vrijheid van menigsuiting - libertà di parola

  • Gepost op woensdag 17 maart 2010 om 11:37
  • door Kenny De Baerdemaecker
  • in Italië

Dag mijnheer Van Roe. Yves Leterme hier, uw grote baas. Alles nog goed met de vrouw en de kinderen? ... ... Ja, ja, hier ook. Zeg hoor eens... De voorbije 2 weken in de Zevende Dag, dat kan niet hé. De oppositie is twee keer langs geweest en heeft kritiek op mij en mijn werk gegeven. Allez, Piet zeg nu zelf, wat moeten de mensen wel denken? Straks geloven ze mij niet meer! Kortom, doe daar eens iets aan. Haal dat programma gewoon een tijdje uit de eter, want straks zijn het regionale verkiezingen. En anders, tja, dan zou je je misschien wel eens opnieuw moeten inschrijven bij de VDAB.

Een telefoongesprekje tussen Piet Van Roe, de gedelegeerd bestuurder van de VRT en onze premier, Yves Leterme. Zo zou het Belgische equivalent kunnen gaan van wat er hier in Italië is gebeurt. Het Italiaans gerecht heeft 18 telefoongesprekken onderschept tussen Berlusconi, Augusto Minzolini, de directeur van il Telegiornale van RAI Uno en Gianocarlo Innocenzi, de commissaris van Agcom (de onafhankelijke (?) toezichthouder op de media).

Uit die telefoongesprekken zou blijken dat Berlusconi zware druk zou uitgeoefend hebben op zijn gesprekspartners. Het Agcom zou moeten ingrijpen want de voorbije weken zou in "Annozero" van Michele Santore (een populair politiek praatprogramma van de RAI) te vaak kritiek zijn geleverd op de premier. Uit de eter halen dus, want anders zou het voltalig personeel van Agcom wel eens op zoek moeten gaan naar een andere job, want 'che cazzo di organismo siete' (wat voor een kl*te organisatie zijn jullie anders).

Maar het gaat trouwens niet enkel om dat ene programma. Ook "Ballerò" van Giovanni Floris (een ander politiek praatprogramma van de RAI) zou hij liever 'mandare a quel paese' (opsturen naar een land ver weg hier vandaag).

Resultaat? De Italiaanse premier Berlusconi wordt dus (nog maar eens) vervolgd door de linkse, communistische magistratuur wegens misbruik van zijn machtspositie. Links, communistisch zijn dan natuurlijk de adjectieven die Berlusconi er maar al te graag aan toevoegt. Afwachten of het weer een onderzoek wordt dat snel in de ijskast beland of alvast pas op snelheid geraakt als de regionale verkiezingen van 28 en 29 maart alweer achter de rug zijn. 


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.


In samenwerking met


Schrijf mee

Woont u in het buitenland? Wil u ook meeschrijven aan En Nu Even Elders? Stuur een e-mail naar weblog@standaard.beZoeken op deze blog