Keniaans budget

Bon, er zit intussen wel weer een hele tijd tussen mijn laatste schrijven en dit nieuwste, ik moet toch eens werk maken van mijn regelmatigheid.

Intussen dus enkele weken in januari in Eldoret doorgebracht, enkele vluchtelingenkampen helpen opzetten, twee bezoeken aan ons hoofdkwartier in Baltimore en ook enkele weken in Thailand om steun te geven aan de slachtoffers van de Cycloon in Myanmar. Allemaal boeiend en frustrerend (vooral Myanmar) op zijn manier, maar ik moet er direct en ter plaatse over schrijven, anders wil het niet meer zo goed uit de pen komen en ik heb er ter plaatse niet altijd tijd voor…. Moet me beteren om deze blog boeiender te maken.

Ter zake nu… de Kenia heeft heel wat doorgemaakt in die “hete” maanden januari en februari 2008. Uiteindelijk is Kofi Annan persoonlijk tussen gekomen en heeft een vrede beklonken die alle partijen tevreden stelde… m.a.w. iedereen aan de macht en iedereen de kans om poen te scheppen. Dat daar alweer meer dan 1,000 arme drommels voor moesten sterven en ongeveer 500,000 mensen een vluchteling in eigen land werden zal de politici worst wezen. Maar er is nu dus een regering, een parlement en dus ook een budget ....


 

Kenyaanse verkiezingen (1)

Ik zou normaal nog wat meer schrijven over de gebeurtenissen in Congo, maar de voorbije Keniaanse verkiezingen en het daarop volgende geweld hebben mijn horizon alweer verlegd. Het ondenkbare, voor mij en voor de meeste Kenianen, is gebeurd. Geweld en ontevredenheid was altijd al deel van de aanloop naar en afloop van Keniaanse verkiezingen.


 

Terug naar Congo

Vanuit mijn vaste "nieuwe" standplaats, Nairobi, ben ik weer eens uitgestuurd op "emergency response", ditmaal naar Goma en de Noord Kivu provincie van de Democratische Republiek Congo. De recente gevechten daar hebben een vluchtelingenstroom van zo'n 400,000 mensen op gang gebracht en het zal nog erger worden voor het zal beteren.


 

Terug naar Congo

Vanuit mijn vaste "nieuwe" standplaats, Nairobi, ben ik weer eens uitgestuurd op "emergency response", ditmaal naar Goma en de provincie Noord Kivu van de Democratische republiek Congo. De recente gevechten daar hebben een vluchtelingenstroom van zo'n 400,000 mensen teweeg gebracht en het zal nog erger worden voor het zal beteren.


 

3 Gevallen van racisme

Buiten de nakende verkiezingen (die nu toch meer dan 50 % van de bladzijden van de Kenyaanse kranten beslaat) hebben 3 verhalen van en rond racisme de aandacht van de Kenyanen en dus ook mezelf getrokken;


 

Kenya

Na voor mijn vorige werkgever, IMC een tijd in Nairobi gewerkt te hebben voor een tijdelijke missie, werd ik gevraagd of ik voor CRS, zeg maar het Amerikaanse Caritas  wilde werken. De job is Technical Advisor voor hert "Emergency Response Team", gebaseerd in Nairobi.


 

Zuid-Sudan, een inleiding

Wat is Google Earth toch iets geweldigs! We hebben net een huis gehuurd voor onze organisatie in Juba, Zuid Sudan (meer later over prijzen ed) . Om veiligheidsredenen wil ons hoofdkwartier de exacte coordinaten hebben van elke lokatie waar we wonen en werken. Ik had dus van de week met de GPS de coordinaten genomen van dit huis. Zonet heb ik die coordinaten ingetikt in Google earth en zie .... ik krijg er zo een luchtfoto van. (voor zij die willen weten waar ik nu zit, tik je 04 51.423’ N, 031 36.834’ E in en je komt precies bij het huis dat ik net heb gehuurd. Dan kan je met enkele “tools” ook nog afstanden berekenen ed... zo kan ik zien hoever ik zal lopen op mijn jog tochtje ....


 

Snel overlopen om weer verder te gaan...

4 maart ....goh zeg, shame on me... zo lang niks van me laten horen, daar moet ik dringend weer eens werk van maken. Er is intussen immers weer zoveel gebeurd, ik ben intussen weer in zoveel landen geweest..... ik ga jullie ditmaal niet vervelen met alle details, maar ga er een vlugge samenvatting van maken en zal er ten gepasten tijde dan naar verwijzen....


 

De zoon van Tito

Ik ben intussen alweer een kleine 3 weken terug in Kroatie. Terug bij vrouw en kind. Mijn lezers zullen het me wel vergeven dat ik een mijn aandacht naar hen verlegd heb, maar ik ga hier dan het hoofdstuk Indonesie aflsuiten…..voor nu….

Terug in Jakarta. Terug in die miljoenenstad, na 4 weken tussen de slachtoffers van de aardbeving. Mijn baas heeft me een dag vroeger naar hier gebracht om even uit te blazen na de missie.  Even lekker gaan eten, pintje drinken en……. HET IS GELUKT!!!


 

Voedselbedelingen

Voedselbedelingen zijn een deel van onze job.

Het WFP (World Food Program) heeft beschikking over een gift van versterkte koekjes en versterkte “Mie” (Instant noedels) voor verdeling onder de ergst getroffenen. Dit wordt niet gezien als vervangend, maar als aanvullend voedsel, vooral voor diegenen die zowieso niet genoeg vitaminen en mineralen tot zich kunnen nemen.


 

In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog