Bush wanted

  • Gepost op donderdag 9 december 2004 om 22:53
  • door Bart Van Belle
  • in Actualiteit , in Internet

Puik! Amper enkele uren nadat bekend raakte dat de Amerikaanse president George W. Bush op 22 februari het verkeer in en rond Brussel danig in de war zal sturen, hebben enkele organisaties al een uitgebreide protestwebsite on line staan. 

Wij doken even in ons archief en ontdekten niet alleen dat de kans bijzonder klein is dat de actievoerders op 22 februari hun aartsvijand echt zullen te zien krijgen, maar bovendien dat er toen ook al Democraten waren die zich verontschuldigden voor hun president.


 

Reacties

 Dog of Flanders zei op 10 december 2004 om 10:41


Die "Enkele organisaties" zijn natuurlijk de steeds weer terugkerende linkse en uiterst-linkse groupuscules waarvan sommigen nog niet eens een eigen website hebben, of althans de Moeder-aardlingen ons geen url voor kunnen geven.

Een aantal van de urls die wel voorzien zijn gaan trouwens nergens heen. Zo puik is hun pagina dan ook weer niet, beste Bart.

Trouwens, het bezoek van Bush aan Brussel is al wat langer gepland, vraag het maar aan een collega.


Dog of Flanders zei op 10 december 2004 om 10:46


Klaarblijkelijk zijn de Moeder-aardlingen niet op de hoogte dat de hele ngonet.be zooi verhuisd is naar 11.be. Opkuisen die urls, zou ik zeggen.

 Alexander zei op 10 december 2004 om 15:53

Begrijp niet echt waarom dat als opening van het artikel "Puik!" moet krijgen.

Het anti-Bush gedoe begint een beetje kinderachtige dimensies aan te nemen. De man is rechtstreeks verkozen en herverkozen door de inwoners van een democratisch land.

In ieder geval een stuk democratischer dan ons 7-trappig democratisch systeem in belgie

bram zei op 11 december 2004 om 10:22

Met 'puik' wil BVB zeggen dat de vredesbeweging met de website zeer kort op de bal speelt. Hij heeft het niet over de pagina zelf, noch over de actie.

Ik denk dat jullie vooral tussen de lijnen lezen, in plaats van de woorden en zinsconstructies die er staan.

Nuja, later wordt wel duidelijk dat BVB niet in het bed van Bush zal belanden. Maar dat een weblogpost tendensieus is, is net de kracht van een weblog.

En dat Bush in februari een pak van onze belastingcentjes ging afromen (Bush is niet tevreden met één metaaldetector aan de ingang zoals bij het Europees parlement of de Europese Commissie, hoor) was al een tijdje bekend. De datum ook, maar officieel stond die niet vast. Nu wel.

Ik moet BVB wel teleurstellen. De website bestaat al een tijdje -sinds Bush president is?. Misschien heeft Voor Moeder Aarde een directe hyperlink aangemaakt. Dat kan, maar dat neemt amper een minuut in beslag. En een persbericht de wereld insturen, gaat in deze tijden van e-mail, telefoon en internet ook heel snel.

Gelukkig mogen lezers wel nog een mening hebben -en naïef zijn: Nooit Meer Oorlog!

 Mo zei op 11 december 2004 om 17:46

we kunnen natuurlijk ook altijd slaafs aan het handje blijven lopen van lieden als Jacques Chirac. De Fransen zullen altijd tegen de VS zijn, welke president er ook zit. Bij ons zijn er veel ministers of moet ik zeggen ministerren, machtswellustelingen, die altijd aan de leiband van de Franse ministers lopen. Willen de Fransen, dat de ECB president meer luistert naar de ministers van Financien van de EU lidstaten, zal onze minister dat onderschrijven, terwijl het systeem dat de ECB onafhankelijk opereert van de ministers een betere is. Frankrijk is heeft de slechte invloed in Europa.

 Inge Van de Merlen zei op 22 februari 2005 om 10:33

"De man is rechtstreeks verkozen en herverkozen door de inwoners van een democratisch land."

Kom nu ! Nog nooit van de verkiezingsfraude gehoord, die in 2004 nog ernstigere vormen aannam dan 4 jaar voordien?

De oudste stemmachines werden in districten met een hoog percentage aan zwarte kiezers geplaatst. Voor een groot aantal kiezers werd het quasi onmogelijk gemaakt om hun registratie tijdig te regelen. In tegenstelling tot de districten waar nog handmatig gestemd werd, traden in districten die gebruik maakten van stemcomputers extreme afwijkingen op tussen de - doorgaans zeer betrouwbare - exit polls en de officiële uitslagen. En wat te zeggen over staten waar meer stemmen uitgebracht werden dan er geregistreerde kiezers waren, of de districten waar duizenden elektronische stemmen spoorloos verdwenen zijn. De stemcomputers werden overigens geleverd door de firma Diebold, die nauwe banden heeft met de republikeinse partij. (zie: http://www.motherjones.com/commentary/columns/2004/03/03_200.html) Dit zijn maar een paar voorbeelden uit een ellenlange lijst van aanwijzingen voor fraude bij de laatste presidentsverkiezingen in de VS. Je kan het allemaal zelf nalezen op http://www.whatreallyhappened.com/2004votefraud.html

Dan had ik nog niet over de enorme propagandamogelijkheden van een partij die hiervoor reusachtige bedragen in ontvangst mocht nemen van de economische giganten, wiens belangen ze het meest verdedigt. Heb je niet gezien wat voor een poppenkast de verkiezingscampagnes daar zijn? Dat is nog veel erger dan hier bij ons. Andere partijen worden bijna volkomen uit de media geweerd. En laat die media dan ook weer in handen van de eerder genoemde economische giganten zijn.

Een democratisch land? Ik opteer voor de term 'pseudo-democratische plutocratie'.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs