7500 dollar per werknemer in het hoofdkwartier uitgeeft aan eten. Elke Google-werknemer in de Googleplex in Mountain View krijgt twee keer per dag gratis een maaltijd.


 

Bertelsmann lanceert papieren Wikipedia

De Duitse mediagigant Bertelsmann heeft een papieren versie van de internet-encyclopedie Wikepedia aangekondigd. De meertalige website werd in 2001 gelanceerd en maakt gebruik van bijdragen van vrijwilligers.

Het Duitse naslagwerk verschijnt in september. Het selecteert de 50.000 populairste lemma's (van de 700.000 die op de website terug te vinden zijn) en zal afgerond 20 euro kosten.


 

50 ways to help

50 manieren om de aarde te helpen redden.


 

Part of the Weekend Never Dies

Morgen gaat in Londen Part of the Weekend Never Dies in première. De langverwachte Soulwax-documentaire werd geschoten tijdens de tientallen concerten en dj-sets van de broertjes Dewaele en hun gevolg. De regie was in handen van Saam Farahmand, die in het verleden onder meer tekende voor clips van de Klaxons, Janet Jackson en Simian Mobile Disco.

De Belgische première vindt plaats op 12 mei tijdens Docville, het internationaal documentairefestival in Leuven. Vijf dagen later, op 17 mei is er een tweede, publieke vertoning in Cinema Zed.


 

Blog over duurzame voeding

Klimaatopwarming, energiebesparing en eerlijke handel zijn niet weg te denken uit de media. Nochtans is het voor velen niet altijd duidelijk hoe je kunt bijdragen aan een beter leefmilieu. Welke stappen zet je om je bord te vullen met mens- en milieuvriendelijk eten? Daarom zetten zes organisaties een blog op waarbij 15gezinnen inspanningen doen om over te schakelen naar meer duurzame voeding met tips, verhalen, recepten en weetjes.


 

Hagger Trippy

Trigger Happy, Tragger Hippy of Hagger Trippy? Alle clips uit de 3 seizoenen van het populaire candid camera-programma op 2Be zijn nu ook te bekijken op de website van het programma. Bovendien netjes opgedeeld in categorieën zoals De Joeri, De gsm-man en De reporter.


 

Zakelijke blunders

Iedereen maakt wel een keer fouten. Hier een overzicht van tien zakelijke blunders uit de geschiedenis.


 

Britannica vs Wikipedia

De Encyclopedia Britannica zet de aanval in op de populaire internetencyclopedie Wikipedia. Bloggers kunnen voortaan gratis content uit de encyclopedie overnemen.


 

T-shirts

Mug1_3 Tien t-shirts die je beter niet draagt wanneer je gearresteerd wordt.


 

Artiestennamen

Spinner.com zocht uit waar artiesten als Bono, Billy Idol en Snoop Dog hun artiestennaam haalden.


 

MacGyver

Voor nogal wat mensen was MacGyver begin jaren '90 een vaste televisie-afspraak. De superheld was zijn belagers steevast te snel af en wist met de vreemdste hulpmiddelen telkens een oplossing te vinden voor penibele problemen. Maar ook in het echte leven blijken er een aantal MacGyvers rond te lopen.


 

dEUS Webcast

De recensie van de nieuwe dEUS en het interview met Tom Barman kon u al eerder op onze website lezen. De plaat beluisteren kon u al op de VPRO-luisterpaal of op Last.FM. De video's van Slow en The Architect prijken op Youtube.

Maar wie wil zien hoe onze nationale rocktrots Vantage Point live brengt, moet  zondagmiddag vanaf 15u afstemmen op Studio Brussel. De rockzender zendt immers (in beeld en geluid) een exclusief optreden vanuit het repetitiehoek van de Antwerpse rockers uit.

Wie de tour van dEUS op de voet wil volgen, kan bovendien ook terecht op de officiële tourpodcast (iTunes) van de groep. De vaste geluidsman van de groep zal opnamen en interviews tijdens de tournee als podcast de wereld insturen.


 

Britain's Got Talent

De Britse talentenjacht Britain's Got Talent lijkt een patent te hebben op het ontdekken van opera-talent. Na Paul Potts vorig jaar, is er nu Andrew Johnston. Straf ook dat de jongen er op tv zomaar voor uitkomt dat hij zwaar gepest wordt.


 

Lily Allen

De Britse zangeres Lily Allen heeft twee demo-versies van nieuwe songs op haar MySpace gezet: I Don't Know en I Could Say.


 

Maak zelf internetradio

Na enkele maanden testdraaien is Radionomy.com eindelijk klaar voor het grote publiek. De website maakt het mogelijk om heel eenvoudig een internetradio te starten. Radionomy handelt zelf de auteursrechten af. De inkomsten daarvoor worden gehaald uit advertenties.


 

The Medieval Season

Schitterende trailer voor The Medieval Season op BBC. U herkent vast  een middeleeuwse versie van Purple Haze van Jimi Hendrix. Liefhebbers kunnen het nummer hier downloaden.

(via Reclamewereld)


 

Darwin online

De universiteit van Cambridge heeft zowat 20.000 documenten en 90.000 afbeeldingen uit de privé-collectie van Charles Darwin online gezet. U vindt er onder meer kladversies van On the Origin of the Species, familiekiekjes en het kookboek van Darwins vrouw Emma.


 

Where On Earth Is Waldo?

Waldo De populaire Where is Waldo?-boekjes krijgen een internetbroertje. Een Canadese studente mediakunsten lanceert een wereldwijde zoektocht naar Waldo. Melanie Coles verstopte een reuze-Waldo op een dak in Vancouver en hoopt dat Waldo binnenkort zichtbaar zal zijn op websites die satellietbeelden aanbieden zoals Google Earth en Google Maps. Op de website van Coles vindt u tips om zelf een Waldo te maken en te verstoppen.


 

Googlium

Google België viert het jubileum van Expo 58 onder meer door het Atomium in hun logo te verwerken. Hopelijk hebben ze dat gemeld aan de vzw Atomium of aan de beheersmaatschappij SABAM, want die waken streng over alle reproducties van ons nationaal symbool.


 

Muziektijdschrift 2.0

Bijzonder leuk: Idiomag is een gepersonaliseerd muziektijdschrift dat op zoek gaat naar relevante content (tekst, beeld en geluid)aan de hand van uw profiel op social musicsites als Last.FM, iLike, Myspace en Imeem.


 

Blog it

Softwarebedrijf Six Apart lanceert een Facebook-applicatie waarmee bloggers via Facebook hun blog kunnen updaten. Opmerkelijk is wel dat Blog It ook andere blogdiensten ondersteunt dan diegene waarvan Six Apart eigenaar is (Movable Type, Typepad, Vox). De toepassing kan dus ook gebruikt worden door bloggers die gebruik maken van Blogger, WordPress en LiveJournal.

Facebook zelf lanceerde deze week overigens een concurrent voor Google Trends. Op Facebook Lexicon kan u voortaan zien welke woorden het populairst zijn in het Facebook-verkeer.


 

Terrible songs

Eltonjohn MSNBC gaat op zoek naar het lelijke eendje (het slechtste nummer) op een aantal wereldplaten. Candle In The Wind van Elton John's Goodbye Yellow Brick Road gaat voorlopig aan de leiding.

Andere kanshebbers zijn onder meer The Long And Winding Road van The Beatles, My World van Guns N’ Roses, Endless, Nameless van Nirvana, The Unforgiven van Metallica, Start Me Up van The Rolling Stones en Lovesong van The Cure.


 

Yazoo

Op hun website praten Vince Clarke en Alison Moyet over de reünietournee van Yazoo.


 

Aauw

Voor velen zonder twijfel de beste Blokken-grap in jaren.


 

Beyond the rave

BeyondtheraveHammer Films en MySpace slaan de handen in mekaar voor de horrorproductie Beyond The Rave. Op 17 april worden de eerste drie afleveringen van minuten uitgezonden via Myspace TV.

Nadien wordt er elke maandag en elke woensdag een webisode op de mensheid losgelaten. De film wordt nadien ook op dvd uitgebracht.


 

Protest tegen Flickr-video

30.000 Flickr-gebruikers hebben het niet begrepen op de videodienst van hun geliefde fotowebsite. De Flickr-gebruikers hebben zich verenigd in een protestgroep en vrezen dat Flickr zal verwateren tot een soort Myspace. Bovendien denken de Flickr-gebruikers dat de toevoeging van video ervoor zal zorgen dat het uploaden van foto's trager zal verlopen dan voorheen.


 

Veelschrijver

Uit de New York Times: Philip Parker schreef zowat 20.000 boeken en liet computers het overgrote deel van het werk doen.


 

Twitterdollars

Beetje vreemd: de Amerikaan Andrew Barron heeft het wel gehad met zijn Twitter-account en heeft het ding te koop gezet op eBay. De account (met zowat 1500 followers) is op dit moment al 1125 dollar waard.

In eigen land verkocht de Gentse internetondernemer Bart De Waele eind december één Twitter-bericht ten voordele van Music For Life. Het Antwerpse marketingagency These Days.bood toen 400 euro


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs