Een teken van leven

Zoals zo vaak gezegd; van uitstel komt afstel... wat mij inderdaaad het laatste jaar op deze blog echt wel van toepassing is geweest. Jammer eigenlijk - want hoewel deze blog stil lag, heb ik niet stil gezeten, en heeft de tijd in Dubai ook niet stil gestaan - ondanks ' de crisis '

Wat mezelf betreft - zou mijn profiel beetje mogen aangepast worden... Die 8 jaar geleden trok Veerle naar Dubai mag intussen gelezen worden als ' 12 jaar geleden' ... en mijn job bij destijds nog Export Vlaanderen en vervolgens ' Flanders Investment and Trade' genaamd, zegde ik intussen meer dan een jaar gelden  vaarwel voor een nieuwe uitdaging in het verzekeringswezen. De 4 kinderen, wel dat is zo gebleven, al zijn ze intussen al wel een pakje groter geworden, wat op zich ook wel verandering met zich meebrengt. Andere activiteiten, en ja - weer een beetje meer tijd om Dubai op een andere manier te verkennen.

Wat Dubai betreft, tja, heb ik de crisistijd hier op de blog laten voorbij gaan, al had dit uiteraard voor heel veel voer voor discussie kunnen zorgen. Misschien had ik er geen zin in, omdat het dagelijks leven al meer dan genoeg gevuld was met gesprekken en speculaties en de directe voelbare gevolgen van de crisis - wat voor de meesten van ons expats het vertrek van vele vrienden betekende. Nog nooit hebben we op korte termijn zoveel afscheid moeten nemen, en zoveel mensen naar ander werelddelen zien vertrekken - genoeg om zelf een blog te starten...

En toch, wie had gedacht dat Dubai verlaten zou blijven na de zomervakantie, die had het fout. De scholen zijn niet leeg, de filles zijn jammer genoet terug, en de nieuwkomers blijven komen..het leven gaat door, en op volle snelheid..


 

Toen we meer dan 10 jaar geleden naar de Verenigde Arabische Emirates verhuisden, had de meerderheid van onze vrienden, nog nooit over Dubai gehoord. En wanneer men ons dan vroeg wat er zoal in Dubai te doen was, en of dat dat eigenlijk de moeite was om eens naar op vakantie te komen dan zegden we meestal iets van : ja, een weekje kan je je hier wel bezig houden, maar eigenlijk is hier niet zo veel te beleven buiten voor wie van zon, zee en woestijn houdt.


 

Eerste schooldag

Het is niet meteen wat je zou verwachten, maar vandaag op zondag 2 september was voor vele kinderen in de Emiraten de grote dag, terug naar school, na een vakantie die veelal in het land van de moemoe’s en vava’s, neefjes en nichtjes en nog lang niet vergeten vriendjes werd doorgebracht.


 

The Belgian Car Rally 2007 - Thanks

Op t laatste nippertje ons nog ingeschreven, en op het allerlaatste nippertje toch nog kunnen meedoen, met dit mooie initiatief van de Belgian club in de VAE ;

de 2007 Car rally…


 

Pict0353 Nu het eindelijk is opgehouden met regenen ( ja hoor – u leest het goed ) en het bezoekersseizoen in volle swing is, is het het uitgelezen moment om ons nog eens te wagen aan een dagje off roaden. De weg zou ons dit keer moeten leiden van Madam richting Al Ain, een oase stad die behoort tot het Emiraat Abu Dhabi.


 

Terug van weg geweest

Net zoals het eerst een beetje onwennig is om naar Dubai terug te keren na een zalig ontspannende lange vakantie in een eerst zonovergoten en daarna verzopen Belgie, voelt het ook een beetje ongemakkelijk om hier de draad weer op te pikken. Maar van uitstel durft wel eens afstel te komen, dus, daar gaan we maar…

Ik ben de perikelen van de aankomst thuis– geen telefoon of internet, geen airco in de slaapkamer, de lekkende waterleiding en de ontdooide diepvriezer in de keuken, het stromende water uit het vals plafond van de badkamer, de verdorde grasmat en de dode planten in de tuin, miereninvasie en de zandbak in de living, intussen al een beetje vergeten, zodat ik me weer kan bezig houden met het echte leven.

Wordt vanaf nu dus op tijd en stond vervolgd – alvast een van de goede voornemens voor het nieuwe ‘Dubai jaar’ .


 

Out of Dubai

Sorry, ik ben er niet tot eind augustus - maar voor familie, vrienden en vriendinnen rechtstreeks te bereiken in Belgie...Groetjes, tot later of net tot heel gauw.


 

Dubai, een moderne economie en dan dit ?

We apologize the site you are attempting to visit has been blocked due to its content being inconsistent with the religious, cultural, political and moral values of the United Arab Emirates.

If you think this site should not be blocked, please visit the Feedback Form available on our website.

Site Blocked

 

Zwoele zomer

Ik kan maar weinig voordelen bedenken van deze allesverschroeiende hitte overdag, en de beklemmende vochtigheid die s avonds over Dubai trekt tijdens de zomer maanden. Behalve eentje dan; dat het water van het zwembad na zonsondergang heerlijk is, dat ik s avonds na een dag van werk en verveelde kinderen even het knopje af kan zetten en me op mijn rug door het water kan laten glijden. De volle maan die spelbreker is bij mijn poging de sterrenhemel te herorienteren en verder alleen maar het geluid van het mezelf in het water rond mijn oren.


 

Over alphonso mango's en ander lekkers

We missen dan misschien wel onze bruine suiker voor op de pannekoeken, de echte curry ketchup voor de curry worst special – als je al aan de frikandellen kan raken tenminste- een potje zwanworstjes voor bij den aperitief, of een cote d or mignonnette voor bij de koffie of de verse sappige rode aardbeien van op de zondagsmarkt; de dag dat ik weer vanuit Dubai vertrek, zal ik ongetwijfeld heel veel lekkers uit de Dubai-se supermarkten missen.


 

In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog