eBay

Op eBay wordt blijkbaar niet alleen een auto verkocht die ooit eigendom was van kardinaal Ratzinger - ofte paus Benedictus XVI. Ook de Amerikaanse National Transportation Security Administration gebruikt de veilingsite om zijn inbeslaggenomen goederen aan te prijzen.


 

Guess The Google (2)

Wie Guess The Google te moeilijk vindt, kan hier de gezochte trefwoorden vinden.


 

Blair-advies

De Britse premier Tony Blair ligt onder vuur nadat dit document uitlekte. Daarin stelt advocaat-generaal Lord Goldsmith twijfels te hebben of een interventie in Irak wel legaal was zonder dekking van een VN-resolutie. Tien dagen later was die twijfel in een nieuw document nagenoeg geheel verdwenen.


 

Pestsite

Vorige maand had deze krant al een uitgebreid verhaal over pestsites vol reclame en spyware. Ook wie een foutje maakt bij het intikken van het adres www.google.com riskeert blijkbaar de pineut te zijn.


 

Wat deed u deze week op De Standaard Online?

Airbus Vliegtuigen boven B-H-V
De kans is groot dat u dit stukje leest, alleen al omdat het drieletterwoord B-H-V bovenaan staat. In een tijd waarin iedereen lijkt te lijden aan B-H-V-moeheid, mag deze stelling misschien wat overmoedig klinken, ze is nochtans gebaseerd op empirisch materiaal: de klik- en bezoekcijfers op De Standaard Online deze week. Die geven weer hoeveel websitebezoekers welke artikels aanklikten. En de suprematie van Brussel-Halle-Vilvoorde was daarbij onweerlegbaar.


 

Tony Sheraton

Ene Tony Sheraton is op een wel heel bijzondere manier op zoek naar de job van zijn leven. Op verschillende plaatsen in Brussel hangen metershoogte affiches waarin Tony zichzelf aanprijst als acteur. En natuurlijk heeft Tony ook een blog.

Update 19/5 : Sheraton speelt mee in de reclame voor de VW Fox.


 

Nestje bouwen

Benjamin Verdonck krijgt navolging. Verdonck woonde vorig jaar één week in een zwaluwnest 31 meter boven de Brusselse Anspachlaan. In Peking wil een man het één maand volhouden.


 

Busje komt zo

De Federatie van Autobus en Autocarondernemers (FBAA) is blijkbaar niet te spreken over het radio- en tv-spotje dat het Rode Kruis Vlaanderen de voorbije week lanceerde om zijn veertiendaagse kracht bij te zetten. De FBBA probeert via een kortgeding de spotjes uit de ether te halen. Wie de spotjes nog niet gezien heeft, kan ze ook bekijken en beluisteren op de site van het Rode Kruis.

Aan de andere kant van de taalgrens hebben ze niet alleen een mooiere site, hun campagne zorgt er ook voor minder ophef. Wij vragen ons trouwens af of ze bij de Vlaamse afdeling wel weten dat er een probleem is met de voor de hand liggende domeinnaam rodekruis.be


 

Jachtverbod

Vorige maand werd een website gelanceerd waar men tegen betaling met behulp van een webcam dieren kan schieten op een Texaanse ranch. De staat Californië heeft nu (als eerste) een wet aangenomen die tele-hunting verbiedt.

Omdat het internet niet stopt aan de staatsgrenzen wil de wet vooral het plezier van de jacht beperken. Op de invoer van een bij tele-hunting gedood dier staan voortaan strenge boetes.


 

Zelfhacking

Een Duitse would-be hacker heeft zich volgens The Inquirer onsterfelijk belachelijk gemaakt. De man dreigde de moderator van een chatkanaal te hacken omdat die hem had geband. Toen de hacker eiste dat de moderator zijn ip-adres gaf, gaf de moderator prompt het ip-adres van de hacker zelf.

Even later liet de hacker nog even van zich horen. "Ik zie je E: drive gewist worden! D: is ook al 45% down!" Hierna verdween de hacker in het niets. Hij had zijn eigen harde schijven gewist.


 

Het schijnt te werken

Er zijn zo van die mailtjes die elk jaar weer terugkomen. Vandaag kwam onderstaand mailtje in onze mailbox terecht.

Gewoon verder sturen naar zeven mensen, met een kopie naar info@kinepolis.com en je krijgt 32 gratis filmtickets voor 4 personen.

Ze doen een actie van Kinepolis via het internet. Het schijnt te werken. Dus... doen!

Niet doen, als u het ons vraagt. Het mailtje is nep.


 

Low cost

Een nieuw hoogtepunt in de gierigheid van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair. Werknemers van Ryanair mogen hun gsm niet langer opladen in het bedrijf. Wie dat toch durft, maakt zich schuldig aan ,,huisdiefstal van elektriciteit''. Op de website Ryan Be Fair worden de praktijken van Ryanair aan de kaak gesteld.

Het personeel moet naast het uniform, ook opleidingscursussen en zelfs de maaltijden aan boord zelf betalen. Iemand becijferde dat indien alle 2.600 werknemers tegelijk hun gsm zouden opladen, dat Ryanair precies 43 euro zou kosten. Ryanair boekte vorig jaar ruim 226 miljoen winst.


 

Guess the Google

Een dood moment aan uw eiland? U weet even niet wat gedaan? Geen nood, er is nu Guess The Google, een projectje van ene Grant Robinson. Hij maakte eerder al Montage-a-Google.


 

Kunst maken met de mensen van De Post

Kyle Van Horn maakt regelmatig kunst dankzij US Postal Services. In december stuurde hij nog een pakje met een camera door de Verenigde Staten, met daarbij het verzoek aan de mensen van de post om foto's te nemen. Het lukte wonderwel, de 24 foto's kan je hier bekijken.

Zou iemand dit al eens in België hebben geprobeerd? Wie zin heeft, vindt hier in ieder geval een handleiding.


 

Dodenlijst

Wat hebben Liz Taylor, Fidel Castro, Hamid Karzai, Augusto Pinochet en Kurt Waldheim gemeen? Ze staan broederlijk naast mekaar op de Deathlist 2005.


 

Les Blogs

LesblogsHet kruim van de internationele blogosfeer bevindt zich vandaag in Parijs voor Les Blogs, een congres georganiseerd door Loic Lemeur. Nogal wat aanwezige bloggers brengen live-verslag uit vanuit de Franse Senaat. Nederlandse verslaggeving onder meer bij Blogologie en Frank-Ly.


 

268 mp3-blogs

Men checke uit: een lijst van 268 mp3-blogs, opgesteld door London Leben. Voor elk wat wils.


 

Gokje?

Hoewel paus Benedictus XVI nog maar pas op de pauselijke troon zit en de voorbije dagen een ijzersterke indruk maakte, kan u bij de Ierse bookmaker Paddy Power al een gokje wagen op de volgende paus.

Op het lijstje met favorieten prijken ook een aantal kardinalen die getipt werden als opvolger van paus Johannes Paulus II. Tot de outsiders behoren Father Dougal Maguire uit de populaire Ierse comedyreeks Father Ted en Bono van de Ierse rockgroep U2.

Wie de kersverse paus wil mailen kan dat trouwens op benedictxvi@vatican.va 


 

Repetitieruimtes

De Vlaamse pop- en rockmuzikanten en de eigenaars van repetitieruimtes kunnen vanaf vandaag naar elkaar op zoek via www.repetitieruimtes.be. Dat is een soort vastgoedwebsite voor pop- en rockmuzikanten die een zaaltje zoeken om te repeteren. De website is een Gents initiatief, van Kunstencentrum Vooruit, Kinky Star en Rockoco, maar wil heel Vlaanderen bedienen.


 

Louis Michel op CNN

Er was een tijd dat Louis Michel CNN haalde met één of andere ophefmakende uitspraak of met één of andere appelflauwte tijdens een Europese top. Vandaag moest Louis helemaal niets doen om de website van de Amerikaanse zender te halen.


 

Historische podcast

Twee weken geleden hadden we het al even over The Catholic Insider. De Nederlandse priester-podcaster Roderick Vonhögen heeft zich de afgelopen dagen in het zweet gewerkt om een historische podcast rond te krijgen. De eerste podcast waarin de voorstelling van een nieuwe paus te horen is.


 

Pauselijk record

Vorige week kon DSOnline terugkijken op een paar vruchtbare dagen dankzij de bereidwillige medewerking van prinses Mathilde en Britney Spears, maar deze week mocht er ook zijn. Benedictus XVI hielp de site aan een nieuw bezoekersrecord: 91.809 bezoekers kwamen afgelopen dinsdag langs om het nieuws over zijn verkiezing te lezen. De hele week werd trouwens gedomineerd door papaal nieuws. Enkel minister Flahaut, Murat Kaplan en de onvermijdelijke Michael Jackson konden even de neus aan het venster steken. Een eervolle vermelding gaat naar ijsman Ötzi.


 

Virtuele post it

Weblogger Maarten Schenk is één van de gelukkigen wiens idee voor een draadloze toepassing zal uitgevoerd worden in het kader van het het i-City-project in Hasselt.

De toepassing van Schenk bestaat erin om gebruikers via hun pda de mogelijkheid te geven een virtuele post it achter te laten. Later zouden andere mensen die op dezelfde plaats langskomen die info kunnen oproepen, bekijken en eventueel wijzigen. Volgens Schenk zijn de voorbeelden eindeloos : ,,Bij een restaurant kan je schrijven dat de vissoep er heerlijk is, maar de sla niet smaakt. Maar iemand kan ook vertellen dat op een bepaalde plaats in 1870 een moord is gebeurd, etcetera.''

We zochten op de site waar mensen hun draadloos ei konden leggen vruchteloos naar een overzichtje van de andere geselecteerde toepassingen, maar vonden enkel dit forum.

Minder high-tech, maar ook best leuk is i-Dine: The Seattle Weekly biedt zijn restaurant-besprekingen aan op iPod.


 

Vrouw vs man

De vrouwenbladen Libelle, Flair, Feeling, Evita en Glam'it richten samen een platform op dat een spreekbuis moet worden voor alle vrouwen. Via een enquête op de gloednieuwe website www.comeva.be kunnen vrouwen (en natuurlijk ook mannen) hun mening kwijt over de verschillen tussen de seksen.


 

Waits vs Opel

Wie het copyright van een groot bedrijf schendt, mag zich klaarmaken voor een trip naar de rechtbank. Maar soms zijn die multinationals zelf de boosdoeners. Zo mag Opel een proces van zanger Tom Waits verwachten. De Duitse autobouwer heeft in Scandinavië namelijke een reclamefilmpje lopen met een lied gezongen door een Waits-imitator. En daar kan de echte Waits niet mee lachen. ,,Het is alsof ze een koeienuier aan je gezicht naaien: pijnlijk en vernederend'', zegt hij daarover in Filter Magazine.

Waits is niet aan zijn proefstuk toe: in 1992 kreeg hij al een 2,6 miljoen dollar schadevergoeding (pdf) toegewezen omdat Frito-Lay een gelijkaardige stunt uithaalde in een radiospot voor chips.


 

VRT vs Belang

Het is oorlog tussen het Vlaams Belang en de VRT. Bij het Belang zijn ze in hun gat gebeten nadat de VRT liet weten dat het de nota De VRT en de democratische samenleving zou gaan bijschaven. Wie wil weten waar die nota het allemaal over heeft, kan hier de integrale tekst lezen.

Ook Blokwatch liet zich vandaag opmerken met de publicatie van een omstreden document : het advies (pdf) dat de VRT-top kreeg nadat het liet onderzoeken of het juridisch mogelijk was vertegenwoordigers van het VB uit de raad van bestuur van de openbare omroep te weren na de veroordeling van de partij.


 

Elternzeit

Ook bij de Duitse krant Die Zeit wordt er naar hartelust geblogd over kinderen. De Duitse versie van De Standaardvaders.


 

Dubbele zakdoekknoop

Searchhistory_1 Je bent iets aan het zoeken en plots rinkelt die verdraaide telefoon. De telefoon gaat weer op de haak en ... euh ... wat zocht je ook alweer? In diezelfde gedachtengang start Google met My Search History.


 

Oud en onervaren?

Onze aandacht werd vandaag getrokken door de nummer 2 in het lijstje met populaire seniorenblogs. Een weblog met als titel Muziek. Niet gering was onze verbazing toen bleek dat figuren als dj Dorothea, dj Bé en dj freddy55 hun bezoekers vergasten op een mp3-gewijze bloemlezing van popmuziek uit lang vervlogen tijden. Benieuwd hoe lang dit verhaaltje blijft duren....

En wat moeten we denken van een blog met de naam Pfizersenioren? Uiteraard niets anders dan het gepensioneerdenclubje van Viagra-producent Pfizer.

UPDATE: Laat er vooral geen misverstand over bestaan. Die senioren doen niet aan piraterij, nee  mp3's dat is niet om te kopiëren, maar gewoon om naar te luisteren. Benieuwd of IFPI daar in trapt.


 

Pausnamen

PopenameHeeft Joseph Ratzinger met Benedictus XVI wel de juiste keuze gemaakt? Had de pantserkardinaal niet meer inspiratie? Misschien hadden ze bij het Vaticaan eerst maar een keertje de Pope Name Generator moeten uitproberen. Dan ging Ratzinger voortaan als Pope Unspeakable Roy IX door het leven.

(via Vandaag is het gisteren van morgen)


 

Azië neemt breedband-voorsprong op VS

Interessant artikel in de nieuwe editie van Foreign Affairs. De korte inhoud: Amerika, dat ooit een leider was op gebied van internet, loopt nu achterop in de verspreiding van breedband en de laatste gsm-technologie. Toch in vergelijking met Japan en andere Aziatische staten.

Volgens Thomas Bleha, die een boek schrijft over Internet Leiderschap, gaat dat de VS serieus wat kosten. Azië gaat volgens hem de eerste vruchten plukken van breedband: economische groei, grotere productiviteit, en een betere levenskwaliteit.


 

Muziekblogs wijzen de weg

Het grote stuk in E-land (de multimediabijlage van de krant) gaat zaterdag over de Belgische medewerkers van Wikipedia, daarvoor moet u nog even geduld hebben. Het kleine, over muziekblogs, kan u hier vandaag al lezen:

Mp3-blogs, weblogs waarop muziekfans hun favoriete platen aanprijzen, worden steeds populairder. En ze zouden het muzieklandschap wel eens grondig kunnen veranderen.

Eigenlijk zijn mp3-blogs een soort radio, maar dan zonder het praten ertussen. Mensen raden je muziek aan die zij goed vinden, en je kan ze meteen on line beluisteren. Je vindt blogs over soul, dance en funk, bluesmuziek uit de jaren ’30, Aziatische pophits of dancehall.


 

Domeinnaam fugit

Het Vaticaan grijpt naast de Engelstalige domeinnaam voor de nieuwe paus. Rogers Cadenhead, een katholiek uit Florida, kocht twee weken geleden al benedictxvi.com. Niet echt een goddelijke ingeving, maar een goede gok. Hij reserveerde ook de domeinnamen voor Clement XV, Innocent XIV, Leo XIV, Paul VII en Pius XIII. JohnPaulIII.com was al ingenomen, net als JohnXIIV. Het Vaticaan heeft wel beslag kunnen leggen op benedictus16.com. Die linkt gewoon door naar de Vaticaansite. www.benedictusxvi.be/ is gereserveerd door een zekere meneer Tammes uit Den Haag.

En bij Wikipedia hebben ze de meest seksueel actieve pausen opgelijst. Benedicti zitten er voorlopig niet tussen. Met toch wel één Benedictus, en niet zomaar een: ,,he shocked the sensibilities even of a dull and barbarous age.''


 

Willy

Dat Willy Sommers binnenkort de zomereditie van Tien om te zien vanuit zijn luie zetel mag bekijken, is intussen al oud nieuws. Een aantal die hards lanceerde intussen een petitie om Willy terug op het scherm te krijgen. Aanleiding voor Zatte Vrienden om meteen een tegenpetitie te lanceren.


 

Rook

De meest bekeken schoorsteen ter wereld is dankzij Foxnews nu ook on line te bekijken. Wie er ook geluid bij wil, kan dan weer terecht bij de Washington Post. Volgende afspraak vanavond rond de klok van zevenen.

En wie wil uitzoeken welke pauskandidaat het dichtst aansluit bij zijn persoonlijke opvattingen, kan op www.pope-u-lator.com de test doen.

(via Communicatielog)

Update : Ook Katholiek Nederland en de televisiezender van het Vaticaan spuwen beelden van de schoorsteen het wijde web op.


 

Is uw baas een Bucky?

Bucky Laplasse en David Brent bestaan echt. Dat blijkt uit een onderzoek waarover The Guardian vandaag bericht. Belinda Board en Katarina Fritzon van de universiteit van Surrey testten de overlappingen tussen de persoonlijkheid van managers, psychiatrische patiënten en gehospitaliseerde criminelen. Het resultaat: 11 persoonlijkheidsstoornissen komen meer voor bij managers dan bij criminelen. Een fascinerend stuk.


 

Een gat in de blogosfeer

Te veel  media-aandacht of te veel werk met struikgewas.be? Feit is dat dominiek een van Vlaanderens bekendste bloggers het voor bekeken lijkt te houden.


 

Food force

De Verenigde Naties lanceren een speciaal game om de jeugd bewust te maken van het honger-probleem waar een groot deel van de wereldbevolking mee te maken heeft.

Food Force is gericht op kinderen tussen 8 en 13 jaar. Het game bestaat uit een zestal missies,  van het droppen van voedselpakketten tot een Sim City-achtig element waarbij voedselhulp wordt ingezet om de economie van een land weer op te bouwen. Aan het eind van elke missie krijgen de spelers een kort videofilmpje te zien waarin wordt uitgelegd hoe de missies in werkelijkheid aangepakt worden.


 

Het Mathilde-dilemma

Het laatste nieuws over de baby van prins Filip en prinses Mathilde hoeven wij niet per se op onze site te brengen. Dat weten we, want zo'n 80 procent van de bezoekers die op de poll-vraag over het wel en wee van de koninklijke familie reageerde, is daar niet in geïnteresseerd. Vreemd, want als we de bezoekerscijfers van donderdag bekijken, dan scoort het artikel over de royale gezinsuitbreiding goed. Meer nog het bewuste artikel veroverde de tweede plaats in onze toptien. Enkel het Duits-Amerikaanse veto tegen Ratzinger als paus deed beter.

Meer dan duizend antwoorden maakt van een poll nog geen wetenschappelijk verantwoord onderzoek, maar het resultaat staat toch haaks op de klikcijfers. We zouden natuurlijk ook kunnen veronderstellen dat de lezer van De Standaard eerst een artikel leest om dan - met de opgedane kennis - te besluiten dat het hem eigenlijk niet interesseert. Zouden onze 1.295 respondenten ook iets dergelijks gedaan hebben voor ze zich een mening vormden over de Waalse werklozen? Welgeteld 84.91 procent van hen is er immers van overtuigd dat de Vlaamse werklozen strenger gecontroleerd worden dan de Vlaamse. Waarbij blogger Cecil B. Demented zich - terecht - afvraagt hoe die mensen dat dan wel weten.

Mathilde zwanger dat vindt u - afhankelijk van de klikcijfers - dus wel/niet belangrijk, maar hoe zit het dan met Britney Spears? Zij maakte woensdag bekend dat ook zij een kleintje verwacht en dat was meteen goed voor het best bekeken stuk die dag. En een battle of de babes zou La Spears ook winnen met goed 2.000 kliks meer dan Mathilde. Kinderen doen het trouwens altijd goed - zelfs als het om minder heuglijk nieuws gaat. Zo duiken de strapatsen van Michael Jackson vaker op in onze toptien dan in die van de hitparade. Andere publiekstrekkers van de afgelopen waren prins Albert van Monaco, Bin Laden, Siegfried Verbeke en - of wat dacht u - de paus. Opvallend weinig sporters deze week - enkel Tom Boonen wist zich in  de kijker te werken.


 

Danneels-fanclub

Niet alleen pauskandidaat Joseph Ratzinger heeft een fanclub, ook onze eigen Godfried Danneels heeft een trouwe schare fans. Twee Belgen voerden al actie voor Danneels op het Sint-Pietersplein in Rome. En vanuit de VS krijgt onze kardinaal steun van ene Godfrey Daniels. Die is zo getroffen door de naamgelijkenis met de kardinaal dat hij een prettig gestoorde website aan hem gewijd heeft.


 

Contact in de file

Het idee lijkt geniaal in al zijn eenvoud: een sms sturen via een nummerplaat. Iedereen zal het wel al meegemaakt hebben: je staat in de file, je raakt geboeid door een mooie medemens in jouw buurt, maar er is geen enkele manier om er contact mee te zoeken. Tenzij je natuurlijk uitstapt en op het raampje van die medemens gaat tikken - eerder ongebruikelijk op de snelweg.

Een andere optie is de medemens in kwestie te volgen tot op zijn/haar bestemming. Hoewel dat misschien ietwat obsessief zou kunnen zijn. De oplossing ligt dus voor de hand: stuur een sms'je via de nummerplaat, en je hebt contact.

Dit op het eerste zicht mooie idee roept gevleugelde woorden op als ,,Sms smeedt sociaal contact in de file''. Maar het zou wel eens anders kunnen uitdraaien. Hoe het met u zit weten wij  niet, maar wij moeten naar onze gsm kijken om zo'n berichtje te kunnen typen en versturen. Dubbele afleiding dus: eerst blaast die mooie medemens je al van je sokken, en dan is er nog dat berichtje. Dat kan inderdaad leiden tot contact, maar dan toch wel van een lichtelijk andere soort. Wij houden ons hart vast - binnenkort kan u op onze taalblog ongetwijfeld vanalles lezen over woorden als sms-botsing...


 

Ratzinger for pope

Bierbeker

Pauskandidaat Joseph Ratzinger heeft een fanclub op het internet. In de shop kan je bierpotten, petjes, T-shirts, stickers, pins en magneten met Ratzinger-opdrukken bestellen. Het weblog Against the grain houdt je op de hoogte van nieuwigheden rond de kardinaal. De makers benadrukken dat de site al bestaat sinds 2000: "The Ratzinger Fan Club is NOT a website set up to endorse Ratzinger as Pope in the manner one would a common political campaign."


 

VRT-bevraging (2)

Heel wat heibel rond de VRT-enquête van Vlaams minister Geert Bourgeois. Technisch draaide een en ander in de soep. Bij antwoorden van meer dan zeven zinnen blokkeerde de website.

In het Vlaams parlement kreeg Bourgeois gisteren ook de volle lading van de Vlaamse coalitiepartners VLD en Spirit. Te onduidelijk en voer voor specialisten, luidde de voornaamste kritiek.

Jurgen Verstrepen, de mediawatcher van het Vlaams Belang, vond de Bourgeois-enquête ook maar niets en maakte  prompt zijn eigen VRT-enquête. We kunnen al raden welke richting de resultaten van zijn bevraging zullen uitgaan.

En de Leuvense professor Jaak Billiet maakt brandhout van de methodologie van de bevraging.


 

Uw mening

Het idee om iets te doen met bloggende senioren kunnen we sinds deze week wel voor een tijdje opbergen, maar gelukkig heeft onze hoogtestage van de voorbije weken nog een aantal andere plannen doen ontkiemen. Zo zouden we wel een keertje willen weten of u Kinsey ook één van de beste films van het jaar vindt? En of u de jongste plaat van Sioen ook kan pruimen? Welke games u de laatste tijd aan de pc gekluisterd houden? En wat u nu eigenlijk van de Tabel van Mendelejev denkt? Welke boeken u ons zeker kan aanraden en waarom? En welk toneelstuk we zeker niet mogen missen?

U raadt het al, De Standaard wil zijn blogplatform uitbreiden met een recensieblog. Van cd's tot tv-programma's en van concerten tot games. We zoeken mensen bij wie de journalistieke microbe latent of helemaal niet latent aanwezig is. Een vlotte pen, een beetje tijd en de intentie er 200% voor te gaan zijn voor ons voldoende. Geïnteresseerd om mee te werken? Stuur een voorbeeldtekstje van wat je zou posten (ongeveer twintig lijnen) naar bart.van.belle@standaard.be en wij bezorgen je alle informatie.


 

Bush' Boomer Rock

De iPod van George Bush is voer voor psychologen geworden. Het ding is grotendeels volgestouwd met groepen uit de jaren zestig en zeventig. De president valt dan ook vooral voor ,,boomer rock 'n' roll'', vindt Joe Levy van het muziekmagazine Rolling Stone. ,,It's safe, it's reliable, it's loving.''  Zo de iPod, zo zijn baasje?

Maar wat de meeste mensen bezighoudt is niet zozeer wat er op de mp3-speler van de president staat, maar wel wat erop zou moeten staan. The Guardian schoof de vraag aan zijn lezers door, met dit resultaat. BBC heeft dan weer een quiz over pop en politiek in elkaar gebokst.


 

Coldplay-oorworm

Doorgaans besteden muzikanten weinig aandacht aan beltonen. Hun liedjes worden als gsm-tune op het internet geparkeerd, klaar om te downloaden, en dat is dat. Voor de artiest een leuk zakcentje, want als de gsm rinkelt, rinkelt de kassa mee.

De Britse groep Coldplay is ook met die dingen net iets serieuzer bezig. Hun nieuwe single ,,Speed of Sound'', die pas op 18 april op de radio komt, is nu al als ringtone beschikbaar. De beldeuntjes zouden als teaser moeten werken en de honger naar de langverwachte Coldplay-single aanwakkeren. 'Ohrwurm-marketing' noemen ze zoiets in Duitsland.


 

Webby Awards

De websites van de Britse televisiezender BBC, de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en Hollywoodster Bruce Willis zijn genomineerd voor een Webby Award, de 'Oscars voor het internet' die jaarlijks de beste sites en meest creatieve webmasters belonen.

In totaal werden 315 websites in 60 categorieën genomineerd. Dat is tweemaal zoveel als vorig jaar. De Webby Awards worden op 3 mei on line bekendgemaakt.


 

Buzztracker

Leuk voor de nieuwsfreaks. De website Buzztracker.org analyseert al meer dan een jaar de relaties tussen de geografische locaties die genoemd worden in nieuwsberichten op Google News.

Dat resultaat in een aantal kaarten die de plaatsen waar hét aan het gebeuren is netjes visualiseren. Begin april scoorde het Vaticaan uiteraard het best, gisteren zorgde een aardbeving voor een topscore voor Tokyo en vandaag is Bagdad het middelpunt van het wereldnieuws. De Iraakse hoofdstad is trouwens veruit het populairst.


 

Ik i-pod, jij i-podt, Bush i-podt

Ook de Amerikaanse president George W. Bush is de trotse bezitter van een i-pod, lezen we op de website van het Duitse blad Bild. De New York Times weet dat de president houdt van rock en van country - Bush heeft zijn Texaanse roots nooit verloochend.

Sinds juli, toen hij de i-pod cadeau kreeg van zijn dochters Jenna en Barbara, heeft Bush al zo'n 250 nummers in zijn muziekspeler geladen. Of beter: laten laden, want het spreekt voor zich dat een wereldleider van zijn kaliber aardse zaken als muziek downloaden, delegeert. De wereldleider laat zich op zijn work-outs begeleiden door rockklassiekers als „My Sharona“ van The Knack en Van Morrison's „Brown Eyed Girl“; naast muziek van country- grootheden als George Jones en Kenny Chesney.

We betwijfelen of je het wil weten, maar just in case: afgelopen zaterdag heeft Bush 1.300 calorieën verbrand tijdens zijn trainingssessie.


 

Google Sightseeing

Vorige week voegde Google satellietbeelden toe aan de voorlopig tot Amerika beperkte Google Maps. Een interessante tool om uit te vissen hoe bv. het Witte Huis er vanuit de lucht uitziet. LVB delfde een aantal andere leuke beelden op.

De Google Sightseeing weblog verzamelde merkwaardige en interessante vondsten uit Google Maps, maar is momenteel compleet onbereikbaar. Via de Google-cache kunnen we de site nog wel bekijken.


 

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs