Aldipod (2)

  • Gepost op woensdag 8 december 2004 om 22:41
  • door Bart Van Belle
  • in Muziek

Grappig. Een collega kocht vanmorgen een Aldipod en installeerde Musicmatch (World's best music player volgens de eigen website), het programma dat op de bijhorende cd-rom werd meegeleverd. De man probeerde wanhopig zijn mp3-tjes op de mp3-speler te krijgen, maar keerde telkens van een kale reis terug. Dan maar iTunes (van de echte iPod) gedownload. En met die software werkte het ding perfect.  Nog iemand met dergelijke ervaringen?


 

Reacties

elbandido zei op 9 december 2004 om 10:30

ik kan me bijzonder moeilijk voorstellen dat iTunes de Aldipod zou ondersteunen. de synchronisatiemogelijkheden van iTunes zijn vernuftigd, maar enkel mogelijk met een iPod dacht ik.

Bert zei op 9 december 2004 om 11:43

Bart,

Ik kocht ook een 'Aldipod', maar vraag me af waar die sync-functie in Itunes dan wel mag zitten?
Kan je dit eens verduidelijken?

Ik vind 'm niet, ik heb al mijn cd's gewoon naar de speler gesluisd via Windows Verkenner, die Musicmatch is toch onnodig. ;)

Nicodemus zei op 9 december 2004 om 13:39

Als je een iPod op je PC aansluit en iTunes is gestart dan verschijnt het icoontje van de iPod in de linkerkolom van het scherm (waar ook de radio en de library enzo staat). Rechtsklikken op het icoontje van de iPod geeft een contextmenu waarmee je je iPod kan syncen. Hoe het met die AldiPod werkt weet ik niet. Ik koop mijn pods niet bij den Aldi :-D

 thomas zei op 9 december 2004 om 16:16

Ik kan op mijn aldipod helemaal geen grote dj-sets afspelen. ik plaatste ze er op maar ik kan ze daarna niet afspelen... iemand enig idee?

Zara zei op 9 december 2004 om 16:49

Ja, PC's niewaar. Koop een Apple, de iPod's hebben jullie toch al.

steven eros zei op 9 december 2004 om 16:55

ik plaats ze ook via de gewone verkenner...

wel doet mijn batterij reeds raar, heb ze nochtans 3 uur laten opladen.

Zijn er nog mensen met een gelijkaardig probleem?

Bert D zei op 9 december 2004 om 17:19

Thomas, je hebt toch "refresh all songs" geclickt?

AldiFan zei op 9 december 2004 om 17:45

De integratie met iTunes interesseert me ook wel al betwijfel ik of het kan.
Mijn grootste bekommernis met de AldiPod is de batterij (laatste keer hield hij het 5 uur vol, het browsen, dat is echt onmogelijk als je een aanzienlijk aantal liedjes hebt
en dat het navigeren door de menu's soms wel een paar seconden vasthangt.
Maar als je het prijsverschil met de iPod mee in rekening brengt, is de AldiPod eigenlijk wel een heel geslaagde imitatie.

 Dimi zei op 10 december 2004 om 11:50

Om heel eventjes in te pikken op deze posting : het is inderdaad mogelijk om de songs via explorer (of liever Total Commander) te copy/pasten op je AldiPod. En zeker (en vooral) niet vergeten om hierna een refresh songs te doen (staat niet in de manual dacht ik maar je vindt deze optie onder de config pages).

Tot slot : nog 2 opmerkingen : ik heb de problemen met de batterij ook opgemerkt : deze gaat nu (hoop en al) 2 a 3 uurtjes mee. En tot slot : heeft iemand al gemerkt dat sommige mp3'tjes na een paar seconden de mist ingaan?

Maar voor de rest : een schappelijke prijs en een ideaal gadget om data mee te "verplaatsen".

 Gert zei op 11 december 2004 om 16:30

Inderdaad, mijn batterij doet ook reeds raar. Heb deze woensdag 3 uur opgeladen, de MP3-speler nog niet echt aangezet (nog geen enkel nummer volledig beluisterd) en vandaag (3 dagen later) is de batterij al volledig plat ! Wat te doen ?

 Patrick zei op 11 december 2004 om 23:06

Zelfde batterij ervaring. naar die 8 uur kunnen wij fluiten denk ik. Hoop en al 2 uur. Is uiteindelijk niet zo praktisch.

 krilipikalko zei op 12 december 2004 om 17:14

los van het feit dat de megeleverde musicmatch in sommige gevallen niet blijkt te werken (wat uit een vorige reactie simpelweg lijkt te kunnen oplossen door windows verkenner te gebruiken): gaat de batterij van de aldi-pod (die hier bij mij thuis nog onuitgepakt op kerstmis wacht) echt maar 2 à 3 uur mee?
dat de theoretische 8u niet gehaald wordt vind ik geen drama, maar op verscheidene review-sites lees ik 6 à 7 uur, en geen 2 à 3...

TROTSE Aldipod bezitter zei op 13 december 2004 om 00:07

De batterij van de Aldipod bezorgt mij ook muziekloze dagen.

Ik heb nochthans de handleiding tot op de letter gevolgd. Maar ja, handleiding...
Ik zou hier eerder over een inleiding spreken. Je krijgt er als het ware een gratis detective-roman bij, je krijgt enkele aanwijzingen. De oplossing voor het mysterie moet je zelf uitzoeken.

Na een uurtje of drie heeft het batterijtje er genoeg van. Ben heden de aanbevelingen op de forum's aan het volgen.
Laten we hopen dat ze helpen.

P.S.:"Liever iets van 200 euro, dan niets van 300 euro".

krilipikalko  zei op 13 december 2004 om 13:48

zou je die oplossingen hier dan aub ook kunnen posten? aan de posts die mij voorafgingen denk ik dat veel personene er blij mee zullen zijn...

Bert D zei op 13 december 2004 om 16:21

Mijns inziens is het vooral het lichtje dat onnodig veel stroom vreet. Vervelend is dat de berekening van het aantal uren stroom dat nog over is gebeurt volgens het principe "aan het huidige tempo is er nog zoveel over".
Wanneer je dus aan het kijken bent naar je speler en je backlight staat nog aan, krijg je een vertekend beeld. De speler toont de tijd die hij nog aankan mét het lichtje aan, maar na vijf seconden springt dat alweer uit en zal je een betere tijd kunnen aflezen.

Ikzelf zet het lichtje standaard uit, tenzij ik weet dat ik ergens naartoe ga waar er weinig licht voorhanden is. Mijn speler houdt het tegen de zeven uur uit, omdat ik nogal vaak van albums switch. Als je hetzelfde album/dezelfde artiest blijft laten spelen passeert ie met gemak de negen uur (blijkt uit een test op het tweakers-forum).

Het is dus een beetje een kwestie van weten wat juist veel batterijen vreet...

PS: ALdipod-bezitter, welke fora volg jij? Ik volg de tweakers-thread op http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/980800/0.

Dimi zei op 13 december 2004 om 17:43

Heb net eventjes alle comments gelezen : mijn besluit staat vast : morgen terug naar de Aldi en zal proberen om mijn 199 euro terug te eisen. Dan toch liever 400 euro geven aan iets als : http://www.archos.com/products/overview/gmini_400.html (super btw!!!) dan 199 te geven aan iets dat maar 2 uurtjes (max) meegaat.
My humble opinion :)
/dimi

 krilipikalko zei op 14 december 2004 om 20:20

Bwa, ik ben uiterst tevreden over mijn aldi-pod aankoop nu ik op tweakers hoor van meerdere personendat de batterij wel gemakkelijk 8u meegaat als je de verlichting uitschakeld :-)
En hoe je het ook draait of keert, hij heeft voordelen op de echte ipod (zoals usb-otg, een sdmc-lezer, een verwijderbare batterij,...)

 Oli zei op 18 december 2004 om 17:11

Idd, ik heb ook het probleem van die batterij, maar ik ga onmiddelijk het eens proberen met het lichtje uit te schakelen

 Wim Van de Voorde zei op 27 december 2004 om 12:36

Mijn batterij houdt het ook maar een goeie 2 uur uit, met het lichtje uitgeschakeld. Heb contact opgenomen met GSC, verantwoordelijk voor de garantie en ik krijg een nieuwe batterij. Ik vraag me wel af of dat iets opbrengt als ik hoor dat iedereen hetzelfde probleem heeft...

 kristof cornelis zei op 30 december 2004 om 14:44

Ik heb zonet naar de helpdesk van Medion gebeld en een vriendelijk stem heeft het mij daar allemaal mooi uitgelegd hoe je de muziek er moet opzetten. ze heeft me trouwens verteld dat de meegeleverde software van musicmatch op geen kloten trekt!

voer dit uit:
1) mp3-speler aansluiten op computer via usb-poort
2) naar windowsverkenner gaan
3)de muziek die je wilt hebben op je speler kopieren naar de map MDJUKEBOX (F:) => My Jukebox => Music => DRM
4) muziek plakken in map drm
5) mp3-speler ontkoppelen en aanzetten
6) naar settings gaan => refresh tracks klikken(enter)...dit laatste kan wel ff duren, hangt ervan af hoeveel muziek je erop zet

elke keer als je er muziek bijzet moet je dus altijd refresh tracks doen

je kan ook mappen maken op je mp3-speler maar dat moet je doen via de verkenner op je pc en die mappen dan overzetten naar je mp3-speler

ik hoop dat ik julie nu geholpen heb

grts

 kristof cornelis zei op 30 december 2004 om 14:49

Ik heb zonet naar de helpdesk van Medion gebeld en een vriendelijk stem heeft het mij daar allemaal mooi uitgelegd hoe je de muziek er moet opzetten. ze heeft me trouwens verteld dat de meegeleverde software van musicmatch op geen kloten trekt!

voer dit uit:
1) mp3-speler aansluiten op computer via usb-poort
2) naar windowsverkenner gaan
3)de muziek die je wilt hebben op je speler kopieren naar de map MDJUKEBOX (F:) => My Jukebox => Music => DRM
4) muziek plakken in map drm
5) mp3-speler ontkoppelen en aanzetten
6) naar settings gaan => refresh tracks klikken(enter)...dit laatste kan wel ff duren, hangt ervan af hoeveel muziek je erop zet

elke keer als je er muziek bijzet moet je dus altijd refresh tracks doen

je kan ook mappen maken op je mp3-speler maar dat moet je doen via de verkenner op je pc en die mappen dan overzetten naar je mp3-speler

ik hoop dat ik julie nu geholpen heb

grts

 wvp zei op 14 januari 2005 om 23:43

...heb ook de AldiPOD gekocht en ben helemaal niet tevreden. 9 op 10 keer kan ik zelfs niet synchroniseren met mijn computer. Nochtans verbind ik via dezelfde USB-poort mijn fototoestel, PDA en geheugen-sticks. Ik heb al contact gehad met Musicmatch en die zeggen dat ze daar niks kunnen aan doen, dat Medion niet ondersteund wordt door hun programma ?? 'k Had zefs al Musicmatch plus gekocht omdat ik dacht dat dit beter zou werken. Niks van ! Na talloze mislukte pogingen heb ik er toch al 20 liedjes opgekregen, maar dan begeeft de batterij het : 2 uur en 't is gedaan. Aldi POD : frustratie tot en met !

 Bram zei op 21 januari 2005 om 19:07

... ik heb ook de aldi pod , maar sinds kort kan ik hem niet meer aansluiten op mijn computer , het apparaat wordt niet herkend , na dit ook op andere pc geprobeert te hebben zonder resultaat ben ik naar aldi gestapt blijkt dat hun garantie voor nieuw toestel of geld terug enkel de eerste maand telt, nu moet ik het met medion regelen wist de blonde achter de kassa te vertellen niet tevreden ik wil mijn geld terug brol-pod

krilipikalko zei op 23 januari 2005 om 17:10

ik heb hem nu een dikke maand en ik ben er zeer tevreden over hoor :-)

 Dries Thielemans zei op 3 februari 2005 om 21:48

ik heb zelf ook zo'n juweeltje gekocht maar ik kamp met een paar onduidelijkheidjes.

1.Wat is die DRM-folder bij music? jullie zeggend at daar de muziek in moet maar gewoon in music gaat eht ook hoor

2. Hoe maak je een nieuwe playlist?

3. Wat bedoelen jullie met de mappen die je erop kan zetten en wat heb je daar dan aan?
trouwens, er is een update, de URl geef ik later wel

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zoeken op deze blog

Vlaamse blogs