Eindejaarsgeld voor een Poolse werknemer

  • Gepost op woensdag 8 december 2010 om 09:35
  • door Rinaldo Neels
  • in Polen

Oef, net op tijd mijn aanvraagdocument ingevuld en ingediend om mijn eindejaarsgeld te ontvangen. Het gaat om een bescheiden bedrag, ongeveer 500 zloty (ca. 130 EUR), maar alle baten helpen. We kunnen er in elk geval enkele bescheiden kerstcadeautjes mee kopen. Als universitaire medewerker krijg je dit eindejaarsgeld niet automatisch op je rekening. Je moet dit elk jaar op tijd aanvragen. Hiervoor moet je een bepaald standaarddocument invullen, ik vertaal letterlijk: een aanvraagdocument voor de toekenning van eindejaarssteun uit het fonds voor sociale voorzieningen van KUL [KUL= afkorting voor Katholieke Universiteit van Lublin]. Op dit document vul je in: Familienaam + Voornaam en de naam van de universitaire eenheid (Faculteit – Instituut). Hieronder staat de volgende gedrukte standaardtekst, ik vertaal opnieuw letterlijk: ’Ik richt me tot het fonds voor sociale voorzieningen van KUL met het verzoek tot toekenning van eindejaarssteun’. Onder deze tekst moet je vervolgens de datum en je handtekening plaatsen. Je brengt dat, net zoals je 2000 andere collega’s vóór 3 december bij het secretariaat binnen. Daar worden alle aanvragen verwerkt en voor kerstmis staat het geld op je rekening.

Ik heb nog goed nieuw! We hebben jaarlijks in juli ook recht op vakantiegeld! Wel niet vergeten om voor 15 juni (of een datum ergens hierrond, de exacte datum wordt nog uitgehangen!) een gelijkaardig aanvraagdocument in te vullen, gericht tot het zelfde fonds voor sociale voorzieningen. Alleen zal het woordje ‘vakantiesteun’ i.p.v. ‘eindejaarssteun’ op het document terug te vinden zijn. We zullen in juni wel nog een 2de document moeten invullen, nl. een document waarop je de exacte data van je vakantieperiode meedeelt en waarop je moet aanduiden of het om een ‘privévakantie’ gaat dan wel een ‘vakantiekamp’.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog