Man bijt hond.

  • Gepost op maandag 17 mei 2010 om 03:25
  • door An Gulinck
  • in Borneo

Hier in Brunei hebben de meeste locals en expats een ‘Amah’. Amah betekent eigenlijk meid en is niet echt een vriendelijk woord. Velen worden ook niet goed behandeld en vaak onderbetaald, vooral door de lokale bevolking.  Sommige ‘Amahs’ werken deeltijds, als kuisvrouw, terwijl anderen inwonen bij hun baas en soms 7 dagen op 7 van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat werken.

Crèches bestaan hier niet, dus hebben we ook een ‘Amah’, die op onze kindjes past. Ze heet Lanie en is heel lief en optimistisch. Ze is een van de weinige vrouwen die hier ook een man en kind heeft, want de meeste Filipina’s werken in het buitenland, terwijl de gootouders voor hun kinderen zorgen.

Gisteren was het Lanie’s verjaardag. Ze ging het bij een vriend vieren, die op dezelfde dag als haar verjaart. Een leuke dag dus. Daarom verbaasde ik me dat ze deze ochtend een beetje ingetogen was. Bleek dat haar vriend hond had klaargemaakt als verjaardagsdiner. Op zich al walgelijk genoeg. Maar een paar tranen verder bleek het dat het Lanie’s hond was. De vriend had Lanie’s man om de hond gevraagd. Omdat het diens verjaardag was, had de man niet neen durven zeggen. Dus werd het feestmaal bereid. Een paar slagen op de kop met een houten stok en de rest hoeft geen woorden meer.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog