Uw U2-gedacht

  • Gepost op vrijdag 10 juni 2005 om 23:59
  • door Bart Van Belle
  • in Muziek

Fotou2 Het concert van U2 zit erop. Aftellen tot her en der de eerste verslagjes opduiken. Sites als u2achtung.com en u2log.com zullen, hun reputatie van de voorbije indachtig, ongetwijfeld bij de eersten zijn. Foto's van het concert en de volledige setlist vindt u nu al in ons U2-dossier. Maar wat vond u eigenlijk van de verrichtingen van Bono en de zijnen? Laat uw mening hier achter.

Maw, scroll gewoon tot onder de laatste reactie...

Update : overzichtje van recensies en indrukken elders in de blogosfeer.

overzichtje van recensies van andere media.


 

Reacties

The Eyeball Kid zei op 11 juni 2005 om 00:23

Zelden zo'n slechte klank meegemaakt op een concert. Zelfs de bindteksten waren niet te verstaan. Ik kan er dan ook niet veel over kwijt. Jammer, maar helaas.

 Oldie zei op 11 juni 2005 om 01:15

Light show mocht er zijn, maar de tekst was niet te verstaan. In decibelproductie was het een geslaagde avond. Maar zo een stem heeft Bono nu ook weer niet. Straf staaltje van wat de marketingmachiene allemaal kan. Maar alé, geen geklaag, t'weer was goed. Slaap lekker aan u allen;

 Carl Debreuck zei op 11 juni 2005 om 01:26

Ronduit schitterende mix van nieuwe en oude songs.
Volgens mij was er echter wel iets met het geluid dat niet klopte maar dat werd ruimschoots goedgemaakt met een schitterende show en een bangelijke sfeer.
U2 is nu eenmaal een groep die als ze live spelen iets magisch uitstralen dat ik nog bij geen enkele andere groep heb gevoeld.
Uiteraard zijn er 2 generaties die hun muziek koesteren en dat was ook te zien aan de verscheidenheid van mensen die op het concert aanwezig waren.
het maximum van de punten voor de groep maar toch een punt minder voor het PA personeel.

Hans Van Meenen zei op 11 juni 2005 om 01:57

Het geluid was zeer slecht, nooit verwacht op een U2 concert. Podium was niet hoog genoeg, het zicht was slecht.
Gelukkig was de muziek wel dik in orde, maar het geheel kwam niet tot zijn recht a.h.v. serieuze geluidsproblemen.

 Kristof Vermeulen zei op 11 juni 2005 om 02:08

Wat mij betreft was dit een serieuze tegenvaller. Abominabel slecht geluid, dat bovendien 3x is weggevallen in het tweede deel van het middenplein; een poidium dat veel te laag stond (gelukkig kon ik met mijn 1m90 nog regelmatig over andere mensen overkijken, maar ik beklaag de kleinere medemens) en een set die bij momenten niet echt bracht wat ervan verwacht werd. Vooral de bisnummers vielen bij mij niet echt in de smaak.
Kort gezegd : Dit concert van U2 staat niet in mijn top 20 van concerten die ik gezien heb de laatste 15 jaar.

 matthieu zei op 11 juni 2005 om 02:11

recensie online op
http://www.goddeau.com/content/view/1485

Karel V zei op 11 juni 2005 om 02:14

Heenreis met trein en metro goed verlopen, leuk concert, goede plaatsen, slecht geluid.
Serieuze valse noot op het einde: de nmbs die "vergeten" was om nog wat treinen in te leggen voor de mensen die massaal waren opgeroepen om met het openbaar vervoer te komen ook weer terug naar huis te brengen.
Volgende keer dus toch maar weer de wagen nemen

Frog zei op 11 juni 2005 om 02:20

Geluid was naarmate waar je je bevond zeer goed of zeer slecht. Je verplaatsen was de boodschap. Voor de rest: heerlijke show. Zelden zoveel sfeer in het stadium gezien.
Hoogtepunten : New Years Day, Sunday Bloody Sunday, Pride, Mysterious Ways, Vertigo (bis)

http://frogtravel.blogspot.com/

Tim R zei op 11 juni 2005 om 02:25

Waar ik zat (blok E3, in de buurt van Sabine De Vos) was het geluid anders wel schitterend. De bindteksten waren goed te verstaan, de sound was goe gemixt, de setlist was ok al had ik, in vergelijking met de concerten in Amerika, toch wel een Bad en een "40" verwacht als afsluiter (bah, twee keer Vertigo, da's om de Radio Donna-yuppies te plezieren) en was ik blij met Until The End Of The World (had ik niet verwacht gezien het sterke Achtung Baby blok).

Het enige dat tegenviel was het publiek. Ze hadden een greatest hits show verkocht, maar als ge How To Dismantle An Atomic Bomb niet had, dan zat ge u daar soms te vervelen. Ook bij memorable nummers als The Electric Co (uit hun eerste album Boy) leken buiten de golden circle (duurste staanplaatsen) maar weinig mensen te kennen...

Ik en mijne maat stonden ons ontzettend hard te amuseren, van het eerste moment tot het laatste. We gingen zelfs zo hard uit de bol dat we het momenten aan de stok kregen met de yuppies langs ons, nog chance dat de Nederlanders langs ons voor stevige sfeer zorgden. En Running To Stand Still, dat was pure emotie...

Maar goed, de foutjes zoals Bad en "40", en het met momenten tamme publiek (dankzij de superdwaze ticketverkoop: TeleTicketService neem aub een voorbeeld aan de Nederlandse postkantorenverkoop; niks leuker dan een nachtje overnachten voor een Nederlands postkantoor tussen een hoopje fans!) zullen wel goedgemaakt worden als 'k ga zien in den Arena.

Tim R zei op 11 juni 2005 om 02:30

Trouwens meneren van de Standaard Online. Het tweede nummer van de set (zoals ie online staat op dit moment) is niet "Trying To Throw Your Arms Around The World" maar een ander memorabel Achtung Baby-nr: Untill The End Of The World. Blijven gaan jonges, blijven gaan!

Bart zei op 11 juni 2005 om 02:59

Mijn video'kes:
http://www.bart.la/u2
morgen meer van dat lekkers ;)

Wim Mahieu zei op 11 juni 2005 om 03:33

Machtig concert! Het geluid was inderdaad abominabel, maar dat lag vooral aan de barslechte akoustiek van het Boudewijnstadion en kan geen verwijt zijn aan het adres van U2...
Voor de rest: een mooi uitgebalanceerde show (oude-nieuwe nummers, tragere-uptempo, muziek-Bono's geïnspireerde speeches). Heel mooi ook, die "Coexist" met de symbolen van de drie grote religies...
Hoogtepunt: "Where the streets have no name". Onverwacht: "Running to stand still" Jammer: geen "40". Ietwat schandalig: T-shirts aan 30(!)€ (denk eens aan de studenten, beste merchandisingbobo's).
Al bij al zeer de moeite waard!
Dank u Bono, Edge, Larry en Adam!

 B200FT zei op 11 juni 2005 om 03:41

Het geluid was zeker niet optimaal, maar ik kon Bono en zijn bindteksten goed verstaan. Het probleem zat hem vooral bij de gitaar. Naar mijn mening was dit vooral een probleem van het eerste deel van het concert, en zeker voor de bisnummers was het geluid (bijna) zoals het moest zijn. Geluidsvolume was stevig, maar zeker niet extreem.

Muzikaal zat het volgens mij helemaal snor, en met het publiek ook
Vooral de refereinen van de gekende nummers werden meegebruld en stilstaan was er ook al niet bij (sommigen in mijn buurt gingen zelfs net iets te veel uit de bol om nog genietbaar te zijn).

De preken van Bono waren voldoende beknopt, zodat ze nooit stoorden en de lichtshow ondersteunde de muziek zonder de aandacht te ver af te leiden (wat ooit wel anders was).

Hoe dan ook speelt U2 in een klasse apart en de sfeer en energie die gecreerd worden
zorgden ervoor dat ik goedgemutst buitenging.

Indien het geluid perfect was geweest, dan kon ik dit meteen beschouwen als het beste concert dat ik ooit zag. Hopenlijk zetten ze dat nog recht tegen woensdag in Manchester.

Broes zei op 11 juni 2005 om 03:51

tgoh ja, geluid nie altijd even super ma liever goed luid en zélf mijn keel voortdurend opzetten en alles meezingen (en hem dus eiglik toch nie te verstaan) dan dat stil stond
beetje traag op gang gekomen, maar U2 blijft U2 en dat maakt eenvoudigweg één groot superconcert

 Bolleke zei op 11 juni 2005 om 07:50

Het concert van het jaar? Vanuit de nok van het Koning Boudewijnstadion turen naar een videoscherm en luisteren naar de klank van een geluidsinstallatie waarmee de NMBS de aankomst van de treinen in Gent-Sint-Pieters aankondigt.

 Bert zei op 11 juni 2005 om 08:24

Héél veel ambiance - Heel mooie set - alhoewel afsluiter nogmaals Vertigo? Geen andere songs meer?(waar in hemelsnaam was 40 naartoe?) - Zéér slecht zicht - Rotslechte klank en achteraan dan nog een paar keer "de plongs" weggevallen waardoor het helemaal niets meer was - Geef mij maar U2 in sportpaleis! DAT was pas een memorabel optreden. Maar al bij al goed natuurlijk, alleen de omstandigheden vielen dik tegen!

Benny zei op 11 juni 2005 om 08:45

Schitterend concert! Ik zat ook in vak E3 en daar was er geen probleem met de geluidskwaliteit.
Voor mij was de dit zeker één van de betere U2 concerten met een goede mix van oud en nieuw en een fantastische sfeer van begin tot einde.

 Rudi zei op 11 juni 2005 om 08:53

Met het nieuwe album is U2 weer helemaal terug. Prachtige show. Alle lof voor hen. Spijtig van de akoestiek. Op momenten was het een hoopje lawaai wat op je afkwam. Andere momenten viel het best mee. Laten we hopen dat dit niet een te voorkomen fout was van de technici. Want dit kunnen de grootste live performers zich niet permitteren.

 Sabrina De Jonghe zei op 11 juni 2005 om 09:07

Ik vond het de max!!! De klank was inderdaad iets minder, want veel van zijn bindteksten heb ik niet gehoord (ik zat in G3)
Maar voor de rest vond ik het zalig!! En het commentaar over het feit dat Vertigo opnieuw gespeeld werd.. Ok, het is op het eerste gezicht raar maar ik vind dat je een concert moet afsluiten met een spetterende song. en vertigo heeft de tent/staduim wel nog eens goed laten ontploffen.

Wel jammer van de moeilijkheden met de auto om buiten te geraken, we zijn maar om 2u30 kunnen vertrekken vanop de parking.

 carlos zei op 11 juni 2005 om 09:27

helaas... geen tickets voor carlos

 ZOOsTeVie zei op 11 juni 2005 om 09:48

Dit was m'n 8ste U2-concert in 5 tours en dat van gisteren staan niet helemaal bovenaan, maar toch in de eerste helft. Ik lees van velen dat de klank abominabel was, maar ik verwijs daarvoor toch eerder naar de bunker van het Koning Boudewijnstadion dan naar de klankinstallatie (remember dezelfde opmerkingen na Springsteen enkele jaren terug). Wijzelf hebben hier absoluut niks van gemerkt (stonden ook maar een tiental meter van het podium). Voor de rest : een setlist waaraan je je kon verwachten als je de Amerikaanse tour wat volgde : een mooie balans tussen oud en nieuw, tussen klassiekers en klassiekers in-spe. Ambi van de eerste tot de laatste minuut, een schorre keel na afloop en pijnlijke voeten van het springen the day after. Tnx guys, cu in Dublin & Paris !

 rik Lambert zei op 11 juni 2005 om 09:50

Zeer goed stadiumconcert, geen greatest hits. Goede ambiance naar Belgische normen. Fantastisch beeldscherm van Belgisch makelij. Dat de stemm van Bono niet meer is zoals vroeger wisten we al maar ze was toch veel beter als vorige doortocht in Antwerpen. Zeer tevreden dat we er bij waren

 Sam zei op 11 juni 2005 om 09:56

Ook ik moet jammer genoeg vaststellen dat dit concert (waar ik toch lange tijd naar heb uitgekeken) niet heeft gebracht wat ik hoopte. Ik had namelijk de pech ook op het achterste stuk van het veld te staan. Podium was inderdaad naar lage kant, waardoor ik mij hele concert op de videoschermen heb moeten focussen (maar soit, dat ben ik op zich al gewoon, dan had ik maar wat meer boterhammen moeten eten als kind). Maar het ergste was inderdaad het geluid. Na 2 nummers vielen plots alle boxen achteraan uit en had je amper nog door dat er daar vooraan een groep het beste van zichzelf stond te geven (die groep wist natuurlijk van niks). 3 nummers lang amper geluid, en dan had the crew eindelijk de "plong" terug gevonden. Maar in loop van concert zijn deze boxen nog 3 maal uitgevallen!! Haalde totaal de vaart uit het concert voor de duizenden mensen die meer achteraan stonden. En op zo'n moment vraag je je inderdaad af wat ze daar een week lang hebben zitten repeteren; dan verwacht je tenminste toch een feilloze techniek. Helaas...

seb bouckaert zei op 11 juni 2005 om 09:57

Als je er vandaag 'nuchter' op terugkijkt kan je inderdaad stellen dat de klankkwaliteit niet veel soeps was. toch niet achteraan in vak S waar ik zat. Maar: ik heb mij daar gisteren geen bal van aangetrokken en heb nog nooit zo'n fantastisch U2 concert meegemaakt. Ik heb gelachen, gehuild, geshaked, uit de bol gegaan...ambiance, quoi! I rest my case.

Lars Van den Abbeele zei op 11 juni 2005 om 10:00

Het consert was gewoon mega bangelijk. Het geluid en de sfeer was prima.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs