Fitna en Formule 1

Ik ben terug van weggeweest. Na vele klachten over mijn afwezigheid op deze blog, heb ik besloten dat het tijd werd om nog eens een bijdrage te leveren. Niet dat ik geen inspiratie had om te bloggen, maar gewoon te druk bezig was met het huisje dat we gekocht hebben en onze 7 maand oude dochter Ellemein.

Thema's genoeg om over te bloggen. Laten we beginnen met Fitna van WIlders. Niets nieuws onder de zon. Het Midden-Oosten, Saudi en Bahrein in het bijzonder, trekt zijn schouders op bij het zien van dit erbarmelijk stukje documentaire. De arabieren hier geraken er aan gewoon, want het blijft tenslotte politieke propaganda. En bijkomend, het komt uit "hollandi", het land van de red light districts. Men had meer verwacht van die "Mister Wildersen", want geef toe, de kwaliteit van de regie is niet om van naar huis te schrijven. Het krijgt volgend jaar de prijs voor de slechtste "documentary 2007". Nota over de documentaire: waarom spreekt Mister WIlders niet over de 2 miljoen Irakezen die gedood zijn door het Westen. Maar laten we het ludiek houden in deze blog, ik wil geen polimiek. Hier dus een grap: Deze week gingen we met z'n allen naar de luchthaven om te gaan zien naar een Irakees. Bijzonder? Ja hoor, hij was 45 jaar oud! Raar? Zeker! Zeldzaam zelfs, want de generatie Irakezen van 1962 is een zeldzaam jaar, de meeste Irakezen van het jaar 1962 zijn vermoord. Hij was dus een zeldzaam exemplaar geworden. Grapje uit Bahrein meneer Wilders.

Over naar Formule 1:


 

De mythe van de expat

Tien jaar geleden was ik nog een junior professional die droomde van een job in het buitenland. Heel snel kreeg ik de kans om voor het werk rond te reizen. Op 1 van mijn reizen kwam ik in de golfstaten terecht. Wat ik me herinnerde aan mijn ontmoeting met expats in Dubai en Koeweit, was dat ze rijkelijk leefden met een groot inkomen, veel zon en vooral geen belastingen. We zijn nu tien jaar later, ik werk en woon in het Midden-Oosten en ben al enkele jaren expat. De zon is er nog steeds maar rijk worden we niet meer. Hoezo? Ik leg het even uit.


 

Bush verliest criminele bondgenoot in Irak

Gisteren en vandaag staan de krant er vol van: de "prominente" Iraakse soennitische sjeik Abdul-Sattar Abu Risha werd in de buurt van zijn woning vermoord. In de Standaard van vandaag staat er bovendien nog bij dat Abu Risha een cruciale rol speelde in de opstand van soennitische clans in de provincie Anbar tegen Al-Qaeda in Irak.

Nu ja, ik weet niet of de journalist zijn huiswerk gemaakt heeft, maar de sjeik Abu Risha is bekend, maar niet prominent. Hij was zeker niet de vertegenwoordiger van de soennieten in Irak. Zijn samenwerking met het Iraakse en Amerikaanse leger werd hem bovendien niet in dank afgenomen.

Iedereen weet dat Bush zijn vrienden niet goed uitkiest. In het geval van Sjeik Abu Risha zou de Belgische pers beter even een paar feiten op een rij zetten. Abu Risha was een Iraakse maffia figuur die niemand respecteerde, zich heeft verrijkt met Amerikaans geld, onterecht de soennietische gemeenschap vertegenwoordigde en de leider was van een criminele organisatie. Lees verder:


 

Vlaanderen onafhankelijk?!?

In een blog van 8 maand terug schreef ik het volgende:

Deze morgen, zoals elke morgen, open ik De Standaard Online. En wat lees ik: Vlaanderen heeft de onafhankelijkheid uitgeroepen. Nu ja... voor Vlamingen in Belgie is dat een slechte grap en daar blijft het bij. Maar voor veel Vlamingen in het buitenland, kwam het maagzuur toch een beetje naar boven. Stel je voor, je hebt geen land meer...

Na dit wapenfeit van de RTBF kwam een storm aan artikels in binnen- en buitenland over de Belgische grap. Belgie (of toch Lesoir en De Standaard) deden hun best om Belgie op zn mooist te tonen: Vlamingen en Walen hand in hand. Maar wishful thinking van sommige journalisten en professoren uit Brussel kunnen de realiteit niet volledig verdraaien. Het debat is weer geopend...


 

Een Bahreinse Belg

Ziezo. Deze morgen zijn we het geboorte certificaat gaan halen van onze kersverse dochter. Ellemein is een ware Bahreinse belg:

Birth Certificate of Ellemein


 

2de dochter geboren in bahrain

Tue 31/07/2007 8:34 ons dochter
Tue 31/07/2007 8:34 ons dochter

Ons Ellemein is deze morgen 8.34am geboren. Een belgische Bahraini!


 

Een ander bericht uit Bahrain: armoede

In Bahrein zijn er 2 moslim gemeenschappen: de heersende Sunni en de Shia meerderheid. Nu en dan hoor je ook eens een ander geluid, van CNN bijvoorbeeld. Ondanks het feit dat Bahrein een rijk land is (1 van de rijkste), is er ook armoede. Dit CNN bericht is, weliswaar ongenuanceerd, toch interessant:


 

verkracht een 15 jarig meisje

Nieuws dat vandaag op heel wat blogs uit het Midden-Oosten te lezen valt: Een Amerikaanse soldaat is fier dat hij een 15 jarig meisje heeft verkracht, waarna het kind zelfmoord pleegde. Kijk zelf maar na het filmpje (voordat Big Brother het er weer afhaalt):


 

De utieme democratie!

Bahrein wil modern zijn. Bahrein wil democratisch zijn. Bahrein wil vooral een open dialoog met de burger stimuleren en een stransparant bestuur hebben. In 2002 besloot de Bahreinse overheid dus maar in zee te gaan met enkele IT bedrijven en een leger Singaporiaanse e-government specialisten. Het resultaat: Bahrein heeft een e-government. Het grappige is dat nu alles bespreekbaar is. Dus ook de vraag: "wil u uw verkeersboete betalen of niet?" Is nu ook bespreekbaar. Leest u zelf maar:


 

Bahrian oplossing om files op te lossen

Ik vond vandaag een artikel in de Bahraini krant, dat wel heel gepast zou zijn voor de rubriek absurdistan. Maar leest u het zelf eerst even.


 

In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog