Zwijnerij

PIGS: Portugal, Italia (mag tegenwoordig ook vervangen worden door Ireland), Greece and Spain. Een bende zwijnen! ‘Viva la vida’-volkjes die liever niet al te hard werken maar wel graag geld door deuren en ramen naar buiten gooien en er dus een slabakkend economie op nahouden. Dat is alleszins de mening van verscheidene Angelsaksische economisten die de term reeds lang geleden uitvonden om de economieën van de meest zuidelijke lidstaten van de EU in een kwaad daglicht te stellen…. En misschien de aandacht af te leiden van hun eigen financiële perikelen?

 Nu ook Ierland Europese hulp aanvaard heeft om de economische crisis het hoofd te bieden en het land voor bankroet te behoeden, rijst weer de vraag hoelang het nog zal duren voor ook het Spaanse zwijn ter slachtbank wordt gevoerd. De Spaanse minister van Economie Elena Salgado houdt het been stijf en ontkent hartnekkig de mogelijkheid van dergelijk scenario voor Spanje. De strikte regels die de Banco Español oplegt aan financiële entiteiten verzekeren volgens haar de absolute gezondheid van het Spaanse bankensysteem.

 Waar of niet waar is moeilijk te doorgronden voor Jan met de Pet / Juanito con su Gorrito. Juanito begrijpt evenwel dat een werkloosheidscijfer van 19.8% bijzonder zorgwekkend is. Juanito ziet ook dat terwijl andere landen van de Eurozone uit de put van de crisis beginnen te kruipen, de economie in zijn dierbare vaderland maar niet aanzwengelen wil. Dat Zuid-Amerikaanse immigranten massaal hun boeltje beginnen te pakken en terugkeren naar Ecuador, Bolivia of Peru is ook veelzeggend. Het vet is duidelijk van de soep af... of van de cocido, zo u wil.          

 En zelfs al zwengelt de economie uiteindelijk terug aan, wie gaat dan al die duizenden werklozen weer van een baan willen voorzien? Veel werkgevers hebben gemerkt dat ze met de helft van het personeel, en dus de helft aan salariskosten, evenveel werk verzet krijgen. Waarom dan meer mensen aannemen?En wat moet er dan gebeuren met die duizenden werklozen die geen nieuwe baan vinden en na verloop van tijd het recht op dopgeld verliezen?           

 Een Spaans spreekwoord stelt: A cada cerdo llega su San Martín (voor elk varken komt de slachttijd). Ook voor dit PIG-landje?


 

Reacties

timberland schoenen zei op 1 november 2011 om 10:15

merci pour le partage, ont un beau jour.

nike free running shoes women zei op 2 mei 2012 om 11:59

Ik wilde alleen maar een kort bericht te maken om je waarderen voor deze fantastische suggesties die u deelt op deze website. Mijn tijd in beslag internet lookup is nu beloond met een hoge kwaliteit informatie uit te wisselen met mijn twee vrienden.

Cheap Abercrombie Fitch zei op 17 juli 2012 om 11:33

de los Gráficos es algo interesante ... Gracias a cualquier Software Edición de que Gráfica

nos Permite mejorar nuestras imágenes, crear una más salida hermoso ... mir Trate de USAR

Photoshop y Los Fuegos artificiales en la Edición y la Mejora de los Gráficos .. ES genial

.. también hay otro Programa de la Edición Gráfica como Editor de Xara imagen y más muchos

.. tratar Otros .. ES posible que les Guste

Adidas Original Shoes zei op 23 augustus 2012 om 10:19

Loving the new stamps! Fabulous idea to stamp onto transfer paper & iron onto fabric! I'm here from Let's Scrap...thank you Fancy Pants for providing a RAK for one of our prizes for national Scrapbooking Day!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog