Gent vs Leuven

  • Gepost op donderdag 22 december 2005 om 15:17
  • door Bart Van Belle
  • in Weblogs

Wat een eindejaarspoll al niet in gang kan steken. In de blogosfeer is een (vriendschappelijk) duel aan te gang tussen Gent.blogt en Drieduizend.be, de Leuvense fotoblog die door de lezers van Clickx Magazine tot weblog van het jaar werd uitgeroepen. Inzet is deze keer de titel van Weblog van het jaar volgens de lezers van De Standaard. Gent kwam eerst met een affichecampagne, maar Leuven volgde meteen, met de steun van de burgemeester.


 

Reacties

 Steven Noels zei op 22 december 2005 om 17:08

Bart: "de Leuvense fotoblog die door de lezers van Clickx Magazine tot weblog van het jaar werd uitgeroepen" klopt niet helemaal - dat was Herman en zijn schitterende Keuken, en niet 3000.be.

Manuel zei op 22 december 2005 om 19:02

ja maar herman is wel lid van drieduizend.
Maar allemaal stemmen voor drieduizend dus

 marlon vanco zei op 22 december 2005 om 22:07

Hallo. Ik ben een prille blogger, begonnen op 15 november 2005, bevredigend aantal bezoekers. Hoe ik op het idee kwam? Via "Gent blogt", toevalstreffer, maar wel meteen door de blogkoorts aangestoken.
De clou is dat ik een onvervalste Leuvenaar ben en de beheerders van "Leuven blogt" reeds een paar keer naar "Gent blogt" heb verwezen als voorbeeld hoe een stad al bloggend sociaal hyperinteractief kan zijn. In Leuven doet men het via een hokjessysteem waarin de modale stadsblogger zijn ding niet kwijt kan. En wat lees ik nu, tot mijn niet geringe verbijstering: het duel tussen Gent blogt en die Leuvense fotoblog... wel die laatste is mij totaal onbekend, nog nooit iets van gehoord, laat staan gezien, maar dat ligt uiteraard aan mij.
En ik die zo dweepte met dat "Gent blogt", ze lieten me ooit zelfs een niet onzacht, maar toch sportief, bloggevechtje met hen uitvoeren. Tja, ik voel me blogsgewijze vervreemd in Leuven. Toch maar effe dat fotoblog gaan opsnorren, wie weet zit dat beeldbedrijf hier wel vlak om het hoekje. Toch dank aan DS on line om mijn wereld weer wat kleiner en wijzer te maken. En zeker: merci Gent!

 Marsman zei op 22 december 2005 om 23:36

De beheerders van "leuven blogt"? Dan hebje het niet over "drieduizend" neem ik aan. drieduizend werkt immers met een open systeem, waarbij iedereen foto's naar een pool kan uploaden. Wij zijn dus zéker niet "Leuven blogt". Als je de Leuvense blog-wereld de laatste maanden in het oog hebt gehouden zou je zéker iets gemerkt hebben van drieduizend. Natuurlijk is het nooit te laat om nieuwe dingen te leren kennen! Veel plezier!

Duister (Stijn) zei op 23 december 2005 om 00:27

Idd.

&& dat de beste moge winnen!

Success!

mvg,
Stijn

Herman zei op 23 december 2005 om 09:22

Het lijkt mij een soort van zielige ego-strijd die wel goed aangeeft waar webloggen in Vlaanderen om draait : een wereld voor insiders waar enkel vrienden welkom zijn.
Dominiek.be schreef er een goeie week geleden een goed artikel over. En het verwondert mij niet dat het net dezelfde weblogs zijn die toen furieus op Dominiek's artikel reageerden.

Michel Vuijlsteke zei op 23 december 2005 om 12:02

Herman: ik hoop dat je je niet verkijkt op de toon van onze berichtjes errond.

Het is allemaal ironisch bedoeld, en hoegenaamd niet ernstig. Ik denk wel dat ik voor mijn collega's bij Gentblogt spreek als ik het iedereen in de lijst van genomineerden gun om te winnen--wat het ook moge betekenen, dat je zo'n poll wint, natuurlijk.

Wat jouw opmerking over de wereld van insiders betreft: tja. Ik heb al een paar jaar een weblog, maar tot begin dit jaar kende ik op één ex-schoolkameraad van tien jaar geleden na, niemand van die mensen "in 't echt".

Nu ik er wel een aantal ken, betekent dat dan dat wij dat angstvallig moeten verborgen houden? Weblogs zijn uniek in die zin dat iedereen op géén tijd en volledig gratis zijn ding kan doen. En weblogs zijn net zoals de rest van de wereld--een werkplaats, een café, een vereniging--in die zin dat het van jezelf afhangt hoe en in welke mate je meedoet.

Je zegt dat alleen vrienden welkom zijn. Hoe bedoel je dat dan? Je hebt een weblog proberen beginnen maar het mocht niet? Je hebt commentaar gegeven op een weblog maar het is uitgewist omdat je geen vriend was?

 marlon vanco zei op 23 december 2005 om 12:44

Hallo Herman,

Ik ben het niet helemaal met je eens, ik onderschrijf eerder de mening van Michel V.: de nagel op de kop (zoals hij het formuleert). Je haalt ook een extreem slecht voorbeeld aan in de persoon van "egotrippertje" Dominiek. Om een lang zaagverhaal kort te maken: lees mijn twee items dd 17/12 die ik gewijd heb aan de Dominiek-problematiek: "Dommenikke" en "Solitude". En daarbij speel ik niet op de persoon van Domi, maar op zijn systeem. Aan jou, Herman, gun ik een hartelijk welkom in bloggersland. Doe je ding, zoals Michel V. het hierboven treffend stelde. Ik kom je zeker opzoeken en geven wel eens feedback.

 marlon vanco zei op 23 december 2005 om 12:49

@Marsman

Dank voor de info man, the blame was on me.
Wat niet wegneemt: "Gent blogt" is perfect zoals een stadsblog zou moeten zijn, dat missen wij in Leuven. Ik heb echter uit goeie bron dat er een aanpassing zou kunnen gebeuren, maar niet meteen wegens budgetaire redenen. Succes met jullie fotoblog, ik kom voortaan regelmatig piepen.

Sponzen Ridder zei op 23 december 2005 om 14:38

@BvB: ere wie ere toekomt, het was de wereldkeuken(.be) die de weblog van het jaar heeft gewonnen bij Clickx.

Drieduizend(.be) heeft niet bij Clickx gewonnen, maar bij De Standaard. Of dat zou toch mogen (ahum).

Pietel zei op 23 december 2005 om 18:08

Zoals Michel zegt: 't is voor de leut. Dronken mensen plassen in andermans brievenbus om zich creatief uit te leven, wij doen het op onze manier.

Drieduizend krijgt door de buzz enkele bezoekers bij, gentblogt enkele bezoekers erbij, de poll van DSO bezoekers extra, iedereen blij! Maakt niet uit wie wint.

Dominiek gaf er trouwens kritiek op en kreeg ook wat extra aandacht. Dominiek ook blij. Tanguy V. deed zelfs een schampere poging, maar helaas...

'K ben nog steeds aan het wachten tot iemand LeuvenBlogt opricht. Misschien je vrienden eens aanspreken en aan de slag gaan Marlon Vanco?

 marlon vanco zei op 23 december 2005 om 18:22

@Pietel,

"Leuven Blogt" bestaat hoor, maar onder een alternatieve vorm, bijdragen kunnen enkel over afgelijnde onderwerpen (horeca, historica, favoriete plekjes e.a. hokjes), maar er is geen algemeen forum, geen platform voor vrije bloggers (of is het nu opeens "loggers", weet het zelf ook niet meer). Zelf ga ik geen enkel initiatef nemen, ik ben een kleine zelfstandige en dat wil ik zo houden. Niemands meester, niemands knecht, da's mijn motto (dank u, Johan Anthierens). Maar bezoek vooral mijn weblog, beste Pietel, please read me (hartstochtelijk: ik wil aandacht!!!)

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs