iTunes onthult plagiaat

Een recensent van het Britse muziekblad Gramophone heeft ontdekt dat de weduwnaar van pianiste Joyce Hatto jarenlang bestaande klassieke albums heeft gemanipuleerd en uitgegeven onder haar naam. De albums in kwestie bleken opnames van andere vermaarde pianisten die vervolgens door de echtgenoot van Hatto digitaal gemanipuleerd werden en uitgegeven op zijn eigen platenlabel.

Hatto stierf vorig jaar aan kanker na een jarenlange strijd tegen de ziekte. Hoewel ze al jaren geen concerten meer speelde, bleef Hatto cd's uitbrengen. De uitvoeringen waren zo briljant dat sommige kenners openlijk twijfelden aan de authenticiteit.

Toen een recensent van Gramophone onlangs een album van Hatto overzette naar z'n iTunes bibliotheek, werd het album automatisch herkend als zijnde van pianist Lászlo Simon en níet van Hatto. iTunes kan albums herkennen met behulp van Gracenote, een gigantische databank die met behulp van een soort vingerafdruk het album herkent en titels, uitvoerders en tracklists bevat.

De echtgenoot van Hatto ontkende eerst de beschuldigingen, maar gaf na verder onderzoek van Gramophone toch toe. Volgens de man kwam hij op het idee toen het digitaliseren van analoge opnames in de jaren 80 niet echt vlotte. Hij besloot toen maar de albums van zijn echtgenote te vullen met andermans werk. Hatto zelf zou van de hele situatie niets geweten hebben.


 

Oh, Bev Oda

De Canadese minister Bev Oda ligt al geruime tijd onder vuur. Niet alleen werd haar verkiezingscampagne betaald door bedrijven waarop ze nu toezicht moet houden, Oda gaf onlangs ook bijna 5.500 dollar uit aan ritjes in een limosine. Op Youtube is intussen een video opgedoken die de draak steekt met Oda.


 

Achtste Internationale RSI-dag

Sinds 1999 staat de laatste dag van februari gekend als ,,International RSI (repetitive strain injury) Awareness''-dag. Deze aandoening ontstaat door het voortdurend uitvoeren van dezelfde (eenvoudige) beweging, bijvoorbeeld bij excessief computergebruik. Hierdoor kan men onder andere Nintendo-duimen, muisarmen of Wii-ellebogen krijgen (vergelijkbaar met een tenniselleboog).


 

De wraak van het copyright

Het gezaghebbende Amerikaanse webmagazine Pitchfork stelde in juni vorig jaar zijn eigen overzicht van 100 Awesome Music Videos samen, een lijst die veel weerklank vond in de blogosfeer. Nu blijkt dat 54 van die 100 clips al van YouTube verwijderd zijn.


 

De oudste?

Na de 92-jarige Donald Crowdis en de 95-jarige Maria Amelía lijkt een nieuwe oudste blogger ter wereld opgestaan: de 107-jarige Australische Olive Riley.


 

Windows mijnenveger in real-time

Voor sommigen ligt het voor de hand, terwijl anderen al Wereldoorlog III voelen naderen. De Britse Royal Navy gaat dan toch een versie van Microsoft's Windows installeren op hun oorlogsschepen.

Volgens de marine zal het een sterke verbetering zijn, dus een scenario zoals dat van War Games zouden we niet meteen moeten vrezen.


 

Second Life Liberation Army

De virtuele wereld Second Life heeft nu ook zijn eigen bevrijdigingsleger. Het Second Life Liberation Army. Het SLLA strijdt tegen kapitaalkrachtige bedrijven die gronden in Second Life aanschaffen. Leider van het leger is ene Marshal Cahill, in het dagelijkse leven een ondernemer die zijn tijd verdeelt tussen London en San Francisco.

Een filmpje op Youtube toont hoe het SLLA een vestiging van Reebok aanvalt.


 

Seti@home

SETI@home is dan toch geen maat voor niets. Het project dat met behulp van ongebruikte rekenkracht van duizenden computers wereldwijd op zoek is naar tekenen van buitenaards leven, heeft ervoor gezorgd dat één van de SETI-gebruikers een gestolen laptop heeft teruggevonden.

De man had SETI@home lopen op 7 computers tegelijkertijd. Begin januari werd één van die computers echter gestolen. Amper enkele dagen later zag hij tot zijn grote verbazing die gestolen computer verbinding maken met de SETI@home-server. De man stapte met het ip-adres van de computer naar de politie en kon op die manier de dief van zijn laptop opsporen.


 

Jennifer topless

Societyblogger Perez Hilton heeft opnieuw een rechtszaak aan het been. Filmmaatschappij Universal wil de blogger vervolgen omdat hij foto's publiceerde van de film The break-up. In die film is actrice Jennifer Aniston voor het eerst naakt te zien. Volgens Universal zijn de beelden illegaal verkregen en werden ze zonder toestemming op het internet geplaatst.


 

Viva Piñata

Bill Gates is een strenge huisvader. De dochter van de Microsoft-topman mag gedurende de week slechts drie kwartier per dag gamen. Volgens Gates is zijn dochter vooral bedreven in Viva Piñata, een spel op de Xbox-console.


 

MyBarack

De democratische presidentskandidaat Barack Obama trekt voluit de kaart van het internet. En daarbij gaat hij verder dan de obligate voorstelling van zichzelf, nieuwsupdates en een oproep om geld te doneren.

Op my.barackobama.com kan iedereen een blog aanmaken, vriendennetwerken creëren à la MySpace, publieke groepen creëren en een campagne voor fondsenwerving opzetten.
Minder dan een week na de lancering van de interactieve site, hadden al 4.000 aanhangers een blog aangemaakt, 3.000 bezoekers hadden een fondsencampagne gestart en er waren 2.400 publieke groepen gecreëerd.

Obama is uiteraard niet de eerste, en zeker niet de enige ambititieuze politicus die ook de troeven van het internet uitspeelt. Maar zowel wat interactiviteit als wat bezoekerscijfers betreft, heeft hij alvast een fikse voorsprong genomen op de belangrijkste democratische concurrent, Hillary Clinton.


 

Breathing Earth

De EU-lidstaten willen de globale uitstoot van CO2 drastisch verminderen. Wie de wereldwijde uitstoot van CO2 'live' wil volgen moet zeker 's een kijkje nemen op breathingearth.net. Ook de geboorte- en sterftecijfers worden er visueel weergegeven.


 

Wereldwonderen 2.0

Een slordige tweeduizend jaar geleden maakten de Grieken al 'n lijstje van de zeven meest bewonderingswaardige bouw- of kunstwerken. Op de Piramide van Cheops na zijn alle klassieke architecturale hoogstandjes vandaag verdwenen.

Hoog tijd dus voor een nieuwe lijst, vindt het Zwitserse New Seven Wonders Campaign. Samen met een groep internationaal gerespecteerde architecten stelde de initiatiefnemer Bernard Weber een lijst van 21 wereldberoemde bouwwerken en kunstvoorwerpen op. Op de website kan iedereen zijn of haar  zeven favorieten kiezen.

Grote favorieten voor de titel zijn het Colosseum in Rome, de Chinese Muur, de verloren Stad van de Inca's Machu Picchu en de Eiffeltoren. De zeven nieuwe wereldwonderen worden op 7 juli 2007 (7-7-07) tijdens een groot spektakel bekend gemaakt.

De Standaard Online is benieuwd naar uw favoriet op de lijst.

 


 

Mea culpa op YouTube

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue moest de afgelopen week duizenden vluchten annuleren door een ijsstorm. Zowat 130.000 passagiers zaten vast op luchthavens en in vliegtuigen. In een videoboodschap op YouTube verontschuldigt CEO David Neeleman zich voor de problemen en belooft hij beterschap voor de toekomst.

Het filmpje is niet het debuut van Neeleman op YouTube: we zagen de zakenman eerder al in The Mormon way of doing business.


 

Videogames wel degelijk goed voor hand-oogcoördinatie

Chirurgen in New York die vaak videogames spelen, bleken significant handiger tijdens precisie-operaties dan diegenen die geen videospellen speelden.

Enkele weken geleden berichtten we ook al dat gamen goed zou zijn voor de ogen.

 

eBay verkoopt Britney-haar

Fans van Britney Spears kunnen op de veilingswebsite eBay bieden op een haarlok van de Amerikaanse zangeres. La Spears knipte dit weekend in een kapsalon eigenhandig haar haren af en sluwe geldwolven waren er als de kippen bij om de haarlokken te veilen.

Op de site lopen intussen tientallen veilingen zoals deze en deze. Ebay waarschuwt voor nep-aanbiedingen, omdat de verkopers niet kunnen bewijzen dat de relikwie effectief van Britney afkomstig is. Ook al zeggen ze "dat een Amerikaanse vriendin de haarlok met haar eigen handen heeft opgeraapt, net nadat Britney was vertrokken".

Echt of niet echt, voor een bedrag tussen 2 en 5.000 dollar gooit u op uw volgende feestje hoge ogen met echt haar van de zelfverklaarde Queen of Pop.


 

Internetverslaafde klaagt IBM aan

Een ex-werknemer van IBM klaagt zijn voormalige werkgever aan wegens onterecht ontslag. Dat meldt The Times.

James Pacenza, een 58-jarige New Yorker, verloor zijn vriend in de Vietnamoorlog. Als gevolg van het trauma werd hij seksverslaafd, en met de opkomst van het internet raakte hij meteen ook verslaafd aan sekssites. Toen een collega de computer van Pacenza leende, merkte die dat Pacenza ook tijdens de werkuren op scabreuze sites zat, waarop IBM Pacenza meteen aan de deur zette.

IBM vraagt nu om de klacht van Pacenza onontvankelijk te verklaren, omdat de houding van het bedrijf ten opzichte van pornografische websites duidelijk is. Maar als de zaak toch voorkomt, kan in de VS een discussie losbarsten over hoe bedrijven moeten omgaan met "niet-werkgerelateerd internetgebruik". Bovendien gaan meer en meer stemmen op om internetverslaving te erkennen als een medische aandoening.

Hoe dan ook: als James Pacenza zijn zaak wint, moet IBM vijf miljoen dollar ophoesten.


 

Google werkt aan artificiële intelligentie

Google werkt aan een eigen variant op kunstmatige intelligentie. Dat vertelde Google-oprichter Larry Page vrijdag tijdens een lezing voor Amerikaanse wetenschappers. Artificial intelligence moet in de toekomst een van de omvangrijkste pijlers van het internetbedrijf worden. Hij weidde er niet over uit op welke manier Google de nieuwe techniek wil integreren.

Page is er van overtuigd dat computeralgoritmen het menselijk brein kunnen benaderen. Enkele medewerkers van Google proberen op dit moment een internetvariant van A.I. te ontwikkelen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


 

Microsoft countert YouTube

Microsoft gaat de concurrentie aan met de ongemeen populaire videosite YouTube. MSN Soapbox, tot nog toe enkel toegankelijk op uitnodiging, wordt opengesteld voor het grote publiek. Het systeem achter MSN Soapbox is gelijkaardig aan dat van YouTube: gebruikers kunnen video's bekijken, posten of delen.

Al lijkt men bij YouTube en moederbedrijf Google niet meteen bang voor de concurrentie: op YouTube is een flink aantal filmpjes te vinden waarop YouTube-adepten tien minuten lang een uitgebreide vergelijking maken van beide sites. Met als verrassende conclusie, jawel: YouTube is nog altijd de beste.


 

Help 2.0

Als er een ramp is gebeurd, kan je maar beter je computer opstarten dan het noodnummer bellen. Volgens twee Amerikaanse computerwetenschappers kan informatie na een natuurramp of aanslag sneller verspreid worden via communitysites als MySpace of Flickr, dan via de hulpdiensten. De wetenschappers hebben een budget aangevraagd om een speciale rampencommunitysite op te richten.

De noodnummers zijn perfect voor alleenstaandestaande oproepen, zeggen Ben Shneiderman en Jennifer Preece van de Universiteit van Maryland. Maar bij rampen raakt het systeem meteen overbelast. Het internet is veel beter om zulke pieken op te vangen. Bovendien is zo'n website tweerichtingsverkeer, en kunnen mensen zowel hulp vragen als informatie verspreiden en tips geven.

De wetenschappers hebben een budget aangevraagd om zo'n rampencommunitysite op te richten.


 

Vluchten met Google

Google Earth en Google Maps spelen een steeds belangrijker rol in het conflict in Irak. Verschillende websites geven Iraakse burgers tips om aan het geweld en de ontvoeringen te onstnappen. Zo wordt iedereen aangeraden om met behulp van Google Maps vluchtroutes in hun buurt te plannen, en manieren om toegangswegen te blokkeren.

Maar het mes snijdt langs twee kanten: ook terroristen hebben Google ontdekt. Zij maken dankbaar gebruik van de satellietbeelden van Google Earth om aanslagen te plannen.


 

MySpace niet verantwoordelijk

MySpace kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de verkrachting van een meisje van dertien, door een man die ze ontmoet had via MySpace. Een Texaanse rechter heeft een klacht van de ouders van het meisje onontvankelijk verklaard. De familie beschuldigde de communitysite van nalatigheid, fraude en nalatige misleiding.

De rechter baseert zich op een wet uit 1996, die stelt dat ,,interactieve diensten'' niet verantwoordelijk zijn voor de teksten en foto's die op de site geplaatst worden. Bovendien loog het meisje over haar leeftijd: ze gaf zich uit voor een 18-jarige.

Tegen MySpace lopen nog verschillende gelijkaardige rechtszaken, deze uitspraak kan een precedent vormen.


 

Logica

Vreemde logica bij Youtube: terwijl Mexicaanse drugsbendes vrolijk filmpjes mogen posten waarin ze mekaars kop erafknallen, worden twee voorlichtingsvideo's van de Britse dokter Chris Steele geblokkeerd voor minderjarigen.


 

Lee Harvey Oswald

_02_i_000_89_90_cafb_12 Te koop op eBay: het raam van waaruit Lee Harvey Oswald zou geschoten hebben op JFK. Momenteel zo'n 3 miljoen dollar waard.


 

Second Life niet voor Vista

De lancering van Windows Vista kende dan wel zijn digitale tegenhanger in Second Life, dat betekent niet dat de virtuele wereld ook helemaal klaar was voor het nieuwe besturingssysteem. Na amper enkele dagen blijkt al dat Vista-gebruikers niet kunnen inloggen in Second Life. Linden Lab hoopt dat het binnen enkele weken met een oplossing zal komen.

Vista-gebruikers kunnen dus niet winkelen in de (officieuze) Apple Shop, die te vinden is in de nieuwste Second Life versie.


 

Bel me

De Amerikaanse Luke Johnson plaatste op 18 september vorig jaar een oproep op Youtube om hem te bellen op zijn gsm. Volgens Johnson hebben inmiddels zowat 20.000 mensen van over heel de wereld hem gebeld. Of de man ook alle telefoontjes heeft opgenomen, blijft echter de vraag. Een Nederlander is desondanks met een spin-off begonnen.

(via Marketingfacts)


 

To My Enemies

Twee rivaliserende Mexicaanse drugsbendes breien een vervolg aan hun bloedige conflict op Youtube. Beide kampen maken er een spelletje van om filmpjes (niet voor gevoelige kijkers) met beelden van slachtoffers van hun moordpartijen op de videowebsite te posten.

Het nummer A Mis Enemigos (To My Enemies) van Valentin Elizalde is de soundtrack bij de meeste filmpjes. Het nummer wordt alom aanzien als een muzikale uithaal naar het Gulf Cartel en zijn privé-militie The Zetas. Elizalde werd vorig jaar vermoord na een optreden in een gebied dat onder controle van het Gulf Cartel stond. De dood van Elizalde werd een paar weken voordien al aangekondigd in een video op Youtube.


 

Lovetube

De lezers van De Standaard hebben Du van Peter Maffay voor de tweede keer uitgeroepen tot mooiste liefdeslied. In de top-5 staan twee Belgische nummers: Ik Hou Van U van Noordkaap en Parce Que C'Est Toi van Axelle Red. Wie in deze tijden van Valentijnsgekte maar niet genoeg krijgt van slows, smartlappen en ander fraai, kan terecht op onze Valentijn Top 100-pagina.

Daar vindt u naast de 100 mooiste liefdesliedjes volgens De Standaard-lezers ook links om de songs in kwestie te downloaden en de mogelijkheid om van de meeste liedjes de videoclip te bekijken.


 

Olmen

Blijkbaar waren de cheeta's uit de Olmense Zoo niet aan hun proefstuk toe. Toen de Vlaamse groep Asimov een videoclip opnam bij de cheeta's, had één van de dieren het niet zo begrepen op de drummer. De muzikant kwam er vanaf met een gescheurde jas en een oppervlakkige vleeswonde. Van het nummer Dreamlove is trouwens nog een andere clip (zonder cheeta's) in omloop.


 

Zingend zoeken

Een Nederlandse informaticus ontwikkelt momenteel een zoekmachine die het zoeken naar muziek internet wel een keertje drastisch zou kunnen veranderen. De zoekmachine van Rainer Typke kan namelijk aangestuurd worden door een melodie te neurieën, fluiten of zingen.

Typke schreef al een boek over het onderwerp (pdf) en is daarnaast eigenaar van Musipedia, een uitgebreide collectie van liedjes en melodietjes die op verschillende manieren doorzocht kunnen worden. Op de site van Typke botsten we trouwens ook op een tooltje dat het mogelijkheid maakt om de IBAN-code voor een bepaald rekeningnummer te ontdekken.


 

Hillary for President

De makers van het BBC-programma Top Gear trokken in de aflevering van het voorbije weekend hun stoute schoenen aan. Ze beschilderden een aantal auto's met slogans als "Hillary for president", "I'm bi" en "Nascar Sucks". Vervolgens reden ze met die auto's door een aantal zuidelijke Amerikaanse staten. Niet meteen een goed idee als u het ons vraagt.

(via Appelogen)


 

Komrij

"Dat kan schrijven. Daar schiet je voortdurend bij in de lach. En het is effectief". Schrijver Gerrit Komrij liet zich het voorbije weekend uiterst positief uit over de omstreden Nederlandse shocklog GeenStijl.


 

Nick Gisburne

Opnieuw een religieus geïnspireerd incident op Youtube. De populaire videowebsite heeft een bijdrage van atheïst Nick Gisburne verwijderd wegens ongepast. Gisburne had weinig vredelievende fragmenten uit de koran op muziek gezet en op Youtube gegooid. Het filmpje van Gisburne werd verwijderd, maar is inmiddels al opnieuw op Youtube verschenen. Gisburne zelf reageert in een videoboodschap (die wel nog op Youtube beschikbaar is)


 

Sponsors gezocht

Dat YouTube een seeds machtigere speler op de internetmarkt wordt, bewijst nog maar eens volgend voorbeeld. De Duitse voetbalclub Oldenburg heeft een nieuw stadion nodig. Er is één enkel probleem: de nodige geldschieters vinden. In plaats van actief op zoek te gaan naar sponsors, gooide Oldenburg dit tweedelige filmpje op het net.


 

Citizen Journalism

Het persagentschap AP heeft besloten om voortaan een beroep te doen op bloggers. Daarvoor gaat het agentschap samenwerken met NowPublic.com, een website die zichzelf als het grootste 'Citizen-Journalism-netwerk' ter wereld beschouwt. Zo'n 60.000 bloggers uit 140 landen zouden momenteel via NowPublic hun berichten wereldkundig maken. Een vijver waaruit AP maar al te graag wil vissen.


 

Barenaked Ladies

11 Youtube-beroemdheden werken mee aan de jongste videoclip van de Canadese band Barenaked Ladies. In de clip playbacken de Youtube-sterren het nummer The Sound of Your Voice. U herkent onder meer Gary 'Numa Numa' Brolsma, Eepybird, Matt 'Where the hell is Matt?' Harding, Judson 'Evolution of Dance' Laipply, Album covers battle, Geriatric 1927, Barats & Bereta, Boh3m3, Brookers, The Winekone en Winston Spear.

Een aantal maanden geleden werkten drie andere YouTube-sterren (LonelyGirl15, Marco Tempest en Renetto) mee aan een campagne voor de Verenigde Naties.


 

Perplex City

Een 38-jarige Brit heeft zo'n 140.000 euro gewonnen met het alternate reality game Perplex City. Perplex City speelde zowel in de echte als de virtuele wereld af. De deelnemers moesten puzzels en raadsels oplossen om een object in de echte wereld terug te vinden.

Zowat 50.000 gamers uit 52 landen zijn de voorbije twee jaar met het spel zoet geweest. Andy Darley vond het gezochte object, de Receda Cube, uiteindelijk in een bos in Northamptonshire.  Tips over de locatie van het object waren onder meer te vinden in kranten, op tv en tijdens  Perplex City-evenementen. Op het internet waren ook puzzelkaartjes te koop.

Een nieuwe editie van het spel zou nog dit jaar moeten van start gaan.


 

Yahoo Pipes

Een mijlpaal in de geschiedenis van het internet. Zo omschrijft Tim O'Reilly Yahoo Pipes, de jongste tool van Yahoo. Yahoo Pipes is een platform om mashups te bouwen van verschillende internetbronnen.  Iedereen kan allerlei data manipuleren, rangschikken en filteren. Alles wordt gevisualeerd met een zelf in mekaar te knutselen buizenstelsel. En uit zo'n buizenstelsel wordt een rss-feed gegenereerd. Heel Web 2.0 allemaal.

Web 2.0-adepten zijn vandaag dan ook massaal aan het knutselen geslagen. Er zijn inmiddels honderden pipes die gegevens van websites, blogs, foto's en video's gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een pipe die Flickr-foto's zoekt bij het nieuws op de voorpagina van de New York Times. Of een pipe die het nieuws van Google, Yahoo, Technorati en MSN rond een bepaald trefwoord groepeert. Of een pipe waarmee u pijlsnel mp3's van een bepaalde muziekgroep vindt.

Of Pipes echt een mijlpaal is, moet de toekomst uitwijzen. Maar de echte doorbraak zal toch niet voor onmiddellijk zijn. De overgrote meerderheid van de internetgebruikers is hoegenaamd niet vertrouwd met het fenomeen rss. Het blijft ook afwachten hoe de eigenaars van de rss-feeds gaan reageren op het geknutsel. Uitgevers en site-eigenaars hebben geen enkele controle meer over wat er met hun content gebeurd.


 

Warner Music op Last.fm

Internetradiostation Last.fm mag de volledige muziekcatalogus van Warner Music op haar website gebruiken. Het heeft daar deze week een deal met Warner over afgesloten. Naast een radiostation met verschillende muziekkanalen is Last.fm ook een databank, die registreert naar welke muziek je luistert en op basis daarvan tips geeft voor andere, soortgelijke bands.

Last.fm is samen met Pandora de meest succesvolle webradio op het net. Maandelijks loggen vijftien miljoen gebruikers in op de site. Op dit moment zijn op Last.fm zo'n 100.000 liedjes beschikbaar. De webradio onderhandelt naar eigen zeggen ook met Universal, Sony BMG en EMI voor een gelijkaardige deal.

Vorig jaar gaf Warner ook aan Youtube de toestemming om de muziek en videoclips van Warner-muzikanten op de videowebsite gebruiken.


 

Houten Ferrari

Houten_ferrari_f50_livio_de_marchiDe Italiaanse kunstenaar Livio De Marchi is de enige man die met de auto kan rijden in Venetië. Enfin, varen is een beter woord. De Marchi is gespecialiseerd in houtsnijwerk en zijn jongste werkstuk mag gezien worden: een houten Ferrari F50. Schrik dus niet als De Marchi over één van de kanalen van de stad ziet varen.

(Via Appelogen)


 

Iedereen op Gmail

Google heeft beslist om zijn e-mailservice Gmail voor iedereen open te stellen. Tijdens de "testfase" van Gmail moest je nog uitgenodigd worden door een bestaande Gmail-gebruiker om zelf een account te kunnen aanmaken.

Google introduceerde Gmail in 2004, maar benadrukt dat de maildienst nog niet uit de testversie is. Het internetbedrijf zegt nog altijd te werken aan de verbetering van het product.


 

Fallusgitaar

Een Superbowl zonder incidenten? Vergeet het maar. Na het zelfmoordfilmpje van GM is nu ook het optreden van Prince tijdens de rust het onderwerp van discussie. Een aantal bloggers is van mening dat Prince tijdens Purple Rain met zijn gitaar een fallus imiteerde. Oordeelt u vooral zelf.


 

Blogumentary

Een Amerikaanse blogger neemt in een zelfgemaakte documentaire het fenomeen bloggen onder de loupe.


 

MyMovie MashUp

Myspace gaat vanaf vandaag op zoek naar de beste regisseur op Myspace. De winnaar van MyMovie MashUp krijgt de kans om een film met een budget van 1 miljoen pond te regisseren.

Bij Gizmodo reageert men alvast laaiend enthousiast: ,,It is speculated that it will include a lot of sparkles, 5 seconds of crappy music at the start of every scene, and be written by a collection of half-retarded, ADD-affected preteens. Oh, and the moral of it will be about avoiding pedophiles, just to please lawyers and parents. ''


 

How big

Een site die een antwoord geeft op een bekommernis van elke man. En een tooltje voor vrouwelijke Mac-gebruikers met moedergevoelens.

(Via Pietel en Eskimokaka)


 

The Blasphemy Challenge

Spannende internetactie in de Verenigde Staten. Een groep atheïsten roept jongeren op filmpjes op Youtube te posten waarin ze uitspreken dat God niet bestaat. Aan The Blasphemy Challenge wordt onder meer meegewerkt door filmmaker Brian Flemming, de maker van de documentaire The God Who Wasn't There. De organisatie postte zelf een video op Youtube en roept jongeren op daarop zogenaamde video-responses te posten.

Zoals verwacht gingen overtuigde Christenen inmiddels in de tegenaanval. Challenge Blasphemy is vergelijkbaar met zijn atheïstische tegenhanger. Alleen draait het hier om getuigenissen van mensen die vertellen hoe God hun leven heeft veranderd.


 

Vliegtuigrace

Altijd leuk om op Google Maps vreemde dingen te spotten: neem nu deze twee vliegtuigen die op het eerste zicht in een race verwikkeld zijn ergens in de buurt van Bertem.


 

Presently

Krijgen Google Docs en Google Spreadsheets binnenkort een broertje of zusje? Een blogger stootte naar eigen zeggen toevallig op een stukje code waarin sprake was van de conversie van documenten naar presentaties, het invoegen van dia's en het bekijken van een presentatie in full screen-mode. De Google-variant van Powerpoint zou luisteren naar de naam Presently.


 

Releasedata

Interessante site voor wie met muziek bezig is: releasedata.be geeft een overzicht van de nieuwe releases op film-, muziek- en games-gebied. Inclusief een plugin voor Firefox.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs