Apple inspireert

  • Gepost op donderdag 16 december 2004 om 08:20
  • door Bart Van Belle
  • in Internet

Het succes van Apple en iTunes werkt blijkbaar inspirerend. Of hoe komt iemand er anders bij om een parodie te maken van de Apple-store? Heeft u de nieuwste iPod-varianten trouwens al gezien?

Er is trouwens nogal wat iPod-nieuws dezer dagen. Naar alle waarschijnlijkheid komt er volgend jaar een 80 gigabyte-versie van de muziekspeler. En Apple heeft ook een update uitgebracht die het onmogelijk maakt om op de iPod nummers af te spelen die gedownload werden bij Harmony, de muziekwinkel van concurrent Realnetworks. Die ontwikkelde enkele maanden terug de mogelijheid om muziek gedownload van de RealNetworks Music Store af te spelen op Apples muziekspeler.


 

Reacties

 houttbe zei op 17 december 2004 om 07:31

Merkwaardig toch hoe Apple meesterlijke marketing doet, maar er niet in slaagt om aanwezigheid op te bouwen in de distributie. Je moet al een Apple-fan zijn om je de moeite te getroosten een dealer te vinden.

 Eric Slabbinck zei op 17 december 2004 om 07:52

De marketing is uitstekend, het product goed doordacht. Alleen jammer dat Apple bij de Belgische winkel van iTunes het idee huldigde "et pour les Flamands la meme chose": de licentieovereenkomst is enkel in het Frans opgesteld. En dat voor een bedrijf dat als eerste inzag dat respect voor de taal van de gebruiker een basispeiler is voor gebruiksvriendelijkheid (zie ook m'n lezersbrief hierover)

Jean zei op 18 december 2004 om 02:01

Een aantal voormalige apple medewerkers introduceerden onlangs de nieuwe Ultra Personal Computer. http://www.oqo.com

JanH zei op 21 december 2004 om 22:15

Apple is in in België wel degelijk goed vertegenwoordigd. Niet met kleine "om de hoek" winkels maar met ruime en kwalitatieve Apple-winkels. bv www.i-t-pro.com
Electro winkels en ketens zoals Fnac, beginnen ook meer en meer Apple producten aan te bieden.
Het grote succes van de Apple online store is natuurlijk een geduchte concurrent.

Het zelfde feneomeen doet zich voor met de autoverkoop : de kopers hebben door de info op internet hun keuzes al bepaald, vooralleer ze een concessie houder bezoeken.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs