RSS

15 grote Franse uitgevers slaan de handen in mekaar en lanceren een gemeenschappelijke rss-lezer.

(via Marketingfacts)


 

iGuy

IguyHet wordt steeds gekker. Na de iPod-hoodie en de iPod-kousen is er nu de iGuy. Een gadget waarmee je jouw iPod een menselijke toets kan geven. Het rubberen mannetje beschikt over buigbare armpjes en beentjes.


 

Gratis Beethoven

De BBC pakt vanaf volgende week uit met een groots Beethoven-offensief. Radio 3 zendt de volgende weken het complete oeuvre van Ludwig von Beethoven uit. Daarnaast biedt de Britse omroep ook de negen symfonieën van Beethoven, uitgevoerd door het BBC Philharmonic, gratis als download aan.


 

Giro voor veldrijders

De Giro gaat zijn laatste weekend in en blijkbaar hebben ze het mooiste voor het laatst gehouden. Morgen beklimmen de renners onder meer de Finestre. De Italiaan Alessandro Federico trok begin mei op verkenning. Benieuwd hoeveel renners heelhuids over de top raken...


 

Comedy-portaal

Wittenond De eerste Vlaamse comedy-portaalsite is een feit. Op de website www.wittenond.be vindt u voortaan dagelijks Vlaams comedy-nieuws.

De jongste jaren zit comedy in Vlaanderen duidelijk in de lift. De voorbije jaren hebben verschillende Vlaamse comedy-artiesten wedstrijden gewonnen in Nederland. Ook het brede publiek heeft stand-up-comedians als Wim Helsen en Wouter Deprez inmiddels ontdekt.

Hoewel de meeste Vlaamse comedy-artiesten hun eigen webstek hebben, was er in Vlaanderen geen website die alle informatie rond comedy verzamelde. Wittenond.be probeert als Vlaams “comedyportaal” deze leemte te vullen.

Naast het comedy-nieuws is er ook een encyclopedie van alles wat met comedy te maken heeft: artiesten, organisaties, boekingskantoren, ....


 

GPS in de broek

Bw4De technologie staat niet stil. Nieuw in het assortiment hight-tech-snufjes zijn de Forget-me-not Panties. Ideaal voor ongeruste ouders of mannen want dit stukje spitstechnologie maakt het mogelijk om de exacte locatie (en zelfs hartslag) van vrouw- of dochterlief te bepalen. Hoewel de prijs niet gering is, lijkt het ding toch aan te slaan: alles is uitverkocht en de volgende lading slipjes komt pas binnen 30 dagen aan.


 

Lichtzwaarden

Fh250505bGisteren belandden twee Britse Star Wars-fans in het ziekenhuis na een gevecht met zelfgemaakte lichtsabels. En dat terwijl ze voor hetzelfde geld mekaar met een koppel bezemstelen te lijf hadden kunnen gaan. Een Hongaar heeft namelijk een stukje software ontwikkeld waarmee je in een wip je eigen lichtzwaardgevechten kan filmen.

Howstuffworks heeft meer achtergrond bij de werking van een lichtzwaard.


 

VB6015

Vb6015 Het Vlaams Belang start zondag met een eigen digitale radio, VB6015, waarop Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen na ruim een jaar opnieuw Zwart of Wit zal presenteren. De uitzendingen blijven in een eerste fase beperkt tot zondag tussen 11 en 13 uur.

Wie een keertje wil voorproeven kan hier terecht. De uitzendingen zullen ook beschikbaar zijn via rss. Podcasting als het ware. Waarmee het Belang alle andere Vlaamse partijen op het internet weer de loef afsteekt...


 

Leo

Leo_1 De jongste stunt van Steve kwam voor velen niet meer als een verrassing. Leo Delcroix schreef in januari al dat ,,Robert'' een grote kans maakte om de volgende gouverneur van Limburg te worden. Sindsdien hield Leo ons op de hoogte van de ontwikkelingen rond de nieuwe gouverneur.


 

Einde

De website Internetjournalistiek.be houdt er mee op. De redactie, die volledig uit vrijwilligers bestond, heeft niet langer de tijd om te werken aan achtergrondverhalen en artikels voor de website.

De site, een uitloper van het eindwerk rond internetjournalistiek van Bart Vanacker, verzamelde sinds april 2001 weetjes over internetjournalistiek en nieuwe media. In 2003 werd de redactie uitgebreid en werd Internetjournalistiek.be de eerste groepslog van Vlaanderen.


 

Slechte seks

TanguyTanguy Veys was er vroeg bij vanmorgen. Het Oost-Vlaamse provincieraadslid, dat door zijn zelfverklaarde grote ijver en grondige dossierkennis het de bestendige deputatie bijzonder lastig maakt, is namelijk in zijn gat gebeten door een uitspraak van N-VA-voorzitter Bart De Wever in Het Nieuwsblad.

Dat Veys, die trouwens zelf geen onbesproken verleden heeft, uit zijn archief een foto uit de oude doos opdelft waarop De Wever en Jean-Marie Le Pen staan, is echter aan de kleine kant. Of solliciteert Veys hiermee opnieuw openlijk bij Blokwatch?


 

Vetste woord

Het Nederlandse vertaalbureau The Language Lab is op zoek naar het Woord van het jaar. Het woord gulst gaat voorlopig aan de leiding, in de billen gebeten door schnappi. Het woord moslimmoeheid vervolledigt het podium.

In de nevencompetitie, het Vetste woord van het jaar, staan niet alleen een pak bizarre woorden, een aantal blogs proberen er zichzelf te promoten. Skoft slaagt daar voorlopig het best in. De Belgische inzendingen Pureesoiree en Zattevrienden hebben het al tot in de top 5 geschopt.


 

Crazy Frog

Nb_crazyfrog_1Schni Schna Schnappi nog aan toe. De irritante beltoon Crazy Frog is dit weekend de nummer 1 geworden in de Britse muzieklijsten. God behoede onze hitparades voor het gekwaak van de gekke kikker, die zelfs al een pagina op Wikipedia heeft. En hoewel de kikker over de plas immens populair lijkt te zijn, zijn er toch mensen die problemen hebben met het pietje van de kikker.


 

Sinn Fein veilt

Origineel idee van Sinn Fein, de politieke tak van het IRA. De partij probeert de partijkas te spijzen met de opbrengst van de veiling van afluisterapparatuur. Die apparatuur werd vorig jaar gevonden onder de vloer van het partijhoofdkwartier. Begin deze week verscheen het item op eBay, maar de veilingsite verwijderde het item, waarna Sinn Fein de apparatuur op haar eigen site te koop stelde. Het hoogste bod staat vooralsnog op 3000 euro.


 

De dag die de media veranderde

In het boek When the news went live blikken vier journalisten terug op de moord op JFK, ruim veertig jaar geleden. Tegelijk startten de oude rotten in het vak een blog op als ondersteuning -en promotie- van het boek.

Bill Mercer, Bob Huffaker, George Phenix en Wes Wise schrijven in When the news went live: Dallas, 1963 over De Moord, over hoe die dag de media veranderde en over de media vandaag, over hun boek en over ,,zaken die eigenlijk niets met het onderwerp te maken hebben''.


 

Jackson-gokje

Op het proces tegen Michael Jackson komen vandaag de laatste getuigen aan het woord. Het is nog even wachten op de uitspraak, maar op het internet kan je nu al een gokje wagen.

Als de gokkers de jury goed inschatten, ziet het er rooskleurig uit voor de king of pop. Zowel op Tradesports.com als op NewsFutures.com gelooft een meerderheid dat Wacko Jacko niet veroordeeld wordt.

Heb je geen zin om geld in te zetten maar wil je toch je mening kwijt? Bekijk een van de vele peilingen. Ook daar gelooft de meerderheid dat Jackson onschuldig is.


 

Glastonbury Games

Vanmiddag doet Stubru-presentator Peter Van de Veire, in het kader van de Music Games, een aanval op het wereldrecord crowdzwemmen. Wie Van de Veire komende zomer wil ontronen, zoekt bij deze alvast een festivalletje uit waar crowdsurfen nog wel is toegestaan.

Wie het wereldrecord Modderglijden wil aanvallen, kan terecht op de website van het Britse Glastonbury Festival. De Glastonbury Games bestaan naast mudslide uit het opzetten van een tentje en het reiningen van de toiletten. De winnaar wint een VIP-ticket voor het legendarische festival.

(via Eskimoka)


 

Het geluid

Na bijna 6 weken is Het Geluid geraden. Al die tijd zochten de luisteraars van Q-Music naar de herkomst van dit geluid. Sofie Vandendriessche uit Berchem gokte op ,,het geluid van het uitdoen van een horloge en op tafel leggen'' en mag samen met 11 collega's zo maar eventjes 41.600 euro op zak steken.

Het Geluid van Q-Music is trouwens niet te verwarren met Het Geluid waarnaar Luc Van Braekel ons liet raden.


 

Nieuwe trend

Een nieuwe trend lijkt gezet: na de Britten in Irak maken nu ook de Noren in Kosovo een remake van een bekend deuntje. Benieuwd met welk nummer de Belgische militairen binnenkort uitpakken...


 

Paris te sexy?

Paris Vorige week was er even wat ophef rond een tv-spotje voor de hamburgers van de Amerikaanse keten Carls's Jr. waarin Paris Hilton zich van haar meest sexy zijde toonde. Te sexy voor tv, zo luidde het.

Niet te sexy voor het internet in elk geval. Een website die het volledige spotje publiceerde, crashte de voorbije nacht onder de massale belangstelling. De rol van Paris bestond erin om schaars gekleed in een sandwich te bijten en That's hot te roepen.

Check zeker ook de onofficiële Paris Hilton-spotjes. En de eigenaars van een iPod-Shuffle kunnen misschien iets aanvangen met deze Paris-covers.


 

Transfer

Een opmerkelijke transfer in de blogosfeer is in de maak. Vlaams Belang-politicus Jurgen Verstrepen heeft duidelijk plannen om Skynetblogs te ruilen Typepad. In dat geval is Skynet één van zijn populairste blogs kwijt. Los van alle Star Academy-blogs, is Verstrepen immers de meest bezochte Skynetblog. Eerder koos ook Herman Van Rompuy al voor Typepad.


 

Examenradio

Dat er in Nederland een heel andere cultuur heerst rond examens wisten we al langer. Radio en tv pakken er zelfs uit met heuse examenjournaals en programma's. Nieuw dit jaar is examenradio.nl. Die website publiceert dagelijks een aantal podcasts over de examens. Gemaakt door leerlingen, docenten en andere vrijwilligers op verschillende Nederlandse scholen.


 

Zwaluwman in Birmingham

Fh230505dd Benjamin Verdonck woonde vorig jaar een tijd in een zwaluwnest in het centrum van Brussel. Nu doet hij hetzelfde in Birmingham, in het kader van het Fierce Festival.

The Guardian publiceert zolang elke dag een dagboekfragment van Vogelman Verdonck.


 

Franse rechter pro downloaden

Nog meer nieuws in de piraterij-sfeer. Enkele dagen nadat de Franse mp3-blogger Awful Thom door zijn provider in de ban werd geslagen, wordt duidelijk dat het Franse gerecht niet bereid is mee strijden met platenbonzen.

De voorzitter van de Franse Unie van Magistraten pleitte in een opiniestuk in Libération zelfs openlijk voor de decriminalisering van het downloaden. De vertegenwoordigers van muziek -en filmindustrie zijn geschokt door zijn uitspraken en schreven een brief naar de Franse minister van Justitie Dominque Perben.

UPDATE: Het stuk van rechter Dominque Barella kan je ook hier lezen.


 

Bittorrent gaat commercieel

De maker van Bittorent, Bram Cohen, en vier medewerkers, werken volop aan de lancering van een commerciële site waarop je torrentfiles kan zoeken. Dat schrijft Wired vandaag.

De torrentfiles zullen een rangschikking volgens populariteit krijgen. Zodat je de snelste downloads eerst krijgt.

Hoewel Bittorrent vaak met piraterij wordt geassocieerd, benadrukken de makers dat het om een volledig legaal programma gaat.


 

Roze bandjes

De gele armbandjes met het opschrift Livestrong kent zowat iedereen intussen. Er werden er wereldwijd al 47 miljoen verkocht. Nu worden er ook roze bandjes verkocht. Ten voordele van het Engelse kankerfonds. En als we de url van de site mogen geloven, zit de borstkanker van Kylie er voor iets tussen.


 

Revolutiesongfestival

Vijf maanden na de oranje revolutie wordt Kiev opnieuw overspoeld door buitenlandse journalisten, dit keer voor het Eurovisiesongfestival. De persmeute is pas deze week in Oekraïne geland, maar de Vlamingen Christian en Carine wonen al meer dan twee jaar in de voormalige Sovjetstaat. Op En Nu Even Elders, de expat-weblog van De Standaard Online, brengen zij, songfestival of geen songfestival, verslag uit over hun leven daar. Over de restaurants annex stripbars bijvoorbeeld, of over de creatieve interpretatie van het begrip ‘humanitaire schenking’.


 

Blokken

De Sint-Amandusschool in Meulebeke grossiert blijkbaar in internetprijzen. De Sun eLearning Awards in 2001 en 2002, en de Global Junior Challenge in 2002 en 2003 stonden al in de prijzenkast.

Nu heeft ICT-coördinator Lieven Van Parys ook de 'European Innovative Teachers Leading Practice'-award van Microsoft gewonnen. Een mondvol voor de bekroning van een intuïtief meetkundeproject op het net, de draaiende toren.

Onze suggestie voor de godsdienstles: The Brick Testament.
En voor de muziekles natuurlijk de legendarische videoclip van Fell in Love With a Girl van The White Stripes.


 

My Google

Na MSN en Yahoo komt nu ook Google met een persoonlijke startpagina. Wie een G-mail account heeft, kan kiezen hoe zijn Google-pagina er uit zal zien. Naast de zoekfunctie biedt Google ook de mogelijkheid om de laatste e-mailberichten en het laatste nieuws van een aantal bronnen op de pagina te zetten. Zelf nieuwsbronnen toevoegen is jammer genoeg (nog) niet mogelijk.

Wie geen G-mail heeft, kan er hier eentje lospeuteren.


 

Hongerstaking

Een opmerkelijke oproep van Reporters zonder grenzen. RZG roept bloggers op om aandacht te hebben voor de situatie van de Iraanse weblogger Mojtaba Saminejad.

Saminejad werd in november 2004 nadat hij zich op zijn toenmalige weblog negatief had uitgelaten over de arrestatie van 3 andere bloggers. In februari kwam hij vrij, begon opnieuw te bloggen en verdween na enkele dagen opnieuw achter de tralies.

RZG maakt zich (terecht) zorgen over de toestand van de blogger. Vorige week verscheen Mojtaba aan handen en voeten geboeid voor de rechter en twee dagen later begon Mojtaba een hongerstaking...


 

Hotmail kijkt niet op een Giga meer of minder

Bijna hadden we onze Gmail-account opgezegd. Hotmail belooft vandaag immers dat we binnenkort meer opslagruimte krijgen. En nog niet zo'n beetje ook: ,,In onze bezorgdheid naar  permanente verbetering van de gebruikerservaring zullen we de opslagruimte van je MSN Hotmail account van 2 MB naar 250 GB vergroten'', krijgen we vandaag te lezen in onze inbox. Even verderop staat er echter ,,Als je over meer dan 250 MB wil beschikken of als je grotere bestanden (zoals meerdere videos, presentaties of liedjes) wil versturen <...>''. We zullen dus nog maar even wachten om de nieuwe Star Wars door te mailen.


 

Festivalbloggers

Omdat de massa muziekfestivals de enige zekerheden zijn in een Belgische zomer, starten we binnenkort met onze festivalblog: De Weide Wereld. En we zetten het hek open voor festivalfreaks die er schrijvend in willen dartelen.

Om mee te werken moet je geen boer Charel zijn, maar ben je best wel voorzien van oren en ingevette schrijfpoten. Die heb je nodig om ons zomers dagboek vol te krabbelen met festivalervaringen in de allerbreedste en hoogstpersoonlijke zin van het woord: toppers, floppers, een jammerlijk gebroken snaar van Tom Van Laere, een human interest reportage met het volkje dat bewust de festivalweide mijdt en de camping onveilig maakt...

Zit je nog altijd geboeid te lezen en denk je onze lezers minstens even veel te kunnen boeien, stuur dan een mailtje naar bart.van.belle@standaard.be   


 

Natuurrapport

Het Instituut voor Natuurbehoud trekt in zijn Natuurrapport 2005 aan de alarmbel. Wil Vlaanderen een aantal Europese doelstellingen halen, dan moet het beleid dringend van koers veranderen. Het volledige rapport kan worden gedownload van de site van het Instituut.

Het Instituut lanceerde gisteren ook de nieuwe website natuurindicatoren.be. Die site brengt op een compacte wijze feiten en cijfers over de natuur en het natuurbeleid in Vlaanderen in beeld.


 

Kraak

Het wordt niets tussen bloggers en fabrikanten van sloten. Vorig jaar kraakte iemand een Kryptonite-slot met een balpen. Deze week dook een filmpje op waarin iemand (Barry Wels van de Open Organisation of Lockpickers) een Kensington-laptopslot open krijgt met behulp van een schaar en een stukje toiletrol.


 

Grondwet

Niemand durft de uitslag van de referenda over de Europese grondwet in Frankrijk (29 mei) en Nederland (1 juni) te voorspellen. In beide landen wordt ook de blogosfeer gebruikt als 'campagnemiddel'.

De Franse krant Le Monde laat een voor- en een tegenstander van de grondwet tegen mekaar bloggen. Ook elders in de Franse blogosfeer gaan oui en non in de clinch.

De Nederlandse blogger Stephan Okhuijsen heeft de grondwet volledig doorgenomen en geeft bij elke paragraaf zijn eigen mening. Ook de politiek laat zich niet onbetuigd. De SP (en haar fractieleider Jan Marijnissen), Geert Wilders bloggen voor het nee-kamp. In het ja-kamp vinden we onder meer Staatsecretaris voor Europese Zaken Atzo Nicolaï.

Op de site van de NOS tenslotte mogen de politici Ronald Plasterk, Jan Marijnissen (alweer), Hans van Baalen en Thijs Berman een dagboek bijhouden.


 

Nevermind

NevermindEnkele dagen geleden ontdekt in het Struikgewas: de baby die poseerde voor de hoes van Nevermind van Nirvana, blijkt helemaal geen Nirvana-fan te zijn.


 

Amarillo

Hoed af voor de Britse militairen in Irak. Ondanks het klimaat van ontvoeringen, onthoofdingen en zelfmoordaanslagen blijft de moraal van de troepen opperbest. Enkele leukerds vonden zelfs de tijd om een eigen versie van (Is This The Way To) Amarillo op te nemen. Het filmpje belandde op het internet en zorgde voor nogal wat overlast op de militaire computersystemen in Irak.


 

Wannawork

De muziekzenders TMF en MTV lanceren op 2 juni Wannawork, een website waar jongeren op zoek kunnen gaan naar hun ideale vakantiejob, stage of eerste echte job. De zenders willen daarmee een gat in de markt vullen.

Wannawork is geen jobsite als een ander: beide zenders zullen hun kijkers informeren over de beschikbare jobs. Als jongeren een job of stage zien die hen bevalt, kunnen ze hun cv op de website zetten. Enkel het bedrijf dat de begeerde job aanbiedt, kan dan het profiel van de sollicitant aanklikken. Een helpdesk moet jongeren met vragen over de arbeidsmarkt verder helpen.


 

Zwarte nacht

Curtis Studio Brussel bracht vannacht een mooi eerbetoon aan Joy Division en Ian Curtis, 25 jaar na diens zelfmoord. En elke blogger die nog maar een greintje herinnering heeft aan de zwarte bard heeft de voorbije uren wel een ,,weet je nog..?'' stukje on line gezet. Op de officiële en minder officiële herdenkingsforums worden tranen geplengd, quotes gedropt en zwarte grapjes uitgestrooid . En wie wil weten waar al die zielsgenoten geografiegewijs te vinden zijn, kan op deze fansite gelijkgestemden lokaliseren. In de categorie ,,leuke hebbedingetjes'' zijn er dan weer een kattebelletje met Curtis' handschrift , een ouderwets-gezellige Joy Division-koffiekop of het boek dat Deborah Curtis over wijlen haar man schreef.

En als uitsmijter: een - zij het ietwat voorspelbare - zwarte muziek comic - met simultaanvertaling.


 

BBC goes P2P

De plannen van de BBC om een eigen P2P-netwerk uit te bouwen zitten in een finaal stadium.  Vanaf september krijgen 5.000 proefkonijnen toegang tot het netwerk. De Britse openbare omroep wil het netwerk gebruiken om (tegen betaling) tv-series te gaan verspreiden.


 

Bildt blogt

Cb2_80x80 Voer voor nieuwsfreaks: Carl Bildt, Zweedse ex-minister van Buitenlandse Zaken, onderhandelaar tijdens het conflict in ex-Joegoslavië en ex-VN-Hoge Vertegenwoordiger in Bosnië heeft een blog. Elke dag geeft hij commentaar op actuele gebeurtenissen.


 

Gumball

De passage van de Gumball-race in ons land is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De federale politie was attent en de liefhebbers van snelle auto's zakten massaal af naar het kasteel van Gerpinnes.

Het circus (met onder meer Quentin Tarantino, Bez en Daryl Hannah) is ondertussen al langs Praag, Wenen en Boedapest op weg naar Dubrovnik. Wie de race wil volgen kan terecht op de Gumballblog of kan via deze internettoepassing de positie van elke deelnemer bepalen.


 

Revolutie in Oezbekistan?

Ffuzbek

De (r)evolutie in Kirgizië lijkt dan toch een soort domino-effect te hebben gegenereerd: eind vorige week barstte een opstand uit in de oostelijke Oezbeekse stad Andijan, die bloedig werd neergeslagen door de veiligheidsdiensten. Desondanks lijkt de volkswoede zich nu ook over de rest van het land te gaan verspreiden.

Wat er precies gebeurd is, en hoeveel doden er zijn gevallen, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Zoals gewoonlijk kan je een pak informatie en commentaar over de gebeurtenissen op het net vinden. Oezbeekse bloggers zijn dan wel niet echt dik gezaaid, er zijn toch een paar excellente sites die we u niet willen onthouden:


 

Pinkpop-fix

Voor Nederlanders is het de officiële aftrap van het festivalseizoen, voor Belgen is Pinkpop een opwarmertje voor Werchter.

Wie er niet bij is, kan het festival op radio en televisie volgen. En wie ook de uitzendingen gemist heeft wegens blok/sociale verplichtingen/andere (* schrappen wat niet past) kan uiteraard op internet terecht.

De grootste Pinkpop-fix krijg je op de 3VOOR12-website: streams, recensies, impressies en interviews. Op de Oor-site is het Pinkpop-verslag ook voor niet-abonnees toegankelijk. In het weblogcircuit: Ronald Trijber podcast vanop de festivalwei - of beter: backstage.

Heeft Pinkpop je helemaal in de festivalmood gebracht en heb je zin in meer? Bekijk DS-festivalgids.

Ben je oud en versleten en zijn de festivals van tegenwoordig volgens jou niet meer wat ze geweest zijn? Blik terug op 35 jaar Pinkpop en wentel je in het goede-oude-tijd-gevoel. Om je korte-termijngeheugen op te frissen, kan je terecht in het StuBru-archief.


 

De wederopbouw

Fh130505zAltijd leuk om in tijden van politieke crisis eens in het verleden van de politieke partijen te snuisteren. Bij de VLD moeten we het stellen met enkele pdf's over de onstaansgeschiedenis, maar CD&V plaatst oude campagnebeelden on line. Met alle B-H-V-strubbelingen zie je die meteen in een ander licht. Zo vroeg de partij, toen ze nog als CVP door het leven ging,  zich af wie België zou heropbouwen. Nog meer posters uit de oude doos bij de BSP (voorganger van SP, voorganger van SP.A): ,,Het is 5 voor 12''.  De geschiedenis van Spirit staat ''spoedig'' on line. ,,Spoedig'', zoals in ,,onverwijld''?


 

Characterblog

Zien we binnenkort Katrien De Vos opduiken in de blogosfeer. Feit is dat steeds meer merken een blog beginnen om hun producten onder de aandacht van jonge mensen te brengen. Heineken pakte ooit al uit met Olaf & Otto en nu heeft ook Axe een characterblog.

Op de weblog Evanandgareth.com gaan twee fictieve karakters Evan en Gareth op zoek naar de meest succesvolle openingszin om een date te scoren.

(via Marketingfacts)


 

Ratatouille in de ruimte

Het is nog een wachten op Revenge of the Sith, maar wie het niet meer uithoudt en dringend een portie Star Wars nodig heeft, kan zijn shot space stuff vinden op Storewars.org. Een flashfilmpje toont er de wondere wereld van organische groenten die ten strijde trekken tegen pesticiden en lage prijzen en en passant princess Letuce redden.

May the Farm be with you.


 

B-H-V & de duivenmelkers

Blijkbaar krijgt B-H-V toch iets meer aandacht in de internationale pers dan we dachten. Vandaag levert Google News welgeteld vijf (5!) hits op. Sommigen nemen het stuk uit The Times over, de meeste anderen hebben een stuk van het persbureau Associated Press.

Neem nu The Hindu, uit het ook niet van etnische spanningen gespeende India. Het stuk krijgt er de kop Language Dispute Rages in Belgium. De laatste paragraaf luidt:

,,In Belgium, everything but the monarchy — from cable companies to the boy scouts, from health insurance providers to pigeon racing clubs — is split into Dutch and French-speaking camps.''

Inderdaad, duivenmelkers


 

Administratieve overlast

De Nederlandse shocklogs vormen front tegen Stichting Brein. Die stichting beschermt de rechten van de entertainment-industrie in Nederland en lijkt de voorbije dagen een versnelling hoger te schakelen in de strijd tegen internetpiraterij.

Gisteren kreeg de weblog Jaggle het dwingende verzoek om alle links naar illegaal muziekmateriaal te verwijderen.  Verder raakte ook bekend dat Brein gaat procederen tegen een aantal internetproviders om de gegevens van een aantal mensen die illegale muziekbestanden aanbieden.

GeenStijl plaatste vandaag een standaardbrief die lezers kunnen uitprinten en opsturen naar Stichting Brein. Ook Volkomen Kut en Retecool steunen de actie. De Nederlandse wet verplicht organisaties om binnen de vier weken iemand te informeren of de organisatie over zijn gegevens beschikt. Dat artikel wil GeenStijl nu gebruiken om de administratie bij de stichting even in het honderd te laten lopen.


 

Webooti

WebootiJe moet maar durven: in tijden van gestroomlijnde iPods en Mac Mini's op de proppen komen met misschien wel de lelijkste computer ooit. Het ding is wel goedkoop en heel makkelijk te bedienen.  Meer op de Webooti-weblog.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs