Iemand een hamburger?

De Japanner Takeru Kobeyashi was voor de derde opeenvolgende keer de beste in Krystal's hamburger eetwedstrijd. Kobayashi schrokte maar liefst 97 hamburgers naar binnen in acht minuten tijd en zette daarmee een nieuw wereldrecord.


 

Pizza Hut

De Britse poot van pizza-gigant Pizza Hut is een eigen themakanaal begonnen op Youtube. Wie een filmpje instuurt waarin pizza's centraal staan, maakt kans op bonnen voor gratis pizza's.


 

South Park lacht met Steve Irwin

De Amerikaanse cartoonserie South Park zorgt voor beroering door in een nieuwe aflevering de Australische ,,Crocodile Hunter'' Steve Irwin op te voeren. Irwin kwam begin september om het leven na een steek van een pijlstaartrog.


 

Google en extreem-rechts

Google weigert twee Australische extreem-rechtse weblogs offline te halen. De blogs in kwestie staan op Blogger, de blogdienst van Google, en zetten volgens de Australische anti-racismegroep FightDemBack! aan tot haat en fysiek geweld tegen linkse activisten. FightDemBack! richt zijn pijlen vooral op de Patriot Alliance Downunder en het openlijk antisemitische en met hakenkruisen versierde  Red Watch NZ.


 

Blog Alerts

Wie wil volgen wat bloggers schrijven over bepaalde trefwoorden, kan voortaan ook terecht bij Google Alerts. De Engelstalige versie van de dienst werd uitgebreid met de mogelijkheid om ook in blogs te zoeken. De Nederlandstalige versie van Google Alerts heeft die optie vooralsnog niet. 

AIVD werft aan

De Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is op zoek naar operationele medewerkers. Op de site van de AIVD kan u testen of u in aanmerking komt voor de job.


 

The Next Big Thing

Na de Battle Of The Bands van Youtube komt ook de BBC met een online talentenjacht onder de noemer The next big thing. Alles erover op Myspace.


 

De wetenschapsvideotheek

Ongetwijfeld heeft u al gehoord van de wetenschapswinkel van deze krant: lezers sturen vragen in over allerhande fenomenen en onze wetenschapsredactie publiceert een antwoord in de krant. Het wetenschapsmagazine Popular Science doet blijkbaar hetzelfde, maar met video's van Youtube. Deze week bespreken ze een paaldans-video.


 

Winkelketen staat voor paal

Het Britse Tesco ligt onder vuur omdat de winkelketen op haar site bij het kinderspeelgoed een paaldansset aanprees. Voor nog geen 50 pond, ben je de fiere eigenaar van een uitschuifbare paal, een sexy kouseband en een dvd met allerlei tips voor suggestieve dansbewegingen.

Niet geschikt voor kinderen, en dus helemaal misplaats in de speelgoedsectei, vond  Karen Gallimore, een moeder van meisjes van 10 en 11 die in de Daily Telegraph haar ongenoegen uitte: ,,Ik ben niet preuts, maar kinderen kunnen zomaar op die site terechtkomen. Zoiets kan gewoon niet.''

Een storm van protest was het gevolg en Tesco moest met rode kaken de set van de speelgoedpagina's verwijderen.  Maar geen nood: danseressen kunnen nog altijd aan hun gerief komen bij de afdeling Fitness Accessories.


 

De klagende klimmer

Neal Mueller heeft het niet zo begrepen op de iPod. De 28-jarige student was van plan de Mount Everest te beklimmen om op de top naar zijn geliefde Van Halen te kunnen luisteren met de mp3-speler van Apple. Het eerste deel van het plan lukte, maar eenmaal boven werkte de iPod niet meer en Mueller moest zijn toevlucht nemen tot de minder flashy MuVo-speler. Een mens zou van minder beginnen jammeren. De klagende klimmer houdt in zijn betoog in de Washington Post echter geen rekening met de aanbevelingen van de fabrikant: die geeft zelf al aan dat de ideale temperatuur voor het muziekspeeltje tussen 0 en 35° Celsius is (op de top van de Everest is -19° een milde temperatuur). En het lijkt wel of de fabrikant dit soort klachten zag aankomen, want er wordt zelfs een maximum hoogte opgegeven: 10.000 voet (een heel stuk minder dan de 29.028 voet van de Everest). Daar heeft Mueller duidelijk geen oren naar en hij vergelijkt de iPod met Paris Hilton: allebei gegeerd, maar te duur en te tegendraads.

De vraag is natuurlijk waarom je de stilte op de dak van de wereld zou willen doorbreken met Van Halen.


 

SS-filmpje

In het Britse Devon is een filmpje teruggevonden met unieke beelden uit een Duits werkkamp in Zuid-Rusland. Het 10-minuten durend filmpje geeft een impressie van het leven in het kamp. Terwijl Duitse officieren lachend in de zon genieten van koffie en taart, laden gevangenen boomstammen op een vrachtwagen. Hoe het filmpje in Engeland is beland, blijft voorlopig een open vraag. Vermoedelijk is het meegebracht door Engelse soldaten. Het volledige filmpje kan u bekijken bij de BBC.


 

Congoblog

In Congo vindt dit weekend de 2de ronde van de presidentsverkiezingen plaatst. Kris Berwouts van 11.11.11 coördineert samen met een collega van Broederlijk Delen een hondertal internationale waarnemers. Hoe de aanloop naar de verkiezingen verloopt, kan u lezen op zijn blog.


 

Parlementslid kent minister niet

Dat de man in de straat niet op alle politici een gezicht kan plakken, zal niemand verwonderen, maar van een parlementslid zou je toch verwachten dat die zijn ministers kent. Dat is echter buiten het Nederlandse parlementslid Gonny van Oudenallen gerekend.

Van Oudenallen, een eenmansfractie in de Nederlandse Tweede Kamer, kon tijdens het wekelijkse vragenuurtje niet geloven dat minister van Volksgezondheid Hoogervorst het woord tot haar richtte. Hoogervorst verzekerde haar meermaals dat hij wel degelijk zelf in het halfrond aanwezig was - en niet zijn vertegenwoordiger - maar zelfs dat kon Van Oudenallen niet overtuigen.

Tot groot jolijt van alle aanwezigen in de Kamer. Dat Hoogervorst af en toe het televisiescherm haalt, kon haar ook niet helpen: ,,Ik luister vooral radio’’, liet Van Oudenallen optekenen.


 

News at seven

De North Western University in Illinois legt momenteel de laatste hand aan News at seven, een systeem dat een volledig op maat gemaakte nieuwsuitzending kan samenstellen aan de hand van de persoonlijke interesses van de kijker.
Nadat u een aantal trefwoorden hebt opgegeven, gaat het systeem op zoek naar artikels over het onderwerp. Die artikels worden ingekort zodat ze gemakkelijk kunnen voorgelezen worden.  Nadien scant het systeem ook websites als Youtube en Google Video op zoek naar videomateriaal. De software genereert nadien een nieuwsuitzending, waarbij de teksten worden voorgelezen door  een virtuele nieuwslezer. Hoe het nieuws van de toekomst er gaat uitzien, kan u hier en hier bekijken.


 

Bier hier!

De meeste zwijnen leiden een hondenleven, maar niet de Kurobuta-varkens in het Britse Worcestershire. Op 'Lucie's boerderij' krijgen ze van het koppel Craig en Margery Walsh dagelijks een Budweiser te drinken en mogen ze drie keer per week het zwembad in om een paar lengtes van vijfentwintig meter te zwemmen.


 

101 great goals

De populaire voetbalblog 101greatgoals.blogspot.com mag niet langer linken naar doelpunten en matchverslagen van de Britse Premier League op Youtube. De eigenaar van de blog kreeg een e-mail van NetResult, het bedrijf dat de rechten van onder meer de Premier League en de Champions League beschermt. Youtube heeft de filmpjes die de eigenaar van de blog online plaatste verwijderd, maar dat lijkt weinig verschil te maken.

 


 

Browseroorlog

Met nieuwe versies van Internet Explorer en Firefox beginnen Microsoft en de ,,open'' softwaremakers aan een nieuw offensief in hun strijd om de markt voor internetbrowsers. Welke browser gebruikt u?


 

Beke blogt

Wie de Iron Man live wil volgen kan niet alleen terecht op www.ironmanlive.com. Rutger Beke belooft op zijn weblog om het thuisfront ook tijdens de race op de hoogte te houden. Wie dus op elk moment de verrichtingen van Beke wil volgen, surft naar deze site.


 

ADO Den Haag

Brute pech voor Stefan Postma, de doelman van de Nederlandse voetbalclub ADO Den Haag. De ex-vriendin van Postma had een paar jaar geleden jaar geprobeerd om een amateurfilmpje waarin Postma in nogal kinky seks verwikkeld is te verkopen aan een Britse tabloid. Postma zelf bracht uiteindelijk het hoogste bod uit, maar de beelden lijken nu toch op het internet terecht te zijn gekomen.

De Telegraaf bracht het nieuws vanmorgen op de voorpagina en GeenStijl plaatste het filmpje (dat inmiddels al van Youtube was verwijderd) opnieuw online. En tal van andere kranten namen het nieuws over. Meteen dé internethype van de dag bij onze noorderburen.Volgens Geen Stijl hebben vandaag minstens 350.000 mensen de beelden bekeken.

Gelukkig moet Postma zondag niet het veld op tegen FC Utrecht. Hij liep twee weken geleden een dubbele beenbreuk op in de match tegen PSV. Postma probeert nu met de hulp van een advocaat het filmpje van het net te halen. Hij liet weten niet bang te zijn voor een terugkeer op het veld.


 

Canon

Een Nederlandse commissie publiceerde een lijst van 50 kernbegrippen over de geschiedenis van Nederland. Deze canon moet jongeren een leiddraad bieden in de lessen geschiedenis. Marc Reynebeau zocht voor De Standaard tien-op-en-top Belgische begrippen bij elkaar en gooide ze in een quiz.


 

Wintertijd

Britse Outlook-gebruikers dubbelchecken binnenkort best de afspraken in hun agenda. Door een
bug in Exchange Server 2003 kunnen afspraken in de laatste week van oktober een uur verschuiven.
De laatste zondag van oktober is traditiegetrouw de start van de wintertijd. Oktober telt dit jaar echter 5 zondagen, terwijl de Microsoft-software uitgaat van 4 zondagen per maand. Daarom draait Exchange Server 2003 de klok een week te vroeg terug. Het probleem doet zich alleen voor op systemen die werken met de standaardtijdzone UTC (Greenwich Mean Time). Een patch kan het probleem verhelpen.


 

Klacht over onnozelheid

Blogster Joke van ,,Onnozelheid mag'' heeft een klacht aan haar been. Ze heeft ,,iemand serieus tegen de schenen heb geschopt''. Om wie het gaat, vermeldt ze niet letterlijk. Tussen de lijnen (en tussen de comments) valt op te maken dat het om Lieven Coppens gaat, lijsttrekker van Vlaams Belang Sint-Lievens-Houtem.

In de blogbijdrage ,,egopolitiek'' haalde ,,Onnozelheid mag'' twee weken voor de verkiezingen jeugdherinneringen op. ,,Ik heb er 5 jaar samen mee op de bus gezeten [...]. ‘t Was in den tijd een rasechte nerd met een brilletje en een groot aantal jeugdpuistjes. Een geluk dat hij nog redelijk goed kon voetballen of hij was jammer genoeg een gewillig pestslachtoffer geweest; allesbehalve een benijdenswaardig persoontje dus.''

Coppens wil nu dat ze die eerdere post verwijdert, en excuses publiceert. Joke ontving per aangetekende brief een uitnodiging voor een gesprek. Een dag later stond de politie al aan haar deur, met een oproep zich bij de politie te melden om een verklaring af te leggen.

De bijdrage staat nog steeds online. Of de bijdrage de resultaten van de verkiezingen heeft beïnvloed, valt te betwijfelen. Coppens werd verkozen met 183 voorkeurstemmen.


 

Hete laptops

Een mens zou voor minder het gebruik van een laptop afzweren. Blijkbaar is de laptop-op-schoot-houding niet alleen slecht voor de vruchtbaarheid, een mens kan er zich ook lelijk aan verbranden. Nu hadden wij zo onze bedenkingen bij dit geval uit 2002, maar ene Alfredo Melloni heeft zijn handen blijkbaar lelijk verbrand aan zijn MacBook Pro. En Apple is daar uiteraard niet zo happy mee en verwijderde een berichtje van Melloni over het voorval prompt van zijn forum.

(via The Inquirer)


 

Nog meer lallen met Michel Daerden

Fk181006aDe hype rond de beschonken PS-minister Michel Daerden blijft maar duren. De man heeft nu ook twee pagina's op MySpace gekregen. Naast de filmpjes van de zatte minster in de tv-studio (met en zonder zoon Frédérique) kan je er ook eerdere, illustere uitspraken van Daerden bekijken. Een beetje voorspelbaar, maar erg leuk zijn ook de remixen op basis van Daerdens meest doorzopen quotes (de 'Frederic Remix Mix' is een aanrader).

Michel Daerden is trouwens al langer een internetfenomeen, zo blijkt. Zo bestaan er wallpapers à la Warhol en er is zelfs een 'Michel Daerden'-skin voor het game The Sims.


 

Together since 1957

Together since 1957. Die slogan siert het logo waarmee de Europese Unie in de lente van volgend jaar de festiviteiten naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het verdrag van Rome wil kleuren. Het ontwerp is van de 23-jarige Poolse kunststudent Szymon Skrzypczak. De audiovisuele dienst van de EU heeft een speciale website opgezet voor de 50ste verjaardag. Daar vindt u naast de tien finalisten van de logowedstrijd ook een aantal historische filmpjes zoals de speech van Robert Schuman op 9 mei 1950.


 

Reuters op Second Life

Fk171006c Het online rollenspel Second Life is uitgegroeid tot een van de hotspots van het internet. De (iets minder hotte) popgroep Duran Duran maakte er al zijn opwachting en fans van U2 hebben er met wat knip- en plakwerk een 'echt' U2 concert georganiseerd. Ook steeds meer bedrijven springen op de kar. Jongste in de rij is het persagentschap Reuters, dat zopas een virtueel kantoor in Second Life heeft geopend.

Vanaf morgen verspreidt Reuters nieuws uit de buitenwereld voor Second Life-bewoners in tekst-, foto- en videoformaat. Omgekeerd brengt het persagentschap ook nieuws uit Second Life op een speciale website. Reuters-correspondent Adam Pasick wordt de eerste virtuele nieuwschief. Daarvoor gebruikt hij een virtueel alter ego met de toepasselijke naam 'Adam Reuters'.


 

Ten Doorn

Het college O-L-V ten Doorn in Eeklo kwam eind vorige maand even in het nieuws toen een filmpje van een schoolgevecht opdook op het internet. Een nieuw filmpje bewijst dat het er op de school ook vredelievend aan toegaat: Picknick @ Ten Doorn.

VTM berichtte dit weekend trouwens over een nieuw Belgisch gevecht dat op Youtube was opgedoken onder de titel Schlägerei in Verviers. Het zou gaan om beelden van een Tsjetsjeense jongerenbende.


 

One Day in History

Duizenden Britten werken vandaag mee aan het grootste Britse weblog. Het project One Day In History laat iedereen die dat wil vandaag een stukje bloggen. Het weblog dat zo ontstaat moet toekomstige historici een schat aan informatie bieden over het leven op een willekeurige dag in 2006. De dagboekbijdragen worden opgeslagen in de British Library en op web.archive.org/uk.


 

Tijd voor echte schoonheid

Dove heeft als onderdeel van de internationale Campaign for real beauty een filmpje online gezet waarin getoond wordt hoe het schoonheidsideeal van jonge vrouwen gemanipuleerd wordt. De boodschap is dat veel van de getoonde modellen niet echt zijn. De campagnesite heeft ook een Belgische variant.


 

Onderzoeksjournalistiek

Een mooi voorbeeld van onderzoeksjournalistiek. Wired-journalist Kevin Poulsen plukte een databank met seksuele delinquenten van een Amerikaanse overheidswebsite, schreef een computerprogramma en vergeleek de lijst met Myspace-profielen. Poulsen vond bijna 500 pedofielen die zich met hun echte naam en voornaam op Myspace hadden geregistreerd. Eén van hen, de 39-jarige Andrew Lubrano, werd dankzij het onderzoek van Poulsen gearresteerd en riskeert nu een 4de veroordeling voor seksueel misbruik. Lees het volledige artikel bij Wired.


 

Uw favoriete televisieserie

Volgend weekend publiceert De Standaard de televisieserie top 10 van de kenners (media-journalisten, tv-makers,...). Maar wat is volgens u de beste actuele televisieserie (op tv of te koop)?   

Update: de lijst werd aangevuld met enkele van uw suggesties.

Bekijk de resultaten


 

Blogger dwingt minister tot ontslag

De Zweedse minister van Handel Maria Borelius nam gisteren ontslag als minister en parlementslid. Borelius was pas een week minister, maar kwam de voorbije dagen zwaar onder vuur te liggen.
De bal ging aan het rollen nadat de Zweedse blogger Magnus Ljungkvist onthuld had dat Borelius in de jaren '90 wel genoeg verdiende om een schoonmaakster in het wit aan te nemen. De blogger kon aantonen dat het inkomen van Borelius en haar echtgenoot op dat moment ver boven het Zweedse gemiddelde lag.

De Zweedse blogosfeer reageerde trouwens geschokt op de affaire. Niet zozeer omwille van de onthullingen van Magnus Ljungkvist, wel omdat de krant Expressen het werk van Ljungkvist als 'eigen onderzoek' verkocht.

De round-up van de scandalitis rond Borelius kan u lezen op Wikipedia.


 

Treinsurfen

Blijkbaar dé rage van het moment: treinsurfen. Waaghalzen klimmen op het dak van een rijdende trein en moet al 'surfend' bruggen en bovenleidingen ontwijken.  Het VRT-nieuws sloot gisteren af met redelijk spectaculaire beelden van treinsurfers in Soweto. Ook het filmpje van een Duitse leukemiepatiënt, die de laatste dagen van zijn leven avontuurlijk wilde doorbrengen en meesurfte op een ICE-trein (topsnelheid: 250 km/u), is de moeite waard.  Vooraleer u er zelf aan begint: treinsurfen is  (ook bij ons) verboden en het loopt niet altijd goed af.


 

Rock for Darfur

Het lijkt erop dat humanitaire organisaties zich stilaan bewust worden van de mobiliserende kracht van het internet. Na de Verenigde Naties en Youtube, slaan nu ook Myspace en Oxfam de handen in mekaar. Samen organiseren ze Rock for Darfur, een concertreeks om de aandacht te vestigen op de humanitaire crisis in Sudan. Op 21 oktober zijn er verspreid over Noord-Amerika concerten van onder meer Alice in Chains, Jamie Cullum en Ziggy Marley. Acteur Samuel L. Jackson zal in een videoboodschap kijkers bewust maken van de crisis in Darfour. Meer info op het Myspace-profiel van Rock for Darfur.


 

Rakelings

Het Britse Ministerie van Defensie is niet opgezet met dit filmpje op Youtube. Daarop is te zien hoe een Brits gevechtsvliegtuig in Afghanistan rakelings over een soldaat scheert. Deze piloot vliegt echter nog net iets lager.


 

iPod nano RED Special Edition

Product Vanaf vandaag verkrijgbaar: de iPod nano RED Special Edition. Van elke verkochte rode iPod gaat er 10 dollar naar het Wereldfonds voor de bestrijding van hiv en aids in Afrika.


 

Spam

Het Europese handelsmerkenbureau  heeft een claim van vleesfabrikant Hormel Foods Corporation afgewezen.  Hormel wilde het woord spam als handelsmerk laten vastleggen, maar haalde bakzeil. Volgens het merkenbureau blijkt uit een zoektocht met Google dat "de meest evidente betekenis van het begrip 'spam' zonder twijfel ongevraagde, veelal commerciele e-mail is en niet een benaming voor ingeblikte gekruide ham."


 

Tijdcapsule

Yahoo is op zoek naar een nieuwe locatie voor de lanceringen van een tijdcapsule. Begin deze week kondigde het bedrijf aan dat het tussen 25 en 27 oktober vanop de de Zonnepiramide in Teotihuacan in Mexico een tijdcapsule met een laser de lucht zou in schieten. De capsule zou gevuld worden met foto's, teksten en audio- en videofragmenten van internetgebruikers anno 2006. De beelden zouden ook op de piramide geprojecteerd worden.

Volgens Yahoo was de piramide de ideale drager voor de beelden van nu, maar dat was zonder de Mexicaanse autoriteiten gerekend. Het land vreest dat de piramide, een archeologische schat en een belangrijke toeristische trekpleister, bij de lancering zal beschadigd worden.

Overigens kan iedereen nog tot 8 november een bijdrage leveren aan Yahoo!'s Time Capsule-project.  De inhoud van de tijdcapsule zal geopend worden in 2020, bij de 25ste verjaardag van Yahoo.


 

VN gebruikt Youtube

Drie Youtube-sterren steunen Stand Up Against Poverty de VN-campagne tegen armoede. Dit weekend worden in het kader van die campagne overal ter wereld demonstraties georganiseerd. Die moeten de wereldleiders herinneren aan hun belofte om de milleniumdoelstellingen te halen.

De Verenigde Naties zochten een aantal videomakers aan om korte filmpjes rond de campagne te maken. Naast de Youtube-beroemdheden Lonelygirl15, Virtual Magician en Renetto, leverde ook de Dave Matthews Band een bijdrage.


 

Wikipedia in China

Totaal onverwacht is de internetencyclopedie Wikipedia opnieuw bereikbaar vanuit China. Omdat Wikipedia zich weigerde te schikken naar de overheidscensuur, was de site al meer dan een jaar onbereikbaar voor Chinese surfers. Zonder enige aanleiding lijkt die blokkade nu opgeheven. Wikipedia is daarmee één van de weinige grote websites die ongecensureerd toegankelijk is in China. Google, Microsoft en Yahoo zijn ook in China aanwezig, maar dan wel met gestripte versies van hun mail-, blog- en zoekdiensten. Op de Chinese versie van Google is bijvoorbeeld niets te vinden over het studentenprotest op het Tiananmen-plein in 1989. 


 

Utube

De overname van Youtube door Google bezorgt buizenfabrikant Utube nogal wat overlast. Blijkbaar vergissen nogal wat internetgebruikers zich in de schrijfwijze van de populaire videowebsite en surfen naar Utube.com in plaats van Youtube.com. De site van Utube bezweek de voorbije dagen al een aantal keren onder de stroom bezoekers. Het bedrijf is wel bereid om zijn domeinnaam te verkopen. Wie tussen de 2 en de 3 miljoen dollar ophoest, krijgt mogelijk een lucratief adres in handen.


 

Nieuwe trend?

Het Nederlandse For Him Magazine probeert er op slinkse wijze voor te zorgen dat de website rond de verkiezing van het buurmeisje van het jaar niet wordt geblokkeerd binnen bedrijfsnetwerken. De site ook bereikbaar via het schijnbaar onschuldige adres www.overoverwerken.nl. En welke baas heeft er nu iets op tegen dat zijn werknemers zich informeren over overwerken?


 

,,Two kings have gotten together''

De Youtube-oprichters geven in een eigen video uitleg over de overname van hun site door Google. Al lijken ze hun toelichting (,,Two kings have gotten together'') vooral lachwekkend te vinden.


 

Slechte smaak

Een campagne van de Britse Campaign Against Living Miserably zorgt voor nogal wat opschudding over de plas. Met een beeld van de zelfmoordaanslagen van 7/7 vraagt de organisatie aandacht voor de zelfmoordproblematiek. Wat bij nabestaanden en overlevenden van de aanslagen op onbegrip wordt onthaald.


 

Best of YouTube

Google heeft gisteren de populaire website YouTube opgekocht. Op die site kan je allerhande filmpjes bekijken en ook je eigen video's posten. Bezoekers maken er massaal gebruik van om hun favoriete videoclips en ander televisiemateriaal op te plaatsen. Op die manier is YouTube uitgegroeid tot een soort virtueel geheugen van de popcultuur. Maar wat kan je er zoal op terugvinden? We zetten enkele categorieën op een rij.


 

Google

Gelanceerd zonder er vooralsnog veel ruchtbaarheid aan te geven: Google Docs, een online tekstverwerker. Vanop de Google Docs homepage kan u trouwens ook uw Google Spreadsheets beheren.


 

Dat moet gevierd!

Fk111006c

Waals minister Michel Daerden boerde tijdens de verkiezingen erg goed in zijn thuishaven Ans. Zijn PS haalde er een absolute meerderheid, wat Daerden uitgebreid gevierd moet hebben, getuige dit filmpje. Tijdens een RTBF-interview zondagavond kan hij zich tekstueel nog enigszins staande houden, maar de wegdraaiende, glazige oogjes en een kamerbrede glimlach verraden flink wat promiles in zijn bloed. Het lijkt alsof hij elk moment in schateren kan uitbarsten maar dat gebeurt (helaas) niet. Een professional dus, zelfs als hij tipsy is.

Het filmpje werd gisteren gebust en is sindsdien al meer dan 50.000 keer bekeken. Daarmee is het op de miljoenensite YouTube een van de best bekeken filmpjes van de dag. Faut le faire.


 

VPRO-kijken op YouTube

De filmpjessite YouTube lijkt nu echt begonnen aan een 'operatie legalisatie'. Sinds gisteren heeft het een rij samenwerkingsakkoorden op zak met content-leveranciers Universal, Columbia en Sony BMG. Ook de Nederlandse omroep VPRO springt nu op de trein. Het wil zijn programma's op termijn aanbieden via YouTube en Google Video. Dat vertelt Erwin Blom, hoofd digitaal van de VPRO, in een interview met <i>De Nieuwe Reporter</i>. ,,Je moet zijn waar het publiek is'', vindt Blom.


 

,,Je moet zijn waar het publiek is''

Terwijl aan de andere kant van de oceaan een deal gesloten werd tussen Google en Youtube, laat Erwin Blom, hoofd digitaal van de VPRO, verstaan dat de Nederlandse omroep binnenkort ook programma's via beide videowebsites wil aanbieden.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs