Heilig Land

Een pretpark in Orlando brengt ons terug naar het begin van onze jaartelling. In The Holy Land kan u 6 dagen per week kijken hoe het er aan toeging bij de kruisiging van Jezus.


 

Weinig flaterend

Leuk idee van CBS: een fotospecial waarin de Amerikaanse presidentskandidaten zich van hun minst flaterende zijde laten zien.


 

Von Siebold

Een blog met het dagboek van een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog hebben we al gehad, maar niet is er ook een weblog met het dagboek van Philipp von Siebold. In het dagboek beschrijft von Siebold zijn 2200 km lange reis van Nagasaki naar het huidige Tokyo 182 jaar geleden.


 

The moment of truth

Pijnlijke televisie. In het Fox-programma 'The Moment of Truth' moeten kandidaten antwoorden op een aantal persoonlijke vragen. Die vragen zijn eerder gechekt met een leugendetector. Als een kandidaat alle vragen goed (en dus eerlijk) beantwoordt, wint de kandidaat een geldprijs. Bij onderstaande kandidate gaat het mis bij de vraag of ze tijdens haar huwelijk al vreemd is gegaan.


 

Roisin Murphy buskt

Pete Doherty gaf vorige week een kort akoestisch concert voor de Ancienne Belgique in Brussel. Moloko-frontvrouw Roisin Murphy dook maandag op voor St. Paul's in Londen voor een verrassingsoptreden voor de Culture Show van BBC. Deze Roisin-fanblog heeft twee filmpjes online staan.


 

Facebook Music

Facebook lijkt de aanval op de koppositie van Myspace in de rangorde der social networking-sites ingezet te hebben. De website lanceerde gisteren met Music on Facebook en Film on Facebook een frontale aanval op twee belangrijke peilers van Myspace. De tegenzet van Myspace bestaat uit een deal met TMZ.com, een vooraanstaande entertainment- en roddelwebsite. Door die deal zal Myspace zullen TMZ-filmpjes ook terechtkomen op MyspaceTV.


 

Meeus vodcast

Tv-kok Jeroen Meus begint vanaf morgen met de eerste kook-vodcast van Radio Donna. Meeus zal elke week in een gratis te bekijken filmpje een menu uitleggen. Morgen staat pasta en mosselen met zalm op het menu.


 

Pythons vs USA

Paniekbericht bij USA Today. Door de klimaatverandering zouden pythons zich mogelijk in één derde van de Verenigde Staten bijzonder goed thuis gaan voelen.


 

The karate chick

Deze kip lijkt allerminst onder de indruk van de karate-movers van haar jonge belager.


 

Fitna

De nu al omstreden Koran-film van Geert Wilders zal ook te zien zijn op een speciaal gebouwde website die gehost wordt in de Verenigde Staten. Volgens Wilders is zijn film, Fitna (beproeving), eind deze week klaar. Nadien gaat Wilders praten met verschillende omroepen om de film uit te zenden.

Wilders wil de film ook verspreiden via Youtube, maar gezien de recente Youtube-blokkade in Pakistan is het verre van zeker dat de film daar een lang leven beschoren zal zijn.


 

Te luid

Verschrikkelijk idioot. Een 9-jarig meisje wordt verbannen van een Australische tennisclub omdat ze te luid kreunt.


 

E-ober

In restaurants in Europa, de VS en Japan wordt geëxperimenteerd met technologische toepassingen waarmee klanten hun bestelling elektronisch doorgeven op een computerscherm.


 

Inge Ringeling

De mooiste namencombinaties in het Nederlandse taalgebied.


 

Frank Thevissen is nodig

Communicatie-expert Frank Thevissen ontleedt vandaag in de krant op 'redelijk eigenzinnige wijze' de eerste week van zijn eigen ontslag in de media. 'Het roddelcircuit is volop op gang gekomen. Zo heb ik het altijd gedoceerd aan mijn studenten. Precies zo gebeurt het ook.'  Een aantal oud-studenten van Thevissen heeft inmiddels een website en een internetpetitie gelanceerd om steun te betuigen aan hun prof. De actie heeft ook al een Facebook-broertje.


 

Dood doet leven

Dood doet leven is een Nederlands project dat mensen het belang van dode dieren in de natuur moet duidelijk maken. Dode dieren en kadavers zijn immers voedsel voor tal van andere dieren. Op het Youtube-kanaal van het project ziet u filmpjes van verschillende dieren die zich tegoed doen aan het kadaver van een ree. Het filmpje met een vos in de hoofdrol stond zelfs een tijdje in het lijstje met meest bekeken filmpjes van de Nederlandse Youtube.


 

We're a virus with shoes

Veertien jaar geleden overleed Bill Hicks, in al zijn vuilgebektheid en politieke incorrectheid misschien wel de grappigste comedian ever.


 

Viva B-52's

'It’s loud, sexy rock & roll with the beat pumped up to hot pink': daar zijn The B-52's weer! De naar de suikerdottenkapsels van de zangeressen genoemde band uit Athens, Georgia staat sinds eind jaren zeventig bekend om zijn hoekige en komische popsongs, die destijds tot de new wave werden gerekend, maar sinds de jaren tachtig bij uitstek als partymuziek geboekstaafd staan. De gelijknamige nieuwe single was al een paar weken uit, maar sinds begin deze week is nu ook de nieuwe cd, Funplex, van The B-52's uit. De single klinkt ongelooflijk B52's, en wat mij betreft is dat bijzonder goed nieuws. Of niet? Afijn, wellicht wordt ook 'Pump' (hier in een fragment uit The L Word) een single.


 

Counter

Zonder twijfel hét doelpunt van het voorbije weekend. Terwijl zowat alle Real Madrid-spelers het (afgekeurde) doelpunt van Arjen Robben vieren, brengt Getafe vliegensvlug de tegenaanval op de gang.


 

Alqaeda.nl

Werkt de propaganda-afdeling van Al-Qaeda zijn hoofdkwartier in Nederland? Op een recente propaganda-dvd van de terreurgroep zijn beelden van de Nederlandse televisie te zien.


 

Linsday valt

Pijnlijk. Lindsay Lohan gaat onderuit terwijl een horde fotografen haar uittocht uit een discotheek probeert vast te leggen.


 

Virtuele ambassadeurs

Drie inwoners van Charleroi lanceren vandaag een website waarop burgers virtueel ambassadeur kunnen worden van een Belgische gemeente. Via www.solidarbelgisch.be kunnen particulieren of bedrijven virtueel ambassadeur worden van een van de 589 Belgische gemeenten. Op een virtuele en interactieve kaart van België kan je je gemeente aanklikken en tekst en foto’s toevoegen. De gemeenten worden van 26 februari tot 31 maart per opbod verkocht. Het minimum is 100 euro per gemeente.

De site is bedoeld als een manier om België te verdedigen. "België staat voor eenheid in verscheidenheid, voor de kunst van het compromis en voor de rijkheid eigen aan de smeltkroes van talen en volkeren waarop we trots zijn", luidt het. "Om dat erfgoed te verdedigen en ons Belg-zijn uit te schreeuwen, zetten wij deze nooit-geziene internetcampagne op touw. Het is ook een drietalige liefdesverklaring aan onze identiteit."


 

E-id op eBay

Belgische gebruikers van de onlineveilingsite eBay kunnen zich vanaf deze week inschrijven op met hun elektronische identiteitskaart. Bestaande eBay-gebruikers kunnen hun identiteit verifiëren met de hulp van de electronische identiteitskaart. Gebruikers die zich met hun e-ID hebben aangemeld, krijgen de vermelding ID Verified naast hun gebruikersnaam.


 

Fabchannel

De Nederlandse website Fabchannel heeft een akkoord gesloten met de Nederlandse poot van platenmaatschappij Universal om live-concerten van artiesten uit de Universal-stal online te zetten. Het gaat om concerten in Paradiso (Amsterdam) of andere zalen waar Fabchannel mee samenwerkt. Bezoekers van de website kunnen na afloop het concert gratis online bekijken.


 

Right back at ya!

Herinnert u zich dit bijzonder geestige filmpje nog. Wel, in zijn post-Oscarshow heeft de komiek Jimmy Kimmel zijn liefje Sarah Silverman op hilarische wijze van antwoord gediend met de song 'I'm f***ing Ben Affleck'. Let vooral op de 'We are the world'-achtige finale, met onder meer Don Cheadle, Robin Williams, Brad Pitt, Cameron Diaz en Harrison Ford.


 

Geen Youtube in Pakistan

Pakistan heeft de toegang tot videowebsite Youtube geblokkeerd omdat er op de site anti-islamitische videos te vinden zijn. Het verbod was in eerste instantie gericht op een trailer voor de film van Geert Wilders, maar lokale internetproviders hebben Youtube volledig geblokkeerd. Geruchten als zou het verbod er ook gekomen zijn omdat er op de website een filmpje stonden met getuigenissen over verkiezingsfraude tijdens de recente verkiezingen in Pakistan, worden door de providers ontkend. Beide filmpjes zijn overigens inmiddels van Youtube weggehaald.


 

Neprecensie

De Amerikaanse rockgroep Black Crowes is woedend op het blad Maxim. In het maart-nummer van het blad staat immers een (slechte) recensie van het nieuwe Crowes-album Warpaint. Geen vuiltje aan de lucht op het eerste gezicht, ware het niet dat de groep nog geen recensie-exemplaren van de plaat verspreid had en de journalist het album dus nog niet gehoord kon hebben. De plaat ligt overigens begin maart in de winkels. In een reactie aan de groep gaf Maxim toe dat de recensie gebaseerd is op pure gissingen.


 

Verbale afslachting

Leuk om lezen: de verbale afslachting van een aantal sterren door dierenrechtenorganisatie PETA.


 

Leugenaar

De Nederlandse hiphop-groep Osdorp Posse herwerkte naar aanleiding van de Joran Van der Sloot-heise het nummer Moordenaar. Leugenaar is gratis te downloaden.


 

Newseum

Binnenkort opent in Washington het nieuwsmuseum Newseum. Op de website van het museum staat een leuke kaart waarop je de voorpagina's van honderden kranten wereldwijd kan bekijken.


 

Drie jaar cel en boete voor Facebook-prins

De rechtbank in de Marokkaanse stad Casablanca heeft vrijdag een 26-jarige ingenieur veroordeeld tot drie jaar cel en een boete van bijna 1000 euro omdat hij het profiel van een prins zou hebben gestolen. F.M. had op Facebook een internetpagina aangemaakt op naam van Moulay Rachid, een broer van de Marokkaanse koning Mohammed VI. Er was vijf jaar en 100.000 euro boete tegen hem geëist.

De Marokkaanse politie arresteerde M. op 5 februari. Volgens familieleden van de verdachte had de arrestatie de vorm van een ontvoering en is M. gemarteld bij zijn verhoor. M. kreeg na zijn arrestatie steun van internetters en mensenrechtenorganisaties in binnen- en buitenland. Zijn familie opende een website met een steunpetitie.

De advocaat van de veroordeelde gaat in beroep tegen het vonnis.


 

Facebook fatigue

Zou Facebook dan echt al over z'n hoogtepunt heen zijn?


 

Den Dikken & Den Dunnen

Tjah, het ís wel een beetje grappig, natuurlijk.


 

You can't always get what you want

Nog enkele dagen te downloaden op de Amerikaanse iTunes: de Soulwax-remix van de Rolling Stones-klassieker You can't always get what you want. Hier klikken. Het nummer ook staat op de soundtrack van de film 21.


 

Limburgese Kabouter Plop

Een Limburgse Italiaan scheert met zijn alter ego Pasquale hoge toppen op Youtube. Een filmpje waarin Pasquale zegt op zoek te zijn naar een "meisje met grote tetten" is de voorbije maanden al meer dan 250.000 keer bekeken. Binnenkort ligt de eerste single van Pasquale in de winkelrekken. Het nummer is getiteld 'De Tettensong'. Pasquale wordt al herkend op straat en voelt zich de Limburgse Kabouter Plop.


 

Man tegen paard

Bernard Devresse mag trots wezen. Hij ging, in tegenstelling tot deze streakers, immers niet grandioos onderuit op het heilige gras van de Heizel. De commentator lijkt niets in de gaten te hebben en raast gewoon verder.


 

Lien Van de Kelder naakt

Humo pakt in de aanloop naar de Pop Poll Deluxe opnieuw uit met een stunt. Lien Van de Kelder is namelijk bereid gevonden te strippen voor het Sportpaleis. Enige voorwaarde is wel dat 100.000 mensen deelnemen aan de Lien-poll.


 

Kakkerlak

In Turkmenistan hebben 30 mensen hun job verloren nadat een kakkerlak tijdens het tv-journaal op het bureau van de presentator door het scherm liep. Dik anderhalf jaar geleden werd een Amerikaanse weerman ook live lastig gevallen door een kakkerlak.


 

Googlekeeper

Istvan Bakx, de Googlespits van tweedeklasser KV Kortrijk, krijgt navolging. De Nederlandse amateurkeeper Mark van Asseldonk houdt aan een filmpje op Youtube mogelijk een contract over bij de Nederlandse Eredivisieclub NAC Breda.


 

Sid Fishious

Snakehead Eén van 's werelds meest vraatzuchtige vissen is opgedoken in Groot-Brittannië. Reden genoeg voor The Sun om te spreken van een deadly invasion. De roofvis is vermoedelijk afkomstig uit een aquarium van een visliefhebber. Omdat de vis zowat alles opeet wat hij op zijn weg tegenkomt, wordt gevreesd voor een kleine ecologische ramp. Dat laatste brengt trouwens vage herinneringen terug aan de brulkikker.


 

In slaap

Twee piloten van Go! Airlines vlogen op automatische piloot en vingen een uiltje. Alleen jammer dat ze daardoor ook vergaten de landing op Hilo in te zetten.


 

Pigcasso

Na Pricasso is er nu ook Pigcasso, een kunstzinnig hangbuikzwijn wiens schilderijen verkocht worden op het internet. Smithfield (zo heet het varken) mag al op visite bij Oprah. Volgens het baasje van Smithfield heeft het varken een voorkeur voor blauw. Hoewel wetenschappers beweren dat varkens kleurenblind zijn, zou Pigcasso wel degelijk de verschillende tinten kunnen onderscheiden. Het beestje werd onlangs nog behandeld voor kanker.


 

Geraakt

De Verenigde Staten haalden vanmorgen een eigen spionagesatelliet neer. Beelden van de geslaagde interceptie vindt u hier.


 

De beste films aller tijden

In de aanloop naar de Oscars koos De Standaard-recensent Steven De Foer de 100 beste films aller tijden. Bekijk de volledige lijst, inclusief IMDB-links en Youtube-fragmenten. Over het hoe en het waarom leest u hier alles. Uw onenigheid kan u kwijt in ons forum.


 

Google gaat reclameboodschappen verwerken in internetfilmpjes

Google wil reclame verwerken in internetfilmpjes. De zoekgigant gaat daarvoor gebruik maken van de dienst AdSense for Video. Google hoopt zo te profiteren van de wildgroei aan online video’s. AdSense for Video, waarvan momenteel enkel een bèta-versie bestaat, biedt adverteerders de keuze tussen video of tekstreclame, die klein in beeld verschijnt. Er zal worden gekozen voor reclameboodschappen die op de een of andere manier manier verband houden met de inhoud van het filmpje. AdSense for Video gaat van start met ongeveer twintig partnerwebsites, waaronder Revver en Blip.tv en bedrijven zoals Brightcove en YuMe. De dienst is aanvankelijk enkel beschikbaar in de Verenigde Staten.


 

Nie na China

Enkele bekende en mindere bekende Nederlanders willen uit protest tegen de mensenrechtensituatie in China dat Nederland niet deelneemt aan de Olympische Spelen. Ze willen 'Nie na China'.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs