Waarom overleefden wilde dieren de tsunami's?

  • Gepost op vrijdag 31 december 2004 om 12:59
  • door Heleen Touquet

In de Tsunami-nieuwsberichten duikt een nieuwe vraag op. Blijkbaar zijn er nog bijna geen wilde dieren dood teruggevonden. Volgens experten hebben ze een zesde zintuig dat hun waarschuwt voor een aankomende ramp.

Washington Times - BBC - Wired
 

Reacties

eddy de man zei op 31 december 2004 om 17:43

Misschien, o mischien, komt het wel omdat er ook weinig wilde dieren op de kustlijn leven. Ben zelf op Sri Lanka geweest, en in de buurt van zand en zee is het rijk voor vogels en krabben. Af en toe een varaan en in de buurt van huizen ook de occasionele straathond.
Misschien, o misschien komt dit wel omdat deze dieren leven van zoet water ipv het zilte zeewater? En laat dat zoet water nu toch wel niet landinwaarts, weg van alle dodende tsunami's, te vinden zijn. Zevende zintuig, my ass!

 vinnycentral zei op 31 december 2004 om 19:42

een dood beest is natuurlijk een dood beest. Hoe ge achteraf nog kunt zien of het wild is of niet, blijft nog maar een vraag. Al zal er over een geschoren poedel weinig discussie bestaan.

Dat er aan de kustlijn volgens mij inderdaad ni al te veel grote beesten wonen lijkt me wel de oorzaak. Al blijft de bewoording waarin hierboven geformuleerd van bedenkelijk niveau. Some respect !

Tommy zei op 1 januari 2005 om 19:35

Lees deze tekst maar eens. Bericht van eddy de man, dat er geen wilde dieren leven in de buurt van de tsunami's, klopt niet:

Tsunami waves reached two miles inland to the island's biggest wildlife reserve, home to elephants, deer, jackals and crocodiles, the BBC reported Friday. Many tourists drowned but, to the surprise of wildlife officials, apparently none of the animals died.

yapi yapo  zei op 3 januari 2005 om 10:23

Natuurlijk leven er maar weinig dieren op die kutlijn! Maar misschien (o misschien) zou Eddy De Man eens naar het nieuws moeten kijken. Dan zou hij gezien hebben dat het water voorbij de kustlijn komt en ook landinwaarts heel wat schade heeft aangericht. Informeer je misschien (o misschien) eens voordat je op zo'n arrogante manier reageert.

Overigens lijkt het me echt niet zo moeilijk om vast te stellen of het over een wild dier gaat of niet. Wanneer je in België bvb een vos, een ree of een everzwijn ziet mag je er wel van uitgaan dat het een wild dier is. Een geschoren poedel is dat idd niet. Lastig hé! (ik weet ook wel dat er niet altijd zó simpel is, maar ik simplificeer hier even om mijn punt iets duidelijker te stellen en om ervoor te zorgen dat Eddy De Man het ook kan begrijpen)

PS: Eddy, ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar mensen hebben maar 5 zintuigen hoor. Het zou hier dus wel degelijk gaan over een zesde zintuig (als je hun instinct zo wilt noemen), en niet over een zevende. Als je je even had geïnformeerd had je dat nochtans ook kunnen weten hoor.

Huon zei op 4 januari 2005 om 09:49

http://www.indiadaily.com/editorial/01-02-05.asp

Blijkbaar konden de dieren de signalen die de ramp voorafgingen beter interpreteren.

 willem zei op 4 januari 2005 om 19:18

hehe kutlijn :-)

blijkbaar zijn bv olifanten gevoeliger voor trillingen dan wij, en kunnen ze het dus letterlijk voelen aankomen

mensen met een hond zullen ook wel kunnen bevestigen dat die dieren ook kunnen voelen dat er bv onweer aankomt

met "voelen" bedoel ik natuurlijk voortekenen (die wij evt. niet kunnen waarnemen) wel waarnemen en interpreten

PJ zei op 5 januari 2005 om 03:58

Inderdaad, 15 min voor het begint te onweren (zelfs op klaarlichte dag) gaat mijn hond alles doen om binnen te geraken.

wat dus eigenlijk geen zesde (of 7e :p) zintuig is, sommige dieren (vooral wilde) hebben gewoon zeer sterke zintuigen.
Op de kustlijn ga je meestal weinig dieren terugvinden in een toeristisch gebied.

vandermeulen zei op 6 januari 2005 om 11:59

Waarom doen we nog de moeite? Binnen 6 maanden weet 99% van de bevolking toch niet meer wat een tsunami is.

yapi yapo zei op 6 januari 2005 om 15:28

...of wie Eddy De Man is (zo zie je maar: "ieder nadeel heb zijn voordeel")

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs