Uitgetrapt

Zonder twijfel de beelden van de dag. Het tweede doelpunt in de vriendschappelijke wedstrijd Polen-Columbia. Dat werd namelijk gescoord door de keeper van Columbia na een uittrap. Polen verloop de match met 1-2.


 

Killer internet

Stel, je koopt een splinternieuwe computer, je begeeft je op het internet en je probeert 'm zo gauw mogelijk om zeep te helpen door op alle mogelijke pop-ups te klikken, zoveel mogelijk verdachte e-mails aan te klikken en zoveel mogelijk ranzige filmpjes binnen te halen. Hoe lang denk je dat je pc mee zal gaan?


 

Luna on my mind

Op 1 bij 16+, de Vlaamse variant van Youtube, het liedje Luna On My Mind van The Patrick's Hot Sugar Juice Band. Een aantal leerlingen van het Koninklijk Atheneum in Sint-Niklaas die een nummer schreven over de gebeurtenissen in Antwerpen. Hier gratis te downloaden. De tekst van het nummer leest u hier.

(via Tom Bogman)


 

Evolution of dance


 

Vrijheid Blijheid

Nederland is een nieuwe politieke partij rijker. De NVD - Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit - heeft als opvallendste programmapunt het legaliseren van seks met minderjarigen. Het beveiligingsbedrijf NVD is niet zo blij met de naam van de pedofielenpartij en overweegt gerechtelijke stappen.


 

Autoloze zondag

Amerikanen worden via de campagne Don't drive on Sunday opgeroepen om hun auto op zondagen binnen te laten staan. De makers van de site willen daarmee protesteren tegen ,,hebzuchtige oliemaatschappijen'': per gallon (3,8 liter) betalen Amerikanen nu ongeveer 2,8 dollar. En dat is te veel. Don't drive on Sunday heeft de Amerikaanse kerken opgeroepen om speciale buslijnen in te leggen of carpooling te organiseren zodat kerkgangers zonder auto naar de kerk kunnen.

Ook bedrijven proberen in te pikken op de dure brandstof. Met het Fuel Price Protection Program betaalt General Motors de meerkost terug wanneer de benzineprijs boven de 1,99 dollar gaat.


 

Wembley

Leuke stunt van schrijver Richard Osinga. Op 1 juni verschijnt zijn derde roman Wembley. Osinga wil de hele roman ook on line publiceren. Niet in één stuk, wel in 206 korte stukjes op evenveel weblogs. De bedoeling is dat de weblog die een stuk publiceert, linkt naar de weblog waar het volgende stuk wordt gepubliceerd. Wie zich aanmeldt, krijgt onmiddellijk stuk tekst om op zijn weblog te publiceren. Wij publiceren hieronder alvast stukje 97.


 

Wraak

Een Brit die werd opgelicht bij de aankoop van een laptop op eBay heeft wraak genomen op de verkoper van de computer. De Brit betaalde 850 euro voor een laptop die niet bleek te werken. De Brit slaagde erin om de laptop opnieuw aan de praat te krijgen en opende een blog waarop hij de identiteit van de verkoper onthulde. Verder publiceerde hij ook pornografisch materiaal dat nog op de harde schijf van de laptop zou gestaan hebben. De verkoper overweegt nu een klacht wegens smaad.


 

De Volkskrant 4.0

De Nederlandse krant De Volkskrant pakt vandaag uit met een kraakverse website. Grootste vernieuwing is het eigen journaal dat de krant dagelijks klaarstoomt op VK.tv. Je kan de video's ook downloaden naar bijvoorbeeld een iPod. Daarnaast publiceert De Volkskrant elke middag om 16 uur een digitale kranteneditie: het nieuws van de dag kan je op A4-formaat afprinten.

Het commentaar, de brievenrubriek en de recensies staan open voor reacties van surfers, die trouwens ook al een tijdje hun ei kwijtkunnen op een eigen weblog. De verplichte registratie om artikels te kunnen lezen is afgeschaft, de papieren krant en het archief blijven echter enkel toegankelijk voor abonnees.


 

Tour de France

Tour_de_france2006_2

Het volledige parcours van de Tour De France 2006 is in kaart gebracht op Google Earth, zo meldt het Google Earth Blog. De folder in Google Earth bevat alle afzonderlijke etappes, via de pan- en tiltfunctie in Google Earth kan je het volledige parcours in 3D bekijken. Loveoirs heeft verschillende voorstellen om nog meer functies toe te voegen, zoals foto's van Flickr en de exacte posities van de renners tijdens de koers. De benodigdheden om het parcours te bekijken: de software van Google Earth en de link naar de Tour de France-kaarten.


 

De vier seizoenen

VTM start op 20 juni met het digitale kanaal VTM Zomer, een tijdelijk proefproject met een volwaardige programmering. ,,Wij zouden van dit proefproject graag een weerkerend initiatief maken'', zegt Peter Quaghebeur, directeur-generaal van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa).

Voor elk seizoen een eigen digitaal kanaal? De informaticadienst van de VMMa heeft alvast ook de domeinnamen vtmlente.be, vtmwinter.be en vtmherfst.be geregistreerd bij DNS.


 

Miss Belgian Earth


 

Politieblog

De hulpdiensten van Los Angeles hebben de blogosfeer ontdekt. Na de brandweer heeft nu ook de politie een eigen blog.


 

Webcensuur

Ook Amnesty International bindt de strijd aan met censuur op het internet. Amnesty vierde de voorbije dagen zijn 45ste verjaardag en greep die gelegenheid aan om een petitie tegen webcensuur te lanceren. Amnesty roept iedereen ook op om informatie die gecensureerd werd over te nemen. Op die manier wordt de censuur omzeild.


 

Caïro blogt

Alaa Abd El-Fatah, de Egyptische weblogger die in 2005 de Reporters Without Borders-award won en begin deze maand achter de tralies vloog, blijft artikels schrijven voor het weblog Manalaa. Sinds zijn arrestatie verschenen al drie teksten van zijn hand: ,,I expect to spend no less than a month here. I'm sure that's enough time to see all the ugly sides of prison, to be genuinely depressed.''

De geschreven stukjes worden uit de gevangenis gesmokkeld, het is zijn vrouw, Manal Hassan, die de teksten publiceert op het weblog. Hassan en El-Fatah streven democratische hervormingen na in Egypte.


 

Karaoke

Na de winst in het Eurovisiesongfestival hebben de heren van Lordi nu ook het wereldrecord karaoke zingen verbroken. Ruim 80.000 mensen zongen vrijdagavond in Helsinki mee met Hard Rock Hallelujah. Wat u zich daarbij moet voorstellen, kan u hier bekijken.

(via Yet Another Blog)


 

Apple verliest bronnenstrijd

PowerPage en AppleInsider, twee weblogs die in 2004 vertrouwelijke informatie over Apple-producten onthuld hebben, moeten hun bronnen dan toch niet bekendmaken. Dat heeft een rechtbank in Californië vrijdag beslist. Omdat het First Amendment van de Amerikaanse grondwet de vrijheid van meningsuiting garandeert oordeelde de rechtbank dat ook online journalisten, net als gewone journalisten, het recht hebben om bronnen geheim te houden.

Een lagere rechtbank besliste verleden jaar dat Apple inzage mocht krijgen in het e-mailverkeer van de beide weblogs om te weten te komen wie de informatie had gelekt. Die beslissing leidde tot heel wat protest en de twee weblogs kregen de steun van Amerikaanse kranten, het persagentschap Associated Press en de burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation.


 

,,Web 2.0'' verboden

O'Reilly, die voor een conferentie in 2004 als eerste de term web 2.0 gebruikte, heeft beslist de term vast te leggen als trademark. Een Ierse non-profit organisatie kreeg al een brief van de advocaten van O'Reilly in de bus wegens het gebruik van de term ,,Web 2.0'' in de titel van één van haar evenementen. De bekendmaking leidde tot een storm van protest op verschillende weblogs, O'Reilly haar standpunt ondertussen genuanceerd.
 

iDon't

Sandisk, de maker van ondermeer geheugenkaartjes, heeft een anti-iPodwebsite opgestart om haar eigen mp3-speler te promoten. De site roept in een ,,manifest'' de vrije denkers, tegendraadse en ontevreden mensen op om zich te verzetten tegen het ,,iTatorship''. Andere sites in deze categorie zijn Anything but iPod en iPod's Dirty Secret.


 

Machtsstrijd

Zowel Microsoft als Google hebben de jacht geopend op MySpace, een Amerikaanse communitysite met meer dan 80 miljoen gebruikers. MySpace is - net zoals andere veelbezochte websites - een gegeerd doelwit voor de twee zoekreuzen: ze hopen meer advertenties te kunnen weergeven en dus extra inkomsten aan te boren. In een vorige machtsstrijd werd Google nog geklopt door Microsoft: online winkel Amazon verruilde begin mei de zoekdiensten van Google door Microsofts Windows Live Search. Een opsteker voor Microsoft want het bedrijf investeerde de voorbije jaren miljoenen in haar zoektechnologie in de hoop Google te kunnen kloppen.

Maar Google voelt ook de hete adem van concurrent Yahoo! Die zoekmachine kondigde deze week een overeenkomst aan met veilingsite eBay. Yahoo! mag de komende jaren exclusief advertenties en gesponsorde koppelingen op eBay plaatsen. Voorheen mocht Google die advertenties verzorgen.


 

Hillary's iPod

iPods zijn duidelijk in in de Amerikaanse politiek. Nu blijkt ook Hillary Clinton er eentje te hebben - gekregen van Bill. Hillary zegt zelf dat ze een kind van de jaren zestig en zeventig is, ze heeft dan ook veel nummers van The Beatles, The Stones en The Eagles staan.


 

Lyricwiki

Voor alles is er tegenwoordig een wiki, een website die door iedereen kan aangepast worden. Nieuw is deze Lyricwiki met een hoop liedjesteksten.


 

Google News dumpt conservatieve sites

Google News heeft conservatieve Amerikaanse websites uit haar nieuwsaanbod geschrapt. Het gaat ondermeer om The New Media Journal, MichNews.com en Jawa Report. Google heeft de sites gemeld dat er verschillende klachten waren binnengelopen omdat er haat verkondigd werd. The New Media Journal heeft het over discriminatie en censuur en vindt dat Google het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet (vrijheid van meningsuiting) aan haar laars lapt. De geblokkeerde sites hebben als reactie een anti-GoogleSearch Engine Index op poten gezet.

De Belgische website Brussels Journal wordt wel nog opgepikt door Google News. Paul Beliën moest verleden week een tekst van die site verwijderen op vraag van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR).


 

White Cola

Frisdrankenfabrikant Coca Cola gaat in zee met White Stripes-voorman Jack White. White schreef de muziek voor een reclamespotje (lange versie / korte versie) dat (voorlopig?) enkel in Australië uitgezonden wordt. En dat blijkbaar niet door iedereen wordt gesmaakt.

(via de weblog van de AB)


 

Prepare your hair

Deze vindt u binnenkort ongetwijfeld ook in uw mailbox. Helemaal nieuw is het filmpje dat terugbelt natuurlijk niet.


 

Lordi

Wie niet gezien heeft hoe de Finnen van Lordi zaterdagavond op overtuigende wijze Athene (en de rest van Europa inpakten) kan terecht bij Youtube. Daar vindt u naast het optreden tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival (ingeleid door Terry Wogan), het optreden tijdens de halve finale en de officiële videoclip ook een hoop ander videomateriaal van de groep. Wie de groep persoonlijk wil feliciteren kan terecht op Myspace. De tekst van het winnende nummer kan u hier vinden.


 

,,Error 404'' wordt censuurwapen

Het Nederlandse weblog Sargasso vergelijkt de openlijke censuur van China met de subtielere aanpak van dissidente meningen in Wit-Rusland. China blokkeert specifieke websites of schrapt bepaalde zoekwoorden. Dalai Lama levert in de Chinese versie van Google bijvoorbeeld maar een fractie op van de zoekresultaten elders.

Wit-Rusland probeert de schijn van een democratisch land in ere te houden. Het land censureert niet openlijk maar legt websites op strategische momenten - bij verkiezingen - plat. Doordat het land slechts één internetprovider heeft kan het Ministerie van Telecommunicatie ingrijpen waar nodig. Op de vooravond van de verkiezingen in 2001 sloot de provider  de websites af van de grootste onafhankelijke kranten en mensenrechtenorganisaties. Twee sites van de oppositie werden tussen 19 en 25 maart aangevallen waardoor surfers een traditionele error 404-pagina te zien kregen. ,,Dit alles om de indruk te wekken dat de betreffende website niet door de overheid wordt geblokkeerd maar gewoon niet goed functioneert'', aldus heb weblog Sargasso.


 

Boterhammen game

,,Je kunt moeilijk een game maken over boterhammen smeren'', aldus (pdw) in  DS Weekend.  Missschien niet voor Playstation, maar Disney doet het on line met  Sandwich Stacker. En Scooby-Doo probeert zich een Monster Sandwich bijeen te spelen. Nog meer boterhammenpret bij Games.nl  en Funschool.


 

,,Shock exit''

Ons Kate is er niet bij, en bij de BBC zijn ze er echt niet goed van. Troost uit onverwachte hoek.

Van de Britse inzending moeten we overigens ook niet veel verwachten, aldus Ian Cleverly op Comment is Free (The Guardian).


 

Mobile D'Or

Terwijl in Cannes de strijd om de Gouden Palm is losgebarsten, maakt het Brusselse festival Zomerpret zich op voor haar eerste Mobile Film Festival.  Van 1 tot 22 juni kan iedereen filmpjes van maximum 1 minuut insturen. Enige voorwaarde: de filmpjes moeten gemaakt zijn met een mobiele telefoon. Op 23 juni wordt de winnaar van de Mobile D'Or bekendgemaakt.


 

Vista

Microsoft heeft een stukje software klaar waarmee u kan testen of uw huidige pc klaar is voor Windows Vista.

(via Computeridee)


 

Geen bloempjepluk

"laten we samen dit kruiswoordraadsel invullen"

"en dat andere voor morgen laten" (...)

"ik wil je kussen, maar je niet bezoedelen"

"ik wil je omarmen zonder mijn respect voor jou te verliezen"

"om lief te hebben, moet je kunnen wachten, kunnen wachten, kunnen waa-aa-aachten"

refrein: "Ik hou van laura, maar ik zal wachten tot het huwelijk" (...)

en nog: "ik ga deze bloem niet plukken" (...) "mijn geduld zal beloond worden" (...)

En zo gaat dat nog een tijdje door. Behoorlijk kleffe songtekst, denk je dan, en dan heb je de videoclip nog niet gezien, waarin twee jongens en twee meisjes in een soort Happy Days-meets-Grease-achtige preconciliaire fiftieslook hun liefde voor en voornemen tot prehuwelijkse kuisheid uitzingen. Amo a Laura ('ik hou van Laura') van het groepje Happiness is - in deze tijden van rapteksten en video's vol gangsta's, pimps en trilbillende halfnaakte bitches en hoes - een ware hype in Spanje: het nummer is al meer dan 1,6 miljoen keer gedownload van de site van de Asociación Nuevo Renacer - Por Una Juventud Sin Mácula ('Vereniging De Nieuwe hergeboorte - Voor Een Onbezoedelde Jeugd').

Dat op de site een hoop 'educatieve alternatieven voor het kijken naar MTV' staan en dat de website als adres nomiresmtv.com ('kijknietnaarmtv.com') heeft, maakt meteen duidelijk dat het hier om een clevere campagne van MTV España gaat, die alvast in de blogósfera vlot over de eh... tong gaat.


 

WTC

Als de Da Vinci Code dé filmhype van het voorjaar is, dan wordt World Trade Center van Oliver Stone dé film van het najaar. De film gaat begin augustus in première in de Verenigde Staten en is vanaf 27 september ook bij ons te zien. Hier is alvast de trailer.


 

Condi

Wat haar baas op zijn iPod heeft, weten we al een tijdje. Nu kennen we ook de favorieten van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice. Rice mocht voor de Bono-editie van The Independent haar tien favoriete nummers ooit kiezen. Naast klassieke muziek is er plaats voor onder meer U2 (alles), Elton John (Rocket Man), Aretha Franklin (Respect) en Kool And The Gang (Celebration)


 

Wifi Park

Goed nieuws voor wie binnenkort naar New York reist. Vanaf eind juli kan u in het grootste deel van het 340 hectare grote Central Park draadloos internetten.


 

Barcamp

Nog enkele dagen tot Barcamp Brussels. Barcamp is een interactieve conferentie. Alle deelnemers moeten ofwel zelf een presentatie geven ofwel meewerken aan de presentatie van iemand anders. Deelname is overigens gratis.

Een veertigtal mensen is op dit moment ingeschreven. Daarbij heel wat 'bekende namen' uit de Vlaamse blogosfeer: organisator Peter Forret, Luc Van Braekel, Miel Van Opstal, Pieter Baert, Cindy De Smet, Ine Dehandschutter, Clo Willaerts, ...). Ook Bruno Lowagie, wiens programma i-Text gebruikt wordt in Google Calendar zal er zijn.

Een overzicht van alle behandelde onderwerpen vindt u hier. De voorbereidingen kan u volgen op de Barcamp Blog. Meer info op de Barcamp wiki.


 

,,Ietwat overdreven''

Onrust in Nederland: het internetmagazine Planet Multimedia legde verleden week de kwetsbaarheid van het Amsterdam Internet Exchange bloot. Een internet exchange is een knooppunt waar ondermeer internetproviders (isp's) verbonden zijn met internet. Het Amsterdam Internet Exchange behoort tot de grootste internetknooppunten van de wereld, samen met Londen en New York. ,,Loop met een doos vol explosieven de Amsterdam Internet Exchange binnen en even later trilt het internet op zijn grondvesten'', schrijft Planet Multimedia.

Overroepen? ,,Het is toch ietwat overdreven'', zegt Jan Torreele, de technisch directeur van Belnet dat BNIX uitbaat. BNIX is het Belgisch internetknooppunt waar ondermeer Telenet, Belgacom, Scarlet, Versatel en Dexia mee verbonden zijn. ,,Een internet exchange is niet de enige manier waarop isp's verbonden zijn met internet. Bij een ramp zou het internet dus wel nog functioneren, maar misschien iets minder performant'', aldus Torreele. Hij verwijst daarvoor naar de aanslagen op het World Trade Center in New York. Daar werd een belangrijk internetknooppunt geraakt, maar de impact bleef miniem: ,,Eindgebruikers zullen daar niets van gemerkt hebben''.


 

Wiki

De online encyclopie Wikipedia heeft inmiddels ook een pagina over Hans Van Themsche, de jongeman uit Wilrijk die vorige week een meisje van twee en haar Malinese kinderoppas doodschoot. Enkele uren na de pagina over Van Themsche werd trouwens ook een pagina aangemaakt over het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI), de school waar Van Themsche studeerde.


 

Oeps

De Britse openbare omroep BBC stond vorige week met de billen bloot. De BBC had computerexpert Guy Kewney uitgenodigd om te praten over het vonnis in de rechtzaak van Apple vs Apple. Terwijl Kewney in de lobby van de BBC zat te wachten op iemand van het studiopersoneel, zag hij plots een iemand anders geïntroduceerd worden als Guy Kewney.

De man in kwestie zat luttele minuten voor Guy Kewney in de lobby van de BBC te wachten voor een jobinterview. Guy Goma had gesolliciteerd voor een informaticafunctie. Toen iemand van het studiopersoneel de naam Guy Kewney afriep, dacht Goma dat het zijn beurt was, stak zijn hand op en volgde het BBC-personeelslid.Tot zijn grote verbazing werd de man even later door journaliste Karen Bowerman aan de tand gevoeld over een rechtzaak waar hij niet meteen veel van afwist. Hoe dat afliep, kan u hier bekijken. Het relaas van Guy Kewney leest u op zijn blog.

Update: het filmpje werd verwijderd van Youtube, maar kan nog altijd bekeken worden op Google Video.


 

Tijd te veel

In de reeks ,,veel te veel tijd''; foto's van mensen die doen alsof ze dood zijn.


 

Geen porno, wel telefonie

Het ICANN, de organisatie die over de toekenning van domeinnamen beslist, heeft een nieuwe domeinextensie in het leven geroepen: .tel. Het Britse bedrijf Telnic heeft de voorkeur gekregen van het ICANN om de nieuwe domeinnamen te beheren. Bedrijven en particulieren zullen het .tel-top level domein (TLD) kunnen gebruiken om hun e-mailadressen, telefoonnummers en profielsites te kunnen beheren.

Verleden week nog kaatste het ICANN het plan af om de speciale domeinextensie .xxx voor pornosites in te voeren. Nu nog afwachten of het ICANN zich ooit over een extensie genre .vl, .vla of .fla zal moeten buigen: 4349 surfers hebben al de petitie van de Jonge Vlamingen getekend. De separatistische organisatie wil de overheid aanporren om een aanvraag bij het ICANN in te dienen voor zo'n Vlaamse domeinextensie. De jongerenafdelingen van N-VA, Spirit en Vlaams Belang steunen de petitie.


 

Dvd-speurhonden

De Britse Federation Against Copyright Theft, heeft twee speurhonden getraind om dvd's te zoeken tussen ladingen vracht. Na acht maanden training hebben de twee labradors, Lucky en Flo hun diensten al bewezen op hub van FedEx op de luchthaven van Stansted. Volgens FACT doen de twee honden het goed. Helaas ruiken fake dvd's vooralsnog niet anders dan echte. 

(Via The Register.)


 

Google Trends

Vers van de pers: Google Trends, een tool waarmee u de populariteit van een zoekopdracht over een bepaalde periode kan bekijken. Net als bij Google Finance is bij een aantal belangrijke punten op de bijhorende grafiekjes meer info beschikbaar. Naar bin laden werd bv. het meest gezocht op 30 oktober 2004 toen Al-Jazeera een nieuwe video van de terroristenleider toonde.

De Google-blog kondigt verder ook Google Co-op en Google Notebook aan, maar die diensten zijn op dit moment (nog) niet beschikbaar.


 

Diana Blaine

Diana Topless foto's van een (vrouwelijke) professor op het internet. Wij vragen ons af hoe onze universiteiten zouden reageren mocht één van hun vrouwelijke lesgevers halfnaakt op het internet staan pronken. Een Nederlandse juf werd vorig jaar een weekje op non-actief gesteld.

De University of Southern California is in elk geval heel open van geest. Nogal wat studenten van literatuurprofessor Diana Blaine komen ook langs op haar weblog. Op de blog staat ook een reeks foto's van Blaine in niet-schoolse omstandigheden. Niemand had tot dusver aanstoot genomen aan een aantal foto's waarop Blaine topless poseert.


 

tom.com

Tom Cruise wil eigenaar worden van het domein tomcruise.com.  Cruise heeft bij het WIPO Arbitration and Mediation Center een zaak geopend tegen Alberta Hot Rods, het bedrijf dat de domeinnaam in 1996 (10 jaar geleden dus) registreerde. Alberta Hot Rods is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Het bedrijf verloor eerder al zaken rond alberteinstein.com, jrtolkien.com, kevinspacey.com, piercebrosnan.com en pamelaanderson.com.


 

Cheers

Zoekmachine Google zou morgen tijdens de jaarlijkse Google Press Day een berg nieuw speelgoed voorstellen aan de pers, waaronder een medische zoekdienst. De nieuwe dienst (in bètaversie, dat spreekt) zou qua opzet vergelijkbaar zijn met Google Finance (Bèta) dat eind maart op de rails gezet werd.

Google Health moet surfers sneller naar medische informatie leiden en vooral de medische sector een interessant platform bieden om te adverteren met de Google AdWords. Een lucratieve markt, ook in België. InSites Consulting becijferde dat een kwart van de Belgen gebruik maakt van het internet om medische informatie op te snorren.

Kosmix en Yahoo! Health bieden al langer een aparte zoekdienst aan om medische informatie terug te vinden.


 

Oscar voor Nederlandse muzieksite

De winnaars van de tiende editie van de Webby Awards - de Oscars voor websites - zijn vandaag bekendgemaakt. Fabchannel.com, een Nederlandse website waar je honderden concerten in Paradiso en de Melkweg kan herbekijken, valt in de prijzen in de categorie muziek. De Webby Artist of the Year is Gorillaz.

Dr. Robert Kahn, één van de grondleggers van het Internet die het TCP/IP-protocol ontwikkelde, wordt bekroond met de Webby Lifetime Achievement Award. MySpace.com, een populaire communitysite, volgt Flickr op als doorbraak van het jaar.

Andere bekende prijsbeesten zijn dit jaar Flickr, Google Maps, Google Earth en The Onion. BBC News volgt zichzelf op als beste nieuwssite, bij de krantensites grijpt de Guardian Unlimited naar de prijs van de jury. De voorkeur van het publiek gaat uit naar de site van de Washington Post.

De jury, waar ondermeer Matt Groening, Jamie Oliver en David Bowie in zetelen, kreeg dit jaar 5.500 inzendingen vanuit meer dan veertig landen. Meer dan 300.000 mensen brachten hun stem uit in 69 categorieën. In elke categorie is er telkens een prijs van de jury en de publieksprijs.


 

EU gaat .eu

De Europese Unie viert de Dag van Europa onder meer met een nieuwe webidentiteit voor de Europese instellingen. Vanaf 9 mei zullen de EU-websites bereikbaar zijn via een domeinnaam die eindigt op .eu. Vroeger eindigde de domeinnaam van Europese instellingen op .eu.int. Bedoeling is dat die adressen op termijn verdwijnen. Een overzicht van de oude en nieuwe adressen vindt u op www.europa.eu.


 

Aldi-notebook

Vanaf woensdag bij Aldi: een laptop aan de scherpe prijs van 799 euro. Het Nederlandse Diskidee controleert of u waar voor uw geld krijgt. Het Duitse computertijdschrift PC Welt onderwierp dezelfde laptop (weliswaar met 1024 ipv 512 MB ram-geheugen) eerder al aan een test.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs