Louis vs Dirk

Opmerkelijk. Louis van Dievel, journalist en ex-collega van Dirk Tieleman bij de VRT, haalt in een blogbijdrage keihard uit naar Tieleman en diens deelname aan Sterren op het ijs.


 

Boonen

Te koop op Spotter.be ten voordele vande stichting ‘To walk again’ van Marc Herremans: één van de groene truien van Tom Boonen.


 

Clipzone

Muziekclips van artiesten als Rihanna, dEUS, Mika en 50 Cent staan sinds gisteren gratis op GarageTV, de videowebsite van Telenet. Het telecombedrijf en de platenmaatschappij Universal hebben daarover een overeenkomst getekend. In totaal zullen er ongeveer 4.000 muziekclips van Universal op GarageTV staan.


 

Bankieren op Second Life

De internetbank Keytrade is de eerste Belgische bank die in de virtuele internetwereld van Second Life een kantoor opent. Surfers die vanaf vandaag het Keytrade-eiland bezoeken, krijgen gratis een elektronisch instrument aangeboden om wisselkoersen te berekenen. Niet meteen een baanbrekende nieuwigheid, want veel websites bieden die diensten nu al aan. Second Life telt volgens de laatste cijfers negen miljoen leden, waaronder 7.000 tot 8.000 Belgen.


 

Voetbalramp

Vanavond op de VPRO: een reportage over wat mogelijk de grootste ramp uit de voetbalgeschiedenis is geweest.


 

Gestolen iMac

Het verhaal over de dief die zichzelf op het internet gooide, krijgt een verrassende wending. De man beweert nu dat hij de iMac kocht van een vriend die hem dan weer van een andere vriend had gekocht.


 

Flitsende flikken

Mocht u Man Bijt Hond vorige week gemist hebben: het intussen beruchte fragment waarin twee agenten hun liefde voor het flitsen belijden voor het flitsen, is nu ook op Youtube terug te vinden.


 

Wikiscanner

Herinnert u zich nog de Wikiscanner? Dat stukje software maakte het mogelijk te onthullen welke organisaties achter een wijziging in de internetencyclopedie Wikipedia zitten. Sinds kort is er ook een Wikiscanner beschikbaar voor de Nederlandstalige Wikipedia.

Met een paar muisklikken kunt u nu achterhalen welke Wikipedia-items bijgewerkt werden vanop het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap of vanuit De Kamer. Spectaculair gesjoemel is er vooralsnog niet te ontdekken, tenzij dat iemand vanuit De Kamer het lemma over 'vreemdgaan' voorzag van enkele handige tips: "Doe het niet in je eigen gemeente" en "Doe het niet op je werk".

Mocht u zelf opmerkelijke aanpassingen ontdekken, post ze dan gerust in de reacties.


 

Sleur

Hot op Digg.com: deze 6 tips voor mannen om de sleur in hun sexleven te breken.


 

Jesus Christ Terminator

Heel grappig: een mashup tussen Terminator en het leven van Jezus Christus.


 

Nieuwe beelden 9/1

Op het internet zijn nieuwe beelden opgedoken van de aanslagen van 11 september 2001. Het gaat om amateurbeelden die geschoten werden door 2 New Yorkers na de inslag van het eerste vliegtuig.


 

Lego iPhone

De iPhone van Apple is nu ook beschikbaar in een Lego-versie.


 

MyWorld

Volgens een post op het MacRumors-forum zou Google werken aan een concurrent voor de virtuele wereld Second Life. Een aantal studenten van de universiteit van Arizona kregen de voorbije weken uitnodigingen om een product te testen dat later dit jaar zou gelanceerd worden. Het product had de naam MyWorld en zou samenwerken met Google Maps en Google Earth.

Google zou trouwens ook tuk zijn op een aandeel in Facebook. Volgens de Wall Street Journal heeft ook Microsoft een oog laten vallen op de populaire community-site.


 

iTunes-concurrent

Amazon.com heeft vandaag een eerste beta-versie van zijn downloadshop online gezet. In de muziekshop kunnen nummers zonder kopieerbeveiliging worden gedownload. De prijs schommelt tussen de 89 en 99 dollarcent. Benieuwd of Amazon Apple en de iTunes Music Store het vuur aan de schenen kan leggen...


 

Verboden te roken

Fotosite Flickr ligt opnieuw onder vuur. Flickr verwijderde namelijk een aantal foto's waarop rokende minderjarigen te zien zijn. ,,Afbeeldingen van minderjarigen die tabak roken zijn niet toegestaan op sites van Yahoo'', schrijft Flickr in een e-mail aan de fotografen.


 

Vechtende giraffen

Begin augustus was het filmpje Battle at Kruger Park een hit op Youtube. Dit filmpje van vechtende giraffen zou wel eens de opvolger kunnen worden.


 

Dief 2.0

De dief die bij de Canadees Bill MacEwen onder meer 4 laptops en 2 iMacs ontvreemdde, heeft zichzelf zonder het zelf te beseffen bekend gemaakt. De man nam een foto van zichzelf met een eveneens gestolen fototoestel. Toen hij het fototoestel op de computer aansloot, werd de foto via het programma Flickrbooth automatisch op de Flickr-account van MacEwen gepost. Waardoor MacEwen nu tenminste al weet hoe de dief eruit ziet.

(via Appelogen)


 

Yves en Britney

Chris Crocker, de hysterische Britney-fan die eerder deze maand wereldwijd de media haalde nadat hij in een filmpje op YouTube op hysterische wijze zijn grote idool verdedigde, krijgt een Vlaamse tegenhanger die het opneemt voor Yves Leterme. Waarmee Leterme in het rijtje Britney Spears, Steve Jobs en Perez Hilton komt te staan.


 

Simpsons-referenties

Een overzicht van de knipoogjes naar andere films in The Simpsons Movie.


 

Bohemian Rhapsody

Eén van de toppers op Youtube de voorbije weken: komiek Rick Miller brengt Bohemian Rhapsody van Queen gezongen door de 25 meest vervelende stemmen uit de muziekindustrie. Ideaal moment om de handscheten-versie nog een keertje boven te halen.


 

Belspel

Het is een hard leven als belspel-presentatrice. Een Nederlandse presentatrice stond onlangs ziek voor de camera, maar een Zweedse collega maakte het nog net iets bonter.


 

Radiohead vs iTunes

De Britse popgroep Radiohead weigert nog steeds om zijn albums ook aan te bieden in de iTunes Music Store van Apple. Volgens een woordvoerder van platenfirma EMI verkoopt de groep liever complete albums dan losse nummers en respecteert de platenmaatschappij de keuze van de artiest.

Wie een album van Radiohead wil downloaden kan terecht op 7digital. Die site biedt wel de mogelijkheid om complete albums te verkopen.


 

Jena 6

In het stadje Jena in de Amerikaanse staat Louisiana zijn duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de verschillende behandeling van zwarten en blanken. Aanleiding is de nakende start van het proces van de Jena Six, een groepje zwarte schoolvrienden dat vorig jaar een blanke medescholier bewusteloos had geslagen. De zes werden aanvankelijk beschuldigd van moord met voorbedachte rade, maar die aanklacht werd onder druk van de publieke opinie afgezwakt. David Bowie heeft 10.000 dollar gestort in het fonds dat de gerechtelijke kosten van de Jena Six betaalt.


 

Chuck Norris

Na tal van Will It Blend?-experimenten heeft the Total Blender in Chuck Norris eindelijk een meerdere gevonden.


 

Kokodril

Gentenaar Jan Gevaert sloot twee jaar geleden zijn succesvolle restaurant/café de Kokodril. Gevaert trok naar Tanzania en stampte er een eigen safari-bedrijfje uit de grond. Twee weken geleden werd Gevaert thuis overvallen. Hij kreeg een kogel in de keel. De kogel werd verwijderd, maar de wonde raakte geïnfecteerd. Gevaert werd vanuit Arusha overgevlogen naar een ziekenhuis in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

De medische kosten lopen pijlsnel op en daarom werd beslist een steunfonds op te richten. Op de weblog van Gevaert vindt u alle informatie en kan u de situatie van Gevaert volgen.


 

Archiefduiken

De Amerikaanse blogger Jason Kottke heeft zich de voorbije dagen op het archief van de New York Times gestort. Lees onder meer wat de krant schreef over de Titanic, de moord op Lincoln en de uitvinding van de televisie.


 

Muzikale grootverdieners

The Rolling Stones voeren het jaarlijkste Forbes-lijstje van best betaalde rockartiesten aan. In de top-10 staan verder onder meer rapper Jay-Z, Madonna, Bon Jovi, Elton John, Celine Dion, 50 Cent en U2.


 

Trent strikes again

Dat Nine Inch Nails het niet zo begrepen heeft op de muziekindustrie is intussen genoegzaam bekend. Tijdens een recent concert in Australië riep hij fans op om cd's te gaan stelen als de cd-prijzen niet dalen.


 

Simpsons intro

De levensechte Simpsons-intro blijft nog altijd onze favoriet, maar onderstaande Star Wars-versie mag er ook wezen. Net als de intro van The Singhsons en deze Flintstones-versie.


 

Auschwitz in beeld

Handjeschudden_6 Het United States Holocaust Memorial Museum heeft een uniek foto-album in handen gekregen. Het boek was eigendom van een SS-officier en biedt inzicht in het dagelijkse leven van de uitbaters van het kamp. Het volledige album kan bekeken worden via de site van het USHMM.


 

De ribbetjes van Justin

Mocht u ooit overwegen om een hapje te eten in het restaurant van Justin Timberlake in New York, beperk u dan tot de varkensribbetjes. De culinaire recensent van de New York Times is immers vol lof over de ribbetjes. Over de rest van de spijskaart en de ellenlange wachttijden is hij wel minder te spreken.


 

Joegoslavië

Vier jaar na het uiteenvallen van Joegoslavië is er eindelijke sprake van het opheffen van het .yu-domein.


 

Golf

Als alles goed gaat krijgt Australië binnen afzienbare tijd de langste golfbaan ter wereld. De Eyre Highway golfbaan zal ongeveer 1200 km lang zijn. De dorpjes naast de Eyre Highway zullen elk een hole huisvesten. De Australische regering heeft alvast zijn steun toegezegd


 

Sally Fields

Na Pearl Jam krijgt nu ook actrice Sally Fields af te rekenen met de Bush-censuur.TV-zender Fox onderbrak Fields abrupt tijdens een betoog over de oorlog in Irak bij de jongste Emmy-uitreiking.


 

I Am a Vegetarian

Peta_2 Dierenrechtenorganisatie PETA heeft een lange traditie in campagnes met naaktmodellen. Dit jaar is het de beurt aan Alicia Silverstone (u ongetwijfeld vooral bekend uit de Aerosmith-clips Cryin' en Amazing). Silverstone werd in 2004 al door PETA uitgeroepen tot meest sexy vegetariër.


 

Drummende gorilla

Benieuwd of dit een nieuwe trend wordt: een reclamespot waarin de link met het product ver te zoeken is. Cadbury Chocolade wil met de spot de bestaande reclameregels en -clichés doorbreken. En indien u de jaren '80 bewust (of onbewust) hebt meegemaakt, herkent u ongetwijfeld In The Air Tonight van Phil Collins.


 

Het Lama Gods

LamagodsMisschien herinnert u zich nog dat de kerkfabriek van de Sint-Baafskathedraal in Gent vorige week in haar wiek geschoten was wegens een advertentie in De Standaard.

Om een reeks kunstboeken aan te kondigen, gebruikte de krant een afbeelding van het Lam Gods, het wereldberoemde paneel van de gebroeders Van Eyck. Alleen is het Lam op de affiche vervangen door een lama.

De affiche hebt u ongetwijfeld al gezien, het bijhorende reclamespotje is nagelnieuw. Op de Youtube-account van De Standaard Online vindt u trouwens ook nog een andere spotje rond de kunstreeks. 

I'll be alright

Absynthe Minded tilt de begrippen 'lowbudgetvideo' en 'web 2.0' naar nieuwe hoogten. Van de videoclip van 'I'll be alright' de derde single van hun cd There is nothing (na 'Plane Song' en 'I wanna forget') hebben ze drie zeer eh... minimalistische versies opgenomen. Op hun YouTube-pagina kun je de drie versies de sterren geven die ze volgens jou verdienen. En getuige zijn van het begin van hun verovering van Duitsland.


 

Lastige vragen

De Amerikaanse politie heeft wel heel drastische methoden om studenten die vervelende vragen stellen tijdens een debat het zwijgen op te leggen.


 

Gratis NYT

Opmerkelijk: The New York Times is voortaan opnieuw gratis. Volgens de krant was de groei in het aantal abonnees te klein in vergelijking met de explosieve groei van de online advertentiemarkt. Bovendien krijgt de NYT meer en meer bezoekers via zoekmachines en zijn deze 'toevallige bezoekers' minder snel geneigd een abonnement te nemen, maar zijn ze wel heel belangrijk om meer pageviews (en de bijhorende advertentie-inkomsten te genereren.

Ook The Wall Street Journal liet onlangs weten plannen te hebben om WSJ.com opnieuw gratis te maken. Ook hier zouden advertenties het verlies aan abonnementsgelden moeten goedmaken.


 

Google Presentations

Google heeft zijn office-pakket Google Docs uitgebreid met Presentations, een uitgeklede versie van Microsoft Powerpoint. Net als bij de tekstverwerker Docs en het rekenblad Spreadsheets bevat de Google-software niet alle toeters en bellen van de Microsoft-variant. Het gebruiksgemak en de mogelijkheid om op eenvoudige wijze documenten te delen en te bewerken maken echter veel goed.

Presentaties kunnen online bekeken worden of gedownload worden in een zip-bestand. Als de presentatie online bekeken wordt, kan er op hetzelfde moment over de inhoud gechat worden over de inhoud. Een filmpje over Google Docs moet newbies wegwijs maken in de mogelijkheden van de software.


 

Broekzakbellen

Wie ongewild iemand opbelt met de gsm in zijn broekzak, kan geld verdienen voor een project van de Brailleliga. Elk 'blind gesprek' levert het project 75 eurocent op. Het gebeurt dikwijls: je vergeet je gsm te vergrendelen, steekt hem in je broekzak en belt vervolgens zonder het te beseffen iemand op.

De nieuwe campagne van de Brailleliga, A blind call, biedt zogenaamde broekzakbellers de kans om zo'n ongemakken om te zetten in een kleine bijdrage voor hun project. Het systeem gaat er vanuit dat het meestal de persoon bovenaan de contactlijst in de gsm is die je ongewild belt.

Door A blind call onder het nummer 070-22.22.60 als eerste contact in de contactlijst te programmeren, doe je bij een onbewust telefoontje een oproep ten voordele van blinde personen. Na 30 seconden wordt de oproep automatisch afgebroken, waardoor je nooit meer dan 0,75 euro per keer betaalt. Als je een vriend het project wil leren kennen, kan je via de site een grappig voicemailbericht doorsturen.

A Blind Call heeft ook een profiel op Facebook en een Flickr-account met campagnebeelden.


 

Pak de citroen

Naar aanleiding van de U2-dvd-release van Popmart - Live from Mexico City gooit Universal het Lemon Aid-spel online


 

Pak de poen

RmverrethEindelijk! De Pak De Poen -De Show van Eén Miljoen, de historische en beruchte show uit het BRT-archief is sinds een aantal weken beschikbaar op Youtube en Garage TV. Een mooie illustratie van wat er allemaal kan mislopen tijdens een live-show. Of de gebroeders Verreth daar gelukkig mee zijn, is een andere zaak. Enkele jaren geleden botste jeugdhuis Club 9 uit Koersel immers op nogal wat verzet van René en Manu.


 

Million Dollar Strong

MTV heeft plannen voor een film rond het fictieve hiphop duo Million Dollar Strong. Million Dollar Strong maakte furore op Youtube met het nummer What's It Gonna Be? Mike O'Connell en Ken Jeong, de hoofdrolspelers in het filmpje, spelen in de film een gedesillusioneerde rapper en een Aziatische student die de hiphop-wereld bestormen.


 

Prince vs Youtube

Zanger Prince eist dat de videowebsite Youtube onmiddellijk alle filmpjes van zijn recente optredens in Londen verwijdert. Volgens Prince moeten de fans zich de optredens herinneren zoals ze waren en niet zoals ze nu te bekijken zijn via wazige beelden die geschoten werden met een gsm.


 

Googlemoon

30 miljoen dollar, dat is wat Google geeft aan diegene die er als eerste in slaagt om een robot op de maan te doen landen. De zoekmachine heeft op Googlemoon alle beelden van de verschillende maanlandingen uit het verleden verzameld.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de stichting X Prize en is gericht naar private ondernemingen. De grootste prijs is 20 miljoen dollar. Die is voor het ruimtetuig dat zich kan verplaatsen en gegevens doorseinen. Een prijs van 5 miljoen dollar gaat naar het ruimtetuig dat enkel gegevens doorstuurt maar zich niet kan verplaatsen.

Er is ook een bonus van 5 miljoen dollar als er ruimtetuigen van vorige maanmissies worden gefilmd, ijs of water wordt ontdekt. De wedstrijd loopt tot 31 december 2012.


 

3 jaar cel voor Googlebom?

Hugo Coveliers mag nog op gerechtigheid hopen. Een Poolse internetter riskeert tot 3 jaar cel omdat hij een Googlebom had opgezet tegen de Poolse president Lech Kaczyński's. De internetter had ervoor gezorgd dat de website van Kaczyński als eerste resultaat tevoorschijn kwam bij een zoekopdracht op het woord kutas (penis).


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs