De deur naar lust

Een Saudische vrouw is door haar vader doodgeschoten omdat ze via Facebook contact had met vreemde mannen.


 

Food Fight

Schitterend: dit food fight-filmpje geeft een beknopt overzicht van de Amerikaanse oorlogszucht vanaf de Tweede Wereldoorlog. Elk gerecht in het filmpje verwijst naar een ander land. Een overzicht van alle conflicten vindt u hier.


 

Nuttig

The 101 most useful websites volgens de Daily Telegraph.


 

Muziek 2.0

Leuke gimmick: muzikante speelt een nummer op Youtube waarna een drummer en een bassist in andere filmpjes het nummer verder aankleden. Blijft natuurlijk de vraag of het echt zo gegaan is en of Mia Rose niet gewoon een goed uitgekiend marketingproduct is.


 

This is 50

Hoewel 50 cent zowat 1 miljoen vrienden heeft op MySpace, lanceert de Amerikaanse rapper ook zijn eigen sociale netwerk Thisis50.com. De artiest heeft op die manier alle emailadressen van zijn fans ter beschikking, een mogelijkheid die Myspace vooralsnog niet biedt.


 

Wanneer valt de regering?

Bij Zatte Vrienden kan u gokken op de houdbaarheidsdatum van Leterme I.


 

Venten-films

Mocht er ooit een ventenweek komen: 50 films die je als man absoluut gezien moet hebben.


 

Eddy

Volgende week start op Eén een nieuwe reeks van de De tabel van Mendelejev. In de trailers in de aanloop naar het programma is een hoofdrol weggelegd voor Eddy Wally. In een paar andere Youtube-fragmenten vindt u trouwens nog enkele andere Wally-ismen.


 

Wijvenweek

WijvenweekDe Vlaamse blogosfeer staat deze week volledig in het teken van wijvenblogs. Tales from the Crib en Kerygma hebben alle vrouwelijke blogsters de voorbije weken opgeroepen om tijdens de Wijvenweek vooral te bloggen over vrouwelijke onderwerpen als shoppen, kinderen, schoonheid en uiteraard ook mannen.  De deelnemende blogs vindt u hier, een overzichtje van alle wijvenweek-berichten hier.


 

Clubcircuit TV

Clubcircuit, de koepelorganisatie van 11 Vlaamse muziekclubs, lanceert een eigen TV-zender op het Internet onder de naam Clubcircuit TV.


 

Photoshop Express

Adobe, de maker van Photoshop, heeft een gratis webversie van het bekende fotobewerkingspakket gelanceerd. Photoshop Express heeft weliswaar minder toeters en bellen dan zijn betalende broertje, maar heeft toch meer features dan andere online photo-editors.

Morgen vindt u in De Standaard overigens een interview met de Benelux-verantwoordelijken van Adobe omtrent de innovaties op het gebied van web, video en digitale beeldbewerking waar het bedrijf op broedt.


 

Marketingblog

Mocht u hem nog niet zijn tegengekomen: De Standaard heeft nu ook een Marketingblog. Eenvoudig te bereiken via www.standaard.be/marketingblog.


 

Navo webtv

De NAVO lanceert volgende week natochannel.tv, haar eigen televisiekanaal op het internet. Binnen enkele weken zullen vijf videoteams in Afghanistan items maken over de ISAF-troepenmacht aldaar. Bedoeling is om elke week ongeveer tien verhalen te maken.


 

Hillary loog niet

Loog Hillary dan toch niet over haar bezoek aan Bosnië?


 

Roch Voisine

Wie kent dit nummer nog, van de Canadees Roch Voisine? De man is vandaag 45 geworden.


 

Corinne Bailey Rae

Jason Rae, de man van de Britse nu-soulzangeres en Grammy-winnares Corinne Bailey Rae, is dood aangetroffen in een flat in Leeds. Hij is wellicht overleden aan een overdosis.


 

Let u goed op?

Pas op voor fietsers!


 

Familie

Uit onderzoek van de New England Historic Genealogical Society blijkt dat Barack Obama en Hillary Clinton nogal wat bekende familieleden hebben. Meer nog, eigenlijk zijn de twee Democratische presidentskandidaten (verre) familie van mekaar: Obama is namelijk een verre neef van acteur Brad Pitt en Hillary Clinton is een verre nicht van Pitt’s vriendin Angelina Jolie.

Obama is verder een verre neef is van president George Bush en vier andere Amerikaanse presidenten: Gerald Ford, Lyndon Johnson, Harry Truman en James Madison. Clinton van haar kant zoekt het eerder in de muzieksector met verre nichten als Madonna, Celine Dion en Alanis Morissette.


 

Tim De Niro

Tim VanHamel doet van Taxi Driver voor het muziekplatform Younison.


 

Camp classics

The 50 gayest songs of all time.


 

Funky VW

Volkswagen ist ganz geil.


 

Ken Lee

Pijnlijk. Deze deelneemster aan de Bulgaarse Idool brengt een Ishtar-versie van Without You van Mariah Carey.

In de volgende ronde ging het overigens al iets beter. De Bulgaarse versie van Idool was trouwens ook goed voor twee bizarre vertolkingen van My Heart Will Go On.


 

Inboedel kwijt na grap op Craigslist

Een Amerikaan is zowat zijn volledige inboedel kwijtgeraakt door een advertentie op Craigslist. In de advertentie stond dat de man zijn huis dringend moest verlaten en dat daarom zijn volledige inboedel gratis kon afgehaald worden. De man was niet thuis op het moment dat tientallen mensen zijn huis leeghaalden. De politie heeft al beloofd dat mensen die de bezittingen van de stakker vrijwillig terugbrengen niet vervolgd zullen worden. Wie de advertentie geplaatst heeft en waarom is voorlopig niet duidelijk.


 

Dwerg

Rare jongens die Chilenen. Na de dwergversie van Amy Winehouse is er nu ook een dwerguitvoering van Hillay Clinton.


 

Simpsons en kunst

Een uitgebreid overzicht van alle verwijzingen naar kunstwerken in The Simpsons.


 

Miss bimbo

Britse ouders zijn woedend over de lancering van een nieuw spel voor jonge meisjes op het internet. Deelnemers kunnen borstvergrotingen en facelifts laten uitvoeren en zo de grootste 'bimbo' ter wereld creëren. 'Nefast voor de opvoeding', zeggen experts.


 

Universiteitsranking

Een originele ranglijst van Amerikaanse universiteiten: de 50 universiteiten met de aantrekkelijkste vrouwen.


 

Blogger voor de rechter

Een Nederlandse blogger moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden voor de overname van een artikel uit dagblad BN/De Stem overnam op zijn weblog.


 

De kardinaal antwoordt

Kardinaal Dionigi Tettamanzi, de aartsbisschop van Milaan, beantwoordt voortaan wekelijks vragen in het Italiaans) over het geloof op Youtube.


 

Eiffeltoren krijgt hoedje

De Eiffeltoren viert dit jaar haar 120ste verjaardag. Sinds haar oprichting in de aanloop naar de Wereldtentoonstelling van 1888 is de toren enorm populairder geworden onder toeristen. Jaarlijks schuiven 6,5 miljoen bezoekers aan om een van de liften naar boven te kunnen nemen.

Fkeiffeltoren


 

Superhero

Hollywood haalt binnenkort ouwe knar Lesley Nielsen (Airplane, Police Squad, The Naked Gun en nog een buslading andere parodieën) nog een keer van stal voor de parodiefilm Superhero. In die film wordt ook de draak gestoken met de recente Scientology-video van Tom Cruise.


 

Vadermoord

Een Amerikaanse tiener zou zijn vader vermoord hebben omdat die hem de toegang tot het internet ontzegd had.


 

China kijkt BBC

De Chinezen kunnen voor het eerst in jaren weer de website van de BBC bekijken. Zelfs artikels over de onlusten in Tibet kunnen weer gelezen worden. China heeft de censuur van de BBC-website nooit toegegeven, maar wie vanuit China de website probeerde te bezoeken kreeg vrijwel altijd een foutmelding.


 

10 uur per minuut

Om even bij te slikken: elke minuut wordt er zowat 10 uur videomateriaal aan de videowebsite Youtube toegevoegd: 600 uur per uur of zowat 14.400 uur per dag.


 

Network Solutions reageert

Network Solutions, het bedrijf dat dit weekend de website van de anti-Koranfilm van Geert Wilders uit de lucht haalde, heeft gereageerd op de heisa die daarover ontstaan is. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen verschillende pogingen gedaan om Geert Wilders te contacteren omtrent de aangekondigde film, maar kreeg nooit antwoord.


 

Digitale voetafdruk

Het voorbije jaar werd in de hele wereld 281 miljard gigabyte aan digitale informatie geproduceerd.
Elke wereldburger was vorig jaar gemiddeld goed voor bijna 45 gigabyte aan digitale informatie. Dat komt overeen met zowat tien 'gewone' dvd-schijfjes die helemaal worden volgeschreven. Op de website van informaticareus EMC kan u zelf uw digitale voetafdruk berekenen.


 

South Park online

Alle afleveringen van de populaire Amerikaanse serie South Park zijn voortaan integraal en gratis te bekijken op de website van de South Park Studios. In elke afleveringen duiken wel een aantal kortje reclamespotjes op.


 

Platenindustrie

In eigen land slaat een aantal platenbonzen zich ongetwijfeld nog voor het hoofd omdat ze dik vijftien jaar geleden geen brood zagen in dEUS, maar ook internationaal wordt er in de muziekindustrie flink geflaterd. In de lijst met de 20 grootste flaters aller tijden staan onder meer de platenmaatschappij die de Beatles afwimpelde, de platenmaatschappij die twee keer betaalde voor dezelfde plaat en de platenmaatschappij die flink investeerde in de vijfde volwaardige plaat van Guns N' Roses.


 

Encyclopedia of Life

EOL of de Encyclopedia of Life is een ambitieus project dat alle levende wezens op aarde in kaart wil brengen.


 

De beste Obama girl-video

Het Youtube-filmpje van Obama Girl heeft zonder twijfel een effect gehad op de bekendheid en de populariteit van Barack Obama. Barackopedia maakte een top-10 van de beste Obama Girl-videos. Of de McCain-girls hetzelfde effect zullen teweeg brengen, valt nog af te wachten.


 

Mixtapes

Leuke web 2.0.-site: op Mixwit kan u net als vroeger zelf mixtapes maken en virtueel doorspelen aan uw vrienden. Met slechts enkele muisklikken kan u de muziek en de look van de mixtape bepalen.


 

Britney's New Look

Britney Spears is de hoofdfiguur in één van de jongste aflevering van South Park. Spears is van Los Angeles gevlucht naar South Park en wil daar tot rust komen, maar dat is Kyle, Cartman, Butters en Stan buiten gerekend. De volledige aflevering kan u hier bekijken.


 

Bedrijfspagina's op LinkedIn

Social networking-site LinkedIn heeft vandaag bedrijfsprofielen aan zijn website toegevoegd. Van zowat 160.000 bedrijven is inmiddels een fiche beschikbaar met daarop onder meer een overzicht van alle werknemers met een LinkedIn profiel, nieuwe medewerkers en medewerkers van job zijn veranderd.

De fiche van Corelio, uitgever van De Standaard, kan u hier bekijken.


 

Joden vs Google

De Centrale Raad van de Joden in Duitsland wil Google voor de rechter slepen.De joden verwijten het concern met dochter YouTube medeplichtig te zijn aan racisme en discriminatie. De centrale raad noemde gisteren als voorbeeld een filmpje waarin een afbeelding van voormalig raadsvoorzitter Paul Spiegel wordt verbrand.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs