Tyson, de skateboardende bulldog

Bulldog Tyson is mogelijk de eerste hond met een eigen website en Myspace. En bovendien blijkt hij ook te kunnen skateboarden.

(via Zapdog.be)


 

Los Simpson

In de Spaanse tv-show Cruz Y Raya.Com werden The Simpsons deze week tot leven gebracht.


 

Esmee

Het blijft razendsnel gaan voor het Nederlandse Youtube-zangeresje Esmée Denters. Beelden van haar zangmoment met Justin Timberlake haalden de voorbije week Perezhilton.com, de grootste celebrityblog ter wereld.


 

Streetview

In de categorie cool: Google heeft aan de Amerikaanse versie van Google Maps de optie streetview toegevoegd. Van een aantal steden kan u nu ook beelden vanop straatniveau bekijken. Om nog te zwijgen van de mapplets-toepassingen waarvan het bedrijf een preview heeft getoond. Mapplets zijn kleine programmaatjes die binnen een Google Map getoond worden.


 

Geen Myspace in Apple Stores

De Amerikaanse Apple Stores hebben de toegang tot Myspace geblokkeerd. Bezoekers van de winkels maakten urenlang gebruik van de demonstratiemodellen om hun Myspace-profiel bij te houden en up te daten en zorgden ervoor dat potentiële kopers in de rij moesten staan.


 

Gelt verdienen met tijpvouten.cm

Leuke bijverdienste heeft de Canadees Kevin Ham. Ham heeft een akkoord gesloten met de organisatie die de domeinnamen van Kameroen beheert. Wie een niet- geregistreerd .cm-adres intypt, komt terecht op de website van Ham. En die pagina staat vol advertenties. Mocht het u nog niet helemaal duidelijk zijn: alle surfers die te snel zijn en de o vergeten in de .com van bv. hotmail.com, komen terecht bij de Canadees. Naar verluidt is Ham intussen ook in gesprek met de overheden van Colombia, Oman, Niger en Ethiopië voor de extensies; .co, .om, .ne en .et.


 

Britse Lonelygirl15

De makers van het online fenomeen Lonelygirl15 lanceren binnenkort Kate Modern, een Britse variant van het populaire videodagboek. Kate zal niet alleen video's posten, maar ook een profiel bijhouden op de Myspace-variant Bebo. Het videodagboek moet adverteerders de mogelijkheid bieden hun producten bij een jong publiek in de kijker te zetten.


 

I'm making a difference

MSN steunt het goede doel. De instant messenger-dienst van Microsoft staat per gesprek op Windows Live Messenger een deel van de advertentie-inkomsten af voor een goed doel. MSN-gebruikers hoeven enkel de code van het goede doel van hun keuze aan hun MSN-naam toe te voegen.


 

Flickr-censuur (2)

Opnieuw negatieve publiciteit voor Flickr. De fotowebsite heeft het profiel van fotografe Gail Orenstein verwijderd. De fotografe had zowat 3.400 foto's online staan van prostituees die zich voorbereiden op hun werk. De foto's werden meer dan 1 miljoen keer bekeken en kregen meer dan 20.000 reacties. Flickr postte bij de beschrijvingen van haar foto's telkens ook een url en dat staat volgens Flickr gelijk met commercieel gebruik.

(via Marketingfacts)


 

Poker.com

Poker.com is de duurste domeinnaam ter wereld. Het voorbije weekend boden twee partijen respectievelijk 22 en 27 miljoen dollar voor het domein. Welke van de twee bieders uiteindelijk met het domein aan de haal ging is vooralsnog niet duidelijk. De top-3 van de duurste domeinnamen bestaat verder uit sex.com (14 miljoen dollar) en porn.com (9,5 miljoen dollar)


 

Google Trends

De Amerikaanse Google toont voortaan elke dag een top-100 van de populairste zoektermen. Zoektermen die continu voor veel trafiek zorgen zoals namen van beroemdheden, sexgerelateerde woorden en populaire sites als Myspace worden niet opgenomen. Daardoor ziet de inhoud van de lijst er vrijwel elke dag anders uit.


 

Hoax keldert koers Apple

Een hoax op het populaire gadgetblog Engadget heeft de koers van het aandeel Apple vrijdag binnen de 6 minuten met 4% doen zakken. In een e-mail die door een Apple-werknemer werd doorgestuurd naar de blog werd melding gemaakt van uitstel van zowel de iPhone als het nieuwe besturingssysteem Leopard. De weblog haastte zich zaterdag om een rechtzetting te publiceren.


 

Popfly

Na Yahoo Pipes komt ook Microsoft met een tool om mashups te maken. Popfly is gebaseerd op Silverlight en is vooralsnog enkel toegankelijk voor een beperkte groep testgebruikers.


 

Oorlog op Second Life

In de aanloop naar de Spaanse gemeenteraadsverkiezingen vechten de Spaanse regeringspartij PSOE en de Partido Popular een oorlogje uit op Second Life. Beide partijen beschuldigen mekaar er van hun virtuele hoofdkwartier in brand te hebben gestoken. In het echte leven gaat het er voorlopig nog iets vreemdzamer aan toe. Honderdduizenden Spanjaarden zijn de voorbije weken wel op straat gekomen om te protesteren tegen het ETA-beleid van de regering.


 

Flickr-censuur

De foto-website Flickr ligt opnieuw onder vuur omdat een foto verwijderd werd. Fotografe Rebekka Gudleifsdóttir ontdekte eerder toevallig dat haar foto's verkocht werden via een online shop, hoewel ze op Flickr duidelijk had aangegeven dat dit niet toegestaan was.

De fotografe probeerde een compensatie los te weken van de shop, maar kreeg geen antwoord. Daarop publiceerde ze een nieuwe foto op Flickr vergezeld van een uitgebreid commentaar. Tientallen Flickr-gebruikers reageerden op het bericht. Het bericht kwam ook op Digg terecht.

Na enkele dagen werd de bewuste foto (inclusief alle reacties) echter door Flickr verwijderd. Censuur volgens Wired, een verkeerde keuze volgens Flickr, dat zich inmiddels heeft geëxcuseerd. De webshop die de foto's verkocht, wast zijn handen overigens in onschuld. Volgens hen werden de foto's hen aangeboden door een ander (inmiddels spoorloos) bedrijf.


 

Popbandforsale

Ook te koop op eBay: de Zweedse popgroep Rednex. Wie de groep koopt, krijgt zowat alles waar de groep in betrokken is: platencontracten, websites, de backcatalogue, .... Blijft natuurlijk de vraag of er überhaupt iemand wil investeren in een groep die in de jaren '90 hits als Cotton Eye Joe en Old Pop In An Oak scoorde.


 

Parisbarbie

Nu al te koop op eBay: de Paris Hilton-gevangenis-barbie.


 

Flickrvision

Knappe mashup van Flickr en Google Maps: Flickrvision toont continu waar ter wereld nieuwe foto's op Flickr worden opgeladen. Heeft trouwens een Twitter-broertje.


 

Fabiola246

Reclamebureau Duval-Guillaume pakt uit met een parodie op Paola246.


 

Jumpende ex-minister

Als Belgische politici hier maar geen voorbeeld aan nemen: de Nederlandse oud-minister Hilbrand Nawijn werpt zich op een carrière als 'jumper'.

Nawijn verscheen in 2002 op het Nederlandse politieke toneel. De Lijst Pim Fortuyn (LPF) droeg hem voor als minister van Vreemdelingenzaken en Integratei tijdens het eerste regering Balkenende. Hij wordt zelf mee verantwoordelijk gehouden voor de val van dat kabinet na amper een half jaar. Binnen de partij maakte hij zichzelf onmogelijk door relaties te onderhouden met Vlaams Belang, iets waar Pim Fortuyn zich voor zijn dood altijd tegen verzette. Toen Nawijn vorig jaar met zijn zelf opgerichte Partij voor Nederland niet verkozen raakte, hield hij de politiek voor bekeken.

Eerder dit jaar maakte hij een comeback in het tv-programma 'So you want to be a popstar', een soort Idool voor bekende Nederlanders die nog niet zingen. De jury raadde hem aan vooral niet te zingen, een advies dat hij negeert door het uitbrengen van de single 'Hey Jumpen'. Nawijn is ook te boeken voor optredens. Volgens zijn management kost een optreden 2.250 euro, exclusief btw.


 

Blogkompas

 

Geen Myspace voor Amerikaanse troepen

Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft de toegang tot een tiental websites vanop legercomputers geblokkeerd. Het gaat om YouTube, Metacafe, IFilm, StupidVideos, FileCabi, MySpace, BlackPlanet, Hi5, Pandora, MTV, 1.fm, live365 en Photobucket.

De officiële verklaring van het Pentagon luidt dat deze sites teveel computercapaciteit en bandbreedte gebruiken. De internetcafés op de Amerikaanse basissen vallen niet onder de nieuwe richtlijn omdat ze worden uitgebaat door privé-bedrijven.


 

Behive

Nieuw projectje van blogster Ine Dehandschutter: Behive, een webmagazine dat focust op Belgische lifestyle: kunst, mode, design, eten en drinken en reizen.


 

De Wetstraat op cd

Hermandecrookbl1squareEen verkiezingsprojectje van onze fotoredactie: een politicus mag elke dag zijn muzikale voorkeur onthullen. Rockfotograaf Koen Bauters portretteert hem zoals hij graag op de cover van zijn cd zou willen staan. De politicus kiest een titel voor zijn cd en een lied dat hij erg graag zou coveren. Herman De Croo mag de aftrap geven.


 

BBC vs Scientology

Een ruzie tussen de Britse openbare omroep BBC en de Scientologykerk heeft een verlengstuk gekregen op de videowebsite Youtube. De kerk was niet opgezet met de manier waarop de omroep een betoging in beeld had gebracht in een documentaire. Vorige week gooide Scientology een filmpje op Youtube waarin BBC-verslaggever John Sweeney tekeer gaat tegen Scientology-woordvoerder Tommy Davis. De BBC reageerde van zijn kant met een filmpje waarin een Scientology-woordvoerder tekeer gaat tegen Sweeney.

Sweeney heeft  inmiddels zijn excuses aangeboden. Volgens Sweeney stond hij onder enorme druk bij het maken van de documentaire.


 

Videoclips op Last.fm

De sociale muzieksite Last.fm gaat ook videoclips aanbieden. Last.fm heeft akkoorden met EMI, Warner en een aantal onafhankelijke labels. Met Universal en Sony Music zijn gesprekken aan de gang. Last.fm-gebruikers zullen dus in de toekomst naast een eigen radiozender ook een eigen clipzender kunnen opzetten.


 

Schiet eens een Irakees

Alles voor de kunst: de Iraakse kunstenaar Wafaa Bilal sluit zich de volgende weken op in een afgesloten kamer. Via een webcam kan hij de hele dag gevolgd worden. Bezoekers van zijn website kunnen hem beschieten met een paintball-geweer.


 

Belastingen

Mooi initiatief van de Europese Commissie: een online databank met een bijna compleet overzicht van de belastingen in de EU-lidstaten.


 

Blair feliciteert Sarkozy op Youtube

De Britse premier Tony Blair heeft de nieuwe Franse president Nicolas Sarkozy gefeleciteerd met een videoboodschap op Youtube. Blair nam zijn boodschap op in het Engels en in het Frans. Blair heeft sinds een aantal weken een eigen kanaal op de populaire videowebsite.


 

Imaginaire vriend te koop

Een man uit Groot-Brittannië biedt zijn imaginaire vriend te koop aan op eBay. Woensdagmiddag bedroeg het hoogste bod 1.500 pond.

Zijn bijhorende boodschap luidt: 'Mijn imaginaire vriend Jon Malipieman wordt wat te oud voor me. Ik ben nu 27 en ik het het gevoel dat ik hem ontgroei. Hij is heel vriendelijk. Samen met hem zal ik de dingen hij graag heeft, wat hij graag doet en zijn eigen zelfportret opsturen.

De verkoper noemt zichzelf (toepasselijk) 'thewildncrazyoli'. Geïnteresseerden kunnen nog tot donderdagavond 22 uur een bod doen op Jon Malipieman.


 

Uri Geller vs Youtube

Uri Geller heeft geprobeerd een filmpje te laten verwijderen van Youtube. In de video toont James Randi, één van de felste sceptici van Geller, hoe de paranormalist zijn publiek op het verkeerde been zet. Geller claimt het copyright op de video en beroept zich daarvoor op de Digital Millennium Copyrights Act (DMCA).

De Electric Frountier Foundation geeft Geller een koekje van eigen deeg en dient namens de Rational Response Squad klacht in tegen Geller wegens misbruik van de DMCA.


 

Porno voor blinden

Gedaan met grappen over porno voor blinden. De Britse pornosite Sounddirty richt zich op de blinde medemens. Voor tien pond per maand kunnen blinden luisteren naar erotische verhalen en beschrijvingen van pikante plaatjes. Slechtzienden kunnen ook fel inzoomen op de beelden.


 

Condoomverkoop in Second Life

De Nederlandse organisatie Stop Aids Now! is begonnen met de verkoop van virtuele condooms in Second Life. De condooms zijn verkrijgbaar in condoomautomaten die verspreid staan over de virtuele wereld en kosten kosten 200 Linden Dollars (€ 0,55) per stuk. De condooms worden geleverd compleet met penis en vergezeld van een virtuele tattoo, exclusief ontworpen door Henk Schiffmacher, en een 'flirt move'.


 

Vlaamse Lonelygirl15

483707632_9ae96f1879Heeft Vlaanderen zijn eigen Lonelygirl15?  Een zekere Paolavdb is sinds een week aan het bloggen en heeft twee filmpjes op Youtube gepost die doen denken aan die van Lonelygirl15. De videos van dat meisje op Youtube werden op korte tijd razend populair tot ze ontmaskerd werd als een Nieuw-Zeelandse actrice.

Her en der rijzen nu vermoedens dat ook achter Paolavdb één of andere marketingstunt schuilgaat. Het is in elk geval vreemd dat iemand op dezelfde dag naast een blog en een Youtube-kanaal ook een Flickr-, Twitter- en Myspace-account aanmaakt. De vader van Paola zou trouwens Albert heten.

Update 10/05: Paolo is een schepping van HETPALEIS in het kader van een virtuele theaterproductie.


 

I'm as serious as cancer

Leuk. BBC 6 Music ging op zoek naar de slechtste flard songtekst ooit. Life van Des'ree won overtuigend met zowat 30 procent van de stemmen. In de top 10 staan verder onder meer Snap (I'm as serious as cancer, When I say Rhythm is a Dancer), Oasis, Razorlight, U2, Toto, Duran Duran, Black Sabbath en Human League.

Wat vindt u de slechtste songtekst ooit?


 

Einde voor milblogs?

Het Amerikaanse leger gaat het e-mailverkeer en de weblogs van militairen strenger controleren. In de toekomst zou een nieuw bericht enkel gepost mogen worden mits toestemming van een overste. Bovendien gelden de nieuwe maatregelen ook voor burgers in dienst van het leger en familieleden van militairen.


 

How To Open Things

Een gloednieuwe website waarop iedereen andere internetters kan oproepen om een filmpje te posten waarin iets geopend wordt. Iets kan gaan van een deur tot een Hotmail-account of zelfs tot het openen van een begrafenis met een grapje. Diegene die de uitdaging post, moet wel een prijs opgeven. De auteur van het filmpje met de meeste stemmen ontvangt het prijzengeld.


 

Basebenji

Spectaculair: een basejumper een benji-sprong als startpunt gebruikt.


 

Mailcapsule

De British Library gaat miljoenen e-mails opslaan om de communicatie van nu te bewaren voor toekomstige generaties. Het instituut vraagt aan alle Britten om e-mails over hun dagelijkse leven of interesses door te sturen naar email@emailbritain.co.uk.

'Men heeft nog nooit geprobeerd om op deze schaal e-mails digitaal te archiveren', aldus John Tuck, hoofd van de Britse collecties van de British Library. ''E-mail Britain moet ons in staat stellen een enorm snapshot te maken van onze hedendaagse e-mailcommunicatie'', luidt het nog.


 

Groenere Apple

Apple-topman Steve Jobs heeft vandaag gereageerd op de kritiek van verschillende milieugroeperingen. Het bedrijf scoort momenteel heel slecht in de Guide to Greener Electronics van Greenpeace. De Apple-baas wil van zijn bedrijf het milieuvriendelijkste bedrijf in de IT-sector maken. Dat doel wil Jobs bereiken door het weren van chemicaliën als bv arsenicum uit Apple-producten en door het recycleren van afgedankte Apple-toestellen. Greenpeace, dat deze week een Webby-award kreeg voor zijn A Greener Apple-campagne, reageert alvast verheugd.


 

You can't buy happiness

Worden we binnenkort overspoeld met filmpjes waarin mensen hun huis proberen te verkopen? Een filmpje waarmee een gezin uit Hoeilaart zijn huis hoopt te verkopen, scoort alvast aardig op Youtube. Het filmpje toont beelden van het gezin en sluit af met de slogan You can't buy happiness, but you can buy our house.

Het bewuste filmpje wordt al enkele weken flink gelinkt in de blogosfeer en haalde vandaag zelfs Studio Brussel en Het Laatste Nieuws.

Een parodie op het filmpje scoort zelfs nog beter. Immosite Spotter maakte een eigen versie omdat het huis verkocht wordt op een concurrerende site. En uiteindelijk lanceerde de eigenaar van het huis zelf een tweede versie van het filmpje als reactie op de spoofs.

Volgens de eigenaar van het huis hebben zich door het filmpje flink wat geïnteresseerd gemeld. Wie geïnteresseerd is, vindt meer info over het huis op deze site. Wie liever een ander kleurtje kiest, kan terecht bij Pietel.


 

999 keer Joost

Er is hoop voor wie hopeloos op zoek was naar een invite voor het video on demand-programma en hype-van-het-moment Joost. Beta-testers van de dienst mogen vrijwel onbeperkt andere mensen uitnodigingen sturen. Hou u met andere woorden vast voor een "ik geef Joost-invites weg"-storm om u tegen te zeggen.

Op hetzelfde moment breidt Joost ook zijn zenderpakket uit. Joost heeft nu ook deal met Turner Broadcasting System (CNN), de National Hockey League, Sports Illustrated, Hasbro en Sony Pictures Entertainment op zak. Ook programma's van Viacom (MTV) en CBS kunnen via Joost bekeken worden.


 

e-boete

Zonder twijfel een mooi projectje voor Vincent Van Quickenborne, Patrick Dewael, Laurette Onkelinx en Peter Vanvelthoven: in het Britse Hertfordshire kunnen automobilisten die te snel gereden hebben voortaan hun overtreding op het internet bekijken. Betalen via het internet kan vooralsnog niet.

De chauffeur kan met een pincode inloggen op een beveiligde pagina met daarop de beelden van de overtreding, een kaart met de exacte locatie en een certificaat dat aangeeft wanneer de camera die de overtreding registreerde voor het laatst geijkt werd.


 

Festivalspam

Vreemde spamzaak in Engeland. Zowat 230.000 festivalgangers die geen ticket voor Glastonbury konden bemachtigen, kregen een e-mail met de suggestie om het Latitude-festival een keer uit te proberen. Hoewel nogal wat festivalgangers razend zijn omwille van de e-mail, lijkt alles toch min or meer legaal te zijn verlopen.

De ticketverkoop voor Glastonbury werd afgehandeld door See Tickets. Wie tickets wilde kopen voor het festival, moest zich registreren en ergens in dat proces zat een checkbox verstopt, die aan See Tickets de toestemming gaf om gegevens te verkopen. Alleen omtrent de clausule waarin See Tickets belooft de gegevens van mensen die geen ticket konden bemachtigen binnen de maand te vernietigen, is enige verwarring mogelijk.

Als See Tickets de data toch zou vernietigen, mag het die dan wel verkopen? Feit is dat concertpromotor Mean Fiddler er als de kippen bij was om een promo-e-mail uit te sturen voor Latitude. De organisatie van het Glastonbury-festival verstuurde inmiddels een e-mail naar alle mensen die de Latitude-e-mail in hun mailbox kregen.


 

09-F9-11-02-9D-74-E3-5B-D8-41-56-C5-63-56-88-C0

Een code van 32 karakters is momenteel hét onderwerp op het internet. Een hacker ontdekte in februari een encryptiesleutel om de DRM-kopieëerbeveiliging van nieuwe HD-DVD's te omzeilen. De sleutel kan gebruikt worden door software-ontwikkelaars die een programma willen maken waarmee HD-DVD's kunnen gekopieerd worden.

Hoewel een doorsnee gebruiker helemaal niets met de sleutel kan aanvangen, publiceerden tientallen blogs de sleutel. En daar was de Advanced Access Content System Licensing Administrator (AACS-LA), de organisatie die verantwoordelijk is voor de kopieerbeveiliging, uiteraard niet erg gelukkig om.

Tientallen bloggers en websites die de sleutel gepubliceerd hebben, kregen van de organisatie een brief met de vraag om de sleutel te verwijderen. Zelfs Google kreeg de vraag om zoekopdrachten naar de sleutel onmogelijk te maken. Volgens AACS-LA is de sleutel een getal dat onder het auteursrecht valt. Desondanks heeft de sleutels inmiddels al verschillende domeinnamen en een liedje.

Het bericht over de sleutel bereikte ook de sociale nieuwssite Digg.com. Digg besliste onder druk van AACS-LA om het bericht over de sleutel te weren en schorste de account van de gebruiker die het bericht op Digg plaatste. Dat was echter niet naar de zin van de omvangrijke Digg-gemeenschap. Bovendien raakte bekend dat Digg zich ooit liet sponsoren door de organisatie achter HD DVD. Amper enkele uren later boog Digg en werden berichten over de sleutel opnieuw toegelaten.

Wikipedia van zijn kant lijkt vooralsnog niet te buigen voor de druk van de publieke opinie. De pagina over de sleutel werd verwijderd en de pagina over HD DVD werd geblokkeerd.


 

Webby Awards

De winnaars van de 11de Webby Awards zijn bekend. The International Academy of Digital Arts and Sciences reikt al sinds 1996 awards uit aan de beste websites ter wereld in tientallen categoriëen. Onder de winnaars zijn dit jaar onder meer Greenpeace (met de Green My Apple-campagne), HowStuffWorks, Sony, Ikea, Flickr, Last.fm, The Wall Street Journal, Gamasutra, The Onion, Salon, BBC News, The Guardian, The New York Times en Linkedin. David Bowie en eBay kregen een lifetime achievement award.

Een overzicht van alle winnaars, kan u hier vinden.


 

We7

Muzikant Peter Gabriel start in juni een nieuwe downloaddienst. De muziekbestanden op We7 zijn drm-vrij maar zullen worden voorafgegaan door advertenties. Na 4 weken zou de koper een versie zonder reclame kunnen downloaden.


 

Drunken Pirate

Drunkenpiratephoto Een Amerikaanse studente-lerares gaat haar school vervolgen. De school besliste vorig jaar om Stacy Snyder geen diploma toe te kennen omwille van een foto op haar Myspace-pagina. Op die foto drinkt Snyder met een piratenhoed uit een papieren beker. Het onderschrift bij de foto luidde "Drunken Pirate" en daarom bestempelde de school Snyder als unprofessional.


 

Shakespeare, the game

De universiteit van Guelph in Ontario (Canada) heeft een game ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met William Shakespeare. In het spel moeten onder meer gestolen fragmenten uit Romeo en Julia terug gevonden worden en synoniemen voor woorden uit het werk van Shakespeare gezocht worden. Ook gebeurtenissen uit het leven van de beroemde schrijver komen aan bod.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs