België in de Spaanse pers

Na lange afwezigheid (sorry, topperiode voor de zonnebanksector) en een mislukte poging een blog te uploaden tijdens de historische sneeuwval van een paar maanden geleden, zijn we hier weer met de beste bedoelingen Vlaanderenland op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in Spanje.

De verkiezingen in België zijn hier niet onopgemerkt voorbijgegaan, toch wel opmerkelijk voor een land dat meestal vooral genegeerd wordt door de internationale pers. We zijn blijkbaar alleen de moeite van het becommentariëren waard als de regering valt of er ergens een dolle schutter gesignaleerd wordt. Ditmaal dus weer omwille van regeringsperikelen. Het is maar dat u het weet, maar België is volgens de nieuwsberichten op dit ogenblik het meest onstabiele land van Europa. Jawel. Vergeet de Balkan, vergeet Griekenland, vergeet alle troubles in de voormalige Oostbloklanden: België is het hete hangijzer! Alle Vlamingen zijn onbarmhartige voorstanders van de onafhankelijkheid, ten koste van de arme Walen die als enigen het vaderland een warm hart toedragen en o zo graag vriendjes zouden willen zijn met hun landgenoten uit het noorden.

Yeah right. Mijn echtgenoot kijkt er al lang niet meer van op wanneer ik tijdens de berichtgeving over België de commentaren van persoonlijke voetnoten voorzie en uiteindelijk de wanhoop nabij maar van kanaal verander omdat ik het niet langer kan aanhoren. Worden journalisten niet geacht hun berichten te ondersteunen met de nodige background research en dienen ze niet onpartijdig te zijn? Het zullen de gedeelde Romaanse roots wel zijn die hier de balans steeds richting Wallonië doen doorslaan of de vrees dat wat zich nu afspeelt in België wel eens tot inspiratie zou kunnen dienen van andere 'onbarmhartige' lieden in Catalaanse en Baskische gelederen.

Ik doe alvast mijn best het één en ander recht te zetten, aan de ontbijttafel op werk of tijdens de lunchpauze. Que no, que no vamos a independizarnos. En op mijn google chat prijkt sinds vandaag een fiere Vlaamse leeuw. Dat mijn collegaatje vroeg van welk automerk dat het logo was moeten we er dan maar bijnemen


 

In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog