iPod Flash

  • Gepost op donderdag 9 december 2004 om 18:48
  • door klaas debacker
  • in Muziek

Terwijl de iPod nog steeds hoge toppen scheert, werkt Apple in stilte aan een opvolger. De iPod Flash wordt een mp3-speler met Flash-geheugen: minder opslagruimte dus, maar ook veel goedkoper dan zijn oudere broertjes. En hij ziet eruit als een muis. De iPod Flash zou volgens insiders in het voorjaar van 2005 op de markt komen.


 

Reacties

Ward Jacobs zei op 9 december 2004 om 20:33

Er moet steeds vernieuwing komen nietwaar?
Wat die iPod betrefd, best leuk dat er een goedkope variant zal komen, zo ligt het binnen het bereik van meer mensen.
Apple is echt "cool" maar ongelooflijk duur.
Ik stel mij ook vragen bij de compatibiliteit want persoonlijk denk ik dat je heel veel software kan vinden voor Windows applicaties en minder voor Apple (insiders niet meegerekend)

Laatst had ik een mooi voorbeeld, een externe HD die op Windows en Mac werkt, maar ik heb heel lang moeten zoeken achter de drivers voor Apple, voor windows had ik die direct.

Misschien kunnen jullie hier eens enkele goede url's voor Apple gebruikers achterlaten?!


Ciao

bruno zei op 9 december 2004 om 22:30

Of, naar gelang de bron, ziet hij er een beetje uit als de Beosound 2
http://www.bang-olufsen.com/sw694.asp

Cfr Gizmodo:

http://www.gizmodo.com/gadgets/portable-media/ipod/ipod-micro-mockup-027130.php

MacPlus zei op 10 december 2004 om 12:29

Waarom blijven die Mac-mythes toch nog altijd bestaan?

"Apple is ongelooflijk duur"
Natuurlijk is Apple duur, maar kijk eens verder dan de aanschaf-prijs! Er zijn genoeg studies verschenen die aantonen dat de ROI van een Mac groter is dan die van een PC.
Kijk ook eens wat je krijgt voor je geld: een Apple is geen goedkope plastieken bak met rommel van binnen. Als je een kwaliteits-PC van een merk, vergelijkbaar met Apple (bv IBM, Sony), wilt kopen zal de prijs ook navenant zijn. Kwaliteit heeft een prijs! Ik vind die prijs best meevallen, en blijkbaar laten die miljoenen nieuwe iPod-gebruikers hun daar ook door tegenhouden.
Ter info: je hebt al een laptop (iBook) voor € 1000 en een desktop (eMac) voor € 800! Ik denk niet dat dit "ongelooflijke dure" prijzen voor een merk-computer.

Ik heb mijn iPod al 3 jaar (jawel, voor dat het een "hype" was) en hij werkt nog altijd prima. Het succes van de iPod ligt niet alleen in het "coole". Het ding doet wat het moet doen, en doet dat op een intuïtieve manier. Zo iets goed ontwikkelen vraagt natuurlijk tijd (R&D) en geld. Waarom waren MP3-spelers geen succes voor de iPod?

Het is natuurlijk gemakkelijker om ontwerpen te kopiëren. Zie maar alle "iPod afgeleiden". Lijken al die interfaces niet verdacht veel op die van de iPod? En hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden over de Operating Systems en de software.

Kortom: wil je een innovatief en kwalitatief product dan zal dat ook consequenties hebben naar prijs. Bij alle andere consumenten-producten is dat toch ook zo? Een BMW is ook "ongelooflijk duur" in vergelijking met een Daihatsu.

Wat die drivers betreft, ik kan genoeg omgekeerde verhalen vertellen natuurlijk. Dingen die niet werken op een Windows-machine en die zonder probleem werken op een Mac. Er zal wel altijd iets zijn.
Gelukkig zijn er ook dingen die niet werken op Mac! Voor zover ik weet is Mac OS X nog altijd (!) virus vrij.

Als Apple-gebruiker ben je natuurlijk altijd op jezelf aangewezen om iets te gaan zoeken, en het is nogal wiedes dat je voor windows gemakkelijker iets zult gaan vinden.

Ik ben al 15 jaar Apple-gebruiker, en ik ben de eerste om te zeggen dat het merk af en toe steken laat vallen. Maar opmerkingen als hierboven slaan werkelijk nergens (meer) op. Meer nog, ze houden de mythe in stand dat Apple computers maakt die "niet compatibel" en "ongelooflijk duur" zijn.

Ik denk dat het succes van de iPod voldoende bewijst dat Apple degelijke, kwalitatieve producten maakt, die op de koop toe nog eens cool blijken te zijn ook!

alvast enkele bruikbare URL’s voor Mac-gebruikers
versiontrackermacupdatemac os x (nl)mac freakMac OS X hints

 MacPlus zei op 10 december 2004 om 12:36

Het Apple plan blijkt trouwens al te werken ;-)

iPod-gebruikers dumpen pc voor Apple

 MacPlus zei op 10 december 2004 om 12:37

(met werkende link)

Het Apple plan blijkt trouwens al te werken ;-)

iPod-gebruikers dumpen pc voor Apple

 dof zei op 10 december 2004 om 12:53

> Laatst had ik een mooi voorbeeld, een externe HD die op Windows en Mac werkt, maar ik heb heel lang moeten zoeken achter de drivers voor Apple, voor windows had ik die direct.

Omgekeerd is natuurlijk ook mogelijk.

Wat voor een merk HD was dat trouwens? Wat voor interface, en wat is de versie van je OS?

 zara zei op 10 december 2004 om 19:16

Jeezes jongens allemaal: PC vs. Apple.
Koop gewoon wat je niet laten kunt en beste pc's gebruikers blijf gewoon overtuigd van jullie computer suppremacie en stuntel gewoon rustig verder van hier tot in Tokio, koop af en toe eens een Apple product (iTunes, iPod, ...) zodat Apple verder soft en hard kan blijven ontwikkelen voor de proffesionals ... graptje hoor.

OS whatever zei op 13 december 2004 om 11:47

OSX virusvrij ? Sjeah rite ... er wordt gewoon minder "dram" over gemaakt in "de gazetten" als Apple, Linux of Unix-varianten met een probleempje zitten. Recente voorbeelden : Java blijkt serieus lek te zijn waardoor alle OS'en in de problemen zitten, Opera's "tabbed browsing" principe laat een website in het ene tabblad gegevens lezen van de website in een ander tabblad enz ... Niets is volledig virus-, bug- en adware-vrij.

En ivm het graptje over pro-software. Al gemerkt dat Adobe tegenwoordig zijn software voor professionelen eerst voor de Windows-markt ontwikkelt en nadien naar Apple omzet ?

Laat Apple-gebruikers maar veel betalen voor degelijke hard- en software die lang meegaat, laat PC-gebruikers hetzelfde doen voor degelijke hard- en software die ook lang meegaat en laat de huis-, tuin- en keukengebruikers goedkope kloontjes kopen in de GB en die tweejaarlijks vervangen.

Ieder zijn meug. En stop allemaal met zagen. ;-)

 MacPlus zei op 13 december 2004 om 11:56

@ OS whatever

>Laat Apple-gebruikers maar veel betalen voor degelijke hard- en software die lang meegaat, laat PC-gebruikers hetzelfde doen voor degelijke hard- en software die ook lang meegaat en laat de huis-, tuin- en keukengebruikers goedkope kloontjes kopen in de GB en die tweejaarlijks vervangen.

goed punt!

en hierbij stop ik dan ook met zagen :-)

 ineke zei op 11 juni 2005 om 20:12

Ik heb sinds kort een ipod mini, en ben er zeer tevreden over alleen niemand kan me vertellen hoe ik met mijn windowspc de adressen moet exporteren naar itunes weet iemand daar wel een antwoord op gaarne hoor ik er meer van..... B.V.D Ineke

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs